........... Alkisah 10 Kosong ... Dollah Nak Pekena Najib ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Alkisah 10 Kosong ... Dollah Nak Pekena Najib !

Sunday, September 6, 201546comments


Aku cukup tak faham, bro ! Macamana yang pasukan Harimau Malaya kita boleh kalah sampai 10 kosong ? 

Rekod tu bro ...... 10 KOSONG ! Tak pernah dibuat dalam sejarah negara kita sampai 10 kosong ..... aku kalau kalah setakat 4 atau 5 kosong tu aku boleh terima lagi, tapi 10 ??? 

Aku bukan apa, bro .... aku yang tak puas hati sangat tu sebab Dollah ni cuba main politik la pulak. Bola, bola la ..... apa hal nak kaitkan ngan politik ?

Bro tak percaya ? Cuba bro fikir ...... Main kat mana ? Abu Dhabi kan ..... hah, tu satu hal. Satu lagi .... kenapa sampai 10 kosong ? Kenapa tak 9 kosong je ke, atau tambah satu lagi jadi 11 kosong ? Kenapa mesti 10 kosong ? Ni semua konspirasi nak jatuhkan Najib la ni !

Laaa.... bro tak nampak lagi ? RM2.6 billion ..... ada berapa kosong ? Cuba kira 2,600,000,000-00 .... kan ada 10 kosong tuh . 

Tepat pulak tu, sampai sen pun dia nak kira sekali ! Ada mesej tersirat la tuh.

10 kosong di Abu Dhabi ...... kenapa masa lawan ngan Palestin bulan Jun lalu cuma kalah 6 kosong jer ? Kenapa tak 10 kosong masa tu ? Kenapa nak kena tunggu main kat Abu Dhabi baru nak bagi 10 kosong ?

Tak cukup dengan mesej 10 kosong di Abu Dhabi, Dollah boleh sindir Najib pulak tu bila balik2 jer terus dia umum kata nak letak jawatan ..... bro baca ayat dia ..... saya bertanggungjawab dengan apa yang berlaku dan melepaskan jawatan saya bla bla bla ....


Nampak, kan ... ? 


Kenapa tak Dollah diam jer ... buat bodoh je sebulan dua. Lantaklah orang nak kata apapun. 

Sapa yang kritik teruk ngat, dia saman lah. Suruh loyar dia hantar surat minta penjelasan dulu ....

Sebulan dua lepas tu, kalau orang duk bising lagi, dia boleh tubuhkan Task Force .... kasi siasat punca2 kenapa boleh kalah teruk sampai 10 kosong. 

Kalau ada orang tuduh rasuah, dia boleh suruh SPRM siasat. Nak puaskan hati lagi, minta Ketua Audit Negara cek akaun dia. Semua tu report kat dia balik.... nanti dia umumlah hasil siasatan. 


Sementara tu, dia boleh minta orang ramai TUNGGU AUDIT! 

Kalau ada bunga2 nak kantoi, dia boleh bubar jer Task Force tu. Kasi tukar pegawai ke .... bagilah alasan kena stroke ke, kena sawan ke ... jadi kena lantik pegawai penyiasat baru, start balik semula.

ITU BARU BETUL CARANYA !

Itu baru dinamakan Akauntabiliti. 
 

Share this article :

+ comments + 46 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 10:14 AM

he he ..panas telinga macaiiiiiiiiii.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 10:19 AM

Monyet punya blog..semua nak dipolitiikkan..kau ni suku sakat yahudi ke..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 10:31 AM

Bro... yang ni makan dalam ni bro... err ada ke dia nak baca ni?... dibuatnyer dia sendiri yang baca, mungkin DT dituduh sebagai menggugat demokrasi dan nak menjatuhkan kerajaan Najib.... kih kih!!

....................
Reply To This Comment ...................
September 6, 2015 at 10:37 AM

@AnonymousPetanda tuh ! 10 kosong .... Abu Dhabi .... HAhahahahahahaha.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 10:38 AM

KAH KAH KAH..

