........... Jho Low Wakil Keluarga Diraja Arab ? ! Lawak Giler beb .... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Jho Low Wakil Keluarga Diraja Arab ? ! Lawak Giler beb ....

Monday, December 21, 201548comments


Peeeergh ! Jho Low pernah jadi wakil kepada keluarga diraja Arab Saudi dalam satu mesyuarat lembaga pengarah 1MDB !

"Encik Low Taek Jho pernah menghadiri satu mesyuarat lembaga 1MDB.

"Ini adalah kerana pihak keluarga diraja Saudi telah dijemput untuk membuat kunjungan hormat kepada 1MDB.

"Walau bagaimanapun, pihak keluarga diraja Arab Saudi tidak dapat hadir dan telah meminta Low untuk mewakili mereka dan menyampaikan salam hormat mereka kepada ahli-ahli lembaga pengarah 1MDB,"
Itu jawapan resmi kerajaan melalui jawapan bertulis di Parlimen tuh .....

Mkini

Macam tak percaya pula ..... acu baca sekali lagi ......

Betullah ! Memang disebut Jho Low hadir dalam mesyuarat lembaga pengarah 1MDB sebagai wakil kepada keluarga diraja Arab Saudi !!!

Hahahahaha ........ Hadooooi ..... tak boleh tahan beb, kelakar giler ....

Ikut logik pun, memang tak masuk akal. Tapi bila jawapan sebegitu dah dikeluarkan oleh kerajaan, nak tak nak terpaksa jugalah layan. Saya tanya beberapa rakan berstatus CEO, apakah merupakan satu perkara normal menjemput orang luar atau dalam kes ini mungkin akan dirujuk sebagai wakil kepada potensi pelabur, untuk turut serta dalam mesyuarat ahli lembaga pengarah ?

Seperti diduga, jawapan mereka - TAK NORMAL.  Tak pernah mereka buat. Apatah lagi kalau syarikat milik kerajaan yang tertakluk kepada sop yang ketat.

Oklah, sebagaimana biasa, 1MDB ini bukan syarikat biasa. 1MDB kan sebuah syarikat yang terlalu idealistik, jadi banyak perkara2 pelik yang kita tak terfikir boleh berlaku pada syarikat lain, BOLEH berlaku dalam 1MDB.  -   1MDB BOLEH !

Dan cai2 Najib akan terima apasaja alasan yang diberikan bagi pihak 1MDB. Siapa yang bantah atau ketawakan alasan2 itu, kalau ahli Umno akan dipecat ! Orang lain kalau pertikaikan, akan dicop sebagai mahu menjatuhkan kerajaan.

Jadi kena terimalah bahawasanya, Jho Low itu adalah wakil keluarga diraja Arab Saudi ...

Nasib baik bukan mamat ni yang disebut -


Hahahahahahahahahaha .......


Share this article :

+ comments + 48 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2015 at 10:22 PM

Ya habib. . .Ya maulana. ...Ya sheikh !
Ahlan wal sohlan. . .kah kah kahhhh ! ! !

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2015 at 10:24 PM

Memang lawak gila beb.

Tapi lepas ni Najib mana mau lari.
Sudah terbukti dan sahih, Jho low mmg ada kaitan dgn 1MDB.

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2015 at 10:26 PM

JHO LOWER MINDED tapi bijak menipu ni boleh aku katakan sbg...sama dgn pemimpin pahlawan melayu bu... yang itu...penipu..menipu..tertipu...ditipu...semua penipu...rakyat ternganga....kawalan utama ialah dsrm...lee kuan yew pun dtg jumpa dia kat negara ni....

layan je lah...dah bertulis pun dlm hansard parliament...

baik layan ip man 3 lg baguih....

1mdb serba boleh....ge14...kita pakat2 undi yg tun m sarankan...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2015 at 10:33 PM

ramainya ketua bahagian umno, mp umno mt umno, kp umno exco pumno, terima bulat2 penjelasan tu. wakil diraja arab saudi. macam kat malaysia ni ada raja gopal, wakil raja india, raja kamil, wakil raja negeri mana tah, tengku rahim wakil raja mana tak tahu, banyak la raja kat dunia ni, tapi lagi hebat kerabat diraja arab boleh wakilkan rakyat malaysia jadi wakil mereka. fuhhhhh besarnya taik untuk ditelan. kalu wakil rakyat kat parlimen terima jawapan tu, memang cari makan betul la mereka tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2015 at 10:37 PM

menda yang dah dijangka oleh ramai pihak. persepsi atau kenyataan. kita saksikan episod seterusnya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2015 at 10:45 PM

Kah kah kah. . .ahlan wal sohlan.
Berapa banyak sudah telan ? ? ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2015 at 10:51 PM

Only In Malaysia... the land for Endless Possibilities

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2015 at 11:16 PM

Mungkin nk bt style pengantin wakilkan org utk sign akad nikah.. Logic?

