........... Najib Rosmah BerHappy NewYear Di Dubai ! ? WOW ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib Rosmah BerHappy NewYear Di Dubai ! ? WOW !

Thursday, December 31, 201550comments


Setiap hujung tahun, diorang buat lah ........ Mesti hilang senyap2 ! Bab celebrate sambut Tahun Baru, yang ini hak peribadi. So rakyat jangan nak bising2 la......

Biar ribut taufan melanda negara sekalipun, New Year tetap kena celebrate dengan class ! Kecuali kena kantoi ngan paper oversea ...... 

Ingat lagi tahun lepas ? Waktu negara dilanda musibah banjir terhebat dalam sejarah, di mana pasangan PM Najib Rosmah berada ? Ada sesiapa tahu mereka di mana sebelum dikantoikan Washington Post yang mereka tengah berholiday di Hawaii ?

Takper ..... boleh coverline lagi dengan muka sedih .... hmmmm ... saya masih tertanya2 siapa yang ambil gambar di bawah ni ?



Mulalah kelam kabut nak balik ...... Sampai bini pun tertinggal ! 

Alhamdulillah keadaan negara kita hujung tahun ini aman dengan keadaan banjir tidak seteruk tahun lepas. So, bolehlah Najib Rosmah bersukaria dengan tenang.

Mengikut sumber yang boleh dipercayai, Najib Rosmah berada di HongKong semasa Maulud dan Krismas minggu lepas. Kini mereka berada di DUBAI untuk sambutan Magis Tahun Baru 2016.



Peeergh !

Sama-sama kita nantikan ucapan Tahun Baru dari Najib yang bakal dipancarkan secara LIVE dari Dubai malam ini .... tak sabar nak dengar pengumuman bahawa isu 1MDB sudah selesai. 

Kalau diberitahu awal, boleh saya uruskan Live Streaming Bersama Najib Rosmah dari Dubai !! ..... hahahaha ... apa kelas Live Streaming...

Serius, apa salahnya beritahu pada rakyat kalau nak ke mana2 pun ? Rakyat tak kacau eeehhhh ....  Main pergi senyap2 begitu yang buat orang fikir macam2 dan boleh dijadikan isu.

Entahlah ..... taste Najib Rosmah tak sama dengan rakyat biasa kot ..... apapun, kepada Najib Rosmah - Selamat Bercuti dan selamat menyambut tahun baru di Dubai !

PS - Terus tinggal di sana pun OK !

Share this article :

+ comments + 50 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 9:55 AM

Biarlah ..kesian dia ..tahun ni kerja kuat sangat menyamun dan tipu kita semua ..take a breaklah ..tahun 2016 ..banyak lagi yg nak tipu kita semua ..kat dubai pun banyak dapat idea ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 10:04 AM


PS - Terus tinggal di sana pun OK !
phrase tak boleh blah...
saya bagi 5 bintang utk ini.. nak bagi bonus tambah 2 bintang tapi memandangkan ekonomi lembab ,5 cukup lah kot..
nanti ckp kat najib, jgn main golf diplomasi pulak.. org malaysia tgh cuak tunggu banjir ni

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 10:08 AM

Kpd Bro DT & Pembaca sekalian,

"Selamat Tahun Baru 2016 Dunia kita."

Dunia mereka itu adalah lain dari kita..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 10:13 AM

...nanti akan ada gambar Najib & rosmah solat jemaah & berdoa utk rakyat Malaysia!mgkn dubai doa lebih mustajab...Najib ni moden dlm masa yg sama warak orgnya dan dlm masa yg sama hebat tipu belitnya...buat byk kerja bak kata Ahmad maslan!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 10:14 AM

Ingat tahun dia pergi UMRAH (atau jumpa Keluarga Saudi) bersama Zahid dan Hishamuddin? Muhyiddin kena bilis tapi waktu tuh pak-arab-unta DERMA nonsense belum keluar lagi...

Tak ada lah tuduh atau fitnah cuma selepas tuh gak nya WSJ kasi kantoi dan Gani sudah kasi panas dengan 'DRAFT'! Nampak sangat tidak macam kebetulan...lepas kantoi seluruh Malaysia dan Dunia baru ngaku DERMA DERMA DERMA dari pak-arab-unta lah....

Agak agak sekarang sudah ada alasan kelas 'upper' kut wang dari SRC masyuk account peribadi direct bukan dari pak-arab-unta?

