........... Parti Baru ... Apa Pandangan Anda ? ( Golongan Balaci Dan Macai Tak Payah Komen ) | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Parti Baru ... Apa Pandangan Anda ? ( Golongan Balaci Dan Macai Tak Payah Komen )

Thursday, August 4, 201618comments


Alhamdulillah. Mesyuarat penubuhan parti baru di kediaman YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad malam tadi berlangsung dengan sempurna. Saya akan menyerahkan permohonan untuk mendaftar parti baru ini kepada Pejabat Pendaftar Pertubuhan dalam masa terdekat. Sama-samalah kita berdoa semoga permohonan ini akan diluluskan. InsyaAllah, kita akan lakukan yang terbaik untuk rakyat dan negara!

Kenyataan di atas saya copypaste dari FB Muhyiddin


Apakah mereka yang di atas itu merupakan penaja dan seterusnya bakal menjadi barisan kepimpinan parti baru itu ? ( Datuk Khairuddin tak hadir kot )

Selain dari tiga orang yang memang kita kenal sebagai pemimpin politik veteran ( kira Mukhriz pun veteran jugalah ... ), yang lain semuanya muka baru.

Kita difahamkan keahlian parti baru ini untuk Bumiputera saja. Muhyiddin jadi Presiden dan Tun Mahathir jadi Pengerusi ( Chairman )

Hanya untuk yang atas pagar dan yang pro Tun Mahathir ( golongan balaci dan macai tak perlu komen ) - Apa pandangan anda ?

Share this article :

+ comments + 18 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 4, 2016 at 6:37 PM

Amin. Semuga Allah permudahkan untuk mdndapat kelulusan dengan cepat. Saya dokong 100%.

....................
Reply To This Comment ...................
August 4, 2016 at 6:44 PM

Ini baru kena buku dengan ruas,semoga niat murni dan baik ini dapat sama-sama kita wujud kan demi maruah Negara dan bangsa Malaysia khususnya..!! Bersama kita ubah Malaysia ke arah yang lebih baik lagi..!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 4, 2016 at 6:56 PM

Moga2 ramai anak2 muda yg berbakat akan join parti baru ni. Melayu harus lepaskan diri dari kongkongan feudal dan ugama untuk berjaya. Feudalism hanya promote loyalty membabi buta. Ugama pulak promote pecah belah dan pergaduhan.

....................
Reply To This Comment ...................
August 4, 2016 at 7:07 PM

Saya dan seluruh anggota family (dalam lingkungan 50 orang) akan mendaftar menjadi ahli sebaik saja dibuka pintu untuk keahlian.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 4, 2016 at 8:06 PM

Diizinkan Allah, parti ini dengan kerjasama disgruntled umno grassroot supporters and rational opposition members akan dapat form a new goverment after winning pru14, insyaAllah.

Jika berjaya, remove the folowing fast,

1. All cabinet ministers
2. All HOD proven to have abetted with najib
3. IGP, MACC Commissioner, Attorney General, Auditor General, BNM governor, all relevant state muftis etc etc

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 4, 2016 at 8:37 PM

Aku nak mohon awal bila ros lulus aja harap terus auto daftar harap2 dapat no keahlian 3 angka.

Demi agama bangsa & negara !!!
Hidup Tun Dr Mahathir Mohamad !!!

ALLAH HU AKHBAR !!!

....................
Reply To This Comment ...................
Benciperasuah
August 4, 2016 at 9:15 PM

Saya sokong perjuangan ini! Singkirkan pembangsat bangsa!

....................
Reply To This Comment ...................
August 4, 2016 at 9:41 PM

Boleh bro Din tolong bagi pencerahan cara2 untuk menyertai parti ini.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 4, 2016 at 10:43 PM

Semoga usaha menegakkan kebenaran dan menyanggah kezaliman oleh sekalian veteran pemimpin politik Umno ini akan berjaya. Dalam bahasa mudah, para protem dan ahli parti Melayu Baru ini sememangnya berdarah dan berjiwa Umno. Sementelah Umno jadi rosak disebabkan oleh si kukubesi berkulit babi yang tidak sedar diri telah merosakkan Umno dengan kefahaman Cash is King. Matlamat dan harapan parti Melayu baru ini sebenarnya adalah supaya Ianya dapat menelan keanggotaan keahlian dalam Umno. Yang mana akhirnya Umno Najibulshit itu akan mereput dan mati sendiri bersama presiden tahap bangsat itu. Maka Umno tidak akan lenyap sebaliknya ditransform menjadi lebih baik dan berdarah baru sambil membuang segala penyakit yang sedang menular sekarang. Sama seperti cara Tun Mahathir memulihkan parti Umno ini dengan penjenamaan semula kepada Umno Baru di saat parti ini diharamkan dahulu. Semoga segala niat baik para pejuang bangsa Melayu ini akan mendapat perlindungan dan pertolongan daripada Allah. s.w.t. ..
Aaamiiin.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 4, 2016 at 11:03 PM

aku juga harap ramai anak muda sertai.. jangan lupa terus sebar borang lepas kalau dah berjaya tubuh parti .. kalau boleh buat borang permohonan secara online.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 5, 2016 at 12:07 AM

ok aku join parti ni..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 5, 2016 at 1:29 AM

Saya adik beradik yang layak mengundi seramai 50 orang akan daftar atas nama Parti Baru ini. Harap boleh daftar secara online.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 5, 2016 at 8:57 AM

Saya pun dah tak sabar nak daftar sebagai ahli.Tangan ni dah gatai sangat nak isi borang keahlian.

....................
Reply To This Comment ...................
August 5, 2016 at 2:58 PM

Tidak sabar menunggu menjadi ahli.
Moga dipermudahkan perjuangan Tun Mahathir dan kumpulannya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 5, 2016 at 4:11 PM

Nanti Si Lanun Bugis campak dedak semua "Ka belakang... Puuuusing!!!"

Kahkahkahkakah....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 5, 2016 at 4:46 PM

org kg kalau dpt dua tiga ratus ringgit munkin buat u-turn lah...tapi kalau dan beratus ribu nak join ahli, mungkin bugis hanya mampu beri RM30 jer sorang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 5, 2016 at 4:47 PM

Harap2 boleh daftar online senang seisi rumah boleh daftar.

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
August 10, 2016 at 7:34 AM

Assalammualaikum wmt Bro Din!
Elok sangatlah ada sebuah parti politik khusus untuk umat Melayu di Malaysia ni. Sebelum ni tugas itu digalas lebih setengah abad oleh UMNO. Tapi bila Najib jadi Presiden, perjuangan UMNO diubah. UMNO kini jadi milik Najib kerana ianya berjuang untuk mempertahankan Najib drpd tuduhan sebagai dalang utama 'skandal 1MDB'.
Melayu ahli UMNO dah jadi milik Najib. Apa kata Najib semuanya benar dan betul sehingga menyerlahkan KEBANGANGAN masing-masing.
Apa tak bangangnya, dulu ketika Najib turunkan Pak Lah semuanya boleh dan tak ada pun berbunyi kata-kata "mahu menggugat kestabilan UMNO dan institusi Presiden".
Najib buat boleh orang lain buat tak boleh.
Tak ke bangang namanya kalau masih ada ahli UMNO yg tak faham.

Post a Comment