........... Jawapan Kepada JebatMustDie - Masa Tu Najib Tidak Tahu Ikhwanul Itu Pengganas la .... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Jawapan Kepada JebatMustDie - Masa Tu Najib Tidak Tahu Ikhwanul Itu Pengganas la ....

Sunday, January 31, 201620comments


Apa dia ? Derma Arab Saudi bagi kat Najib untuk lawan pengaruh Ikhwanul Muslimin ? Kerana Ikhwanul Muslimin itu cenderung kepada keganasan ?

Habis tu ..... kenapa pada 26 Jun 2012 Najib mengutuskan ucapan resmi Tahniah kepada Morsi kerana menjadi Presiden Mesir yang baru ?  ( Thestar 26 Jun 2012 )



Kemudian kerajaan siap wakilkan Menteri Pengajian Tinggi Mohamed Khaled Nordin bersama Duta Malaysia ke Mesir untuk buat kunjungan hormat ke atas Morsi pada 8 Julai 2012.

Eeehhh ... itu tahun 2012. Pak Arab tu derma tahun 2013. Masa ucap tahniah tu, Najib tak tahu lagi yang Ikwanul Muslimin itu pengganas ....

Oh, ya ka ? .... OKlah ....

Tapi .....  macamana pulak Najib boleh jemput Ketua Ikhwanul Muslimin, Dr Saad Katatni untuk beri ucapan pada PAU Disember 2013 ? Ketika itu Dr Saad dalam penjara, jadi wakilnya yang datang.

KLiK
eerrr... kan itu selepas Najib dah tutup akaun ? Jadi masa tu Najib dah sedar yang Ikhwanul Muslimin taklah seganas mana. Sebab tu Najib bagi balik baki derma tu.... Najib rasa bersalah sebab menuduh yang bukan2 pada Ikhwanul Muslimin !

Ooooooh .... OK la.

PS - Point di ambil dari JMD.

Share this article :

+ comments + 20 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 31, 2016 at 4:17 PM

If ever there is an award for the STUPIDEST award for a COVER UP of a scandal of the decade, it definately goes to Ah Jib Gor dengan pak2 menteri nya.

Segala alasan yang di reka dan di beri nya adalah an'√°fter-thought' yang penuh 'LOOPHOLE' sehingga jadi bahan lawak.

Sebagai PM yang nak jadi seorang yang betul2 berkuasa dengan mengguna DUIT as a power base, he is now a laughing stock in the international arena! We should ask him was it all worthed just to syphon the money out just to make his stepson happy???

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 31, 2016 at 5:11 PM

Dulu kata ISIS la ni ikhwanul muslimin pulak?

Kalau dah buat jahat, semua akan nampak. Tak payah nak buat cerita putar belit lagi

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 31, 2016 at 7:14 PM

Kni konflik dah merebak makin besar, mula-mula tok arab, lepas tu arab saudi, kini ikhwanul muslimin pula.

Najib perlu ingat, kes peribadi najib ni dah melarat menjadi bunga taik kepada kerajaan pula, kini kerana kes peribadi najib, malaysia pula kini yang terkait, apandi kata najib terima derma dari raja abdullah arab saudi, lepas tu kata dah pulamgkan balik kepada raja abdullah, kerajaan arab saudi tak tahu menahu hal ini dan sedang buat siasatan, kalau hasil siasatan oleh arab saudi bertentangan dengan kenyataan apandi, ni akan timbul konflik diplomatik pula kerana takkan arab saudi nak biarkan pemimpin dan keluarga diraja mereka difitnah sedmikian rupa, kita risau tindakbalas arab saudi terhadap isu ini.

Bukan itu sahaja, berdasarkan laporan tertentu, derma itu dikaitkan dengan ikhwanul muslimin yang mana wang yang dikatakan derma itu untuk menentang ikhwanul muslimin yang dilanel sebagai pengganas, sudah tentu ikhwanul muslimin rasa terhina dengan perbuatan ini hingga boleh menimbulkan rasa kurang senang oleh ikhwanul muslimin terhadap malaysia.

Apandi dalam tindakannya untuk melepaskan najib dari pendakwaan di mahkamah telah melakukan kesalahan yang besar dengan memberikan alasan bodoh sedemikian, sebab ini bukan sahaja memalukan negara, tapi menyebabkan konflik dengan negara dan pihak luar pula.

Apsndi perlu bertanggungjawab sepenuhnya jika siasatan arab saudi bertentangan dengan kenyataannya itu.

Malahan kekeruhan hubungan antara malaysia dengan ikhwanul muslimin perlu dipertanggungjawabkan kepada apandi jua.

Sedarlah semua.

Salam perjuangan A Ba Ta,

Ikhlas daripada,

Abu Bakar

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 31, 2016 at 7:27 PM

Duit2 tu perangkap dari Yahudi melalui Pakatan Pembangkang.
Sangat yakin.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 31, 2016 at 7:42 PM

Kami fikir Najib,Arul Kanda, Zahid Hamidi dan Apandi aje buat cerita kelakar peri-hal cerita 1MDB ni. Tapi nampaknya BBC pun dah pandai buat lawak jenaka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 31, 2016 at 10:03 PM

Cash is King, mat saleh pun kalau dah kau jolok 2 ke 3 juta usd , cerita apa pun dia boleh tulis.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 31, 2016 at 11:02 PM

Swiss dah semakin agresif...