2.6BILLION tu memang ada sepuluh 0 nya...kah kah kah

mamat tu tau jugak resign. tahu malu.

ni yang encik pondan nih...tak tak malu langsung!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 10:39 AM

Untuk Dolah - Akauntabiliti
Untuk Najib - Solidariti (ramai ramai cekek kenyang)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 10:57 AM

Masih belum reda lagi skandal 1MDB kini muncul pula 10MDB (MalaysiaDiBelasah). Kedua2nya pak arab yg derma!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 10:57 AM

ha. ha. ha.

result bola pun kau boleh sindir najib din.
otak kau memang geliga din. boleh buat batu cincin.

- jiwa kacau -

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 10:58 AM

EH? bapak kambing gurun 10:19am pun komen jugak dalam ni? hahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 11:00 AM

din turtle, inilah kejayaan CSR NAJIB yang patut kita semua bagi tepukan gemuruh.Jangan lupa Din, agak2 beberapa banyak lagi akan NAJIB sponser untuk menunaikan HAJI tahun ini kerana kedua2 ini amat dibanggakannya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 11:01 AM

Ko ni bodoh ar 10:19am. Bangang.
Ini namanya kreativiti. Sence of humor.
Tak sekalah ke. Atau termakan cili ?

....................
Reply To This Comment ...................
September 6, 2015 at 11:04 AM

alaaaaa.... gurau2 pagi Ahad jer.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 11:11 AM

Bro Din, you are the man! Siapa yang makan cili dialah yang terasa pedas.. tak gitu? Macai-macai Najib nak marah-marah pagi Ahad ni apahal? Berani kerana benar. Takut kerana salah. Siapa yang sembunyi takut nak hadir masa N2H and IACC? Sudah terang lagi bersuluh siapa yg salah kannnn...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 11:13 AM

@Anonymous

sikit2 yahudi, sikit2 yahudi...

Hei! PIGIDAAAAHH!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 11:24 AM

Caya lah Abg Dol!!!

Kebetulan dia ni "Orang Pahang" pulak tuu...

TERUS RESIGN tuu...takde panjang cerita...

Abg Dol ni muda2 dulu boleh nak kata "legend" la jugak kan, tapi tindakan terbaru yg dia buat ni jelas menampakkan sifat "rendah diri seorang insan"... Aku kagum la...Serious!

Ini baru lah betul "Sifat2 Kepahlawanan Sejati"

Kesilapan telah berlaku DAN mengambil SEPENUH TANGGUNG-JAWAB keatas kesilapan itu...

Wow! "Halus permainan nya"...

Takpe Abg Dol...Next time kita jangan ulangi kesilapan... Next time kita DO BETTER!


*Angkat topi pada Abg Dol...Salute!*

....................
Reply To This Comment ...................
September 6, 2015 at 11:26 AM

Ha ha ha din...terbaik..pecah perut

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 11:27 AM

Gurau gurau gak din, tapi memang betul dalam gurauan ada kebenaran dan ada kebetulan dan jugak ada kemaluan (:)). Dolah terima kenyataan dengan umum letak jawatan. Tapi dalam satu lagi kes tu tak taulah ada kebetulan ker, ada kebenaran ker tapi yang nampak dengan jelasnya takada kemaluan.......ni pun gurau pagi ahad jugak ni din....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 11:40 AM

Pagi ahad ku tiba2 jadi sangat indah

TQ le Din... I lap U! kekekkekekke

Hahahahhahahahahahaha!

Iye la kan! Semuanya macam kebetulan je kan...

Jib Jib... Teloq hang dah jumpa ka blum???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 11:43 AM

10-0 tu lah modal najib tipu rakyat semoga hidup dlm serba sederhana.....supaya bangsat ni saja boleh hidup mcm org gila! Tanya rosmah pasal dia penentu kejayaan najib....tu bukan org kata! Najib sendiri mengaku tu.BERITA PANAZZ HARI INI.

....................
Reply To This Comment ...................
September 6, 2015 at 12:24 PM

Anon 10:19
Aku yg tak sekolah ni pon bleh paham sarkastik. Rilek la, hari ni kan Ahad. Sekali sekala dengan humor santai macam ni, takkan boleh panas kot.. bukak la minda tu, jangan cepat sentap. Artikel lawak ni, so smile... :)

....................
Reply To This Comment ...................
September 6, 2015 at 12:25 PM

Kahkahkah.. haaa.. hang punya komen memang lawak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 12:36 PM

Hahaha... Best ler lawak bro DT....... 10 - 0 & Abu Dhabi. hahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 12:38 PM

Kao nie panjang akal lah bro!...semua kao nak polotikan, syabas....tergelak aku....ha..ha...ha...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 12:41 PM

Alang alang kapal bugis nak tenggelam,
Biar negara semua sekali jahanam!

