........... (Video) Tun Mahathir HiTea Anjuran Umno Taman Cempaka - Kembalikan Maruah Perjuangan Bangsa ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

(Video) Tun Mahathir HiTea Anjuran Umno Taman Cempaka - Kembalikan Maruah Perjuangan Bangsa !

Saturday, October 3, 201515comments


Seperti dijanjikan, di bawah adalah video ucapan Tun Mahathir di Majlis HiTea anjuran Umno Taman Cempaka bertajuk Kembalikan Maruah Perjuangan Bangsa.

Video saya bahagikan dua bahagian. Sesi soal jawab akan menyusul nanti.

Tak sempat saya nak buat sebarang ulasan tapi anda boleh baca beberapa point di sini -

1 - Mkini -  Dr M ajar pengundi Pekan singkir Najib

2 - Mkini - Nak lempang? Cakap bolehlah ....

3 - Mkini - Dr. M: Cara Najib tak bagi orang bersuara

4 - TMI - Dr Mahathir dakwa Najib tidak berundur kerana takut dipenjara

5 - TMI - Najib letak jawatan, sekejap saja mata ringgit naik, kata Dr Mahathir




KLiK untuk ke Youtube



KLiK untuk ke Youtube

PS - Untuk sesi soal jawab dan sidang akhbar - KLiK

Share this article :

+ comments + 15 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 3, 2015 at 10:36 PM

Najib adalah liability kepada UMNO & kepada Negara.

....................
Reply To This Comment ...................
October 4, 2015 at 12:15 AM

You can tell that Dr Mahathir is a patriot at heart.

....................
Reply To This Comment ...................
October 4, 2015 at 1:02 AM

Jangan sampai keluar perkataan ini sudahlah...BERAMBUS.!!!!

Najib sila letak jawatan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 4, 2015 at 2:00 PM

Sdra Din, saya merupakan melayu islam dari bumi kenyalang yang telah menghadirkan diri pada high tea bersama tdm.

1. Apa yang sanusi cakap sangatlah tepat to describe melayu umno malaya yang rata2nya korup dan bangsat.

2. Melayu umno malaya memang dah hancur based on tdm's account of problem in umno. Tak payah cakap pasal maruah... memang dah tak ada.

3. Melalui my discussions with umno grassroot members, sesungguhnya melayu dah mati disebabkan oleh wang ringgit atad nama korupsi dan salahguna kuasa.

Melayu tiada maruah lagi di malaya unless grassroot umno start making moves to rebuild umno after getting out corrupt leaders

....................
Reply To This Comment ...................
Serangga
October 4, 2015 at 3:33 PM

Saya tertanya2x, knp tun bgitu confident jika najib turun, rm akn memantul2x smula? Adakh rm sedg sengaja dijatuhkn oleh geng2x tertentu bagi menunjukkn kesalahan terletak di bahu najib? Adakh njib sdg dikambinghitamkan oleh puak kapitalis yg sdg mengaut untung dpd kejatuhn rm skrg ini? Adakh tun terlibt dgn game broker matawang ini? Tun turun naik ke luar negeri, adakh telah bermesyurat dan mengatur strategi dgn puak2x ini? Adakh sbenarnya tun sdg membantu puak ini supaya mereka akn lebih kaya raya sbaik njib bungkus dan pm pilihn mereka dinaikkan? Smoga ada yg dpt memberi jawapan tepat Kenapa Tun bersungguh2x benar dlm hal ini. Spt ada udg sbalik batu.

....................
Reply To This Comment ...................
October 4, 2015 at 4:04 PM

@SeranggaMaknanya Zeti pun terlibat sabo ? Bagaimana dengan ramai lagi rakyat yang mahir dalam ekonomi/banking yang turut berpendiria sama ?

Tun bersungguh2 kerana nak menyelamatkan keadaan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 4, 2015 at 6:21 PM

Aku pun x beberapa percaya sgt dgn TM ni..sbb ahli umno yg kebanykkan dok jemput dia semua nya ahli2 yg x dpt projek dr kerajaan.Mcm sabaruddin chik,dlu msa jg Pengerusi Bank Rakyat,bkn main membodek Najib,tp bila di pecat dr Pengerusi,bkn main bising sekarang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 4, 2015 at 7:37 PM

Dalam forex, setiap matawang akan dipengaruhi oleh berita ekonomi dan kestabilan politik sesebuah negara. Jika PM tidak dpt menyelesaikan madalah 1MDB dan korup 2.6bil maka pelabur tiada confident utk terus bertahan dlm negara dan adalah lebih bijak menyelamatkan wang dgn melabur atau membeli matawang yg lebih stabil. Jika najib meletak jawatan maka keyakinan pelabur akan kuat dan org akan membeli semula ringgit. Ini yg berlaku sama seperti greece. Negara bakal bangkrap walaupun fundamentalnya kukuh. Jika syarikat tempatan tidak dapat bertahan dan byk pelabur keluar dan byk industri ditutup maka Malaysia bakal susah dan menyebabkan ramai yg kehilangan pekerjaan.

....................
Reply To This Comment ...................
October 4, 2015 at 8:11 PM

Sy setuju sgt ada Serangga. Tun skrg bkn main lg berucap sana sini mengata najib. Tun confident je RM naik lepas najib turun, adakah dia sebenarnya dalang dlm kelemahan RM skrg? Kalaulah akta ISA diwujudkan semula, Tun adalah org pertama menjadi resident!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 4, 2015 at 8:43 PM

Aku sangat yakin dengan ketulusan Tun dalam memperjuangkan bangsanya , agamanya, dan negaranya ..sejarah telah membuktikan .. kalau Tun mahu menjaga kepentingan peribadinya ..lama dah beliau boleh lakukan .. dalam usia lanjt ini ..saya yakin akan perjuangan Tun yang belum selesai ...

....................
Reply To This Comment ...................
October 4, 2015 at 11:28 PM

Baik2 ada ISA dimansuhkan demi Satu Malaysia-Sama Rasa-Sama Rata fahaman Liberal konon.

Kini pandai pulak digantikan dgn Akta SOSROSMAH...entah apa-apa je......!!!

....................
Reply To This Comment ...................
October 4, 2015 at 11:54 PM

Hear...hear

....................
Reply To This Comment ...................
October 5, 2015 at 2:51 AM

Buat serangge dan tenno gelap,

Toksahlah nak wayang lebih buat2 tertanya2 pulak. Yang mat najib dan kengkawannya tu 1 soalan org tanya pasal 2.6b tu sudahnya keluar sampai berpuluh2 jawapan tu apa cerita?

Buat tenno gelap,

Sudah2la baca komik raja rimba tu.. berpijaklah di bumi yang nyata..

....................
Reply To This Comment ...................
October 5, 2015 at 2:53 AM

Kau xpercaya kat tun tu kau punya pasal la. Banyak sangat ke projek kau dapat bila buat statement murahan macamni? Pergi la buat ayat mengampu kau dalam unspinner je.

....................
Reply To This Comment ...................
October 8, 2015 at 3:36 PM

Apa yg korang nampak adalah apa yg korang sayang dan percaya bulat². Inilah masalah penyokong Najib.
Apa pun alasan yg korg nk cakap, apapun sebab² nya yg korang bash kt Tun M,
Tiada yg mampu nafikan , Najib mmg bermasalah skg.
Korang sokong lah Najib, hak korang, tapi jangan bash Tun M setakat tau sikit² fakta.
Tun M bukan org tua yg "kosong" nk bckp suke².

Post a Comment