........... SPRM Sedang Menyiasat Rosmah ! ??? Biar Betul ...... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

SPRM Sedang Menyiasat Rosmah ! ??? Biar Betul ......

Monday, October 12, 201519comments


Gempak tajuk di atas ? Well, jangan marahkan saya pulak.... tu haaa .... cuba anda baca tajuk artikel TMI  - Malaysia's 'most powerful' person under probe, says MACC, Terjemahannya - Orang Paling Berkuasa di Malaysia dalam siasatan, kata SPRM  .......nama siapa yang muncul di fikiran anda ?

Kalau di sebut Paling Berkuasa dalam kerajaan ..... of course, Najib lah siapa lagi kan.. Tapi Paling Berkuasa dalam Malaysia ... well .... itu terbuka kepada pandangan masing2. Ada yang masih kekal dengan nama Najib tapi ramai juga yang terfikir nama sorang lagi, yang kalau dilihat dari video dibawah atau mengikut gossip2 rakyat yang tersebar luas, merupakan orang yang lebih berkuasa ( atau mungkin lebih terkedepan ) dari Najib !


We are faced with an investigation that involves the most powerful person in the country atau terjemahannya, Kita sedang berdepan dalam satu siasatan yang membabitkan orang yang paling berkuasa di negara ini.

Siapapun dalam fikiran anda sebagai orang yang paling berkuasa itu, kenyataan dari orang kuat SPRM di atas tidak harus dipandang ringan !

Bukan orang yang punya kuasa atau pengaruh yang besar tapi orang yang PALING berkuasa ..... itu satu rujukan secara spesifik kepada SATU ORANG tertentu.

Apakah orang itu sudah dipanggil untuk diambil kenyataannya ?

Mohon pihak SPRM janganlah bermain teka teki dalam perkara sebesar ini. Sebut sajalah siapa orang itu. Tak lari dah .... mesti salah sorang. Siapa lagi orang yang paling berkuasa yang dikaitkan dengan SRC dan dana berjumlah RM2.6 bilion ! ?

He said this person was investigated in relation to Finance Ministry-owned firm SRC International Sdn Bhd, and a sum of money worth RM2.6 billion.

Lagi2 nama SRC timbul bila sebut RM2.6 bilion.... semalam pun dalam kenyataannya, Shafie Apdal pun sebut SRC. ( KLiK )

SRC pula dah tertunggak 3 tahun penyata kewangannya tidak disiapkan. Kenapa ?

Dua orang Pengarahnya pula LARI dari disoalsiasat dan kini berada di luarnegara. Siapa yang bayar segala perbelanjaan mereka di luarnegara ? 

Tapi kenapa tidak ada permintaan dari pihak berkuasa kita kepada Interpol supaya dikeluarkan waran tangkap ? 

video


video

Share this article :

+ comments + 19 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2015 at 9:32 PM

Soalan2 yang amat bagus din... mana punca 2.6b dah mula nak tterbarai....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2015 at 9:43 PM

Kmp rosmah? Bkn patut najib ke? Pm la kan org paling berkuasa?huhu

....................
Reply To This Comment ...................
October 12, 2015 at 9:48 PM

Yg berkuasa dan paling berkuasa ada d indo bro..buat apa ya....tgh kow tow kot dgn dua ekog buaya yg lari dari sprm tu kot..better check..jeng jeng jeng..lps ni depa yn berkuasa dan paking berkuasa ni....blh erghhh sendawa besar sb semua dah beres...kowtow n kowtim ma..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2015 at 10:10 PM

Apabila org yg berkuasa dikuasai,maka banyaklah perkara2 yg tidak2 berlaku. Kepincangan ini menyebabkan kadang2 tersangat jelas tindakan kurang bijak di buat. Sbb itu menjadi pemimpin bukan satu tugasan mudah! Apapun hari ini banyak cerita baik dan tak kurang cerita panas yg mampu membuatkan kita tersenyum lega......aahhhh....penghujung yg kian hampir. Setiap persoalan pasti ada jawapan. Setiap yg mula pasti akan berakhir,begitu jugak dgn 1mdb ni....

ALLAH HU AKHBAR. ALHAMDULILLAH MAHA SUCI ALLAH.

