........... Pendedahan Terbaru SR - Negara DiLelong .... Dari Yahudi Kepada Komunis. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Pendedahan Terbaru SR - Negara DiLelong .... Dari Yahudi Kepada Komunis.

Tuesday, July 26, 20166comments


Artikel pendedahan terbaru dari Sarawak Report INI  amat mengejutkan ! Kali ini SR bukan mendedahkan apa yang sudah berlaku tapi apa yang sedang dan akan berlaku haru ini dan esok.  Jom layan dulu .... SR dakwa mendapat maklumat dalaman tentang perkara ini.

Secara mudah dan ringkasnya, SR mendakwa kerajaan Najib bercadang nak beri satu kontrek secara terus kepada sebuah syarikat dari negara China, China Communication Construction Company Limited ( CCCC ). Bajet asal kontrek itu adalah RM30 bil tapi telah di mark-up ( dinaikkan ) sekali ganda kepada RM60 bil  !

Mark-up RM30 bil itu dibuat dengan persetujuan syarikat China ....  di mana ada perjanjian sisi mengenainya yang rakyat tidak akan tahu. Maknanya, kita yang baca pengumumannya nanti akan lihat angka RM60 bil sebagai nilai kontrek padahal nilai sebenarnya adalah RM30 bil.

Dan apa tujuan lebihan RM30 bil itu ? Nak tutup lubang hutang 1MDB !

Takkan CCCC begitu mudah layan karenah Najib, sesenang itu nak bagi RM30 bil .... mesti ada pulangan buat mereka. Musti ala untung maaa ....



Macamana dikaitkan dengan 1MDB ?


Tu dia ....cadangannya supaya China pula ambilalih peranan IPIC selama ini. IPIC yang dok tolong 1MDB selama ini bila dah tersedar 1MDB duk menipunya telah mengambil tindakan mahkamah menuntut kembali hutang2 1MDB kepadanya, maknanya dah tak sebulu dengan Najib. So, Najib rancang nak menggantikan tempat IPIC dengan CCCC dari China pula.

Hutang2 1MDB sebanyak USD5.63 bil, 1MDB mahu CCCC pula yag ambilalih.

JUST UNIT yang kononnya direzabkan buat IPIC akan diberikan / dijual kepada CCCC, dengan cara itu cai2 Najib bolehlah bersorak mendakwa - Kalau takde nilai, kenapa CCCC sanggup ambilalih ? ( mereka cuma perlu tukar hujah lama mereka daripada IPIC kepada CCCC )

Dan 1MDB terselamat dari perlu menebus JUST UNIT dan bawa pulang duitnya sebagai membuktikan JUST UNIT itu punya nilai.

HEBAT perancangan Najib ni ! Anda klik dan baca sendirilah pendedahan sepenuhnya. 

Perlu ingat ya, SR dakwa semua ini BELUM dimuktamadkan lagi. Dakwanya ESOK akan dibawa ke kabinet untuk diluluskan.

Jika benarlah dakwaan SR, ini bermakna negara mahu diJUAL oleh Najib kepada China. Diharap kerajaan akan menafikan perkara ini. Katakan yang semua ini PALSU dan SR hanya menFITNAH. Katakan yang dealing ini semua tidak wujud, semuanya hanya rekaan SR semata2.

Semuanya gara2 Najib, 1MDB .... dan Jho Low !

Dari Yahudi kepada Komunis ...... cantik sangatlah tu......

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 26, 2016 at 4:38 PM

Tuan-tuan KBUs-KBUs sekalian sokonglah lanun yang kini menjadi perancang kepada skim jualan murah maruah dan khazanah negara. Teruskan dengan pengkhianatan kepada negara dan rakyat Malaysia. Biarkan kami tanggung malu dan derita.

Semoga Allah SWT balas perbuatan tuan-tuan KBUs sekalian dengan segera bermula didunia ini juga untuk kami saksikan. Kalau tidak "cash" kepada tuan-tuan, kami doakan balasan turun kepada orang yang tuan-tuan kasihi. Aamin Ya Khaafidh, Aamin Ya Hakam, Aamin Ya Qaabidth.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 26, 2016 at 5:07 PM

There is a rumour in Penang that two plot of land in Air Itam which 1MDB bought from two prominent Chinese Tan sri which is a close associate of Jho Low father is to be sell of to investor from China at a mark up price but this plan was curtailed by Penang state Gov when they decided to caveat the land on the issue of 3000 plus residents who occupied the above mention land as a a'legal land tenants'.
Previously before the 13 General election the Gerakan party make a pledge of building around 9900 plus unit of affordable houses.
Just want to know if the web of deceit from one end did connected to this other end..just wondering...
By the way 1MBD did bought the land above value to the sum exceeding more that a billion ringgit.
The commission alone will make a few people smiling ear to ear..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 26, 2016 at 5:11 PM

Kepada Najib dan konco2nya, korang tunggu balasan Cash dari Allah King of Everything kat dunia ni!

....................
Reply To This Comment ...................
Adoooi
July 26, 2016 at 5:31 PM

Ketua negara penjenayah dan kena peras ugut, maka mampus la rakyat dan negara tergadai. Warga felda apa tau????menyalak je bila sawit murah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 26, 2016 at 7:10 PM

Since we can speculate as long as we don't cross the border of slandering..Hopely I can share my two cents of whatever's..
The question of selling off assets by way of marking up and kickback might solve the monetary aspects of 1MDB..My speculation is on what form of cooperation that Najib will give on silver platters to the American in order to save his stepson..the beloved firstborn of Rosmah?
With the sovereignty of South China sea riding hard on ASEAN back..with USA and Japan getting more impatient with China assertion on her so called historical right..with Malaysia foreign policymakers seem clueless on how to handle this issues.. with Hishamuddin and Zahid being unsure of 'Them-self' and Najib being all about 'Himself' and BN of being 'Their-self'..wonder if Malaysia now holding on the shorter end of both sticks with both hands..
UMNO should had listen to Tun Mahathir since last year when the Old man asked them to use their majority votes to replace Najib with somebody else as PM..
Now things had blownout and sprial out of control right into the ' Ketuanan Melayu' faces and no matter how many right they intent to do..People will remember that things goes bad and it went worst in a hurry..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 27, 2016 at 12:27 AM

Anom

Itu hasil laporan siasatan dari doj/fbi pakar dalam bidang siasatan usa diakhir laporan siap dengan perakuan & tanda tangan pegawai penyiasat fbi, apa hal nak banding dengan isu video aljub jauh punya swing tak apa bolih cuba lagi hahaha oh ya sebelum tu nak tanya anom dah baca belum kesemua 136 muka surat laporan doj tu jelas terang & nyata malaysian official 1 pegawai no 1 kerajaan dan ada hubungan dgn reza hahahaha

Post a Comment