........... Cara Paling Mudah Melayari Laman DiSekat ( seperti dinturtle.blogspot.com ) Melalui Handfon | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Cara Paling Mudah Melayari Laman DiSekat ( seperti dinturtle.blogspot.com ) Melalui Handfon

Wednesday, March 16, 20165comments

Saya masih lagi menerima pertanyaan dari rakan2 macamana nak buka blog dinturtle yang masih disekat oleh SKMM.  Ramai yang pakai handfon je jadi bila kita minta mereka download apa2, mereka iya kan saja tapi bukannya mereka nak buat ! 

OK, di sini saya tunjukkan secara bergambar salah satu cara paling mudah untuk anda melayari laman2 yang disekat oleh SKMM jika menggunakan handfon.







1 - Mula2 KLiK ikon CHROME seperti di atas. Benda ni semua handfon ada.








2 - Kemudian KLiK 3 titik di penjuru kanan atas tu ....






3 -  KLiK Data Saver SETTING seperti gambar di atas



4 - ON kan data saver

MERDEKA ! Gunakan/KLiK CHROME setiap kali anda mahu melayari internet. Anda sudah bebas....

Share this article :

+ comments + 5 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2016 at 7:28 PM

Betul la...
Selama ni dok baca dinturtle original je..hehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2016 at 7:58 PM

Kadang2 terselit jugs notis disekat tutup dan buka semula dalam beberapa minit kemudian

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2016 at 8:04 PM

Terbeak la din..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2016 at 8:40 PM

Download kat playstore software cyberghost. Instal kat handphone. Blh masuk semua website yang diblock.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2016 at 4:00 PM

kalau desktop, gunakan hola vpn.

joe

Post a Comment