Najib dan sekelian konco konco penerima 2.6 billion, dunia tidak ada hujung nya! Ia bulat! Kamu lari dan putar satu alam akan bertemu juga...Itu baru Dunia, belum sumpah seranah rakyat, belum lagi kuasa yang maha Esa!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 10:17 AM

Yaaa... jumpa Pak arab mohon derma untuk Pilihanraya serawak pulak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 10:21 AM

Rakyat tak nak tau pun kemana dia bercuti asal pergi jgn rakyat yg tanggong sudah lah.
Tapi jet tu beli dgn duit dia ke ?

....................
Reply To This Comment ...................
December 31, 2015 at 10:52 AM

kalu mati disana pun OK.....mgkin ada yg sujud syukur....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 10:55 AM

pi jumpa penderma baru. kalu 2018 baru nak cari dana pilihanraya, susah la. dana pru 13, jumpa pak arab tahun bila? 2013 habis 2.6b, tahun 2018, kena dapat lebih daripada yang lama la. tu yang buat sorang tu buat pusingan u, kerana dia kata dana tu untuk pru13.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 11:24 AM

Najib will hopefully join an extremely EXCLUSIVE club of ex PM that goes into the slammer...

Latest,

Israel ex PM 1 day ago,
Portugal ex PM 2014,
Croatia ex PM few years back

the list is short but an exclusive group of PMs and past Presidents have their own club too....

Malaysia will make the list and probably break record too in terms of size of the breach in $$$ sense! Then again with that kind of money he probably can buy himself Get Out Of Jail card only this time its not monopoly board game!

....................
Reply To This Comment ...................
December 31, 2015 at 11:34 AM

Salam. Tahun Baru kat Msia tak leh cheers..kat dubai.tak da org nampak

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 11:57 AM

Mulanya ke Hong Kong kemudian ke Dubai. Ini semua bukan cuti saja-saja bro din. Cuti ni ada makna ni. Hong Kong jumpa cina apek Jho Low dan Dubai jumpa Unta Arab. Ni semua bab nak atoq duit la bro. Najib dah tau dia akan bungkuih bila SPRM umumkan siasatan kes 1MDB & SRC tu nanti. Duit rompakan masih banyak dok sangkut dgn org, sbb tu dia belah sengap-sengap keluaq negara. Kita rakyaat marhean ni jngan dok jadi bodo dok ingat dia dok pi cuti saja-saja. Najib ni sebenaqnya pandai tapi dia saja buat bodo. Bodo kena kat dia la...rakyaat yg pandai ni nganga la..

....................
Reply To This Comment ...................
rakyat dilembukan
December 31, 2015 at 12:33 PM

Malu aku dgn manusia bernama pm najib nih.
malu oiii! Pm lepas smua boleh dibangga.
najib ni? Hadoii..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 12:52 PM

Guna duit rakyat ke duit sendiri tu?

Duit sendirilah..kata pencacai pemakan dedak.

Apa yg dorang xtau balik malaysia nanti doa claim balik atas alasan bertugas rasmi..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 1:45 PM

Ole-ole paling bermakna untuk rakyat Malaysia ialah bila mana kapalterbang touch down di Malaysia, telah siap menanti van SPRM.

....................
Reply To This Comment ...................
zakir
December 31, 2015 at 1:55 PM

Dalam ucapan tahun baru tu nanti, dia nak announce yg 1MDB punye isu dah settle sbb Arul Kanda berjaya jualkan share 60% 1MDB dlm Bandar Malaysia. Tahun depan dah boleh pungut derma baru plak utk UMNO menang PRU-14 nanti.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 2:04 PM

Zahid kata Najib memahami denyut nadi rakyat. Kalau paham tak payah lah bercuti luar negara. Bercuti jer la di Langkawi ka.. Cameroon Highland ka.. mcm rakyat Malaysia yg lain. Lagipun tukaran duit asing tinggi sebab ringgit merudum. Tolonglah ekonomi negara sama.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 2:44 PM

ASsyik cuti ke luar negara. tapi dividen asb makin turun dan terus turun sejak dia jadi pee em...memang tak guna punya orang!

....................
Reply To This Comment ...................
December 31, 2015 at 3:12 PM

Eden pun tak tahu mano poginya kan hujung tahun ni nak belanjo sikit nak habiskan duit den yg ado tu lopeh tu cari duit lain

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 3:13 PM

Insya-Allah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 3:16 PM

kata menatang apa pun Nojib dan Semah buat dun know jeeee..yg bodoh raayat yg maseh setia sampai mampus memangkah BeEnd.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 3:20 PM

Cfm gaya pencuri.. Keluar negara cuti mewah curi2 dan senyap2 takut rakyat marhaen yang sengsara dgn kos hidup yg tinggi tahu perangai munafik.