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2015 at 11:21 PM

Pak arab yg bagi fulus tu pun dari duit petro saudi ..duit poket kanan masuk poket kiri..asalnta duit dari loan 1mdb yg diatur goldman sachs.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2015 at 11:29 PM

sekali lagi GALI lobang - nak tutup lobang yang dulu

akhirnya terpaksa gali lobang kubor

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2015 at 11:31 PM

apa kata Anifah Aman, Mustapa Mohamed, Wahid Omar ??

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2015 at 11:33 PM

Ni sinetron 1MDB episod ke berape ni?

Sinetron semalam berakhir dengan scene penyokong Abang Najib alih perhatian rakyat dengan attack Vincent Tan.Scene hari ni berakhir dengan scene Jho Low.pi mai pi mai,melayu yg gaduh bagai nak rak,orang lain senyum dengan perut kenyang. :D

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2015 at 11:47 PM

1MDB..Cash is The King,ingat tu bro2 semua.

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2015 at 11:55 PM

Jho Low x tipu kita....najib yg tipu kita.Bangkai gajah dah berbau...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 12:00 AM

JayLow dah sunat beb... Anu dia kena potong..

....................
Reply To This Comment ...................
December 22, 2015 at 12:00 AM

Pelik, pelik. Dulu dah kerap kali PM Najib kata dia tak kenal dan tak ada hubungan dgn Jho Low. Semua org UMNO percaya. Lepas satu satu tembelang pecah, bisul-bisul meletup mengeluarkan nanah yg amat kotor. Hidup UMNO!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 12:09 AM

Bila nak berhenti jenaka ni?

....................
Reply To This Comment ...................
KJ
December 22, 2015 at 12:49 AM

Tal lama lagi da akan dikurniakan Tan Sri dan akan dikenali sebagai Tan Sri Sheikh Jho Low al Penipu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 3:07 AM

macam cerita Sadik Segaraga bersama Tuan Penasihat 25% Kassim Potolan dari negara Isketambola..hahaha.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 6:32 AM

Bila rakyat marhaen suruh najib letak jawatan dan di dakwa di mahkamah otomatik kena chop ingin menjatuhkan kerajaan.

Bila ahli umno suruh najib letak jawatan otomatik kena chop ingin menjatuhkan parti umno.

Bila tiba PRU nanti umno dan bn di tendang keluar nanti, apa pula alasan pencacai semua?

Adakah najib akan gunakan kuasa esekutif (kuasa tambahan baru diberi) untuk tidak mengiktiraf keputusan PRU akan datang?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 6:42 AM

Tak tau ar. Bila nk berhenti berbohong ? Tembelang pecah bohong lg.

....................
Reply To This Comment ...................
December 22, 2015 at 7:16 AM

Tetiba teringat plak ngan Cerita 3 abdul......JHlow ni tak salah ...dia memang penipu tapi Ahjib Gor ni yg boleh kena tipu....jd Ahjib go ni bodoh ...banghal.........

Satu2 di tunjukkan.....Tuan ibrahim tuan man pun letak syarat jika UMNO nak berkerjasama......Najib ken cuti, GST dihapuskan sbb Miskin pun kena Cukai, harga minyak jatuh jd kerajaan kena jimat cermat, Yapeim kena siasat dan lain2.....TERBAIK...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 7:18 AM

Penipuan demi penipuan bagi menjamin kedudukan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 7:25 AM

Saya betul2 hairan, mengapa KBU dan ahli umno yang lain tak dapat bezakan yang betul dan salah? Ini bukan soal agama, perpaduan melayu dsbnya.

Adakah melayu islam umno sekarang "buta mata, bisu dan pekak"?

Saya berani katakan pro najib bloggers terutama sekali Mykmu adalah setara ali tinju yang kurang cerdik dan adakalanya terserlah bodoh sombongnya.

Hishamuddin sekarang nampak sangat mintak nyawa dari pas konon nya agar berfikir secara islam bukan politik demi melayu dan islam. Kepada orang pas, umno sekarang adalah macam orang sakit buah pinggang yang mesti dapat BANTUAN rawatan dialysis.

