........... Menjawab Mesej Rahman Dahlan Terhadap Tun Mahathir @ Proton | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Menjawab Mesej Rahman Dahlan Terhadap Tun Mahathir @ Proton

Saturday, April 2, 201623comments

Biasanya saya tak akan layan provokasi atau serangan2 bersifat mengalih tumpuan rakyat dari cai2 Najib.Rakyat duk bercakap mengenai 1MDB dan duit bilion2 yang masuk akaun Najib dan yang terbaru perbelanjaan mewah Najib Rosmah menggunakan wang yang entah dari mana tak ketahuan lagi, tapi cai2 Najib bersungguh2 mencipta dan menyogok kepada rakyat dakwaan2 mengenai salahlaku Tun Mahathir.

Rakyat bercakap tentang 1MDB dan bilion2 secara sukarela tanpa paksaan .... tapi mereka pula mahu memaksa cerita2 Tun. Habis digunakan segala saluran media kawalan kerajaan bagi tujuan mengalih tumpuan rakyat namun sia2 saja kerana ternyata rakyat tidak layan dakwaan2 lama itu. 

Rakyat nak tahu cerita yang SEDANG BERJALAN kerana ia berkaitan dengan PM yang SEDANG BERKUASA bukan tentang mantan PM berumur 91 tahun yang sudah lama pencen !

Kalau nak paksa layan juga .... OK, tapi kita selesaikan yang SEDANG BERLAKU dan yang SEDANG MEMERINTAH kerana ia lebih relevan dan punya kesan kepada kehidupan kita sekarang dan akan datang. 

Bab sejarah, kita cerita kemudian.

Tapi spin dari Rahman Dahlan di bawah ini memang kena layan sepatah !

KLiK
Perhatikan siri mesej2 twitter yang dihantar oleh beliau dalam menyerang Tun Mahathir @ isu Proton. Perhatikan masa2nya ..... dalam masa 30 minit Rahman menghantar 6 mesej twitter bertujuan memburuk2kan nama Tun Mahathir.

Mamat ni Menteri kan ? Mewakili kerajaan kan ? Habis tu kenapa meroyan membebel dalam twitter ? Kalau benar apa yang beliau dakwa dalam siri twitter itu, sebagai pihak yang berkuasa, bertindak jerlah ! 

Buat usul kepada kabinet dan tubuhkan jawatankuasa khas menyiasat .... tak perlu nak membebel dalam media sosial.

Atau Rahman nak berlatih macamana kalau jadi pembangkang nanti ?

Masih tidak mahu layan spin dari Rahman, makanya saya kembalikan mesej2 twitter beliau di sini dengan menukar subjek kepada yang lebih relevan kepada rakyat.   ( KLiK imej untuk besarkan )








Saya percaya rakyat akan lebih respek Rahman kalau beliau hantar mesej2 saya di atas untuk disebarkan kepada rakyat.


Agak2lah nak bodek Najib pun ....

Share this article :

+ comments + 23 comments

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2016 at 12:43 AM

The best ever counter comments, Brother Din! Highly respect sama you lah. Itu menteri bodoh dah tak boleh nak buat apa. Dia ikut fesyen bini boss dan boss dia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 1:13 AM

Rahman dahlan,tajudin rahman, anuar musa, azalina semua mau mengejar ranking yg dipelopori ahmad maslan.membodek smpi memperbodohkan diri sendiri.. Atau sememangnya hamno xmampu berfikir... Yg hairan si si khairy pun seakan2 sama spt pemakan dedak lain... Dedak dedak,kuat betul kuasa dedak.

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2016 at 1:18 AM

Tak ada standard punya menteri, jadi Hang kebun lagi bagus

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 4:17 AM

Din kalau Tun Mahathir perlu bertanggungjawab atas kegagalan proton......Najib pun perlu bertanggungjawab atas kegagalan 1MDB.

