........... Bila Perlembagaan Parti Tidak Lagi DiHormati, Lebih Baik DiBuang atau DiBakar Saja ! -- GKCM | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Bila Perlembagaan Parti Tidak Lagi DiHormati, Lebih Baik DiBuang atau DiBakar Saja ! -- GKCM

Monday, June 27, 20167comments


Berdasarkan tindak tanduk pemimpin2 Umno yang banyak menimbulkan ketidakpuasanhati ahli2nya kerana dilihat tidak lagi mengikut apa yang digariskan dalam Perlembagaan parti sendiri, GKCM bertindak menzahirkan protes dengan membakar Buku Perlembagaan Umno semalam.

Jika anda masih ingat, pada bulan Januari lepas GKCM sudahpun melahirkan niat untuk bakar buku perlembagaan Umno ( KLiK ). Mungkin mereka masih mampu bersabar lagi. 

Tapi semalam kesabaran mereka sudah capai had limitnya ....

Kita tunggu reaksi Mat Londeh ....
Dari FB GKCM -

BUKU PERLEMBAGAAN PARTI NAJIB DIBAKUL SAMPAHKAN DAN WAJAR BUKU DIBAKAR

Sekumpulan Ketua Cawangan Umno yang dipimpin oleh Gabungan Ketua Cawangan Umno Malaysia (GKCM) membakar buku perlembagaan Umno hari ini ekoran kegagalan parti itu mematuhi perlembagaannya ketika memecat timbalan presidennya, Tan Sri Muhyidn Yassin dan bekas Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir serta menggantung keahlian Datuk Seri Shafie Apdal.

Tindakan membakar buku perlembagaan itu dibuat oleh Dato Md Zin Timbalan Presiden GKCM, Rushdan Mohamed Naib Presiden GKCM serta para pengikutnya di samping sidang media yang dibuat oleh Muhyidin dan Mukhriz di Damansara hari ini.

Bagi mereka, ia adalah selaras dengan tindakan Najib yang tidak lagi mematuhi buku perlembagaan Umno itu.
Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 27, 2016 at 6:33 PM

Din...engkau tanyalah dulu muhyiddin Dan Mukriz hormat kat perlembagaan parti ker idak.... bukan kah mereka bersekongkol ngan pembangkang..... kat bahagian mana perlembagaan parti pengiktirafan perbuatan tersebut.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 27, 2016 at 7:36 PM

terbaik..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 27, 2016 at 9:18 PM

Ngape bodoh ko Xsudah2 haaa.... anon 6:33pm?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 27, 2016 at 9:55 PM

Sebenarnya ada cerita yg tidak didedahkan dan kenapa 2M membuat keputusan duduk di platfom pembangkang. Semua saluran untuk mendapat penjelasan dan kebenaran telah di tutup..kalau nak senang.lebih baik senyap walaupun terdapat kepincangan..ada MT yg tahu ttg kepincangan sebenarnya..tetapi biasa la..cari makan bro..peduli apa org lain..janji aku selamat..sokong jee laa.

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
June 28, 2016 at 12:41 AM

@Anonymous
Maaf sbb saya tolong Bro DT jawabkan:

Tun, DS Mukhriz & TS Muhyiddin BUKAN bersekongkol dgn pembangkang. BUKTInya, bukan semua pemimpin pembangkang menerima usul Deklarasi Rakyat (Anwar, Wan Azizah, Che Gu Bard, PAS & ramai lagi). Jadi pemimpin pembangkang yang tidak menyokong Deklarasi Rakyat ini boleh ke dikategorikan sebagai PERSEKONGKOLAN HALAL/ TIDAK LANGSUNG pembangkang dgn UMNO?...sejak bila PAS berada di blok kerajaan/UMNO/BN?

Deklarasi Rakyat digerakkan atas dasar kesedaran para pemimpin yg faham & sedar dgn denyut nadi rakyat.

Sekiranya SOKONGAN 3M semasa PRK lalu yg dimomokkan sbg prsekongkolan dgn pembangkang, jawapannya adalah "YA" jika dilihat pada permukaanya shj.

Tetapi, jika dikaji atas dasar apa sokongan itu diberi maka secara tidak langsung adalah utk menyedarkan PM & UMNO supaya sedar BAHAYA yg bakal UMNO/BN hadapi semasa PRU akn dtg.

Namun, spt dijangka gerakan 3M sms PRK lalu GAGAL TOTAL. Bukan krn rakyat menolak Deklarasi Rakyat, tetapi kerana perpecahan pada blok pembangkang sendiri yg caca marba. Tambahan lagi wakil rakyat sebelum ini menjalankan tugas dgn sgt baik. Maka, sudah tentu sukar utk pembangkang yg serabut utk menjatuhkan UMNO/BN.

Amat malang krn rakyat gagl melihat usaha 3M disebalik persekongkolan dgn pembangkang sms PRK lalu. PM semakin BONGKAK, ANGKUH & LUPA DIRI manakala UMNO terus dibuai mimpi sedangkan bahana semakin hampir.

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
June 28, 2016 at 12:46 AM

Menyentuh buku perlembagaan UMNO yg dibakar pula:

Amat malang buat UMNO. Org lain buat NATIJAH, UMNO yg kena.
Sebab: Manusia berkuasa di dalam UMNO membiarkan dgn rela UMNO dihancurkan maruahnya & kredibilitinya demi seorang manusia yg belum terBUKTI membawa apa2 kebaikan kpd Malaysia selain keHANCURan.

Sepatutnya muka depan digantikan dgn BUKU PERLEMBAGAAN PARTI N#J*B & J*O L#w.

Malang bagi parti keramat org Melayu UMNO kerana mempergunakan kamu demi laba & nafsu sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
June 28, 2016 at 5:20 AM

Buku Bakar tak guna sepatutnya orang yang membuat kehancuran parti Umno yang dibakar biar jadi Abu

Post a Comment