........... Najib Tokoh 2015 ? Hahahahaa ..... Lawak Awal Tahun... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib Tokoh 2015 ? Hahahahaa ..... Lawak Awal Tahun...

Friday, January 1, 201638comments

Man Of The Year 2015 ? Serius ?

Baik punya bodek si RockyBru bila memilih Najib sebagai Man Of The Year 2015 atas alasan kerana berjaya mengharungi tahun yang penuh pancaroba dengan bergaya dan masih berjaya mengekalkan jawatannya disebalik segala skandal 1MDB dan RM2.6 bilion. 

Apa yang seharusnya menjadi kriteria dalam memilih seorang Tokoh Terbaik adalah sikap dan penonjolan positif orang itu sepanjang tahun lalu yang mampu beri kesan besar kepada masyarakat. 

Apakah sikap terpuji yang menonjol dari Najib yang boleh kita jadikan contoh terbaik sepanjang tahun lalu ? 

Jika berdepan dengan masalah ...... LARIIIIIIII !!!!

Jika berdepan dengan pencabar ....... ELAK dari bersemuka, CANTAS secepat mungkin menggunakan kuasa yang ada dan kerah askar2 supaya korek, ungkit dan jejaskan kredibiliti pencabar itu

Jika berdepan dengan kritikan ....... SERANG pengkritik habis2an dan alihkan tumpuan dari apa yang dikritik kepada isu2 yang melibatkan pengkritik.

Jika berdepan dengan isu besar angkara sendiri  ........ segera TUBUHkan badan penyiasat untuk menutup mulut pengkritik,dan jika siasatan menunjukkan tanda2 bakal memudaratkan diri maka cepat2lah ganggu dan gantikan ahli2nya

Jika masalah berkaitan diri sendiri ....... KAITkan parti dan kerajaan sama dengan menjadikan isu peribadi sebagai isu kerajaan dan isu bangsa.

Pendek kata - Sebagai seorang pemimpin, Najib GAGAL !

Berdirinya Najib terus sebagai PM di awal 2016 bukan kerana kemampuannya menjawab segala masalah yang terpalit pada dirinya tapi kerana ketebalan mukanya yang mampu menyerap segala makihamun dan cemuhan rakyat dan masyarakat dunia seluruhnya ..... Jika ketebalan muka menjadi kriterianya, maka saya akurlah Najib sebagai Tokoh 2015 !

Jika pengaruh dan impak tindakan seseorang yang dijadikan pengukurnya, maka orang yang paling layak menjadi Tokoh 2015 adalah Tun Mahathir. 

Bayangkan ...... dek sebab auranya saja, Tokoh pilihan siRockyBru menggelabah lari tak cukup tanah mengelak nak bersemuka semasa Nothing2Hide.

Tolonglah .... jangan tambah malukan rakyat Malaysia dengan menamakan Najib sebagai Man of the Year 2015 !


PS - Soal Isu 1MDB Sudah Selesai? susulan penjualan 60% Bandar Malaysia akan saya komen selepas ini ...

Share this article :

+ comments + 38 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Sayang Malaysia
January 1, 2016 at 6:06 PM

hahaha...man of the year 2015??....pulunlah selagi boleh apa yg boleh dipulun.

Semoga boleh kekal lepas PRU akan datang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 6:15 PM

Kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya.
Kalau tak pecahkan tabung manakan dapat duitnya.
Kalau tak lelong harta manakan dapat bayar hutangnya.
Terima kasih Dato Sri Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 6:23 PM

Hadoi! Apa nk jadi ni,malaysia mng tempat ke tiga negara byk skandal najib bikin malu saja

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 6:24 PM

Rocky Bru, whatever little respect I have for you in me has been flushed in the toilet bowl. My decision on no longer reading your blogs has been correct all this while. IT IS CONFIRMED YOU ARE A PAID NAJIB'S BLOGGER. sometime there is a need to pee on someone's grave...huhuh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 6:46 PM

bro din, itu tokoh pilihan roki biru. tokoh menghilang diri, tokoh kondom, tokoh bisu yang jadi pilihannya. tak baca la pulak apa komen pembacanya. apa kata bro din buat undian untuk tokoh pilihan rakyat atau pembaca. antara tokohnya, tokoh pembodek, tokoh penulis menjilat terbaik, tokoh muka tembok, tokoh tin kosong, tokoh cap ayam, tokoh ayat pilihan, dan pelbagai lagi. mesti banyak dapat anugerah kat jib go mana hujung tahun ? roki biru pun cari makan juga. bukan pengerusi pac je cari makan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 6:49 PM

Berapa juta agaknya dia dapat tu ye? Hehege

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 7:24 PM

ADA TERTINGGAL TOKOH PENYAMUN

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 7:33 PM

Mari kita calonkan anugerah blogger dedak of the yeaarss pada rocky bru. ... gang dedak dia yg lain tunggu lain tahun.