Jet kerajaan dijejak berada di Hong Kong semasa perayaan krismas kemudian s sambutan tahun baru ini pula diDubai.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 3:44 PM

adus din ko ni jangan la kacau .. biar lantak pi la depa nak buat apa. azam tahun baru aku adalah nak melupakan segala kesalahan najib buat .. aku ni berhati SANGAT BESAR.

dah la tu din.. letih tau hari hari duk dengar nama najib.. asik nak muntah je aku ni

ni ko batai pulak bagi tau diaorang sakng kat dubai, dah pastilah bukan nak seleberet new year .. dia buat hal kerja UMNO tu din cari derma

aku doakan Najib bahagia disana berjumpa dengan penderma-penderma di alam lain sehingga lupa untuk balik ke sini. yea

KAH KAH KAH

KEPALA HOTAK KO BERJAMBUL

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 3:44 PM

2.6b tak cukuplah bro. Nak jumpa arab tu baliklah pasal dah nak abis. Kasi topup lagilah bro

....................
Reply To This Comment ...................
December 31, 2015 at 3:55 PM

Humang aih.....wa pn cuti kat dlm hutan je kok...x leh ni...dengki je rasanye....

....................
Reply To This Comment ...................
December 31, 2015 at 4:59 PM

mmmmm...mlm ni kena tido awal.countdown2 ni buang masa.kena terapkan pemikiran di luar otak mat maslan...KERJA KERJA KERJA

....................
Reply To This Comment ...................
Rakyat Malaysia
December 31, 2015 at 5:11 PM

hahahaha bro itu "hari selasa" bila tuu???

-----------

Cikgu: Ajib, bila kamu nak serahkan buku latihan kamu?

Ajib: Hari Selasa ni saya akan serahkan, Cikgu.

Cikgu: Baiklah.

------Selepas seminggu-------

Cikgu: Ajib, hari ni dah hari Rabu, kamu kata nak serahkan buku latihan pada hari selasa semalam. Mana buku nya??

Ajib: Betul lah Cikgu, kan saya cakap hari selasa.....hari selasa ni saya serahkan sendiri pada Cikgu....."janji ditepati Cikgu"

Cikgu: Hmmmm.....baiklah Ajib, hari selasa nanti kamu serahkan pada saya ya!

------Selepas seminggu-------

Cikgu: Ajib! Mana buku latihan kamu ni hah??!! Hari ni dah hari Rabu, kamu kata nak serahkan pada hari selasa yg lepas???

Ajib: Betul lah Cikgu! Hari selasa tuu dah TERlepas, sebab itu saya tak dapat nak serahkan. Tapi takpe Cikgu, Hari selasa nanti saya serahkan dgn nota2 sampingan yg lain. Cikgu perlu yakin dgn saya n tidak melemahkan semangat saya..

Cikgu: Okay okay okay! Baiklah Ajib! Saya beri kamu peluang utk buktikan diri kamu. Tapi pastikan kamu serahkan semuanya pada hari selasa ini.

Ajib: Usah khuatir Cikgu. Semuanya akan selesai hari selasa ni. Ini bukan janji, tapi pasti!

Cikgu: Wah! Berjiwa besar kamu ni Ajib. Lega Cikgu rasa bila kamu cakap mcm tu. Dengan sikap kamu ni....Kamu boleh pegi jauh dalam hidup...Cikgu pasti!

Ajib: Terima kasih Cikgu kerana yakin pada saya n tak percaya fitnah2 negatif. Saya bersikap terbuka, takde apa yg saya perlu sembunyikan.

------Selepas seminggu-------

Cikgu: Amad, mana Ajib? Dia kata nak serahkan buku latihan pada saya selasa lepas. Hari ni dah hari Khamis!

Amad: Ajib??? Ohhh!! Ajib dengar katanya keluar overseas.....saya terdengar dari murid2 lain bersembang. Cikgu tak tahu ke??

Cikgu: Saya pun baru saja tahu ni! Ajib pegi overseas kemana tuu Amad?

Amad: Errr, saya pun tak pasti Cikgu! Ada yg cakap dia ada di Hong Kong, tapi ada juga yg cakap dia ada di Dubai. Ntah lah Cikgu, saya pun tak pasti! Saya sejak ada 3 kerja ni, saya sibuk sikit Cikgu...

Cikgu: Ajib!!! %^&*%#@!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 7:41 PM

Mohon kepada Najib,

Segala dosa2, pembohongan, fitnah, kezaliman, penindasan terhadap rakyat, kehidupan bermewah mewah dikepalai oleh;

1.rosmah
2.punahsihat2
3.pencacai2 prepaid Dan postpaid
4.sekutu Dan proksi2 Najib

Diharap najib seorang lah yang menanggung di akhirat kelak!

