........... TAHNIAH ! Orang Sabah Pula Tampil Buat Repot Polis Terhadap Najib. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

TAHNIAH ! Orang Sabah Pula Tampil Buat Repot Polis Terhadap Najib.

Thursday, October 1, 20159comments

Seorang lagi rakyat Malaysia dari Semporna Sabah telah tampil pagi tadi untuk membuat repot Polis terhadap Najib ..... sama seperti 4 repot semalam ( KLiK )

Beliau menggunakan format dan pengisian repot yang SAMA.


Difahamkan ada kemungkinan pihak Polis akan minta copy artikel2 paper yang disebut dalam repot itu, maka di sini saya sertakan link dan prinskrinnya bagi memudahkan urusan.
 
Utusan
Mkini

astroawani

Semoga lebih ramai lagi rakyat Malaysia akan tampil ke depan demi Kebenaran !

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 1, 2015 at 5:00 PM

Apa kata semua yg join Bersih 4 demo tu pergi buat police report? Berapa ribu dah tu. Tak bolehlah IGP tutup mata je bila dah beribu report dibuat. Tak gitu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 1, 2015 at 5:08 PM

AKu ingat pemimpin UMNO bawahan yg report.
Org PAS/PKR/DAP/Pasma/Cangkul?LGBT ada buat report tak bro?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 1, 2015 at 5:10 PM

Beberapa hari yang lalu dlm sebuah akhbar harian, bekas presiden Persatuan Ekonomi Malaysia (MEA) Datuk R. Thillainathan cakap, jenayah kolar putih ni sukar untuk perangi sebab banyak pihak berkuasa yang mempunyai bidang kuasa yang bertindih.

Katanya, " Citing 1Malaysia Development Bhd (1MDB) as an example, he said the public cannot blame Bank Negara Malaysia for not taking action against the strategic investment fund as it is the responsibility of the police and the Attorney-General's Chambers to prosecute, if any offence has been committed.

Thillainathan pointed out that many corporate scandals have occurred since the 1990s, including UEM, Renong, KFC and even government scandals such as Port Klang Free Zone and National Feedlot Corp.

"(It has been) many years since these scandals broke out, but no one has been imprisoned (until) today," he said.

Thillainathan said the public needs more clarity on 1MDB, which has chalked up RM42 billion in debts, especially on its investments abroad.

"Two-thirds of its RM42 billion loans (are for) investment abroad, no clarity still on real assets acquired," he added. "

http://www.thesundaily.my/news/1566180

*************************************************
Bagi saya, biarlah kalaupun semua repot polis yang dibuat ini hanya mereput aje dalam fail polis, sekurang-kurang jika ramai rakyat marhaen buat repot polis, rakyat telah tunjukkan bahawasanya, dari segi moral, PM Najib tidak lagi layak menerajui Negara.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 1, 2015 at 5:54 PM

Biar ahli umno sendiri buat lapuran polis sebab RM2.6 bil adalah duit "derma umno".

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 1, 2015 at 8:00 PM

Kalau org bukan-Melayu buat repot ttg pemimpin UMNO, nanti org kata 'hina maruah' pulak....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 1, 2015 at 8:06 PM

Tak kiralah siapa yg berusaha buat report. Asal dia celik mata hati dan berkepala otak tentang apa sijibby dh buat. Anda ada bran unt buat report sama? Kalau kita hnya brani dlm blog saja mcm sy ni, lbih baik kita tak payah komen mengutuk. Kita cuma layak melihat dgn taruhan harapan saja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2015 at 1:40 AM

Come on bro sekalian we can do it. Malu tolak ketepi.
Besok slepas solat jumaat pakat dgn mmber g balai. Report. Draft dh ada

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2015 at 6:10 AM

Aku tak rasa IGP layan semua reports ni dengan sewajarnya. He has been controlled by Najib & Zahid 110%.....more or less...dia kene pikir hidup selepas bersara nanti, mau senang or mau susah....

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2015 at 11:02 PM

Sekarang kita semua faham bahawa apabila jadi pemimpin besar UMNO boleh buat apa pun. Orang UMNO boleh tahan malu.. kering air muka. Masih angkat lagi. Rm100 sudah cukup jika tuan besar masuk bilion-bilion!

Post a Comment