Kalau tentang proton bising bagai nak rak tapi kalau 1MDB ni kenapa bisu?? Kenapa kabinet kayu tak tepekik telolong pasal 1MDB? Walhal 1MDB ni penuh dgn kurap. Rasuah satu dunia duk siasat.

Kegagalan Proton tak seteruk 1MDB. Sekurang-kurangnya Proton ada jugak hasil dan jasanya. Kalau tak ada Proton ramai rakyat bawahan yg begaji kecik tak dapat beli kereta. Nak beli kereta import mahal, tak mampu.

Tapi 1MDB tu apa hasilnya?? Hutang berbilion2. Jadi tajuk SATU DUNIA bukan pasal kejayaan tapi pasal RASUAH dan KEGAGALAN. Sampai dapat ranking no 2 negara tertinggi RASUAH. Tak malu ke? Bab ni apasal sume jadi BISU?

Bangkai gajah macam mana ditutup pun, busuknya tetap dapat dihidu.

Walaupun rakyat diperbodohkan tapi rakyat bukannya bodoh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 6:28 AM

siasatlah... tapi jangan lupa siasat najib juga. berapa biliom Proton rugi ? berapa bilion 1mdb rugi ?

menteri haiwan tak nak tanya tanya benda yang sama dekat king of dedak ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 7:04 AM

Depa ni sume otak penjilat..tggu najib jatuh..terus najib x elok sbb dok jilat org lian plak. Bro tertinggal lg sorang..jgn lupa salleh mamat kota belud..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 7:43 AM

Memang bangang la depa ni... yg paling x tahan bagi alasan kerajaan cuma suntik rm1 juta je kt 1mdb... tapi proton dpt rm13 billion. Woiii mangkuk... proton tu industri automotif.. brp byk dah dia janakan income?... cukai kereta dah berbillion2 kutip xmo citer ke?... beribu2 kerja dan peluang perniagaan... jana ekonomi.. tu x kira lg berbillion yg dikeluarkan proton dlm bentuk penajaan... tu dh berpuluh tahun.. 1mdb?.. habuk pun tarakkk...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 7:52 AM

Lepas tu Din..tanya mangkuk ni..berapa billion duit Proton ni yg masuk akaun peribadi Tun..dibanding dengan 1MDB?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 9:21 AM

@Ahmad Hafiz Zainol AbidinThere is a saying in English (not BM) you give peanuts you get monkey. Well he is one of them. He did not get what Sharir and Amad Maslam got RM 1 and RM2 million. he and another guy from his home state Saleh alway meraon dan meroyan tak tentu arah macam orang gila. Things that don't concern them they put their nose in it just ti show to that bugis guy they are working. Podahhhh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 9:36 AM

"Kegagalan" Proton at least dapat jugak adakan beribu2 peluang pekerjaan. "Kegagalan" Proton dapat jugak train beratus2 engineer bertaraf dunia. "Kegagalan" Proton dapat jugak kurangkan aliran tunai keluar negara. "Kegagalan" Proton dapat jugak sumbang berbillion2 cukai kepada negara.

"Kejayaan" 1MDB dapat apa? Berapa ribu peluang pekerjaan? Berapa banyak harta tergadai? Berapa banyak sumbang cukai pada negara?

Memang patut Tun M bertanggungjawab pada "kegagalan" Proton. Najib jugak patut bertanggubgjawab atas "kejayaan" 1MDB.. tak gitu?

Apahal menteri2 kita sekarang bengap sangat ek? Useless and shameless.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 9:38 AM

Dengar cerita, tdm masuk dlm meeting. Mesyuarat tak melalut dan fokus. Nak ckp kena ada fakta bukan fikir mungkin. Orang proton pula dengar dan ikut nasihat tdm. Proton mungkin sedang berubah ke arah lebih baik, tapi salahkan tdm lebih mudah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 10:00 AM

What do you call a historical back-biter(pengumpat) who is unable to focus on his office which is burning to the ground?
Ans: Dahlan the twitter brain...hehehe kelakar amboi!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 10:29 AM

