........... Kepada Puan Selvi ( Balu PI Bala ), Kalau Dah Alang2 Jual, Pastikan Harga MAHAL ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kepada Puan Selvi ( Balu PI Bala ), Kalau Dah Alang2 Jual, Pastikan Harga MAHAL !

Monday, March 14, 201610comments


Dah tonton video permohonan maaf balu PI Bala, Puan Selvi yang dilakukan di pejabat Ramesh Rao dua hari lepas ?

Kelam kabut sidang akhbar itu bila wartawan dari Australia, Linton Besser mengajukan soalan bertali arus meminta penjelasan mengenai tujuan PC itu diadakan dan apa sebenarnya yang cuba disampaikan oleh Puan Selvi.





Laporan mengenai PC ini ada disiarkan TMI - KLiK. Antara lain -


"Masa suami saya mati, saya rasa tension jadi saya salahkan Datin Seri Rosmah. 

"Cukup 15 haribulan ini 3 tahun suami saya tiada, tapi tak ada seorang pun datang bertanya cukupkah makan dan minum. 

"Saya minta maaf pada Datin Seri Rosmah sebab cakap dia bunuh suami saya," katanya. 

Ditanya jika beliau turut meminta maaf kepada Najib, Selvi berkata beliau hanya meminta maaf kepada Rosmah. 

"Tak. SD (akuan bersumpah) Bala adalah benar," jawabnya.


Bukan hal pengakuan yang saya nak sentuh kali ini tapi mengenai dilema yang dihadapi oleh Puan Selvi. Dilema seorang ibu yang terpaksa menanggung beban membesar dan menyekolahkan anak bila suami meninggal dunia.

Beberapa kali Selvi mengulangi yang tujuan utama beliau adalah untuk mencari duit bagi menyekolahkan anaknya. Semuanya dilakukan hanya kerana itu !

Kita dapat rasakan perasaan tension yang Selvi pendamkan sepanjang PC itu. Sedih, kecewa dan geram ..... namun diteruskan juga selagi terdaya .... demi anaknya. Tapi waktu sama, Selvi juga punya tanggungjawab menjaga kehormatan suaminya.

TABIK saya kepada Selvi !

Kita tidak tahu apa cabaran dan tekanan yang terpaksa beliau hadapi selama ini. Siapapun akan kecewa bilamana janji yag diberikan tidak dipenuhi.

Keluarga Selvi adalah MANGSA dalam kes Altantuya ini. Semua ini tidak akan berlaku jika kes Altantuya tidak berlaku.


Saya bukan hendak berdebat tentang kes Altantuya atau mengenai PC di atas, cuma mahu merakamkan peringatan kepada Puan Azizah dan mana2 pemimpin Pkr yang pernah berjanji mahu menolong keluarga Puan Selvi supaya tampil menunaikan janji anda.

Jangan hanya pandai menggunakan orang bagi tujuan politik. 

PS - Kepada Selvi, lain kali mintalah juta2 ringgit ! Serius ni ... tidak ada siapa yang akan bela nasib keluarga anda kecuali anda sendiri. Bila isu Altantuya ini dah selesai, tidak ada siapa akan pedulikan anda lagi.

Kalau dah alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Persetankan apa orang lain nak kata.

Kalau dah nak alang2 nak JUAL,... JUAL HARGA MAHAL ! Biar puas hati. Apa barang 20k ? ? ?

Share this article :

+ comments + 10 comments

....................
Reply To This Comment ...................
March 14, 2016 at 11:56 AM

hahahahahahaha..ha..ha..ha.

Salam Bro

Dikala saat genting macam-macam boleh jual...kan?...kan?...
Bahan luput tarikh...pon boleh nak dijual...Lester Melanyi mana?...tak nak jual obat lagi ke?..Apa jadi cerita panas Justo?...hahahahaha..

Hai obat...hai obat...mari beli obat...