Untuk kes jho low ini......sememangya orang umno EQUALS Ahmad Maslan's IQ 3.85, in name but not reality

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 7:26 AM

Bukan kata jho low saja ada kaitan dgn 1mdb bro. Rupanya 2.63 billion tu pun ada kaitan dgn 1mdb bro.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 7:38 AM

Memang bijak mamat phua ni saja nak pancing kerajaan ada tak kaitan si tembam jho low ni dgn 1MDB.

Memang perangkap sudah mengena!

....................
Reply To This Comment ...................
December 22, 2015 at 8:24 AM

Rosmah tak ikut serta ke mesyuarat 1MDB

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 8:40 AM

blogger prepaid dan postpaid tak bela jlow ke dengan fakta ini? bela la 1mdb dengan fakta ini. fakta kukuh daripada kerajaan dijawab dalam parlimen, tak boleh tipu woooooo dalam parlimen. semua jawapan kena benar belaka dalam parlimen. kalu tidak boleh diambil tindakan. cash tukar aset tukar unit tukar just unit tukar tukar tukar belum dibawa bayar lagi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 8:43 AM

salam pelik gak bila jadi macam tu tapi berita ni yang tak syok nya bila dibawah tulis sumber mkini. tidak kah terdetik dihati nak bertanya cerita ni benar ke tidak. sejak dari abih pilihanraya dulu yang keluar dari mulut pembangkang semua nya najis. lihat yang terbaru pada yapeim. tidak kah islam dan al quran menyuruh umat islam menyelidik dahulu sesuatu berita sebelum berkata kata. berdosa besar kita membuat fitnah. allah swt akan murka, dan melakhnati orang itu, nabi saw tidak mengajar kita untuk memfitnah. sebagai orang islam dimana iman kita sekiranya berita itu tidak benar, baik kita periksa dahulu masyallah. kalau salah, dengan tuan tuan, pak din dan saya menerima bala nya malah seluruh umat islam, aku amat takut dengan balasan allah swt. didalam neraka nanti jari kita yang menulis didalam blog ini kuku nya kan ditarik satu persatu, setelah kita menjerit kuku disambung semula, begitulah setiap masa sehingga hari akhirat dunia ini dihancurkan dan kita bersama di padang mahsyar.

....................
Reply To This Comment ...................
December 22, 2015 at 8:53 AM

Amat memalukan dlm dunia koporat dan pentadbiran negara dan menjadi bahan ketawa diseluroh dunia dan rasanya hanya pihak luar sahaja yg akan membuat Najib and gang berundur spt FBI sebagaimana mereka lakukan siasatan terhadap presiden FIFA Sepp Blatter dan nampak nya masanya semakin hampir kerana idea dan script mereka pada akhir2 ini dah ketandusan dan tak masuk akal hanya ahli2 MT Umno sahaja yg percaya akan cerita ini dan yg amat menyedihkan ianya menunjukkan kelemahan pihak AG, SPRM dan PDRM utk menangani isu ini dan tak secara langsung keselamatan dan kedaulatan negara turut tercemar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 8:58 AM

encik mustapha, bukan saja nanah yang kotor sebaliknya nanah yang amat busuk!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 9:07 AM

Ohh...ni ke org yg zahid hamidi jumpa...
Makna tak bohong la...kira selesai!!!
Rakan2 menteri Najib...well done!
Bak kut teh 1 Malaysia...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 9:56 AM

Prince Jho Low Al Saud !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 10:45 AM

Salaam. Lama dah tak komen sbb sibuk che din. Tup2 baca yg terkini jho lo wakil pak arab!Sah dan nyata najib bodohkan rakyat.....ada lagi yg kata dia ni kurniaan Tuhan utk negara...
Najib dah mmg bodoh penyokongnya lagi lah bodoh....yg bijak2 ni pun nak jadi bodoh jugak? Najib TAK LAYAK LAGI MEWAKILI KITA SEBAGAI PEMIMIPIN....BUANG JE. Susah ke?

#piuttunkuhitam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 11:50 AM

korang tak tau ker Al sayyid sheikh jho low adalah keturunan di raja arab moden laa

....................
Reply To This Comment ...................
December 22, 2015 at 12:02 PM

Selama ini aku ingat PKR dah cukup kelakor tapi 1MDB lagi giler kelakor..
ha ha ha ha ha...
Kalau si nuor dulu kononnya "kurniaan tuhan", apek ni, apa pulak gelaran untuk menghalalkannya.

