........... Relaksla Najib, Wartawan ABC Cuma Nak Tanya Soalan Jer .... Bukan Nak Baling Kasut ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Relaksla Najib, Wartawan ABC Cuma Nak Tanya Soalan Jer .... Bukan Nak Baling Kasut !

Wednesday, March 16, 201612comments

.
Relaks la Najib, wartawan ABC cuma nak tanya soalan jer, bukannya nak baling kasut pun ..... begitulah tajuk artikel Finance Twitter ( KLiK

Menariknya artikel ini kerana persoalan diajukan kepada cai2 Najib, Kenapa bos mereka jadi PENAKUT dan LARI setiap kali berdepan dengan persoalan2 berkaitan 1MDB dan RM2.6 bilion ? ( dan Altantuya ). Masa Nothing to Hide dan Forum IACC pun Najib LARI....

Bukankah Najib seorang PAHLAWAN BUGIS ? Yang diapit oleh PAHLAWAN ACHEH ?

Bukankah Najib sudah dibersihkan dari sebarang dosa oleh AG ? Lagipun Najib amat fasih cakap omputih ... seharus tidak punya masalah berdepan dengan wartawan baik dalam mahupun luar negara.



Najib’s supporters and bloggers should answer this puzzle. Why can’t their paymaster – Prime Minister Najib Razak – be a “real man” and answer questions from foreign journalists? Why does the prime minister need to run away every time questions are asked about the murder of Altantuya or corruption related to US$1 billion found in his personal bank account?

After all, these paid bloggers have been screaming till foam at the mouth on how brave and brilliant Najib is. People can forgive Najib for his cowardice to a debate with 90-year-old expired former premier Mahathir Mohamad. People can also forgive Najib for hiding away from a conference such as the 16th International Anti-Corruption Conference (IACC), held in the backyard of his office.



But people cannot understand why the self-proclaimed “Bugis Warrior” is so terrified at the sight of some foreign journalists asking questions related to his scandals. It’s not like the prime minister doesn’t understand nor speak fluent English like Kim Jong-un. Furthermore, top lawyer A.G. Apandi Ali had already cleared him from corruption or money laundering charges.

Baca seterusnya ..... KLiK

Seharusnya selepas kejadian memalukan penahanan dua orang wartawan Ostrolia itu, Najib tampil dan berdepan dengan wartawan berkaitan isu RM2.6 bilion. Sekurang2nya dengan cara itu mampu mengembalikan semula kejantanan beliau yang kini dipertikai masyarakat dunia !

Menurut Azalina, isu itu kini sudah tidak lagi boleh dibangkitkan di Parlimen sebab SUBJUDIS berikutan semakan kehakiman yang difailkan oleh Majlis Peguam terhadap AG semalam. ( KLiK )


Hahahahaha ..... alo bang, kalau takde kes itu pun, Najib tidak akan berani ke depan jawab !


Najib punya masa berbulan lamanya kalau nak jawab tapi ada saja alasan yang diberikan oleh cai2nya. Yang nyata - Najib TIDAK BERANI berdepan dengan soalan rakyat.

Janganlah nak menyorok di belakang subjudis la pulak ..... Majlis Peguam failkan kes pun sebab Najib dan AG duk mengelak selama ini. Tidak pula Azalina bunyi masa tu ?

Sekarang satu dunia pula bertanya kepada pengampu2 dan bloggers Najib - Kenapa bos anda TAKUT nak berdepan dengan wartawan soal RM2.6 bilion ?


Share this article :

+ comments + 12 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2016 at 11:51 PM

bro din, kena bagi definisi pahlawan bugis dan pahlawan acheh. pahlawan boogis bermaksud lari dan menyorok. jika takut, hantar ajer pahlawan bawahan untuk mempertahankan pahlawan atasan. macam main video game, nak jumpa big boss, kena lawan dulu boss kecil. sebelum lawan boss kecil, ada lagi pahlawan kecil. stage banyak tu, kena tunggu sampai pru14, tu stage akhir jumpa big boss. pahlawan acheh keturunan tengku, cakap banyak kalahkan big boss

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2016 at 11:55 PM

Allo bang tau tak kenapa najib angkat abang kesisinya walaupun dia tau abang takda tuloq tau tak kalau tak tau saya nak bagi tau saya cakap petunjuk dulu sebab dia nak belajar

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2016 at 12:27 AM

sebenarnya mmg ramai yang bercita2 nak baling kasut kat najib ni.. :3

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2016 at 2:57 AM

Jawapan belum siap la abg din. Wartawan tu pun klu nak tanya kenalah bagi usul pertanyaan tu pd pmo utk tapisan. Dah lulus barulah boleh tanya. Ini Malaysia lah bukan Aussie. Malaysia boleh...tuuuu duuuluuuuuu sekarang Malaysia tanya pun kena tangkap.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2016 at 3:27 AM

Memalukan!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2016 at 7:42 AM

Jangan lupa juga pahlawan jowo yang amat ganas. Maranprapu kepundeng gengstar paradise.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2016 at 8:15 AM

zaman tun mahathir dulu pun selalu wartawan n media negara barat hentam beliau dengan mcm2 tuduhan.tp tun Mahathir sedia untuk menjawab n bersemuka dengan media2 asing tu.media asing tu plak yang lari bila tun datang huhuhuhu..kalau najib seorang yang ada di pihak yang benar,najib perlulah jadi berani mcm tun mahathir.