Pencacai2 semua bersetujukan....?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 7:48 PM

Wowwww!!! Bro 5.11pm,

TERBAIK!!!! sendiri mau ingat!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 9:22 PM

Hahaha.. Best betul cerita hikayat ajib musibat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 31, 2015 at 10:17 PM

laa bkn kah najib da ckp mse pau aritue... kt sana ade dunia lain...dunia kabillah(ckp stail si labi) huhuhu

....................
Reply To This Comment ...................
December 31, 2015 at 11:00 PM

Terbaik lah najib. saya tak celebrate... nak sambung kerja sambilan. Kalau tak kerja nanti satu keluarga kebuluran. Nanti pru 14 saya nak apply lah jadi wakil rakyat. Kalau banding dengan 3.85 saya memang over qualified

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 6:25 AM

Bro din bt la article Rationalisation plan yg announce bru2 ni. Kalau ada player baru dlm kes 1mdb yg IPIC tue??? Sy xfhm jd

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 7:48 AM

....tanpa sikit pun rasa bersalah atas perbuatannya. Najib ingat dia dah buat segala kebaikan pada rakyat Malaysia so he deserves a lavish new year celeb somewhere only he n his family and close allies know!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 9:41 AM

Breaking news,

63 storeys 5-Star Address Hotel near Burj Khalifa caught fire up to 20th floors! Anyone knows where the power-couple stays? Perhaps bad luck karma has already started tailing them!

Anyway, fyi, Canadian PM traveled to hockey games using government's aircraft were made to reimbursed the government....did Malaysia's PM used its 'Airforce 1' to chill out or shoppings have the same integrity?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 10:21 AM

In view of submission of macc's report to AG,

1. Is najib coming home?

- Sense of urgency, responsibility

2. Will he return to malaysia?

- depends on scenario, no sense of urgency, element of fear, possibility of leaving malaysia for good etc etc.

Happy new year.


....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
January 1, 2016 at 10:36 AM

Assalammualaikum Bro Din!
Di Malam Sambutan Tahun Baru 2016, sebuah Hotel pencakar langit di Dubai terbakar. Hotel yg Najib-Rosmah duduk ker?
Apa dah jadi 'kemana najib-Rosmah pergi bala pun ikut sama'.
Harap-harap Najib-Rosmah.....
Wallahhua'lam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 12:27 PM

Cuba ingat, dimana tempat berkumpulnya pemimpin yg songlap duit rakyat? Dubai, Dubai...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 1:01 PM

Hotel Dubai terbakar? kalau pasangan sejoli tu dok kat tingkat 60, masak lunyai security guard nak mengusung kak mah ikut tangga kecemasan sebab kak mah ada masalah lutut!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 5:02 PM

happy joli nampak..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 8:00 PM

Astarghfirullahalazim....berpada2 lah sikit dgn isi hati nanti terkena kpd keluarga sendiri mcm mana?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 8:12 PM

Dah tu nak pangkah sapa? PKR? bawah Dap juga. Bagus la sgt limkomunis tuh...lagi terok...najib hv to stepdown.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2016 at 8:53 PM

Putong kayu pun rakyat akan pangkah di PRU14 ni asal bukan Najib Rosomah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 12:01 AM

Patutlaa saya tak nampak kelibat dia dalam selawat perdana di Dataran Merdeka. Duk terfikir jg, kenapa dia atau gambar dia ker.... tak muncul langsung di kaca TV. Selalunya ada aje muka dia keluar tersengih. Rupa-rupanya dah jauh ke sana?

hmmm.... cari peluang dapat asylum kat sana ke?

....................
Reply To This Comment ...................
January 2, 2016 at 12:03 PM

Tahniah, amat kreatif. Wahai macai-macai, takkan tak terasa pedasnya?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 1:28 PM

kenapalah mereka tiada didalam hotel yang terbakar tu ..
kalau ia terjadi pasti dituduhnya ini komplot Tun ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2016 at 2:59 PM

Bro 5.11pm

Hahahaha memang betul2 terbaikkK!

Si Ajib terkena.....Si Amad pun terkena! hahahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
January 3, 2016 at 4:49 PM

Bercuti pakai airbus yg baru tu kah?..Wah untungnya. Rakyat nk beli beras subdidi pun dh tak de.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 3, 2016 at 7:32 PM

@Pak Andy

tu la kan! Barang2 sekolah harga naik kaw2!

apa si kepala kabilah tu buat???

dia pi joli sambut new year kat oversea

baguih punya pikiaq

yg habih jahanam kita semua!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 7, 2016 at 11:33 PM

Raja Arab Saudi tanya Najib,...."Pak Arab mana yang bagi duit kat hang.....habaq la kat aku?"

Post a Comment