........... Belia Tolak Najib ! Masih Lagi Nak Dukung Biawak Itu ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Belia Tolak Najib ! Masih Lagi Nak Dukung Biawak Itu ?

Wednesday, March 2, 201614comments

mkini
"Kami, para pemimpin belia Malaysia, telah hilang kepercayaan terhadap Najib dan sekutu-sekutunya, kerana tindakan mereka telah menjejaskan negara dan akan mengorbankan masa depan Malaysia.

"Cinta kami kepada Malaysia tidak berbelah bahagi. Justeru, adalah menjadi tanggungjawab kami untuk bersuara terhadap mereka yang menghancurkan negara tercinta ini...

Itu antara kenyataan Syed Saddiq dari kumpulan belia negara, Challenger dan turut ditandatangani oleh 25 wakil anak muda lagi.

Anda boleh baca kenyataan penuh Challenger dalam versi Melayu dan Omputeh di SINI.

TAHNIAH! anak2 muda semua .... ternyata kita masih punya harapan. Kematangan anda jauh melebihi mereka yang berada dalam kepimpinan Umno dan kerajaan !



Masih tidak mahu menerima hakikat lagikah  ? 

Mereka ini mewakili generasi muda kita dan saya percaya ramai dari mereka juga adalah pengundi2 muda yang bakal mengundi pada PRU14 nanti. Tak perlu ditanya ke mana perginya undi mereka kelak, yang pasti bukannya kepada BN ...... selagi biawak hidup masih digalas Umno.

Dua tahun lagi PRU14 ! Apakah ada langkah2 yang efektif bagi menangani isu2 1MDB dan RM2.6 bilion dan RM42 juta SRC yang begitu teruk menghakis keprcayaan rakyat terhadap kerajaan ?

Ya, AG sudah bersihkan nama Najib dalam isu RM2.6 bilion dan SRC ..... tapi apakah rakyat terima seadanya ? HAKIKATNYA rakyat menolak keputusan AG. Kerajaan boleh saja mendiamkan segala kritikan terhadap keputusan AG itu melalui tindakan undang2 tapi adakah itu jalan penyelesaian terbaik ?

Rakyat boleh dan akan diam jika digertak ..... tapi tak usah haraplah undi dari mereka ini.

Ya, AG juga boleh bersihkan 1MDB dan Najib bila tiba masanya nanti tapi apakah caranya sama dengan cara AG membersihkan Najib dalam isu RM2.6 bilion yakni dengan tidak menjawab sepenuhnya segala persoalan dan memaksa rakyat terima hujah2 dangkal ?

Masih mahu dukung dan belai lagi biawak hidup itu walaupun sudah terang tanpa perlu bersuluh, ia akan menuju kehancuran ?

Kali ini Umno sudah tidak boleh lagi bergantung harapan pada faktor Dap sepertimana sebelum ini. Isu Najib adalah lebih besar dan dilihat sebagai lebih membawa ancaman daripada isu perkauman dan isu pembangkang.

Kekal Umno bermakna kekalkan Najib bermakna bangsa dan negara HANCUR !

Apa bezanya kalau pembangkang menang sekalipun ? Selagi Umno menjadi Parti Najib, tidak ada bezanya dengan pembangkang ......

Tak percaya ? Kita CABAR Umno untuk lakukan bancian atau paling tidak pun, buat satu pungutan suara baik dikalangan rakyat mahupun di kalangan ahli2 Umno akar umbi. Jangan syok sendiri dengan kenyataan2 bodek macai2 Najib yang sengaja tidak mahu menerima kenyataan bahawa Umno semakin ditolak pengundi.

Jangan lupa, PRU13 Umno menang atas dasar ehsan pengundi2 Melayu atas pagar yang masih takut kepada dominasi Dap..... bagaimana kalau kebencian terhadap Najib MELEBIHI ketakutan terhadap dominasi Dap ?

PS - Kepada yang masih belum mengundi dalam Bancian yang saya lakukan, sila KLiK http://dinturtleoriginal.blogspot.my/  , bancian akan ditutup jam 1 petang esok.




Imej saya copy jam 10:30 pm tadi. Seribu lebih IP sudah mengundi selama 3 hari ini. TerimaKasih ! Bukan senang nak dapatkan 1k, tanyalah mana2 blogger yang pernah buat bancian. Apalagi untuk blog yang baru dibuka yang mana linknya tidak ada dalam senarai bloglist blogger2 lain.

Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 2, 2016 at 11:23 PM

hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha....adehhhhh..sakit peyut atu.....hahahahaha.atit peyut....Challenger....hahaahahahaha..... ibarat jurunikah yg tak ada tauliah.... TAPI ngaku nikahkan orang.... kau rasa sah tak nikah tu..... begituah Challenger... gerakan belia syok sendiri. Daftar pun tidak TAPI nak kata wakil suara orang muda..... pergilah daftar jadi parti politik anak muda pertaa di dunia dulu okey.... pastu baru buak muulut.Jangan lua kumor ngan Listerine dulu....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 2, 2016 at 11:41 PM

Samaada berdaftar atau tidak mereka ini mewakili sebahagian daripada golongan muda yg akan mengundi dalam PRU nanti. Mereka tak perlu until mendaftar dgn ROS until layak memadai dengan mendaftar sebagai pengundi dgn SPR. Andainya suara kumpulan Anak muda seperti ini diabaikan oleh Umno nampaknya hayat umno semakin hampir kepenghujungnya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 1:36 AM

Saya yakin KJ sedang memerhatikan perkembangan ini... maklum lah.. dia kan mahun jadi juara di mata anak muda.