....................
Reply To This Comment ...................
berasiam
December 22, 2015 at 12:07 PM

Dahulu kita dipersembahkan dengan ungkapan blogger bangang. Baru2 ini blogger merajuk. Semuanya pada blogger.

Dengan pendedahan ini, sahihlah bukan blogger sahaja yang bangang. Ahli Parlimen pun bangang. Patutlah akta mkn pun boleh lulus sekelip mata. Bangang tahap gaban rupanya wakil2 yang menang melalui undi. Jho Lo juga yang lebih cerdik. Dapat parti dengan Paris Hilton di Hilton, Paris.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 12:08 PM

kpd anon 8:43 am. ...
Kalau fitnah suruh ah jib gor saman mkini. Kita tunggu hari selasa yer.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 12:23 PM

Anon 8:3 am tu komen orang munafik. Ah jib gor ngaku dah 2.63 bilion masuk dlm akaun dia.

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
December 22, 2015 at 12:35 PM

@FZL ResourcesAssalammualaikum Bro!
Kalau ikutkan cerita Tiga Abdul, dua orang abang Abdul Wahab yg kena tipu itu bukan kerana bodoh, tapi kerana 'tamakkan harta dunia'.

Bukankah pepatah Melayu ada mengatakan: "Orang tamak selalu rugi'. Itulah yg terjadi kpd PM Najib dan suku-sakatnya kerana berprinsipkan 'Cash is King'.
Wallahhua'lam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 1:03 PM

Aku tak percaya, kalau dia mewakili Bijan aku percaya kerana bijan rakan kongsinya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 1:20 PM

Apa nak bising2 ..kira hebatlah jho low ni ..boleh wakil arab ..aku pun ada gak kengkawan arab ..jarang nak jumpa arab percaya kat org cina ..bangsa dia sendiri pun dia boleh berlawan ..jho low ni kira god sent ni ..beruntunglah kita orang malaysia ..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 1:54 PM

Dengan mata sepet kat penang dorang gaduh. Dengan mata sepet lo yat dorang gaduh.

Alih2 mata sepet jo lo mereka sayang plak.

Betullah Melayu kena kencing dengan Ketua2 Melayu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 4:14 PM

@Anonymous dipetik dari kenyataan dari parlimen. kena baca hansard la kalau nak tau betul ke tidak. :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 4:38 PM

PAU 2016 TP UMNO akan disingkirkan dan akan diganti dgn TanSri Jho Lo. Sokong Jho Lo utk TP UMNO! Sokong Jho Lo utk TP UMNO!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 5:14 PM

Bertaubatlah chai 8.43,

Kerana kubur kata mari tak semestinya mereka2 dipenghujung senja, sebagai saudara seislam perlulah kita menasihati mereka2 yang makan duit haram kepunyaan rakyat ini agar segera bertaubatlah! Kembalilah kepada asas agama, janganlah bersekutu Dan bersekongkol dengan pemimpin Najib tu, hanya sedikit imbuhan dedak di tabur atas lantai sanggup mengadai maruah Dan menjual hasil tulisan2 propaganda penuh pembohongan Dan akan dibalas di akhirat kelak.

Bertaubatlah chai.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2015 at 5:16 PM

dia org ni..smpi dalam parlimen pun sanggup berbohong..x tau apa nak jadi dah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2015 at 5:32 PM

Masa PAU baru-baru ni, dalam ucaptama beliau, Presiden petik kata-kata bahawa dalam Islam, kita disuruh mentaati Ulul Amri... Amirul Mukminin....

yg dia 'LUPA' nak sebut ialah ketaatan itu bukanlah mutlak tetapi bersyarat. Yakni, selagi si Amir (Ketua/Pemimpin) itu mukminin (mukmin yg taat kepada Allah dan mengikut syariat).

Kalau si Amir dah melanggar undang-undang dunia (apalagi lagi syariat Allah) maka rakyat WAJIB tidak taat.

Ketika hal duit rm2.6 B tu mula-mula terdedah, bukankah PM nafikan sekeras-kerasnya yg dia pernah simpan wang sebanyak tu dalam akaun peribadi? Siap berterima kasih kpd Harun Din sebab tak percaya kpd berita tersebut.

Tetapi bila SPRM dedahkan wang sebanyak itu MEMANG pernah tersimpan dlm akaun peribadi PM, barulah cai-cai PM tampil dgn pelbagai alasan untuk justify kenapa duit tu boleh ada dlm akaun peribadi PM. (the rest of the story kita semua dah maklum kan).

Amir macam ni yg dah jelas menipu nih, kira mesti taat ke????

Post a Comment