#waristunkuhitam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2015 at 10:22 PM

tu orang yang berani cakap bila dah nak pencen. bila pencen nanti baru keluar banyak benda baru pulak. masa belum pencen, tak cakap pun, sekarang cakap nak kasi tahu semua orang. harap pegawai sprm yang lambat lagi pencen dapat buat siasatan dan tidak kena tukar. kalu kena tukar, memang lupa la nak siasat kerana fail siasatan hilang. bukan mudah naksiasat orang paling berkuasa. kuasa yang ada boleh tukar orang, alih tiang gol, kasi lupa semua orang. power tu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2015 at 10:36 PM

Datuk khairuddin & Mathias Chang tak lari keluar negara hingga ditangkap tapi 2 pengarah src cepat2 lari keluar negara kerana takut bukan kerana nak ditangkap tapi takut disoal siasat terus cabut lari, disini pun rakyat sudah nampak bak kata pepatah melayu berani kerana benar takut kerana salah sudah jelas 2 orang pengarah src itu melakukan kesalahan jenayah penipuan atau bersubahat dalam melindungi kegiatan jenayah penipuan 1mdb.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2015 at 11:44 PM

Jangan terperdaya dengan statement MACC tu. Its just an exercise to 'clean' Rosmah 'good'name. The outcome will come to nothing.

All these are orchestrated by the Javanese TPM as gratitude to the Bogus Bugis Warrior for the 'Habuan' Zahid received as a Deputy Prime Minister.

I can't understand why people are not upset with Zahid too as he is also instrumental in the trump up charges against Khairudin and Matthias Cheng.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
October 12, 2015 at 11:55 PM

'The hands that rock the craddle rules the world'. As far as Malaysia is concerned, it's proven enough. Orang kampung pun semua dah tahu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 13, 2015 at 12:08 AM

wow...! tak sangka! There is such a thing as "orang yg paling berkuasa di Malaysia".

Macam En Din cakap laa,
~ klu orang yg paling berkuasa dlm kerajaan, tu semua orang tahu.
tapi klu orang yg paling berkuasa dlm Malaysia?...

Wow..!
double wow..!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 13, 2015 at 1:32 AM

Rupa-rupanya AG juga dah pandai menipu!

DS Zakaria jg turut berkata:

"....Zakaria juga hairan kenapa Peguam Negara membuat kenyataan bahawa 1 MDB tidak ada kes sedang kes yang disiasata belum lagi selesai.




Zakarian mahu Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali untuk mengaktifkan semula pasukan petugas khas bagi menyiasat 1MDB.



Berucap pada majlis persaraannya di Akademi SPRM di Kuala Lumpur hari ini, beliau berkata badan itu sudah lama tidak bermesyuarat.

"Saya difahamkan badan petugas khas itu tidak bermesyuarat sejak Ketua SPRM Tan Sri Abu Kassim Mohamed pulang dari luar negara dan cuba mendapatkan maklumat tambahan bagi memperkuatkan kes mereka pada lewat Julai,” katanya. ..."

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.my/2015/10/najib-umpama-seorang-nakhoda-yang.html

Ari tu AG cakap (dlm respons kepada titah Diraja) yg Task Force TIDAK pernah dibubar.

Atau....

AG sebenarnya dah nyanyok dan duk terfikit tentang 'task force' lain kut?

....................
Reply To This Comment ...................
October 13, 2015 at 1:41 AM

Rosmah dan Najib bergantung kepada siapa aekarang ni?
Kalau orang ini belot? Kita tentu sudah boleh agak.kemana Rosmah dan Najib...

Jadi jangan buat-buat tak tahu siapa orang paling berkuasa itu?

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
October 13, 2015 at 7:55 AM

Assalammualaikum wmt,
Bukan saja dua orang kuat SRC tu yg melarikan diri dgn arahan, ada seorang lagi penjenayah yg berjaya melarikan diri dari negara ini walaupun telah dijatuhi hukum 'gantung sampai mati' oleh mahkamah Malaysia kerana membunuh wanita Mongolia.

Kalau dah dijatuhi hukuman pun boleh lari dari hukuman tanpa ada usaha membawanya kembali oleh pihak berkuasa, apa nak dihairankan dua orang kuat SRC tu boleh sembunyi diri diluar negara ( di Indonesia kononnya).