Dah lama benar tak dengar KJ 'bersuara'.
Dulu masa mula-mula jadi Menteri (ayat popular dia: this minister), dia sentiasa bagi komen. Pantang ada aje isu, ttg kementerian lain pun dia tetap nak bagi komen. Sejak dua menjak... senyap ttipah (kata oghe kelate)... sibuk sangat dgn LTDL...


Hmm... esok D-Day!

I hope TSMY, Shafei and Mukhriz will make history tomorrow.. for the betterment of Malaysia...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 1:49 AM

Anda boleh ketawa sekarang. Tapi jgn lupa, masa hadapan negara ditangan belia2 ini. Mereka adalah pelapis kepada pemimpin sekarang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 2:49 AM

dalam DAP pun ramai belia.... daam pkr juga...Dan luar kepartian pun mmg ramai belia..... tp belia2 yg macam ni aku tak letak sikitpun harapan untuk jadi pewaris Malaysia yg baik..... aku masih letak harapan pada anak bangsa yg ada dalam institusi pengajian AWAM...anak angsa Kita....yg ada pegangan hidup daripada yg berpegang pada hidup mcm Challenger neh....maaf. cukup2lah ngan pemikiran liberal mereka ni..... aku ulang mereka berpegang pada hidup..... bukannya kuat dengan pegangan hidup.

....................
Reply To This Comment ...................
NajibNazak
March 3, 2016 at 3:52 AM

Kesian.... barua UMNO sudah perkecilkan orang tapi PM dah buat salah, otak orang UMNO tersekat. Too much weed stuck in their brain. Do u know whats weed bro? Its a grass man.. grass

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 3:53 AM

Ketawa terlajak bodoh-sombong.....kalau Zahid semacam taiko yang cabar 3D anak muda pun paham impact nya lalu u-turn, comment ulat-ulat lanun-bugis lagi lah tak ada makna!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 9:28 AM

Sdra Din,

Apa sudah jadi Audit Report sekarang under OSA. Monyet buta, pekak dan bisu yang setuju. Manusia dan rakyat lain dah sahkan NAJIB IS GUILTY BEYOND REASONABLE DOUBTS

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 10:01 AM

Aku tak ambil port sangat dengan bebudak challanger yang ntah apa2 ni namun kita kena terima kenyataan bahawa mereka dan 25 wakil anak muda akan turut mengundi pada PRU14 jangan pula kita lupa pada PRU13 najib bertungkus lumus cuba meraih sokongan kaum cina dengan slogan 'I Love PM' hingga dia diberikan panggilan 'Ah Jib Gor' berpuluh2 juta dihabiskan semata untuk mengadakan berbagai jamuan makan kaum cina akhirnya PRU13 kaum cina tetap tolak parti najib manakala pencapaian saluran peti undi anak muda pertama kali dalam sejarah pilihanraya merosot teruk

Fenomena sekarang dapat dilihat dengan jelas pendirian golongan anak muda dalam membentuk satu 'TREND' iaitu mengutuk dan menolak najib, untuk merubah 'TREND' anak muda adalah sesuatu yang rumit kerana ia seperti pegangan ikut ikutan golongan ramai, nampaknya challenger hanya mengikuti 'TREND' anak muda menolak najib.

Gelak terbahak bahak kepada challenger bukan boleh membuatkan parti najib menambah sokongan tak ada gunanya menipu diri sendiri dengan gelak cuba memujuk hati yang lara ianya tidak akan merubah apa2.

....................
Reply To This Comment ...................
March 3, 2016 at 10:18 AM

@Anonymous
HAHAHAHAHAHAHA...HAHAHAHAHAHAHAHAHA..HA! HA!..HA!..giliran aku ketawakan ko...jangan ko ketawa, golongan muda inilah yang munkin mewarisi tampok pimpinan negara...ko siapa?..sekurang-kurangnya mereka berani dan matang meyuarakan pendapat mereka.

Adakah kita perlu mendaftar dahulu sebelum bersuara?..Mereka boleh berkata apa saja sebagai seorang individu..dan kalau ada kekawan yang sekata..dia boleh kata mewakili kekawan...dan seterusnya.

Ko dah daftar dengan SPR ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 10:40 AM

xfaham dengan pemikiran pemakan dedak n penyokong UMNO tegar. Sudah terang lg bersuluh yg Najib tu mula2 xmengaku rm2.6bil dlm akaun sendri lepas tu mengaku ade.. bila mcm tu..mn2 penjawat awam mmg ptut dibicarakan. rakyat sekarang tgh susah.. mn 2.6bil tu? subsidi tepung pun dh ditarik.. ketawa lah lg pemakan dedak seronok byr gst, byr tol yg mhal, happy dgn kualiti kehidupan yg makin terasak ni walaupun gaji besar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 12:57 PM

Brader din, blog awak dah di unblock lah!! Lepas kena leter dgn bff amerika ke??? In fact semua yg kena block dah di unblock.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 3:35 PM

Ya Pak Din, Si Jibby memang biawak tamak khianat yang bertopeng bangsatwan. Budak2 dengan mata hati pun dapat melihat keadaan batinnya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 3, 2016 at 5:41 PM

The Guardian 03 Mar 2016: US condemns Malaysia for muzzling free press amid corruption scandal

State Department criticises restrictions on access to domestic and international reporting on Malaysia as country reels from scandal involving PM Najib Razak

Post a Comment