........... Tun Mahathir Keluar Parti Najib ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Tun Mahathir Keluar Parti Najib !

Monday, February 29, 20166comments


Akhirnya Tun Mahathir keluar Umno kerana kecewa Umno kini sudah bertukar menjadi Parti Najib. 

Parti Najib yang mengamalkan Cash Is King begitu jijik untuk dikaitkan dengan dirinya.

TAHNIAH! Tun di atas ketegasan anda. 

Yang pasti, perjuangan tetap Tun teruskan. Bukannya Tun keluar ugama pun, cuma parti politik jer. Parti cuma satu platform. 

Sekurang2nya Tun Mahathir telah tunjukkan bahawa perjuangan ini bukan perjuangan ahli Umno semata2 tapi perjuangan rakyat. 

Tun juga membuktikan bahawa perjuangan ini tidak ada kaitan dengan kepentingan peribadi tapi demi rakyat.

Menarik untuk dilihat apakah kesan dari tindakan Tun keluar dari parti Najib ini ........




Saya malu untuk dikaitkan dengan parti yang mengamalkan pendekatan Cash Is King. Itu seperti kita menyokong Korupsi.

Saya sudah putus asa dengan Parti Najib. Tidak ada lagi Parti Umno !
( I'm giving up on Party Najib. There is no more Party Umno. )

Klik untuk besarkan imej


Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 29, 2016 at 9:58 PM

Saya pun dah keluar diikuti semua keluarga saya. Saya akan mengundi sesiapa saja yang berjanji untuk membawa najib, rosmah dan kroni2nya kemuka keadilan. Saya tak nampak pemimpin pada najib. Saya nampak Marcos dan Imelda. Saya sakit hati. Saya malu.

jean...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 29, 2016 at 10:05 PM

Bagus Tun Mahathir bukan lagi ahli UMNO.
In syaa Allah jutaan ahli UMNO akan meninggalkan UMNO.
Diharap lebih 8 juta pemuda-pemudi terus menyokong Tun Mahathir demi negara yang tercinta.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 29, 2016 at 10:49 PM

macam mana saya nak keluar parti? saya daftar dulu pun secara paksa rela. check nama masih aktif lagi. ntah sapa yg rajin duk pi renew. la ni nak kuar parti pun dah x reti.

saya yakin pilihanraya akan dtg umno pasti menang. mana dak nya kalau ketua hakim pun boleh pihak depa. sprm pun dah kena kasi. kalau spr apatah lagi.

xpalah nak buat mcm mana kan. la ni satu cara kita kuar ramai2. kita xnak lagi dengaq depa kata depa pikui amanat majoriti ahli. phuii.

minta tolong sesapa bagi satu format surat utk kita nak pi hantaq kat tenkui nan. biaq kita pakat guna format yg sama. barulah cun.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 1, 2016 at 12:00 AM

Tun keluar UMNO confirm PRU14 UMNO/BN kalah teruk aku berani kata confirm sebab PRU12 Tun keluar UMNO pada zaman Pak Lah jadi PM habis 4 negeri Penang Selangor Perak Kedah jatuh ketangan pembangkang selain pembangkang kekalkan Kelantan Pru 14 5 negeri tu tak payah tengok lah sudah pasti jadi milik pembangkang malah Terengganu Johor dalam senarai ikut jatuh pada pembangkang dengan Pahang Negeri Sembilan Melaka & Perlis kerusi UMNO/BN akan merosot dengan teruk berikutan saluran orang muda yang bertambah menolak UMNO/BN tu PRU12 isunya Pak Lah PM yang lemah.

Pru 13 najib dengan motto I love PM pun BN/UMNO hampir nyawa2 ikan pertama kali dalam sejarah sampai UMNO/BN kalah undi popular itupun najib sampai terpaksa bersumpah laknat dalam kes altantuya belum lagi timbul skandal gegar dunia seperti sekarang berlambak punya skandal peribadi tak selesai 1MDB derma 2.6 biliyun src 42 juta kad kredit 3 juta rosmah juta2 pecat ag bubar special task force siasat sprm bnm pecat 2 mb ganu & kedah pecat tsmy safie afdal & ahli/ketua umno cawangan kes sirul terbuka balik kes scorpean peranchis buka balik hadoiii terlalu banyak sangat kalau mau list down nak menang PRU macam mana hanya pemakan dedak mata kelabu asap sejak mata masuk habuk dedak.

PRU14 sudah tak ada lagi Parti UMNO yang ada hanya Parti Najib lagilah melingkup itu sebab najib cuba memancing Hadi Awang minta nyawa bodoh sangatkah PAS sampai sanggup nak tidur sebantal dengan parti najib dan bergelumang sama dengan skandal? tak mungkin PAS sebodoh itu kerana inilah peluang terbaik bagi PAS untuk kalahkan parti najib di kesemua kerusi pilihanraya yang parti najib tandingi hanya parti PAS boleh lakukan dan inilah peluang terbaik buat PAS diharap PAS bertanding di semua kerusi yang mana ada parti najib bertanding confirm kiok parti najib dengan paling hina dan aku confirm tak akan undi parti najib kerana aku tak mau bersubahat dalam skandal peribadi najib.

Goodbye UMNO = United Malays Najib Organisation

....................
Reply To This Comment ...................
zakir
March 1, 2016 at 1:37 AM

United Macai Najib Organization = Be End

Dia ingat dia turunkan harga minyak ni dapat la amik hati rakyat. Sepatutnya harga minyak turun pada harga baru ni dari aritu lagi.

Semoga perjuangan Tun M dan para pemimpin yg lain diteruskan dan diberkati demi menegakkan kebenaran dan melupuskan keburukan yg sudah tidak dapat lagi dibendung.

United Macai Najib Organization = Be End!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 1, 2016 at 10:59 AM

@AnonymousBetul tu bro. Aku yg selama ini mengundi UMNO/BN xkan sesekali memangkah UMNO/BN dlm PRU14 nanti selagimana UMNO = United Mohd Najib Organisation. Tukar PM!!!

Post a Comment