........... Red Granite Boleh Teruskan Aktiviti Perfileman - YAHOOOOOOO ! ! ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Red Granite Boleh Teruskan Aktiviti Perfileman - YAHOOOOOOO ! ! !

Tuesday, August 2, 20164comments


Beberapa rakan menarik perhatian saya kepada berita yang sekarang hebat tersebar dikalangan BALACI dan MACAI ( meminjam kata KJ ) kononnya DOJ tarik semula perintah sekatan terhadap Reza dan Red Granite. Ada yang memandai2 tambah spin dengan dakwaan konon saman dah ditarik balik !

Actually malas nak layan spin balaci dan macai ni tapi mungkin ada yang terpengaruh dengan dakyah dan fitnah mereka, takperlah layan sekejap. 

Mereka bersandarkan laporan yang dibuat oleh TV3 ini -



Disebut - DOJ menarik balik perintah sekatan yang dibuat 20 Julai lalu  bla bla bla .....

Kalau tarik balik, kenapa disebut - ... walaubagaimanapun pendapatan masa hadapan kedua2 filem itu akan disimpan dalam escrow ( akaun ) sementara menunggu keputusan daripada saman sivil oleh DOJ ...

Apa yang ditarik balik sebenarnya ? Saman sivil atau sekatan kepada aktiviti perfileman ? Sebenarnya tidak ada apa2 perubahan besar pun melalui pengumuman TV3 itu. Saman tetap jalan. Tak ubah apapun. Cuma sekatan kepada aktiviti perfileman je yang ditarik balik.

Sebab itu sebarang hasil pendapatan akan datang turut di'beku'kan juga yakni dimasukkan dalam escrow akaun di mana sebarang pengeluaran perlu mendapat kelulusan lembaga yang diamanahkan jaga, ( teringat kes lembu NFC di mana perkataan escrow ini mula mendapat perhatian )

Rakan FB YO terlebih awal sudah komen perkara ini -


Seluruh kumpulan pendedak berkokok kuat hari ini..dari pada analyst hantu sehingga lah org tua level SRP. Kunun nya DOJ dah tarik balik saman semuanya .. atau tarik balik sekatan atau saman keatas Red Granite kepunyaan Riza Aziz.

Sebenarnya apa yg berlaku ialah DOJ telah bersetuju utk membenarkan Red Granite terus menjalankan activity seharian nya buat pilem.

DAN DOJ mendapat persetujuan supaya semua future income dari hasil hasil pilem di masukkan ke dalam escrow account yg tidak boleh digunakan pakai atau diambil oleh Red Granite. Sehinggalah apabila mahkamah buat keputusan tentang saman DOJ..suatu hari nanti.

Kalau bahasa bank kita sebut ring-fenced 

Maksud ring fence ialah semua future income akan masuk dalam akaun khas.. tidak boleh di ambil sehinggga mahkamah buat keputusan kes DOJ. Dah di pagar keliling 


Sekian..
Harap maklum.

p.s. Sebenarnya hasil dari red granite tak banyak pun..
Yang berbillion adalah assets tetap dan movable..dan paintings.. itu semua tak berubah.
Filem wolf of wolf street bkn box office macam Star wars or Kabali.
Tak payah nak hepi sgt la oi geng dedak..hangpa hepi pasai pilem soft porno tu? Haish


Nah.... dah jelas ?

Saman sivil tetap jalan.  So, amat menghairankan kenapa para balaci dan macai sibuk menyebarkan berita ini seolah satu kemenangan buat Najib ..... terdesak sangatlah tu, berita yang tak tahu hujung pangkal pun diraikan.

Serius .... Red Granite boleh teruskan aktiviti perfileman .... YAHOOOOOO !!

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
NajibPelaq
August 2, 2016 at 10:32 PM

Puak UMNO mana reti ni semua.. UMNO dr presiden sampai pecacai semua BODOH.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2016 at 12:44 AM

Ini menunjukkan doj bertindak lagi bijak dengan membenarkan red granite beroperasi tapi hasil2 yang bakal diperolehi oleh red granite tetap dibekukan & akan ditentukan dalam keputusan mahkamah yang mana jika doj menang dalam kes kesemua hasil2 tersebut akan dirampas oleh doj & red granite tak dapat satu sen haram pun.

Ring fence dalam istilah bahasa melayu pasar ialah 'ada kerja tapi takda gaji'.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2016 at 6:59 AM

Puak pemakan dedak UMNOn_k ni memang BAHLOL!!!

Di Singapura terbabit penyelewangan 1NajibB.. 1 bank di tutop.. 3 Bank satu daripadanya mulik Negara disiasat... Harta bernilai $240 million separoh daripada nya milik Jho Lo dan keluarga dirampas..

Apa cerita???!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2016 at 9:07 AM

Cacai umno ni kalau bab filem, buat filem lucah, tengok filem ampu mengampu mmg suka sangatlah. Kerja yg dah terang2 langgar norma agama itulah yg macai umno suka.

Post a Comment