........... Keliling Dunia Bersama Najib, 1MDB Dan FBI ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Keliling Dunia Bersama Najib, 1MDB Dan FBI !

Monday, September 21, 201528comments

Dari blog SyedsOSTB, diberikan link paper2 serata dunia yang melaporkan tentang Najib dan 1MDB dan ...errr..... FBI ! WOW.... Publisiti percuma untuk Malaysia .... TAHNIAH NAJIB !

Lebih menarik kalau ada prinskrin artikel paper2 berkenaan. Saya googletranslate kan tajuk artikel mereka -


FBI investigation of the Malaysian fund 1MDB
KLiK

The FBI opened an investigation against the Malaysian investment fund 1MDB
 
KLiK

 FBI investigation Najib created by 1MDB Fund
 
KLiK

Malaysian Prime Minister Najib '1MDB corruption allegations' FBI investigation after
 
KLiK

The FBI is investigating money laundering through the Malaysian state fund

KLiK

 FBI, investigating the start of the Malaysian sovereign wealth fund
KLiK


Òhe Wall Street Journal: The FBI has begun investigating the Malaysian fund 1MDB

KLiK

US media said the FBI began investigating the fund scandalous "1MDB" of Malaysia.

KLiK

Share this article :

+ comments + 28 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 2:55 PM

Yahooo..............seronok dapat publisiti..untung ler najib tak payah lantik lim kok wing utk aturkn promo...hahhaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 2:56 PM

1. Patutlah tak dengarpun najib and rosmah tak lagi keluar negara

2. Akhir2 ini rosmah jarang sekali keluar dari rumah/ofis untuk tugasan2 rasmi atau peribadi

3. FBI, SWISS, SPORE, HK currently conducting investigation on 1MDB

4. The Edge znd sister company won their back their rights on publishing of papers

5. Court calling najib to defend himself viz s suit by anina, including that of marema injunction

6. Coincidences may my day

....................
Reply To This Comment ...................
Tai-pan Jr
September 21, 2015 at 3:02 PM

As'Salam... Bro DT n Sahabat3 Semua2..

"AhJibGO - The EXclusive PM"


"Famous vs Infamous"

-Dulu Negara Kita FAMOUS...Seluruh Dunia kerana Tun Dr. M..

-Sekarang Negara Kita INFAMOUS...Seluruh Dunia kerana Najib Razak..

-Kita3 Rakyat Marhaen Semua2 patut rasa bangga ke???

-Perlu buat satu lagi 'Himpunan Baju Merah' ke??


"Biar Buta Mata JANGAN Buta Hati"


***May Allah AWJ protects us all from Idiotism**

***Ameeenn**



"The AhJibGO Factor"



"Discussion Is Dead"
"Diplomacy Is Dead"
"Democracy IS Dead"


Oh MalaysiaKu... Tanah Tumpah DarahKu..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 3:25 PM

esk dh selasa.... ahjibgor nk saman esk kotttt....kohhhh...kohhhh...kurang asam wsj..ltk muka depan plak tuuu.....esk ko tau lah...pm kmi nk saman.....krrrikkkk...kriiikkkk.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 4:11 PM

1. I am not proud of you, najib

2. When I read in celah gelegar on mahathir officiating a mosque in bosnia and with him is none other tham muhyiddin, i fantasize TDM as PM and MY as DPM......betul ngamlah.....mudah2an jadi realiti

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 4:16 PM

Bkn LKW dah resign ke? .. Lps ni kite boleh aspect ayat ini konspirasi yahudi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 4:18 PM

Teringat aku kat lagu "Daft Punk - Around The World"

Ahjib Ahjib....Habis jahanam kita rakyat Malaysia......Mana nak letak muka kita semua.....Adoi!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 4:26 PM

Ajibor ... mana nak sorok muka?? kena pegi planet lain lah... malu wei maluu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 4:40 PM

Okla tu skurang2 nya makin popular,seluruh dunia kenal malaysia.xperlu nk promosi2 pada pelancong...pelancong2 asing terutama Bangladesh akan lebih ramai berminat melancong dmalaysia
Hahahhaha

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 5:22 PM

Anon 4:40...ini tak adil...mana patut Menteri Pelancongan Nazri Aziz makan gaji buta...?? Tak patut..tak patut..!!!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 5:36 PM

Wow, tahniah najib. Esok tajuk apa pula keluar?

....................
Reply To This Comment ...................
Jangan mimpi
September 21, 2015 at 5:54 PM

Xsbar nk tgok najib rosmah trun dri jwatan skrg.biar padan muka.perah keringat rakyat msuk poket sndiri.amacam kroni2 najib?xmau bela ke pemimpin ksayangan korg tu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 7:20 PM

bangang boleh kan bro din ? sebab ni khas untuk najib kan ? orang kata kalau kita kata kat orang lain bangang 2.6 bilion lagi cakap kita bangang semula

hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 7:34 PM

Bukan hang sorang je yg seronok,aku pun seronok jugak...la...la..la...