10-0
Billion ada 10 angka
Betul DT kata 2.6 Billion dikira sama sen ada 10 kosong
Najib mati 10 kali hidup balik 1000 kali 2,600,000,000 Billion RM tak habis makan!
Biar dia kata tidak songlap, makan pakai, hidup belanja, meniti hari bak gaya Billionaire tuh apa cerita? Tanya je bukan fitnah sebab itulah hakikat yang rakyat nampak kehidupan Raja-Laut-Bugis, tak gitu?

....................
Reply To This Comment ...................
September 6, 2015 at 1:07 PM

Hahaha ada jugak macai najib tak faham maksud artikel ni kih kih kih

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 1:19 PM

Anifah Aman tak nak sound Dollah? Malukan Malaysia kat luar negara...!!
Tak lama dulu hebat sound Tun..? Atau dulu sampai sekarang tunggu instruction Bos YG TAK BERMORAL??!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 1:19 PM

"Raja Laut Bugis"

Hahahahahahahaha!!!

Anon 12:41 dgn Bro DT ada persamaan - Genius!!! #kipidap *hehehe*

Hahahahahahahaha....10 Kosong.....Sepuluh 0....

Jib Jib......Hang masih tak paham2 lagi ka???

Habih nama baik maruah Bangsa hang biaq hancoq

Depa nak main bola la ni pun dah tak senang....gara2 hang la ni Jib!

Habih "Jahanam 1 Malaysia"

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 1:35 PM

lawak yg paling bxxxxxxx la bro..kipidap

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 1:44 PM

Akhirnya 10-0 terbukti benar....benar2 RASUAH....Hehe. Dollah pun satu hal! Sanggup perli najib sampai mcm tu sekali.
Sangap msia weh!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 2:03 PM

10 k! balas budilah kot,cuba tanya dengan DS ya/tidak.Masuk cerita lain sikit kat sini,"P Ramlee hidup semula".Mak datuk terkejut juga apa yang dicetuskan diruangan antara dua telinga oleh TS AAK pada Sinar Harian 5 Sept.2015.Tak disangka-sangka boleh terjadi pekara ini selepas 55 tahun filem Ali Baba Bujang Lapuk diihlamkan olehTSPR.Cukup-cukup kena atas batang hidung hamba Allah ini.Baca lah kisahnya dalam Sinar Harian keluaran 5 Sept.2015 halaman cetusan.menarik tuan-tuan.

....................
Reply To This Comment ...................
September 6, 2015 at 3:02 PM

Hahaha... Anon 10:19 ni gelabah tahap gaban or sama halusinasi dengan boss nya kot. Lain topic brother Din then kelain or lebih tepat 'kelaut' pula komen 10:19.

Berkerja la untuk secangkir kopi, sepinggan nasi lemak, sekotak rokok seludup tiap pagi ini. Sampai bila nak minta boss belanja 365 hari dalam setahun...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 6:24 PM

Dollah Ni sebenarnya dia dah fed up dgn player SB main mcm taik.dia dah lama nk resign tp tkda alasan kukuh.bila kena 10 kosong je apalagi peluang cabuttt.smpi klia je terus resign muka sengih je hehe...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 6:37 PM

Ana derma untk syiar islam...Tp hang bugis shudah salah guna itu derma lah..Ana pining mau cerita..Mcm filem Labu labi lah..Apapun Ana kasi ikhlass...Jgn gaduh2 la..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 8:21 PM

Tahniah lawak yg membina.semoga akan membuahkan hasil yg baik

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 9:32 PM

Dia kan pendekar bugis....
Layar dikembangkan, sauh dilabuh kan....
Lawak tahap gaban..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 6, 2015 at 9:49 PM

Bro DT jaga2 nanti Ketua Polis Najib twit baru tau hang. Twit takpe lagi kalau dia panggil pi balai dang wangi ambik kenyataan naya oo
Kah kah kah

....................
Reply To This Comment ...................
eri
September 6, 2015 at 11:53 PM

kahkahkah....sumer orang kena tipu...ni sumer hanyalah taktik mengalih perhatian sumbangan dollah salleh n team Malaysia demi meredakan dan menyerap tekanan najib dari persoalan2,kritikan2,caci2 makian yang semakin tak tertepis oleh ah jib gor n team....hahaha kan satu malaysia dah x marah najib dah....sumer marah dollah kan???sempat la najib tido lena 2/3 mlm ni sebelum start kena maki balik...hahaha nampak tak game diorg kt situ.....

