........... Arul, Kalau Betul Ada Bukti Dokumen Pembayaran Aabar BVI, Kenapa Tidak DiBerikan Kepada JAN ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Arul, Kalau Betul Ada Bukti Dokumen Pembayaran Aabar BVI, Kenapa Tidak DiBerikan Kepada JAN ?

Wednesday, July 20, 20168comments



From our perspective, we paid to a company that we believed was owned by IPIC or Aabar PJS and/or under their knowledge, or control or direction. Accordingly, we have all the records to show what happened to those funds once we paid it. We have records to show confirmation of receipt of the funds on their side ...

Kenyataan Arul di atas diberikan semasa wawancara Arul bersama Channel News Asia pada 26/4/2016. ( KLiK ) Arul kata pihaknya ada simpan dokumen sebagai bukti penerimaan pembayaran yang dibuat.

Sementara dari Lapuran PAC -

 7.3.13   Pihak JAN tidak dapat mengesahkan bayaran USD855 juta, USD993 juta dan USD295 juta adalah sebagai bayaran penamatan opsyen dan/atau top up security deposit kepada Aabar Ltd. Oleh kerana dokumen sokongan yang tidak lengkap dikemukakan oleh 1MDB kepada pihak JAN.


Lapuran PAC

Dan kalau anda rajin baca pendedahan SR apa yang didakwa sebagai Laporan JAN ( KLiK yang setelah hampir 2 minggu masih belum dapat diberi pengesahan oleh pihak Polis ) turut dinyatakan yang pihak Ketua Audit Negara tidak diberikan bukti2 dokumen seperti penyata bank dan baucer bayaran oleh 1MDB sebagai pengesahan ..... walaupun setelah 5 kali diminta antara bulan Mei hingga Oktober 2015 !

Alasan kononnya dokumen2 itu ada pada pihak Polis amatlah dangkal kerana penyata bank boleh diminta salinan oleh pelanggan bank.

Mana satu ni Arul ? Ada atau tidak dokumen2 itu ? Kalau ada kenapa tidak diserahkan kepada Jabatan Audit atau PAC ? Oya, kedua2 laporan turut menyatakan yang pembayaran2 kepada syarikat palsu itu dibuat tanpa persetujuan lembaga pengarah. Mereka hanya dimaklumkan selepas pembayaran dibuat.

Sebelum ini WSJ ada dedahkan dua keping surat yang dikirimkan oleh pihak IPIC kepada Menteri Kewangan dan 1MDB yang antara lain mengesahkan Aabar BVI tidak ada kaitan dengan IPIC dan mereka tidak ada menerima sebarang pembayaran deposit - KLiK

Proses Timbang tara dengan IPIC pastinya akan di lengahkan selama mungkin. Rasanya PRU14 akan diadakan lebih awal kali ini ! Yakni sebelum diumumkan 1MDB kena langsaikan tuntutan dari IPIC sebanyak RM26 bilion.

Pendek kata - sebelum Just Unit dibuktikan tidak lebih hanyalah Just Talk.

So, sesiapa yang nak tubuhkan parti baru itu, cepat2lah buat.

PS - TERKINI dari WSJ -



Federal prosecutors are poised to launch one of the largest asset seizures in U.S. history as they step up their investigation into billions of dollars siphoned away from a Malaysian government investment fund, according to people familiar with the matter.

Authorities are expected to file civil lawsuits as soon as Wednesday morning seeking to seize assets, which are expected to include properties and other assets purchased with money allegedly misappropriated from the Malaysian fund, according to people familiar with the matter. 

The Wall Street Journal has reported that people linked to the fund have invested millions of dollars in real estate and businesses in the U.S.


Lapuran dari Mkini -

Pihak berkuasa Amerika Syarikat (AS) dilapor dijangka menyita aset berbilion dolar yang mempunyai kaitan dengan 1MDB.

Skala sitaan akan menjadi yang terbesar dalam sejarah negara kuasa besar dunia itu, lapor The Wall Street Journal (WSJ) hari ini.


AMAT MEMALUKAN NEGARA  !

Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 20, 2016 at 2:43 PM

Arul tu kaki auta so apa yg dia cakap semuanya lies! lies! lies!

Wah US sita, kita dapat balik tak duit dan harta tu nanti? Boleh buat tolong bayar hutang 1MDB! Mungkin lepas muka seposen and his crooks dah masuk lokap.. bolehlah PM baru request kot..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 20, 2016 at 5:05 PM

Yang in drp New York Times.

Sekiranya ada sesiapa yg boleh terjemahkan dalam bahasa Melayu kpd Makcik & Pakcik Felda...

http://www.nytimes.com/2016/07/21/world/asia/1mdb-malaysia-us-assets-seized.html?hpw&rref=world&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region®ion=bottom-well&WT.nav=bottom-well&_r=0

Semoga usaha murni anda diberkati Tuhan...

\Ayam Bandar.

....................
Reply To This Comment ...................
July 20, 2016 at 6:07 PM

Dokumen ada pada pihak polis. Pastu Bukit Aman terbakar termasuk semua dokumen dari 1MDB

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 20, 2016 at 9:12 PM

arul cakap berbuktikan air liur. ahli umno yang begitu bodoh akan percaya segala cakap arul tu kerana arul adalah sumber maklumat pertama dan terakhir mereka. arul kata dah bayar pada sumber yang sah berdasarkan kepada gambar dalam kapal tu. orang yang dalam gambar atas kapal itu merupakan orang yang berbincang, menerima wang dan mengesahkan penerimaan wang tersebut. orang yang sama itu adalah bos untuk ipic, aabar yang benar, aabar yang tipu, petrosaudi yang benar dan juga petrosaudi yang palsu. cina arab kat dalam gambar itu juga pemilik brazen sky. jibo punahsihat 1mdb yang keluar wang. bukan kita yang keluarkan gambar itu, tapi itu bukti bahawa memang mereka berkawan rapat dan amat rapat untuk bersama-sama menghilangkan wang 1mdb. tapi ahli umno yang bodoh tak percaya kerana air liur arul lebih benar daripada fakta. ahli pas jangan ambil kira kerana mereka sejak dulu lagi memang mudah dibodohkan oleh pemimpin mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
July 21, 2016 at 1:36 AM

Arul kanda,,hei dei lu tipu banyak sangat lah dei,,,pohdah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 21, 2016 at 8:44 AM

Tunggu bro din turtle ulas tentang kenyataan bersama usa attorney general dan para pegawai justice of department semalam memang meletup abis, soalan cepumas siapa yang dimaksudkan dengan 'Malaysia Official 1' hahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 21, 2016 at 7:47 PM

Dulu Arul Kanda sekarang Arul KANTOI.

Najib mengaku dan mendabek dada kata dus PM @ PAHLAWAN BUGIS.

SEKARANG MASIH PM @ PAHLAWAN MUNAFIK.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 21, 2016 at 10:11 PM

Arul nasi kandar ini memang mama pondek lidah cabang di bela dengan dedak. Akal tajam tapi malangnya hati pembelot.

Post a Comment