........... Najib Cakap Apa NI ? Apa Kaitannya Penangguhan Audit 1MDB Dengan Penjelasan 4 Bilion SRC ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib Cakap Apa NI ? Apa Kaitannya Penangguhan Audit 1MDB Dengan Penjelasan 4 Bilion SRC ?

Wednesday, April 6, 201626comments

Mkini

Prime Minister Najib Abdul Razak said 1MDB was unable to reveal the details of the RM4 billion Retirement Fund Inc's (KWAP) loan given to SRC International Sdn Bhd because it has yet to audit part of the relevant information.

"1MDB has a standard practice where it will only share the detailed information after conducting an audit to ensure the genuineness and the accuracy of the information," he said in a parliamentary written reply.


Di atas adalah berita terbaru dari Mkini..... 

Chopp..... chopp ...... stop kejap ! Najib ni bercakap tentang AUDIT 1MDB yang dilakukan oleh Delloitte yang baru ni diberi penangguhan tambahan 6 bulan lagi kan ?

Ya la kot .... sebab perenggan kedua Najib sebut 1MDB jadi Najib pasti merujuk kepada penangguhan itu.

Hmmmm ...... PELIK. 

Bukankah SRC yang pinjam duit KWAP RM4 bilion itu SUDAH DIPINDAHMILIK kepada Kementerian Kewangan pada tahun 2012 ?

So .... apa ke halnya yang berkaitan dengan audit 1MDB ?

Satu lagi, kesemua perbelanjaan SRC semasa ia masih menjadi milik 1MDB berlaku pada tahun 2011 sehingga awal 2012. 

Jadi audit apakebendanya yang Najib rujuk ni ? Kenapa SRC masih terikat kepada audit 1MDB kalau sudah menjadi milik Kementerian Kewangan ?

Itu satu hal ........ satu hal lagi, CARA Najib jawab yang menjadikan alasan penangguhan audit 1MDB itu ( walaupun bunyi pelik ) seolah menampakkan yang tindakan penangguhan itu sengaja mahu dijadikan alasan bagi mengelak untuk menjawab apa2 berkaitan 1MDB !

Masalahnya ...... Orang bertanya tentang SRC bukannya 1MDB !



PS - Saya harap ada wakil Parlimen yang baca ini dan sempat kalau nak bertanya kepada Najib untuk penjelasan di sesi sebelah petang nanti !  ( kalau boleh bertanya la ... )

Share this article :

+ comments + 26 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 6, 2016 at 1:44 PM

Si Mappadulung Karut yang mengelabui minda rakyat demi piara punggungnya sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 6, 2016 at 1:50 PM

Dear En Din,

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-06/leissner-letter-that-led-to-goldman-exit-was-written-for-jho-low

Nak tanya Si Arul yang beriya-iya cakap si Gemuk Cinapek ni takde kena mengena dengan 1MDB.

Ya Allah!

Mengapa pemimpin Negara kita ni ingat semua rakyat bodoh bebal ke?

Memang fed up!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 6, 2016 at 1:52 PM

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-06/amid-1mdb-probes-bsi-suffers-exits-and-wrangling-over-liability

Ini lagi...kena sumpah sang kelembai.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 6, 2016 at 2:31 PM

bugis dah pening..
macaiiii..tolongggggg

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 6, 2016 at 2:51 PM

Din,

sdra percaya pada manusia guna bomoh?

saya tak percaya tapi alam konteks UMNO ini, seolah2 ada BENDA yang membutakan pemimpin2 umno? termakan sesuatu sehingga mulut kelu? dengar muzik sehingga pekak mendengar apa itu kebenaran?

saya sememangnya hairan tahap tertinggi

....................
Reply To This Comment ...................
KJ
April 6, 2016 at 4:02 PM

Iceland. Kelmarin keluar cerita PM dia ada simpan duit banyak kat offshore akaun. Semalam, beribu protes supaya PM letak jawatan. Hari ini PM Iceland letak jawatan.

Malaysia. Bertahun-tahun dulu keluar cerita PM ada berbillion billion dalam akaun dia. Beribu-ribu penduduk Malaysia gesa dia letak jawatan. Sampai hari ni apah takde....

