........... ( video ) Sesi Soal Jawab Bicara Negarawan Edisi Sabah. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

( video ) Sesi Soal Jawab Bicara Negarawan Edisi Sabah.

Monday, October 5, 201518comments



Di bawah adalah video sesi Soal Jawab Majlis Bicara Negarawan Edisi Sabah yang saya bahagikan kepada dua part.

Part 1



KLiK untuk ke Youtube


Part 2



KLiK untuk ke Youtube


Share this article :

+ comments + 18 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 5, 2015 at 9:06 PM

Saya sungguh kagum dengan Tun . Dalam keadaan yang uzur pun bersusah payah untuk mengiatkan semua rakyat tentang mustahaknya mempertahankan maruah Negara kerana hidup dimasa melayu dihina dan dipendang rendah oleh penjajah. Tun telah berusaha dengan bersungguh untuk menaikkan maruah Negara semasa beliau menjadi PM. Tapi sekarang telah dirosakkan . Dan percaya lah Tun tidak akan diam selagi hayat dikandung badan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 5, 2015 at 10:42 PM

Kami 7 famili di keramat semua sokong tun...sorang pun takdak sokong si pondan bugis

....................
Reply To This Comment ...................
October 5, 2015 at 10:49 PM

Kalau Bersih ada Tshirt warna Kuning dan Perhimpunan Sept 16 ada Tshirt berwarna Merah, saya pikir kalau ada antara kita penyokong setia Tun M boleh menaja atau sponsor Tshrt berwarna Hitam ata Kelabu, di mana di depan dan belakang Tshirt itu kita print wajah Tun m in Black and White ( negarive ) dgn caption berikut..1. Utk Frontal nya - You Are Not Alone 2. Di Belakang nya ..Anda Tidak Sendirian.

Tshirt ini di jual dengan haraga yg berpatutan antara RM8 - RM12 sehelai Anggap nya sebagai Non profit contribution.

Kalau ada yang berlebih duit atau sanggup membiayai pembikinan Tshirt ini.boleh lah di muakan dengan sebanyak 10 ribu helai gitu.

Saya yakin sangat dalam beberapa jam akan SOLD OUT dan sekali gus membukti kepada Najib bangsat itu , Rakyat tidak mahu dia lagi jd PM

....................
Reply To This Comment ...................
October 5, 2015 at 11:24 PM

Dah sampai masa rakyat bangun dan turun ke jalanan utk protes Najib.

Baru sebentar tadi diumumkan Malaysia dah sign TPPA.
Paling menghairankan, tak sampai seminggu Tok Pa bagi briefing ttg TPPA, terus aja sign.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 6, 2015 at 12:05 AM

Tppa dh sign????
MAMPUS MALAYSIA CAMNI!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 6, 2015 at 12:48 AM

Tun is a great man.

....................
Reply To This Comment ...................
October 6, 2015 at 1:08 AM

Salute the old Man for his energy and dedication.

....................
Reply To This Comment ...................
Bugis yang sokong Tun M
October 6, 2015 at 2:30 AM

Kami sokong Tun..

dari bandar Tawau, ice box, tg batu, sri menanti, airport lama hingga ke kinabutan.....

....................
Reply To This Comment ...................
October 6, 2015 at 2:55 AM

Dia buat lagi !!!!!!!

https://www.rt.com/business/317673-tpp-pacific-trade-deal/

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 6, 2015 at 3:06 AM

Belum sign kerana perlu di bawa ke Parlimen dulu... tetapi katanya, secara dasarnya telah dipersetujui. Knp jadi begini...tak boleh kah Malaysia tolak secara baik kerana kita belum dapat penjelasan yg khusus. Sedangkan GST pun baru bermula. Itupun dah rasa perit. Dgn TPPA ni dikhuatiri peniaga melayu yg baru separuh jalan berjaya terus mati kerana saingan sengit tanpa batasan....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 6, 2015 at 3:59 AM

Teruskan Tun kami senantiasa berdiri teguh dibelakang Tun menentang kezaliman rejim najib

....................
Reply To This Comment ...................
Malaysian Cybertrooper
October 6, 2015 at 8:01 AM

A politician will think about the next election,
A statesman will think about the next generation.

I foresee no other better qualified to get Malaysia & Malays out of this mess Najib have thrown us into except for TDM. He needs to be back at the helm to steer Malaysia back to its glory days.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 6, 2015 at 9:17 AM

Maka Sang Obama tak perlu bagi muka pada Datuk Seri Mappadulung Daeng Mattimung Karaeng Sanrobone lagi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 6, 2015 at 10:50 AM

Tppa dah sign ke? Konfius dgr berita mustafa miti tu kata tak terus terang ckp apa nth ttg ttp consider sensitiviti Malaysia. Sekarang ni nak tau betul-betul kita ni dah sign tppa? Gile ke apa semua menteri kewangan. Diorang ni tak sedar diri ke? Ni hidup kita. Bukan hidup dia sorang je. Bukan ke kena dapatkan persetujuan semua ahli parlimen dulu ke? Dah sign ke ni?

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
October 6, 2015 at 3:15 PM

Dalam kerajaan/UMNO tak ada hero rakyat yang mahu ke hadapan. Setiap kali ada masalah berkaitan rakyat/negara kita kena minta tolong dari Tun Dr Mahathir. Tapi sampai bila?

Tolonglah TanSri Muhyiddin, buatlah sesuatu. Tan Sri adalah bekas ahli perniagaan maka tentunya lebih tahu mengenai risiko. Ini bukan mengenai individu lagi. Ini perjuangan untuk kehidupan (survival) rakyat di negara ini yang dijahanamkan oleh seorang diktator bernama Najib.

Jika benar TTPA susah ditandatangani, bukan sahaja orang melayu perlu risau, SEMUA rakyat Malaysia perlu risau kerana ia melibatkan kepentingan ekonomi negara ini.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 6, 2015 at 4:41 PM

https://jebatmustdie.wordpress.com/2015/10/06/barack-obamas-statement-on-the-agreed-tppa-deal/
http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2015/10/ketuanan-kepala-hotak-senyap-senyap-pi.html

....................
Reply To This Comment ...................
October 6, 2015 at 11:23 PM

Perbincangan di kalangan anggota TPPA dah final setelah melalui 5 tahun perbahasan dan pengumpuln data yg panjang.
Parlimen hanya bincang dan bahas ttg draf kandungan TPPA yg telah dibuat tetapi tidam ada kuasa atau tidak boleh mengubah atau meminda draf tersebut.

Sekarang hanya perkataan YA atau TIDAK.
Jawapan dan keputusan itu berada dlm tangan Esekutif, kabinet hanya beri pandangan.
Siapa dia ni ?

Jika tak sign, bagaimana nasib ekonomi Malaysia?
Dipencilkan, embargo?

Jika sign, apa nasib syarikat2 tempatan, bahan mentah, peluang pekerjaan etc.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 8, 2015 at 4:56 PM

Filem 3 ABDUL memang boleh menjadi teladan. kita mana boleh kena jual sebab kita pandai menipu. 2.6 bilion sudah masuk poket adinda. sain saja TPPA itu kanda nanti kita akan kaya-raya......Wooo Wau. kalau Malaysia kena jual, apa kita susah kita lari saja ke Amerika, kan anak adinda dah beli harta tanah di sana, Nanti pengampu kanda yang kena jual sebab mereka suka marah-marah kan..kan. wou. 25 persen.

Post a Comment