........... Khas Buat Para Pengomen - Contoh2 Komen Yang Tidak Di Siarkan | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Khas Buat Para Pengomen - Contoh2 Komen Yang Tidak Di Siarkan

Monday, September 21, 201523comments

Artikel ini khas buat para pengomen budiman sekelian.  2-3 hari ni semakin banyak komen2 yang berbahasa kasar dan biadab yang terpaksa saya padamkan. 

Berulangkali saya ingatkan, mohon perhatikan bahasa artikel dan komen2 yang disiarkan untuk perbandingan dengan komen yang anda taip sebelum anda klik hantar. 

Contohnya, penggunaan perkataan mamak atau mahataik untuk merujuk kepada Tun Mahathir TIDAK DIBENARKAN.  Begitu juga perkataan menyindir fizikal seseorang seperti merujuk Rosmah sebagai gemuk atau badak.

Kalau tak menggunakan perkataan2 sebegitu, tak boleh ke ? Apakah mesej yang anda cuba sampaikan itu bergantung kepada penggunaan perkataan kasar ?

Blog lain ada cara mereka dan di sini ada cara saya sendiri. Anda bebas untuk komen dan saya pula bebas untuk siarkan atau tidak.

Untuk pengetahuan, komen2 yang anti Najib jauh lebih banyak yang saya padamkan berbanding komen2 anti Tun Mahathir. 

Begitu juga komen2 yang tidak ada kaitan dengan artikel. Yang ini bergantung kepada kesesuaian keadaan ..... ada yang saya siarkan juga. Lebih baik hadkan kepada topik artikel. 


Saya mohon kerjasama anda dalam menjaga keadaban blog ini. Setiap komen yang saya padam, menitik airmata saya ..... ada yang taip panjang lebar tapi disebabkan penggunaan satu perkataan biadab, saya tidak dapat siarkan. Penat je anda taip ..... jadi tolong jaga bahasa anda ya.

Saya siarkan contoh2 komen yang saya TIDAK LULUSKAN -

1 - Aku tak maki pun mamak kutty tu. Korang yg maki .....

2 - Anon 8.41. Yang mungkin anak babi, yang tidak tahu sejarah, bangang dan tak sedar diuntung.

3 - Anon 8.41, Setakat nak bantai Tun M lps tu blah jelas memperlihatkan bahawa geng2 penagih tegar kahak, nanah dan daki mat najip ...

4 - Najib kata Saudi bh derma.. musibah di Mekah melanda... Apa punya sial najib razak

5 -  Mohd Najib Bin Razak bukan Melayu. Dia bugis sial. Bini gemok Rosmah Bt Mansor, minangkabau sial.

6 -  Si Bangsat Penjenayah Malaysia dan Betina Sundal tak boleh tido lena sebab ada Khairuddin ....

7 - Kesian aku nengok muka puak tun mahataik nie..

8 -  ..... kalau Najib buat semuanya baik, jilat lubang jubur Yahudi pun dikatakan sangat baik .....

9 - ..... Barualah Najib dan anjing2 nya ....

10 - Grup baju merah ni... Longkang punya org... Dah jd mcm siam Ada kuning. Ada merag X puas hentam puki siam......

 11 - 1023....kalau nak jdi sewel biar diri ko sendiri je...SETAN AHJIBGOR da menipu brp byk kali terang2.....

PS - Komen yang menggunakan semuanya HURUF BESAR juga tidak akan disiarkan.

Share this article :

+ comments + 23 comments

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 12:51 PM

Saya sokong 100% supaya blog ini nampak berintigri seperti blog chedet & the scribe. Jika boleh, tulis nama sebenar bukti berani kebenaran, bukan "AnonyMouse" Tikus Menikus seperti baling batu sembunyi tangan macam Kejora pengampu puak Liberal.
Sekian, selamat betjuang.

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 12:58 PM

Bro Din....klu memang nak fahamkan kami dgn komen2 nista tersebut, tak perlu publishkan kat sini. Ianya sekadar menggambarkan standard golongan tdk beretika yg bnyk mengunjungi blog ini. Penulisan Bro boleh dikatakan beralas dan berhati2 so jgn dilayan atau disiarkan lg komen2 nista yg memalukan bangsa dan merosakkan minda.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 12:59 PM

Blog lu kira ok bro, blog najib (bukan pro umno lagi dah ) siap ada masterji yang jawab bagi pihak admin blog tu.

Kemudian bila kita balas balik depa tak siarkan siap dengan fakta yang ditulis berjam jam bro!

Lagi satu, mana2 satu dua perkataan tulisan kasar yang anti najib kasi potong je lah ...berbanding dengan chai najib yang penuh maki hamun tu.

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 1:00 PM

saya rasa sepatutnya tak payah diartikelkan komen2 sebegitu tuan DT....walaupun daripada pihak mana sekalipun....

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 1:10 PM

@Anonymousadmin blogspot tak boleh edit komen orang lain. samada siar atau padam je

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 1:11 PM

Agak2 lepas x kalau saya tulis maki hamun tuan din ..

maki hamun

(harap2 lepas)

Hihihi

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 1:13 PM

Biarlah untuk sekali je disiarkan di artikel ini, lagipun komen2 di atas disiarkan sebagai contoh. Berulangkali ditegur namun ramai yang mungkin tidak faham. Jadi saya harap contoh2 di atas adalah jelas.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 1:15 PM

Saya setuju. God knows our intention. Semoga Allah ampunkan dosa2 kita.

“Insulting others is never a way of correcting them. Instead it cause more damage and proves that we need help ourselves.

