........... Hujah Terhebat Pro 1MDB dari Calon BN Sarawak ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Hujah Terhebat Pro 1MDB dari Calon BN Sarawak !

Wednesday, April 27, 20169comments

Buat masa ni saya tak nak masuk campur hal PRN Sarawak KECUALI jika ada kaitan dengan isu 1MDB dan akaun Najib. Sebenarnya agak keliru juga kedudukan kita yang mahu melihat BN menang tapi waktu sama kita juga tidak mahu Najib kekal sebagai PM. Kita dah boleh agak sekiranya BN menang besar di Sarawak, pastinya Najib akan cuba curi kredit kononnya rakyat Sarawak menyokong kepimpinan beliau padahal Adenan sendiri resah jika nama Najib ditonjolkan sepanjang kempen berjalan kerana nama Najib sudah menjadi liabiliti kepada BN.

Tengok, manifesto BN Sarawak pun tidak ada muka Najib !



Tidak pasti samada muka2 calon BN dalam poster dan banner akan turut disertakan muka Najib sebagaimana biasa yang kita lihat ... tapi rasanya tidak kot sebab apa yang diwar2kan adalah Team Adenan bukannya Team Najib !

Sememangnya Adenan pandai membaca perasaan rakyat ....

TAPI ... bila ada calon BN yang mengeluarkan ayat bangang macam di bawah ni, terpaksa jugalah komen sepatah -


Mkini

Calon Dugong, Datuk Tiong Thai King berkata kemelut 1MDB berlaku kerana pembangkang gagal dalam tugasnya memantau kerajaan.

Dalam temu-bual dengan akhbar berbahasa Cina, China Press Tiong berkata pembangkang mengabaikan tugas mereka dan menjadi tidak relevan kerana ia tidak dapat berpernan dengan berkesan.

"Mereka (pembangkang) gagal memantau kerajaan dan menghalang semua perkara ini daripada berlaku.
"Jika mereka telah gagal dalam tugas, mengapa kita perlu terus mengundi mereka?" soalnya.

Huh ? ? Mengalahkan Mat Maslan dia punya spin ! HEBAT !

Kita nak jawab pun boleh terkesima sekejap ..... sampai sekarang saya masih tercari2 point nak jawab macamana ....

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
April 27, 2016 at 2:33 PM

Kawasan dugong ke calon ni..bodoh mcm dugung,lembu laut juga la.

....................
Reply To This Comment ...................
April 27, 2016 at 2:53 PM

Loh kok pembangkang yang di persalahkan, bukankah Najib dan kuncu-kuncunya yang buat taik........!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
April 27, 2016 at 4:08 PM

Aku setuju dgn kenyataan calon BN tu. Memang salah pembangkang kerana tak pandai jaga musibat yg bernama Mohd Najib ni.

Memang musibat ni kena jaga betul2, jangan bagi terlepas. Bukan pembangkang saja kena jaga, tapi semua warga negara rakyat jelata Malaysia.

Jom main galah panjang...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 27, 2016 at 5:10 PM

Nama kawasan pun dugong...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 27, 2016 at 5:18 PM

ayat dah habis idea nak spin la tu...

sebelum ni tuduh pembangkang buat cerita...bila dh terbukti, tuduh pembangkang tak buat kerja.

elok la melingkup BN kali ni. kasi cuci habis dari atas sampai bawah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 27, 2016 at 5:54 PM

Hahaha 1st time dlm sejarah aku dgr kerajaan yg memerintah salahkan pembankang krn gagal pantau salah laku kerajaan haha. Najibnye pasal spin hbs

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 27, 2016 at 7:03 PM

Bodoh macam dugong.
Dugong tu manusia ke binatang.
Jadi dua punya Master di peringkat persekutuan tu pun macam BINATANG.
Najib wajib di sucikan dengan tujuh kolam air kumbahan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 27, 2016 at 9:31 PM

Perompak tak bersalah polis yang bersalah kerana tak pantau perompak itulah maksud dia

....................
Reply To This Comment ...................
April 27, 2016 at 11:25 PM

Salam Bro

Saya dah kata dalam ulasan blog ini dulu. SPR mengeluarkan arahan muka mereka yang tak berkenaan dalam PRN Sarawak ni tak boleh tunjuk dalam poster kempen PRN kali ini. Memang aneh sebab selalu walaupun PRN, muka PM pasti terjentang bersama muka KM.

Kenape ye?...

Hahahahahaha.....BN Sarawak dan KM Adenan tak mau dikaitkan dengan bangkai busuk...apatah lagi gambar poster bersama bangkai tersebut. Kan saya dah kata selama ni KM Adenan sering menyindir dan membuat jenaka tentang Najib...Najib je yang tak tau malu...tersenyum...dipuji melambung...walhal penuh sinis dan sarkasme. Kalau dipuji handsome, hidung mancung macam probosis monkey pun dia tetap senyum..."Mudah mudahan Najib anak Rajak tuk jadi PM sampei kiamat...." dan disambut dengan gelak ketawa para hadirin. Paham ko?...Banyak lagi sindiran pedas oleh KM Adenan... bukan kepada Najib sorang...pemimpin UMNO yang lain pon kena sama.

Sering saya katakan...Najib tak usah menyebok PRN Sarawak kali ini. Kedatangan Najib akan mencemar dan merosakkan sokongan padu rakyat kepada KM Adenan dan BN Sarawak...Sama jugak pemimpin pemimpin lain dari Semenanjung...terutama menteri menteri UMNO...Korang semua bau bangkai...

Pasal Datuk Tiong ni...alah..biasalah...dia sebenarnya kurang idea...maklum lawan dengan DAP...DAP kuat di Semenanjung dan mula meningkat di Sarawak...boleh tahan...terutama dalam DUN kawasan Bandar...biasalah. Si Tiong ni pon bukan bersih sangat...kan dia calon terus BN...bukan wakil parti komponen...untuk dia it's do or die situation. Kalau DAP bawak isu 1MDB...macam mana nak jawab?...Dah memang 1MDB ni bangkai buatan Najib...ada tak de cuba lempar balik kat pembangkang...mana tau bau bangkai sedikit sebanyak terkena jugak...

Itu je yang aku boleh cakap...sebab orang politik ni time kempen memang selalu macam oramg palau (mabok)...

Hah!...Dah sign Deklarasi Rakyat?

Bagi sdra sdri yang belum berbuat demikian...buatlah secepat munkin...itu adalah satu sumbangan kepada bangsa dan tanahair.
Tak susah mana pun...takde bayar ape ape...

ps: Bro aku post balik sebab yang dulu tu takut tak masuk...pelik je macam blog kena sekat je.

Post a Comment