....................
Reply To This Comment ...................
January 1, 2016 at 8:21 PM

Secara jujurnya sy rasa Tun M paling layak sebagai man of the year 2015.Kalau betul pun nak bodek abang Najib, baik ler cakap Jho Low sebagai man of the year.x pun anak abg Najib yg berjaya buat filem kat hollywood tu.Mana ada anak melayu yg pernah buat filem kat hollywood. :D

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 8:38 PM

The Most Corrupt Man of the year adalah.. Alahai Rocky. Who would have thought that he is a man without moral? Cukup-cukuplah if nak membodek pun.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 8:53 PM

jangan kata man of the year, man of the match pon belum layak lagi.. setiap kali match hilang.


kah kah kah kah


- Man of steel

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 9:18 PM

Dahsyat betul mentol pemakan dedak Najib ya!!! tanpa ada rasa segan silu, tanpa ada sedikit pun rasa bersalah, tanpa ada rasa diberikan makan dedak, Najib dikatakan Man Of The Year 2015?? .. kalau Man Of The Year sebagai PM paling Korup, PM paling gagal .. itu aku terpaksa akurlah .. dari menteri sampai pemakan dedak semua muka setebal muka najib ..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 9:44 PM

He has the audacity to claim that “he made Tun Dr Mahathir Mohamad the Prime Minister”. He must be a serial liar. Where was he when team A and B were holding their final campaign on the night before voting in 1987? He disappeared. He was a coward. He run away and hid with his wife somewhere in town, and later claimed credit when Dr Mahathir won.

BERANI SANGAT...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 9:45 PM

Memang pun dia layak untuk jadi tokoh untuk tahun 2015 tapi bagi kategori penyamun tarbus la..... Dia kan pahlawan booogis yg terkenal seantaro donia...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 10:10 PM

Ala...Rocky BRUtal ker yang bagi gelaran tu. Patut laaa. Dia ni kalau tak mengemis cara macam tu boleh miss soru. Lainlah kalau Rocky Rambo yang teguh tegakkan kebenaran walau pun ditekan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 10:13 PM

Rocky Bru is aiming for the lead-blogger to spearhead 'GELOMBANG BIRU' kut yang si Zahid war war kan? Its quite rewarding you know if you can be the money-bag man! The 'Cash Is King' culture really is embedded from the Head-Robber to Blogger-lickers!

Make no mistake, local bloggers and forum participants (all are not on any payroll!) will just be as robust in 2016 in fighting Bugis's war machine...you will go down in history as the 'Black Hole' forever inscribed as the PM that brought the worst devastation and embarrassment to Malaysia and, that would be your legacy!

For a start GKCM had begun its offensive, good on them. To Bugis footlickers, you've got to earn your keep but, too bad you're fighting a lost cause!

MLN

....................
Reply To This Comment ...................
January 1, 2016 at 10:14 PM

Can someone tell me bodek minister n bodek blogger of the year 2015 goes to whom. There are so many of them.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 10:32 PM

Ya..tokoh pilihan yg merelisasikan profil sebenar melayu a.k.a pahlawan bugis! Rockybru mengesahkan bahawa org melayu adalah selekeh, korup, pembohong, hamba duit, mementingkan diri, bodoh sombong, tamak, zalim, tidak menepati masa & janji, kaki temberang, berani tak bertempat, jaguh kampung, pengotor zahir & batin, khianat bukan sahaja pd manusia malah agamanya, agamanya hanya utk kedudukan dunia, taat membuta tuli, tak tau malu (maknanya sbhgn iman hanyalah utk dunia) & takut bini.
Perlu ditambah lagi...utk rockybru - Najib akan jadi sejarah sbg malapetaka Malaysia, dan sbg individu saya berjanji tidak akan ada individu yg saya kenal mahupun anak cucu saya yg akan saya sampaikan utk memperakui walau sedikit pun ketokohan Najib melainkan perkara diatas.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 11:04 PM

Aku tak de hati nak baca paragraph 2 dan seterus nya.

Ayat rockbru mana boleh pakai, Din. Man of the kepala hotak rockybru la.

Agak agak berapa digaji nya rockybru dibayar pondan bugis ni ?

....................
Reply To This Comment ...................
January 1, 2016 at 11:17 PM

He is completely a changed person together with rpk, for whatever reasons

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 11:36 PM

layak atas dasar telah mengurangkan kuasa ekonomi kaum cina yang merupakan kroni Tun M, dan layak bila PM telah menyekat sumber ekonomi cina yang bakal melenyapkan bangsa Melayu dan Islam. .dan layak kerana telah menyerlahkan bangsa bangsa melayu pengkhianat pada bangsa dan agama seperti Adim Din kura kura yang masih gagal untuk melihat langkah licik PM untuk memajukan bangsa melayu dan memertabatkan Islam...taubat la Din...masih ada peluang lagi ni

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 11:59 PM

Malaon of the year!!

