........... TAJAM .....Sanusi Junid - Bicara Selamatkan Malaysia JB 29 Apr | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

TAJAM .....Sanusi Junid - Bicara Selamatkan Malaysia JB 29 Apr

Saturday, April 30, 20165comments



Satu kelainan dari program Selamatkan Malaysia kali ini adalah penampilan TS Sanusi Junid. Seperti biasa ucapan Sanusi dipenuhi dengan cerita2 yang boleh dijadikan contoh tidak kurang juga sindiran2 tajam yang menjadi trademark beliau.

Saya upload ucapan Sanusi terlebih dahulu. Ucapan Mukhriz, Muhyiddin dan Tun Mahathir akan menyusul esok.


PART 1




KLiK untuk ke Youtube

- min 4:40 - kalau bukan kerana TS Muhyiddin, Najib tak jadi Perdana Menteri ....

- min 7:50 - perbandingan contoh sikap setiap PM mengikut pengalaman Sanusi dengan sikap Najib

- min 11:50 - Maksud sebenar Wawasan 2020 !

- min 17:30 - Cerita pemimpin2 luar yang memuji Tun Mahathir

Seterusnya Sanusi bercakap mengenai Skandal 1MDB


PART 2



KLiK untuk ke Youtube

-Sanusi sambung hentam Najib (!) melalui skandal 1MDB ....

- min 1:35 - pemimpin mesti jawab setiap pertanyaan rakyat

- min 4:50 - analisis mudah Umno bakal kalah PRU14 jika keadaan tidak berubah

- min 7:30 - Mempertahankan Deklarasi Rakyat bersama Lim Kit Siang ... cina yang perlu takut adalah Jho Low !

- min 11: 14 - Orang Umno atau rakyat yang diam bukannya bererti mereka sokong Najib

Share this article :

+ comments + 5 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 30, 2016 at 6:32 AM

tak puas la bro tengok sanusi junid berucap ni... patut la zaman mahathir kerajaan KUAT.

Boleh banding tahap menteri zaman ni. jangan kata menteri tengok najib jelah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 30, 2016 at 11:28 AM

Siapa timbalan zaman tan sri sanisi dlu? Siapa tahu? Bro din mintak bt analagy part mr bijan sign tak tau dia sign apa thx

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 30, 2016 at 1:37 PM

Bro menteri dulu memang berjuang utk rakyat dan negara.....bukan berjuang utk beguni-guni DEDAK.

Tun M tadbir Msia 22 tahun.....kalau tak betul cara tadbir, dlm masa 10 tahun Msia dah boleh muflis.....dlm masa 22 tahun Msia dah jadi papa kedana.

Walau masa 22 tahun pentadbiran Tun M tak pernah ada GST.....tapi Msia boleh membangun, maju jaya. Tun M dijemput ke forum2 perbincangan di pentas dunia dan duduk SEBARIS dgn pemimpin2 ternama dunia mengeluarkan idea, fakta, kritikan dan pandangan.

Kenapa dlm masa 22 tahun zaman Tun M Msia disegani dunia....?? Ooo.....agaknya kerana Tun M org tua NYANYUK tu sebab 22 tahun Msia menjadi negara BERMARUAH, menjadi negara contoh di Asia dan pesat membangun.

Kpd yg BUTA.....nasib baik ada org tua NYANYUK tu....dah BANYAK benar BUDI JASA org tua nyanyuk tu kita makan.....org tua nyanyuk tulah yg bawak Msia MAJU ke hadapan.

Ayahanda Tun M jasamu tetap ku KENANG.

~Cili Padi~


....................
Reply To This Comment ...................
May 1, 2016 at 11:02 PM

Jasa Tun Mahathir
1)membangun Negara dengan pesat
2)membina Putrajaya/cyberjaya
3)melancarkan Proton
4)membangun KLCC
5)membangun menara Petronas
6)membina KLIA
Jasa Najib Tun Razak
1)memberi GST
2)mengorbankan Altantuya
3)membeli kapal selam scorpene yang tak boleh selam
4)merompak RM2.6B (derma)
5)merancang kes Saiful Bukhari fitnah DS Anwar Ibrahim
6)mencuri duit 1MDB
7)SRC investment ghaib
8)rasuah Berleluasa dan hidup berfoya -foya
9)memberi dedak kepada kroni-kroni nya
10)jual tanah Negara dengan harga murah
Ada mata lihat,,ada telinga dengar dan ada minda buka lah tengok siapa yang lebih hebat......!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
May 2, 2016 at 11:12 PM

Ikutkn sanusi tnm padi blh atas bumbung je. Tu sbb tnh x dperlukn

Post a Comment