........... Najib Pencuri Duit Rakyat ! - Anina | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib Pencuri Duit Rakyat ! - Anina

Wednesday, May 18, 20162comments


Mungkin ramai yang mahu melihat aksi Puan Anina Saaduddin berucap di pentas ceramah selepas beberapa video2 pendek interview. Kita juga masih ingat aksi Anina semasa menuduh Najib telah kencing 3 juta ahli Umno semasa mesyuarat Wanita bahagian Langkawi tahun lepas.

Di bawah saya kongsikan aksi terbaru Anina semasa berucap di pentas Selamatkan Malaysia di Kampung Sg Tiram, Johor semalam. Memang Hebat !

Kalau dulu Anina duk sebut Najib kencing ahli Umno, kini Anina tuduh Najib pencuri duit kerajaan/rakyat.


Cara Najib Bukan Cara Umno
KLiK untuk ke Youtube


- Adakah hanya kerana bertanyakan soalan 1MDB dan 2.6 Bilion, seorang Timbalan Presiden itu dilucutkan jawatannya sebagai Timbalan PM ?

Bagaimana parti yang tidak mengamalkan demokrasi hendak memerintah sebuah negara demokrasi ?

- Ini bukan Umno, ini parti Najib ! Bukan begini cara Umno, ini cara Najib.

- Saya berdiri hari ini... bukan untuk menentang Umno, kerana dalam hati saya, saya Umno. Tapi saya sama sekali tidak akan bersekongkol dengan penjenayah pencuri Najib Razak !Najib curi duit, Rakyat kena bayarKLiK untuk ke Youtube


- ... Kita tanya Najib, 50 bilion ni mana perginya ? Dia tak dapat jawab soalan ini. Hanya jika sekiranya dia mampu menjelaskan kepada 30 juta rakyat Malaysia, di mana 50 bilion yang dipinjam oleh 1MDB ini berada, baru kita lega hati.

- Isu tentang dia mencuri duit kerajaan .. itu satu isu. Tapi yang lebih penting daripada itu, apa akibat daripada perbuatan DS Najib mencuri duit kerajaan ini ?

Hari ini kehidupan rakyat dihimpit. Gaji tak naik, ekonomi negara semakin teruk setiap hari, nilai matawang jatuh, tiada pelaburan asing, peluang pekerjaan tidak bertambah malah berkurangan, ramai rakyat yang hilang pekerjaan ... tapi tol naik, harga barang naik, Dan GST ....


- Adakah orang golongan asnaf ini layak untuk dicukaikan ? Ini negara Islam atau negara apa ? Ikut hukum Islam, golongan asnaf tidak boleh dicukaikan. Tapi dek kerana gilanya Najib pencuri wang negara ini, dia tak kira siapa, semua dia kutip cukai !

Kerana dia perlu menyelesaikan hutang yang begitu banyak yang dicuri melalui 1MDB.


PS - Ini sekadar pemanas je... jangan lupa pada hari Sabtu ini,  21/5 , Anina akan baik kampung dan muncul bersama Tun Mahathir di Pulau Langkawi

Share this article :

+ comments + 2 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 18, 2016 at 11:32 AM

Mr Din..Since the chance that Tun contesting in Kuala Kangsar as an independent candidate is not on anybody thought by my own.Why not ask the fearless ex UMNO wanita Puan Anina Saaduddin to volunteer herself as an independent candidate..Let those people who believe in "The People Declaration" translate their numbers into VOTE. If elected..Mrs Anina Saaduddin will have all the opportunity to ratchet up a few notch in regarding 1MDB scandal during Parliament session.
Hopely this will set a new way of championing " Rakyat Right as Rakyat Might " by gathering a group of eligibly independent Malaysian with the same objective and singular determination to be a new breed of MP.

....................
Reply To This Comment ...................
May 18, 2016 at 3:22 PM

Pembetulan bukan curi duit rakyat tapi tercuri dengan tidak di sengaja kan ..!!!!
Lagi pun rakyat Malaysia rata-rata tak kisah dengan apa yang telah dilakukan oleh PM,, semuanya nafsi-nafsi dengan diri masing-masing...!!!!!

Post a Comment