........... Jadilah Seperti Rashid | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Jadilah Seperti Rashid

Friday, January 15, 201612comments

Ini Rashid

Rashid seorang penjawat awam.

Rashid tidak terima wang RM2.6 billion ke dalam akaun peribadinya.

Rashid tahu sebagai penjawat awam menerima apa-apa bentuk derma, sumbangan, hadiah dan saguhati ke dalam akaun peribadi adalah salah di sisi undang-undang negara.

Rashid bersyukur dengan gaji yang diterimanya.

Rashid bijak.

Jadilah seperti Rashid.




Sumber copypaste - KLiK

Share this article :

+ comments + 12 comments

....................
Reply To This Comment ...................
January 15, 2016 at 2:16 PM

Ini Najib.

Najib tolong rakyat dgn beri BR1M.
Rakyat bayar GST untuk tolong bayar gaji Najib dan kakitangan.

Nanti Najib akan sign TPPA supaya rakyat hidup senang macam di Amerika.

Obama sayang Najib sebab teman dia main golf.

Najib bijak.
Jadi mcm Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 15, 2016 at 3:45 PM

Makan dalam ni....

....................
Reply To This Comment ...................
January 15, 2016 at 3:59 PM

siapa rashid nie...bagus orangnyer..

....................
Reply To This Comment ...................
January 15, 2016 at 4:06 PM

Bukan ke SPRM dah kata derma bukan rasuah. Takkan SPRM pun salah tafsir?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 15, 2016 at 4:33 PM

Din, aku ada satu permintaan...

Boleh tak ko buat satu artikel khas untuk mengenang jasa Allahyarham Tun Abdul Razak. Bukan apa, sekadar nak buat perbandingan antara Allahyarham Tun Razak dengan anaknya. Lebih-lebih lagi dari segi jasa yang berkaitan dengan "Tolong Melayu". Tenkiu, Din.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 15, 2016 at 6:28 PM

Kpd tuan mustapa. Tumpang tanya. Bila sprm kata derma bukan rasuah?
Sila rujuk akta sprm. Derma adalah suapan. Rujuk kes datuk harun hj idris.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 15, 2016 at 6:57 PM

Lepas ni...jika mana2 orang...kerajaan mahupun swasta...tidak boleh dituduh rasuah...katakan saja itu semua derma. Dari siapa? Oh..tidak boleh didedahkan..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 15, 2016 at 7:06 PM

Dgr cite Ag dok mkn panadol soluble,lewat mungkin faktor cuaca El Nino kot.Kesian Ag..Berkhidmat untk rakyat dan negara tercinta.Hmm...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 15, 2016 at 11:12 PM

Hahahha. Nie kompom tak baca akta sprm

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 15, 2016 at 11:50 PM

Yang kata derma bukan rasuah tu ahli2 politik yang mau menghalalkan cara bukan kata sprm En Mustapa sila masuk baca definasi kenyataan dalam laman web rasmi sprm jangan pulak tersalah tafsir

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 16, 2016 at 9:52 AM

mustapa m said, jgn bercakap sekadar untk menyelamat keadaan. Berhujah biar punya fakta.Kalau betul derma bukan rasuah, apa kata awak kalu ada pak arab/pak india/pak cina derma 3.6 biliyon pd parti gerakan/mic/mca melalui akaun peribadi pemimpim mereka? Ketika itu adakah derma dikatakan rasuah?

....................
Reply To This Comment ...................
January 19, 2016 at 2:02 AM

derma tuh bkn rasuah ehh?kesian..klaw derma dkt ank2 yatim kn bgus..knpe nk DERMA KT ORG YG MMG DH IDOP SNG..hahaha

Post a Comment