Mufti Ismail Menk

....................
Reply To This Comment ...................
Tai-pan Jr
September 21, 2015 at 1:16 PM

As'Salam... Bro DT n Sahabat3 Semua2..


"AhJibGo - The EXclusive PM"

"Biadap Terhormat - Budaya Malaysia ?"

-Konsep ni telah di-cetus-kan n di-ilham-kan oleh 'Kepala PMO'...

-Kita rakyat marhaen semua masih boleh "re-call" Semua 'Ungkapan3'...Semua 'Perkataan2' yang telah n yang masih digunakan..

-"Generasi Muda" dok tengok je 'cara/gaya' "Generasi Tua" berinteraksi...
Jangan salahkan mereka seandainya di masa hadapan nanti 'Negara Kita' dipenuhi 'Rakyat Terpelajar yang Biadap'..


"We Reap What We Sow"

-Kita mahu jadi 'Negara Maju' -TAPI- "Maju Mengikut Acuan Kita"...
Ber-Adab, Ber-Ilmu, Ber-Akhlak..

-'Sifat Biadap' TERNYATA BUKAN ciri-ciri 'Rakyat Negara Maju Berbudaya Timur'...

-TQ Bro DT kerana teguran rasional n ikhlas...Teruskan perjuangan Anda.. :-)

"Fight The Battle AND Win The War Insy'Allah"


***May Allah SWT bless n protects us all from Idiocracy**



"The AhJibGo Factor"



"Discussion Is Dead"
"Diplomacy Is Dead"
"Democracy IS Dead"


Oh MalaysiaKu... Tanah Tumpah DarahKu..

(P/S: Membaca Itu Penyuluh Hidup)

....................
Reply To This Comment ...................
sahabat shahpaskal
September 21, 2015 at 1:54 PM

Tahniah Pak Din...
Mungkin ramai pengkomen tak pernah ada blog @ tak pernah tulis artikel berkualiti yg jadi rujukan ramai, memang begitulah pe'elnya. Jangan diambil pusing sangat, kiv je.. Biarlah dia nak ekspresi jiwa dia, at least dia ikut blog pakdin... Biarlah kita jd melayu @org m'sia yg beradab.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 2:07 PM

Wak Seman Kaduk (12.51 pm) nampaknya sudah tidak tentu arah
Di dalam hati sentiasa je penuh prasangka buruk dendam amarah
Lebih mengelabah lagi ler dia bila melihat ratusan ribu baju merah
Takut sangat dia bila dijangka masa depan D.S Najib makin cerah

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 2:46 PM

Komen2 berunsur nasihat atau makihamun kepada saya itu saya anggap sebagai personal lah ya, tak perlu saya siarkan :)

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 3:31 PM

tak pernah lepas komen aku.....ini tidak adil

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 5:39 PM

Dah agak dah...si AnonyMOUSE 2:07 @ Kejora Liberal penyokong kuat KJ & Najib akhirnya tak tahan dgn hujah provokasi saya hingga terpancul keluar dari samarannya. Dia keseorangan tapi menyamar berbagai watak untuk mencemuh Tun Mahathir. Awasi dia sekor pelesit ini, teman2....!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 7:40 PM

Waduuh Wak Seman apa-apaan sih bikin fitnah aaja secara total
Emang nya Wak nngak punya tatasusila lemparin tuduhan brutal
Apa Wak inii nggak sihat atau sedang serius hadapi sakit mental
Ada baiknya kalo Wak inii pergi segera dapatin rawatan hospital

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 7:52 PM

Fuh...komen aku 99.9% lepas..hihi

Betul tu..beradab lah sikit dalam berbahas...jika hati panas nak meletup sekalipun...gunakan bahasa kiasan/tersirat yg molek sikit bunyinya...sbg contoh ...ajip memang mcm pon#@n...

Ajip sepatutnya segera saman wsj...tapi dah dasar penakut..."roti telur" dah hilang "disimpan" oleh kak ros...

ajip cukup bertuah dapat sokongan ketua bahagian yang bangang bangang belaka...eh? Perkataan Bangang diluluskan kan bro din? Hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 9:23 PM

Syabas!,Saudara Din.Harap yang ingin komen tulis dengan akal yang waras.Penyakit gila ni terdapat bermacam-macam ketegori,harap sendiri fahamlah.Selamat membaca.

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2015 at 12:08 AM

Masa depan mat najib cerah? Kahkahkah.. padahal berapa ratus bas angkut budak2 felda siap bagi duit rokok (budak2 muda xminum kopi) yang aku jumpa kat R&R seremban tu ke yang kau kata pencerah masa depan mat najip? Sampai bila mat najip boleh hidup dengan penyokong 'profesional' ni beb..?

Nak termuntah aku dengar ayat tak boleh blah kau.

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2015 at 12:10 AM

Bangang tu mungkin dipertimbangkan. Yang kompem lepas "BANGSAT"

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2015 at 1:36 AM

Aku sokong

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2015 at 1:59 AM

Perhatikan si Kejora Liberal dah mula nenyamar watak loghat Betawi asal boleh. Dia tak sedar saya pernah kerja & tinggal di daerah Menteng, Jakarta sewaktu berkhidmat dgn PT Indofood International Corpn dulu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 22, 2015 at 2:53 AM

komen aku ok semua di siarkan admin, kalau masuk umah orang kenalah beradab ikut lah peraturan tuan umah bukan susah pun, kalu tak puasti nak jugak tulis maki hamun mecarut bagai tadak hal buat blog sdiri tulis lah hamun lah brapa byak mau pun tapi aku yakin sendiri tulis sendiri baca sendiri siok lah hahaha

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2015 at 9:51 AM

Baguslah tu admin sedap maki orang lupa tanggung dosa

Post a Comment