Selamatkan Proton dari bangkkrap?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 11:01 AM

Non interfernce rugi 42 billion, habok pun tak de,
hutang kena bayar duit rakyat, tanah, logi jana kuasa china komunis punya

Autocratic diktator interference rugi rm 15 billions
Jenama PROTON malaysia punya, dua kilang, ratus vendors, ribuan perkejaan malaysia pun

mane you nak pilih??????
mahafiruan atau jib bini mama ros

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 1:50 PM

Orang tua tu dah berhenti baru lah masing-masing nak menyalak. Jilat puas-puas selagi boleh.
Mamat ni jugak yang dapat hidup senang dari usaha-usaha yang dilakukan oleh orang tua 91 tahun ini. Satu dunia approved sumbangan orang tua ni bro... Najib.. confirmed tak curi balak tapi curi duit derma.
Power tak power lah aura orang tua ni, seluruh pentadbiran Najib di halakan kepada dia seorang. Banyak habis duit nak lawan si tua ni jea.
Kebenaran tidak perlu wang ringgit tapi "cash is king" to fake the truth.
Si Rahman patut banyakkan baca surah Ar Rahman.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 2:10 PM

Ambo nak mintak maaf byk2 duu kat org SABAH sbb statement ambo ni bkn ditujukan kpd org Sabah sebenarnya...Terbukti Menteri2 drp Sabah ni mmg Kuat MENGAMPU dan mudah dibeli...tiada Jati diri & Maruah...Sumbangan kpd Negara jauh sekali...Habukk pun takder...kpd org Sabah, Menteri2 mcm ni tak layak Dipilih jadi Pemimpin...sori Bahhh...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 2:31 PM

Reply yg WINNN..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 2:36 PM

Si Rahman mestilah show dia punya capable of.. kena show la pd jibby hw good he is for being the 'defender'... baru la ley masyukkk..hahaha..watever la Rahman... tgu jugak pe komen dia atau tindakan dia backup jibby on WSJ punya hal

....................
Reply To This Comment ...................
April 3, 2016 at 3:45 PM

Bro Din reply smack right in the face of this apple polishing useless piece of shit.
I am a proud owner of an 1.6 Premium Proton Iriz...good handling car and good safety features although cvt gearbox need refinement.
To me that is an achievement
Hey minister....what have you achieved so far.....nothing except busy thinking how best to spin words and creating fairy tale stories in your attempt to defend your boss.
I repeat....this useless piece of shit is good for nothing.
He should put his mouth where his ass is!
Bagi malu orang Sabah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 6:51 PM

Some of these Sabahan assholes can speak English think they are damned smart ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 3, 2016 at 11:48 PM

Anyone with law background will know this shameless guy is talking BS.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 4, 2016 at 12:44 AM

Dahlan lupa sewaktu mahalel berhenti dari ceo proton dia beritahu proton memiliki simpanan duit cash 3 billion tapi lesap zaman pak lah bersekali dgn mv agusta yang di jual dgn 1 euro kenapa tak tanya pak lah dan sudah berapa puloh billion kajaan dapat hasil cukai dari proton apa pula hasil yang 1mdb bagi pada negara yang berlaku kerajaan kena tanggung hutang 1mdb malah sampai habis harta dengan tanah negara burn dek 1mdb hanya binatang saja yang makan dedak manusia tak makan dedak so aku nak tanya rahman ni dari spesis apa tolong jawab ya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 7, 2016 at 11:11 PM

Hebat betul Rahman ni... adoiiii....

Zaman college dulu, beria-ia dia pertahankan Mahathir. SEgala yg TDM buat, semuanya betul. Sekarang bila dah jadi menteri, yg dulu betul dah jadi salah pulak???

Rahman oiii..!! rugi masa saya aje berdebat dgn awak sampai pukul 1 pagi dulu. Klu saya tahu laa yg awak ni lalang, dah saya hambat awak keluar dari rumah saya!

Post a Comment