Segalanya terjadi kerana di negara tercinta ini ada manusia yg 'Paling Berkuasa'.
Semua orang 'tunduk' dan 'takut' padanya? Konon kerana ada 'kuasa ghaib'?
Wallahhu'alam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 13, 2015 at 9:06 AM

Rizal mansor komen LA sikit kat sini,pakai nama anon pun boleh.....jgn sampai rakyat mengata kau makan gj buta....huhuhu

....................
Reply To This Comment ...................
October 13, 2015 at 10:50 AM

Wonderfool Woman Rosmelda Mahrakus is another Lady Macbeth.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 13, 2015 at 10:57 AM

aku stuju....orang berkuasa dalam kerajaan adalah PM...tapi org paling berkuasa dalam MALAYSIA..adalah.... aku rasa bunyinya macam TUN jer...dia boleh tari telinga 5 org tua dengar cakap dia hanya nak umumkan penentangan terhadap SOSMA... dan taikun2 bertaraf BILLIONAIRE dalam MALAYSIA. Pang, pung, kelengkang, kelengkung....... bunyi gang 6 jahanam bersilat... memula bersilat sendiri-sendiri mempertajamkan jurus...tak nampak pun mereka ni ada agenda.... kononnya perjuangan sendiri-sendiri.... terutama Muhyidin (orang kampung aku yg terkeciwa) saya tahu siapa yang nak gulingkan kerajaan katanya...... SEMALAM..... ternyata mereka sudah mula bergabung ala-ala Ultraman dan mula memfayer (fire) najib beramai2......... sayang..... ULTRAMAN semua dah tua-tua...tembakan fayer mereka mereka lemah.. selemah air kencing mereka yang tak sepadu dan sejauh dulu...menitis..menitis..tak puas dan tak lawas..... SEDEYYYYYY..... inilah senjata dan serangan terakhir nampaknya.... kononnya macam gempak...tapi sebenarnya tak menggigit langsung...geli plak tu... rasa gusi jer.....

....................
Reply To This Comment ...................
October 13, 2015 at 11:01 AM

Alfie esq.....

18 years ago, this ex Anwar Ibrahim's croony, Zahid Komidi was caught over acting over his loudmouth lambasting Tun Mahathir. Sadly, he never learn his lesson well.

This insincere man, if you notice, always closed his sly eyes whenever he gave statement as shown over the TV.

....................
Reply To This Comment ...................
October 13, 2015 at 12:11 PM

Tanpa nama & tanpa ayah....

I bet Najib & Rosmah are now quacking under their pants when people from all walks of life standing united against the cheating 1mdb & the ridiculous SOS-ROSMAH.

....................
Reply To This Comment ...................
Razlan
October 13, 2015 at 1:52 PM

Piiirah, MACC. Memang Agensi Cakap Cakap. Bising aje lebih. Kata nak kejar Jho Low la, Suboh la, itu lah. Satu benda pon takde. Cakap ceramah mengalahkan penceramah bebas, Akan ambik tindakan itu lah, akan ambik tindakan ini lah. Last last, senyap. Orang putih kata "talk cock". Yang dia orang bangga tangkap penjawat awam pangkat rendah rasuah belas belas ribu. Gertak sana, gertak sini, sampai penjawat awam pangakat rendah tu terkencing. Mengaku bersalah. Itu MACC berani lah buat. Berpuluh puluh ratus juta Ringgit tu, dia orang senyap. Sikit aku tak percaya MACC ni.

Kuman diseberang lautan dia nampak, gajah di pelupuk mata dia tak nampak.

....................
Reply To This Comment ...................
Oswald Abadi
October 13, 2015 at 5:06 PM

Susah sangatkah nak menangani isu 1MDB ini. Isu ini adalah setelah terbongkarnya kedudukan wang berjumlah 2.6Billion RM ada di dalam akaun peribadi Najib, presiden UMNO dan PM. Mustahil beliau tidak tahu tentang masuknya wang itu dalam akaun peribadi beliau. Bertalu talu soalan malah Najib bisu. Muhyiddin yang cuba nak bertantayakan wang berkenaan telah mendapat nahas digugurkan oleh Najib. J/k dibentuk untuk menyiasat telah gagal. Gani patail, Peguam Negara pun diberhentikan. Zeti, gabnor Bank Negara juga diberi amaran. Pengarah Pencegah Rasuah pun juga disoal siasat. Banyak lagi malapetaka yang dilakukan oleh Najib. Yang terakhir majlis Raja Raja seolah tidak bererti.

Bodohkah sudah kita ini semua!? Apa lagi yang nak di tunggu? Saya kiara menunggu nak kiamat saja!

Post a Comment