Najib coba jual obat di Sarawak...sama jugak Zahid dan Salleh Kruak...kao kao punya obat...Sayang Adenan Satem tak makan obat Najib...beliau makan jamu tempatan...malahan Najib diunjur ambil obat tempatan...ambil isteri
iban...hahahahahaha....Sedarkah Najib..ucapan Adenan yang disampaikan dalam bahasa melayu lokal atau iban begitu sinis dengan pujian dan sokongan menggunung terhadapnya...Akhbar perdana hanya melaporkan "Pujian dan Sokongan" KM Adenan...munkin mereka juga tak faham bahasa lokal. Saya hanya senyum kambing....kesian Najib...SYABAS ADENAN SATEM...

Eh!..Lester Melanyi kan obat dari Sarawak...kenapa tak di jaja kat Sarawak?....Heh!...orang Sarawak tau obat Lester cap @RM..tak boleh pakai punya...tambah palau adalah...(palau kata orang Sarawak "mabok")..hahahahaha....

Have a nice Monday.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2016 at 12:09 PM

Altantuyaa Shaariibuugiin
Hussain Ahmad Najadi
Anthony Kevin Morais

Sirul Azhar Uman
Azilah Hadri
A. Selvi, wife of PI Bala

Adakah ini semua mangsa - hanya kerana cita2 menjadi PM tercapai

....................
Reply To This Comment ...................
March 14, 2016 at 12:09 PM

Apabila seorang yang berstatus muflis boleh memegang jawatan tinggi dalam pertubuhan, boleh mendapat anugerah 'datuk' dan boleh pula ada wang banyak untuk diderma kepada orang, ada benda yang tak betul kat sini. Sekarang ni kan dah masuk musim menuai, kalau sirul boleh dapat 'juta2' dengan buat video pengakuan mestilah balu PI Bala pun nak try jugak. Tapi betul la, apa barang 20k, kurang2 2j baru patut. Cuma yg mushkil, dulu kononnya dapat ofer 'juta2' untuk keluar dari Malaysia pindah ke Kashmir waktu bicara kes Altantuya. Dah habis ke 'juta2 tu..???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2016 at 12:59 PM

Berbelit2 puan selvi tu...diperalatkan ramai politician2 laki bini anak beranak...skrg ramesh cuba seberapa daya memperalatkan tragedi laki puan selvi...apa saja yg terkait najib sememangnya bala kepada sesiapa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2016 at 2:07 PM

Ini anak INdia opportunis yang menangguk di air keruh. Ramesh Rao namanya, manusia celaka yang paling kuat membodek pahlawan agung Bugishl.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2016 at 2:58 PM

Secara jelas kerana duit.....rasuah......pemakan dedak tak peduli maruah diri malah bersedia jadi pelacur. Betapa hebatnya cash is king. I help u, u help me.

....................
Reply To This Comment ...................
zakir
March 14, 2016 at 4:33 PM

Ahaha. PC yg penuh contradiction. Nampak sgt mohon maaf tp tak ikhlas. Mohon maaf sbb terpaksa ataupun takde pilihan. Ms Selvi, if you are really behind your husband regarding this case, you shouldn't let any politician got involved. Dgn wartawan local separuh masak bole la nak putar belit. Kena ngan reporter dr oversea yg 'sharp to the point' dah terbelit2 nak jawab. Pape pun nasi dah jadi bubur, hope Ms Selvi and family can go on with their own lives uninterrupted.

....................
Reply To This Comment ...................
March 14, 2016 at 8:16 PM

Auta keling Ramesh Rao tak menjadi.Lain yang dia rancang, lain yang terjadi. The press conference was simply a sheer waste of time for the reporters.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 15, 2016 at 12:42 PM

Pembodek jenis ini terlahir dengan ciri cari makan pembodekan. Pasti dia jumpa dengan bangsatwan yang mahu piara pembodek - itu karma kesetanan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 15, 2016 at 2:10 PM

Hahaha gelak je yg ku mampu haha terbaik white man. Reporter nnalaysia got no balls

Post a Comment