Habisla si penipu dan si penerima derma

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 31, 2016 at 11:27 PM

APA yg apandi nyatakn utk lepaskn najib DLM kes ni, akan menjerut najib rosmah Dan apandi skali.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 31, 2016 at 11:50 PM

Nakal2 Pak Arab pun cakap bohong Dan putar belit dia tak buat kerana dia Muslim sanggup
akibat cakap benar mama Kita tungu Siasatan Pak Arab

....................
Reply To This Comment ...................
February 1, 2016 at 1:57 AM

His stepson as well as his good friend Jho Low has advised Najib to learn a point or two from the mega film they produced .... The Were Wolfs of Wall Streets ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2016 at 5:38 AM

Sorang kawan lawyer kata...

What ag did is totally BS.

Habisla lepas ni. Memang amat susah untuk mendakwa kes2 rasuah lagi. Tengoklah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2016 at 8:32 AM

Semua alasan mengarut. Sedarlah semua. Orang luar gunakan alasan bermacam-macam dari situasi sesebuah negara untuk menghalalkan suatu peristiwa yang akan datang. BBC cuba nak canangkan yg Malaysia port terrorism. Next step nk canangkan idea itu ini. Belajarlah dr sejarah dan pengalaman negara lain. Tgk cmne negara lain kucar kacir. Setiap negara kucar kacir itu ada negara yg busybody yg jadi batu api. Turunkan Najib sebelum lagi parah keselamatan negara. Najib and the geng sebijik seperti tali barut jepun,komunis. ..dpn kita bermanis manis pujuk pujuk walhal utk laksanakan projek org luar. Sedarlah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2016 at 8:39 AM

fitnah lagi tak abih abih, hari ni video sirul nafi pm terlibat didalam kes pembunuhan altantuya. macam mana pak din berapa ramai yang akan masuk neraka kerana memfitnah najib, minyak turun lagi ade tak puak puak pennyokong pak din berterima kasih, allah swt maha mengetahui dan bila tiba masa nya sekira nya umat itu masih membelakangi arahan nya maka umat itu akan dilakhnat dan dihancurkan. aku pun naik menyampah tengok blog ini. semua yang ade bodoh, baral, bangang dan tak de otak.

....................
Reply To This Comment ...................
February 1, 2016 at 10:26 AM

Pak pandir najib ckp berbelit2 tu yg hilang punca tu.baik tanya mak andir rosmah.

....................
Reply To This Comment ...................
February 1, 2016 at 1:47 PM

@Anonymouserrr... SIAPA yang tuduh Najib bunuh altantuya ?

Tak suka blog ni tapi rindu nak masuk, siap komen lagi, kan..kan ?

....................
Reply To This Comment ...................
February 1, 2016 at 2:47 PM

Sirul sumpah najis tak terlibat...
Sanggup sirul sumpah yg terdekat najid tak..?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2016 at 3:18 PM

Ajip mmg tak terlibat...sebab tu dia berani mubahalah. Tapi dlm isiu 1mbodo dia kecut kan?

Lagi satu...si sirul tu tak berani sebut pasal surirumah yang ada duit juta2 dlm akaun dia kan? Klu btl sirul nak berkata benar...sepatutnya dia sebut sekali nama minah tu. Bukan sebut nama najip sahaja.

Orang2 takde otak persis ameba macam pencacai2 pemakan dedak najip bolehla ko kelentong sirul. Tapi rakyat yg celik tak semudah itu nak percaya kata2 ko..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2016 at 3:22 PM

Fitnah ke?

Hari tu duit masuk akaun cakap fitnah..tup tup betul la pulak.

Kes ni suruh pasangan dia la mubahalah...baru betul. Nak tgk itu fitnah ke tidak...ko usahakan la buktikan kamu xbersalah. Dasar bangang tak boleh diajar. Kena kencing berkali2 tak serik2. Ke ko ni dibayar? Patutlah backing bagai...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 2, 2016 at 12:50 AM

Yang Sirul bersumpah bahawa Najib TAK terlibat dalam pembunuhan Altantuya Sharibu mungkin betul. Tapi Najib mungkin tau siapa yang sebenarnya terlibat.....??? Analoginya lebih kurang begini : Si Dollah telah memecah masuk kedai Pak Akub pada suatu malam dan merompak duit dari laci kaunter berjumlah RM 200. Sebelum daripada itu Dollah memang ada mengajak kawan baiknya Usop untuk ikut sekali. Tapi Usop tak mau. Bila kes ini terbongkar Usop pula jadi salah seorang suspeknya. Bermati-matianlah si Usop bersumpah yang dia tak terlibat walaupun dia tahu siapa yang melakukan rompakan itu. Dia sanggup bersumpah demi menutup penglibatan kawan baiknya. Begitulah lebih kurangnya En. Din T.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 3, 2016 at 4:40 AM

Bro din, jgn lyn komen2 berbayar tu...kami silent reader sentiasa dahagakan informasi dan hasil tulisan bro... kreditbiliti bro mmg tidak disangkal lg...siapa yg follow tahu.

Post a Comment