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 8:19 PM

Rasa amat tidak berpuas hati atas tindakan PDRM/Imegresen/Kastam/Kerajaan menyekat dan menahan reman Datuk Khairuddin atas alasan 'Khas' yang sangat mencurigakan......!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 8:32 PM

And Zeti said Ringgit will get better once 1mdb issue is resolved. - The Star

Wow! Tak sangka Zeti berani cakap gitu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 8:38 PM

Aku pun bangga juga..
BerPMkan sibibir pink..
Wow... terkenal seantero bak hang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 8:40 PM

Saya rasa bimbang bila diumum yg kos pembayaran Br1m berjumlah rm2 bil. Kerajaan pinjam duit dari mana laa agaknya.

Dah la bajet tahunan dah beberapa kali merupakan bajet defisit.

Risau....risau.... Semoga kita tidak terjerumus ke arah nasib Greece.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 9:01 PM

zaman ahjibgor jadi pm, umno tak popular, bn tak popular,malaysia tak popular, yang popular dan disayangi ialah pm dan wanita pertama. fuhh, memang glamer gila tercapai hasrat untuk mengalahkan legasi tdm. tdm ambil masa lama untuk dikenali, ahjibgor ambil masa 6 tahun jer untuk menjadi sebutan satu dunia. patut la ramai yang pi padang merbok tu, 250000 orang, dan patutla presiden umno ahjibgor marah kena tampar sampai 4 kali oleh orang cina. mereka tak tahu, pm kita glamer kat antarabangsa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2015 at 9:57 PM

Duit gst tu bro....sehari dapat ratus juta hasil perah keringat rakyat...pastu ambil kredit dengan memulangkan semula duit rakyat...tapi harga barang dan kos hidup tak turun2 jugak

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2015 at 10:26 PM

baru baru ni bila tsmy tk dpecat..tema botakkan kepala...ni kena botak lg skali..tkpe.
asal rayat dan neegara tk sengsara..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 22, 2015 at 3:51 AM

apabila segala pendedahan dalam negara keatas najib di buat najib bilang konspirasi konspirasi konspirasi sebijik perkataan anwar cuma bezanya perkataan konspirasi versi najib konon nya nak gulingkan kerajan maka berlumba2lah balaci najib duk ulang2 sama, bila akbar luar negara buat pendedahan demi pendedahan najib mari ilham untuk kaitkan sebagai konspirasi negara asing, aku nak tanya balaci2 najib APAKAH NAJIB INI SATU ANCAMAN KEPADA NEGARA2 LUAR @ HEBAT SANGAT KAH NAJIB INI HINGGA NEGARA2 LUAR MAHU BUAT KONSPIRASI KEATAS NAJIB? hahaha

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2015 at 2:04 PM

Adakah kita percaya yang Amerika sanggup menatuhkan Najib ? Atau Najib akan mendapat pengesahan FBI yang najib bebas dari rasuah. Ini akan membuat penyerang2 Najib akan terkedu.

Pertamanya saya tak percaya Obama akan melakukan ini semua kerana Najib merupakan rakan yang baik kepada Amerika. Amerika akan menanggung risiko yang lebih tak menentu jika Najib jatuh kerana kita tak tahu siapa yang akan menjadi PM Malaysia. PM yang baru mungkin boleh menjadi seteru Amerika.

Jadi janganlah seronok sangat bila FBI buat siasatan. Keputusannya mungkin akan membersihkan Najib. Kita bukan tak tahu peranan CIA/FBI/Homeland Security Amerika menentukan siapa rakan dan siapa lawan mereka.

Lagi pun Najib bukanlah War criminal seperti beberapa Presiden di Afrika. Berapalah sangat rm2 bilion bagi Amerika untuk mengambil serius hal ini. Kepentingan Amerika dirantau ini adalah lebih baik jika Najib masih menjadi PM. Jadi pada siapa yang berkata Najib akan ditangkap jika keluar negara orang itu saya rasa hanya membuat fitnah.
Wallah wu alam.

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2015 at 2:14 PM

@Esa Adamsaya percaya US akan sanggup jatuhkan sesiapa saja yg tidak mahu ikut telunjuknya. Saya percaya US akan gunakan apasaja cara untuk mencapai matlamatnya. Saya percaya TPPA adalah salah satu matlamat utama US. Anda kaitkann yang lain......

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2015 at 2:47 PM

@dinturtle

Din,

Adakah kerana TPPA Amerika sanggup jatuhkan Najib. TPPA akan lebih menjadi kenyataan dibawah Najib dan kabinetnya. Bukan Din tak tahu ramai seteru Najib yang tak mahukan TPPA. Ini logik sayalah.

Pandangan saya Obama mahu membantu Najib membersihkan isu rm2 bilion ni. Amerika perlukan Malaysia menentang penguasaan China dirantau ini. Unstable Malaysia adalah bahaya kepada Amerika. Philipines is weak economically, Thailand very unstable politically, Singapore is too small to pose a threat to China. Indonesia adalah negara yang very unpredictable with very large Muslim population and can be here or the other side.

After FBI investigation Najib will be cleared and he can walk tall.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 22, 2015 at 2:52 PM

Pahlawan Bugis yang paling dikenali seluruh dunia.

Memang dia Glokal!

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2015 at 3:05 PM

@Esa Adamsaya maksudkan blackmail

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 22, 2015 at 5:37 PM

Boleh jadi.. kalu x sain ttpa. Dia orang akan dedahkan jenayah najib

Post a Comment