Rohani A Ghani

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 12:36 AM

DNA najib n rocky sama ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 12:55 AM

HAHAHAHA... HAHAHA...HAHAHA... guling2 aku ketawa baca ayat 11.36pm... Pahlawan Bugis memartabatkan bangsa Melayu... mabok ker hapa si malaun ni... ker mmg buta segala2 nya... bkn stkt mata je buta... licik sungguh PM ko ya... buta2 je si Jho Low mkn kedarah duit rakyat... tp betul jg ya... Jho Low bkn mkn duit Pahlawan Bugis tp duit rakyat Malaysia...mmg licik betul PM ko tu bro... bijak dia dikencing dik cina lahabau tu... patut ler Locky Blu bg dia Man of the Year 2015... syabas Tuan Locky n Anon 11.36... esok lg lori2 fedak ngan batang keladi akan smp dpn unah kamu... mkn laa puas2 semantara Big Boss kamu masih lg Pee Emm... HAHAHA... HAHAHA... HAHAHA

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 1:42 AM

bro din..
Mcmana bole terlepas sekor berok makyeh pemakan dedak plak ni..
PM ko la yg mgkhianati bangsa ko sendiri.
Masih tak sedar diri lg.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 1:47 AM

Hello...who's on the line here- Jho Lo ka, arul kanda ka atau hanya si buta, pekak & tolol pelesap duit & harta negara & rakyat yg kononnya memartabatkan islam menyuruh din bertaubat pula!
Benar lah malu itu sebahagian dari iman...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 1:57 AM

@Anonymous APA LAGI CINA MAHU... tak pernah aku lupa ayat ni sampai mati

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 3:03 AM

Auww...Najib Man of The Year...?? Sah Rocky brew ni tercekik dedak...!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 5:13 AM

Jual power plant bkn kat org cina ke? Ops sorry kpd china bapak segala cina?? Pelik betul.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 9:25 AM

Si Jemuan of the decade patut ia digelarnya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 10:01 AM

sama ada kau bodoh atau gila
hahahahah dasar pencacai najib gila

....................
Reply To This Comment ...................
January 2, 2016 at 10:15 AM

Memang najib tokoh tahun 2015 kpd pengampunya mana tidak duit dapat percuma 2.6b harta 1Mdb dah jual kpd Cina Gst dpt duit lepas tu boleh songlap melalui projek org melayu papakedana pemimpin umno kaya raya kan lebih baik lingkupkan bn dan umno

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 1:14 PM

Ini bukan di luar kotak lagi.......RockyBru memang layak dan segak kalau jadi senator. Aduiiih...... tahap bodek macam ni pun ada.. mampuiiih.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 1:54 PM

memajukan bangsa melayu kepala hotak kau ... Insken tu sah untuk memajukan melayu, kenapa dia bubarkan pulak?, deb tu sah untuk memartabatkan melayu, mana perginya? licik nak kuasai ekonomi cina kepala hotak kau, IPP, Bandar Malaysia tu 60% najib beri ke siapa? memang kepala hotak kau penuh najis najib ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 9:43 PM

Najib not man of the year. Disaster of the year for 2015 wajar diberi kepada Najib. Menyusahkan rakyat dan negara. The most hated man in Malaysia right now. You dont have to be a pembangkang supporter to hate Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
January 2, 2016 at 11:26 PM

Najib betul2 man of the year.....sebab berjaya membeli kehormatan dan intellect orang2 mcm rocky bru dan rpk. To them CASH IS KING.....even if it meant selling their soul to najib!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2016 at 7:21 AM

@Anonymous
Langkah licik? Licik salah guna kuasa adalah. Tapi menipu dalam parlimen tu licik ke? Hahahah...kow lah (n locki bulu juga) melayu-melayu pengkianat bangsa yg kena bertobat, bukan cik din turtle kita ni!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Malindo
January 4, 2016 at 8:26 PM

Salam hormat Din:Setuju Tun M "Man of The Year 2015"beberapa bulan yg lalu saya merasa bangga Tun M di anugerah 'Star of Soekarno'oleh Yayasan Pendidikan Soekarno dan keluarga besar Sukarno.Terima kasih pada Rektor Universitas Bung Karno yg hanya satu nama difikiran nya iaitu Tun.Dan di malam penganugerah tersebut hanya Tun satu satu yg diberi penghormatan beri ucapan di hadapan 14 perwakilan negara asing yg hadir.Saya juga merasa sebak apabila diminta oleh keluarga Sukarno utk beri penghormatan pada Tun bagi pihak Rakyat Malaysia.Saya hanya insan kerdil diperantauan yg cintakan Bumi Pertiwi Malaysia.

Post a Comment