....................
Reply To This Comment ...................
March 17, 2016 at 10:55 AM

Salam Bro

1. Tak guna usik Najib dengan soalan berhubung apa-apa sekali pon. Manusia takda teloq...MP pembohong, PM Korup, Mentri Kewangan putar belit....dan macam-macam lagi orang panggil dia...Ada Najib kesah?...huh!...selamba dek je...Begitulah KETOKOHAN Najib yang tersohor, bukan setakat di Malaysia malahan seontaro dunia....Bangga sekali!....

2. Azalina...Kalau Apandir jadi pemutih Najib...Azalina seorang peguam "Liar"...kalau setakat loyar burok tu semua orang boleh...but as a "Liar" lawyer, she can never see the truth. Rakyat awam pun dapat memahami proses perundangan...jangan anggap rakyat bodoh...

Azalina...ko kata tak buleh tanya 1MDB , SRC dll berkenaan Najib sebab ianya "Subjudice"...bila masa kes Najib dibawa ke Mahkamah?...

Majlis Peguam cuma merujuk ke mahkamah berhubung dengan keputusan AG Pandir mengatakan tiada kes dan arahan menutup siasatan SPRM berkenaan 1MDB dan SRC. Persoalannya adakah AG BERKUASA MUTLAK memutuskan sesuatu siasatan sama ada kes atau tidak.

Itu bukan kes Najib yang dihadapkan di Mahkamah...jadi tak ada elemen "subjudice".

3. Rahman Dahlan...ko ni berfikiran "regressive"...ko kata tindakan Majlis Peguam merujuk kes AG ke mahkamah will open the floodgates....Apa ko takut ke?...Buat masa ni rakyat pun turut kabur dengan tindakan AG dari segi perundangan...Apa salahnya perkara ini dirujuk ke Mahkamah untuk mendapat pandangan dan keputusan yang SAH disisi Undang-Undang Negara.

Kamu sebagai seorang anggota "Legislature" seharusnya terbuka dengan langkah ini...kalo tak, tak gunalah ko sebagai seorang MP.

Malaysia telah merdeka lebih 50 abad yang lalu...tapi 'Wakil Rakyat" masih berfikiran individualistik...kolot dan tidak amanah, tidak telus dan langsung tidak "mewakili' rakyat yang memilih mereka...terutamanya "Wakil Rakyat" UMNO....hampeh...paloi....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2016 at 11:54 AM

Alo bang dia nak belajaq macam mana hidup orang tak ada teloq pasai teloq dia dah tinggal sebijik nanti kalau ramai lagi wartawan nak jumpa atau dia terserempak dengan ramai wartawan dijalan mungkin teloq dia terus hilang jadi saya nak minta tolong bang ajarlah dia sebagai persedian budi baik bang tetap ada balasannya jangan takut

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2016 at 1:15 PM

"Menariknya artikel ini kerana persoalan diajukan kepada cai2 Najib, Kenapa bos mereka jadi PENAKUT dan LARI setiap kali berdepan dengan persoalan2 berkaitan 1MDB dan RM2.6 bilion ? ( dan Altantuya ). Masa Nothing to Hide dan Forum IACC pun Najib LARI....

Bukankah Najib seorang PAHLAWAN BUGIS ? Yang diapit oleh PAHLAWAN ACHEH ? "

Jangan lupa ikut pintu belakang pwtc!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2016 at 3:31 PM

raman dalan kata will open the flood gates?

wang masuk akaun peribadi/tak perlu siasat siapa donor...apa AG kata? TAKDE APA. TAK SALAH SEBAB PENERIMA TAK TAHU....itu DAH TERANG2 OPENING THE FLOOD GATES!

billion2 masuk akaun peribadi. apa pengarah lhdn kata? ITS OKAY. NOT TAXABLE...: itu DAH TERANG2 OPENING THE FLOOD GATES!!!

perbelanjaan pru13 melebihi undang2 pilihanraya. tapi apa pengerusi spr kata? PARTI PUNYA BELANJA OK. ASAL BUKAN INDIVIDU...itu DAH TERANG2 OPENING THE FLOOD GATES!!!

errr....wang juta2 masuk akaun bini..awat semua diam???

Nampak tak wahai raman dalan?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2016 at 8:04 PM

kalau la wartawan tu baling kasut, Najib gerenti declare marshall law seluruh malaysia.

Tu tahap keberanian Najib yang rotinya kosong

Post a Comment