....................
Reply To This Comment ...................
April 6, 2016 at 4:08 PM

Ini yang Dato Mukhriz cakap dulu.
Nama awak siapa. Najib jawab saya orang Pahang. Bila ditanya lagi siapa nama awak. Najib jawab saya dari Pekan. Mungkin soalan patut di olah dalam bahasa Bugis baru Najib faham

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 6, 2016 at 9:37 PM

Cukup2 la auta kau Najib,rakyat dah fed up.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 6, 2016 at 10:01 PM

Saudara ingat solat hajat yg di-imamkan oleh adik allahyarham Nik Aziz?..hampir 40 ribu org yg berjemaah melakukan solat tersebut dgn meng"ameen" doa- "KO UMNO..KO UMNO..KO UMNO"..katakan yg hadir 5%
dari jumlah yg hadir itu memang ALLAH swt sayang pada mereka dan ALLAH swt kabulkan hajat mereka agar di KO kan UMNO..sebab itu kifarah awal diturunkan bala banjir di Kelantan..sebelum di "KO" kan UMNO..That's why..UMNO seems to be blind, deaf and mute to the obvious..

....................
Reply To This Comment ...................
April 6, 2016 at 10:06 PM

Sekarang ni dah tak tahan dah dn berserah kpd Allah SWT saja agar prjalanan hidup ini dipermudahkan...

....................
Reply To This Comment ...................
April 6, 2016 at 10:45 PM

Sebab dedak le....kalau presiden marcos masih hidup memang dia akan belajar dari malaysia bagaimana hendak bahagikan dedak supaya kekal berkuasa!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 6, 2016 at 11:34 PM

Nak bertanya dgn Kareng Mentimung Semberonoie ni buang masa aje bukan dia jawap pun. Kalau masuk mahkamah pun lain ditanya lain dijawap... Dah ketulahan...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 6, 2016 at 11:49 PM

Bodoh ke apa pm kite?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 12:23 AM

Nak perbodohkan rakyat tapi rakyat bukannya bodoh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 12:24 AM

Lepas ni tolonglah kita pakat kaleh. Tak sanggup lagi dah asik kena tipu jer.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 12:33 AM

Dah memang lumrah dunia.....kalau letak jawatan nanti bila dah tak ada kuasa, mudahlah org nak dakwa dan bawa kes ke mahkamah sebab dah tak ada power nak halang org yg nak mendakwa. Kalau masih pegang kuasa mudah nak control org dan boleh halang dari didakwa. Itulah senario di Malaysia hari ini.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 12:50 AM

tanya macam2 pun tak guna jawapan nya tetap sama.jawapan msti mengarut/bodoh/xmasuk akal/kelakar.bila xda jawapan tu haa dorang trus mai amik kita.

....................
Reply To This Comment ...................
April 7, 2016 at 12:54 AM

Najib hanya manusia biasa yang tiada kekuatan,sedikit masa lagi beliau tumbang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 3:05 AM

Beribu demo d Iceland tu campak telur ngan pisang..sbb tu pm dia letak jawatan..

Nak suh najib buat benda sama resign..demonstran malaysia try la guna telur ngan pisang gak..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 9:01 AM

saya dah lama katakan hanya siasatan oleh negara luar sahaja dengan izin ALLAH swt akan dapat bawa najib ke muka pengadilan di negara2 terbabit. Apabila ianya berlaku najib akan diextradite ke negara2 tersebut. Waktu itu akan adanya situasi tegang yang akan ditunjukkan oleh macai2 najib.

my wild guess malaysia will have a new government not led by UMNO but malaysians who really seek justice under democracy yang disarankan oleh Islam yang sebenarnya, bukan ikut sukatan para mufti2, jamil baharom, jakim dsbnya/

wallahuaklam

....................
Reply To This Comment ...................
April 7, 2016 at 9:30 AM

It's a big mistake to the Malays, from the beginning he was a Pak Pandir. Masha ALlah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 9:41 AM

Napolean Bonaparte pernah berkata: "Dalam politik, bangang bukan sesuatu kecacatan."

Bangang sudah jadi lumrah pada kaki politikus yang jemuan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 12:33 PM

Din,

Nama mangsa pertama 1MDB adalah shahrol.....

Najib masih dara dan suci

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 12:53 PM

Najib ni jawapan copy paste ... najib mana ada otak. Dia bukan tau pun apa dia cakap. Seme harap kat balaci tu yang dia selalu skip jawab soalan live.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 6:24 PM

Tak payah susah2 nak tanya dia apa2 lagi sebab yg dapat bukannya jawapan tapi excuses (alasan). Lepas ni kita ni tolonglah bijak sikit bila mengundi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 7:48 PM

Xde counter question ke bg jawapan bertulis tu?

Post a Comment