....................
Reply To This Comment ...................
September 7, 2015 at 1:01 AM

Bro Din... terbaiklah.. heheh

Walau kita terkejut dan marah kat Dollah tapi tindakan cepat dia yg mau mengaku bertanggungjawap dan dengan rela hati letak jawatan dah buatkan marah kita hilang sekaligus rasa hormat pula timbul kat Dollah.

Nak harapkan najib buat mcm Dollah buat ka, kalau MH370 tu boleh timbul dari laut terbang patah balik dan landing kat KLIA dgn selamat pun, belum tentu najib akan buat yg sama mcm dollah. Dia ni spesis yang tak tau malu punya manusia, pasal ke'malu'an dia dah lama laki dia si semah yg simpan. Kulit muka dia tu cap kulit boya ka atau sama tebal dgn kulit 'lembu cina' ka aku pun tak tau nak cakap.

Dalam dia dgn balacinya dok putar belit rakyat, beri tekanan pada org umno dan Melayu dan aniaya ahli task force lebih2 lagi SPRM sampai terpaksa beramai ramai buat solat hajat, tiba2 pulak dengan tanpa promosi awal serta hebahan pun, Putarjaya jadi tuan rumah Persidangan Anti Rasuah Antarabangsa yg ke 16 dengan 1000 perwakilan daripada lebih 100 negara. Din, nak tanya, ini satu kebetulan ka atau ini satu petunjuk dari Allah bagi solat hajat dari SPRM dulu..???

Nampaknya lepas ni najib dgn laki dia si semah tu dah tak boleh lagi la nak terbang makan angin ke 100 negara perwakilan tu pasal dah tentu cerita najib 2.6 yang menyorok tak berani nak pi rasmikan persidangan tu dah jadi laporan muka depan paper dan tv kat negara depa semua. Sekaligus nama negara Malaysia terpalit sama dapat malu lepas dulu kita digelakkan satu dunia pasal cerita hikayat 1001 malam PM kita dengan sedekah 2.6 bilion dari pak arab.

Hingga hari ni dah 3 negara yg siasat kes 'pembersihan duit haram oleh 1MDB' dan '2.6 billion dalam akaun najib'. Dah 11 akaun bank yang kena beku, 6 di Malaysia, 2 di Singapura dan terbaru 3 di Swiss dengan nilai deposit keseluruhannya ribu-ribu juta Ringgit.

Najib mcm biasa masih buat pekak dan bisu dan masih juga tak nak mengaku dan balaci dia pulak lepas senyap 3 hari, selesai saja sidang IACC jumaat lepas dah mula keluar balik kenyataan yg menjilat najib sampai kering berkilat.

Rakyat dah tunjuk berani dengan bertanya dan mengkritik kerana kita tahu kita berada di pihak yang benar dan kerana kita sayangkan negara dan mahukan negara kita ni kembali sejahtera secara ekonomi, politik dan juga harmoni masyarakat berbilang kaum dengan berada dalam jagaan pemimpin yang betul, yang bertanggungjawap, yang amanah dan yang terpenting pemimpin yang sayangkan negara dan tak sanggup buatkan negara ini jadi jahanam.

Najib cuma sayangkan jawatan, sayangkan 1MDB dan sangat2 sayangkan CASH. Dia tak rela berpisah dgn jawatan hingga sanggup melihat rakyat dan negara ini menjadi jahanam sekali dgn dia apabila 'layar dikembangkan dan sauh dilabuhkan'. Maka berpusing pusinglah kita semua sebelum ditimpa badai dan ombak gadang lalu karam ditelan lautan...

Kalau nak cerita bab najib ni, buat karangan level SPM 3 mukasurat pun tak habis2 lagi cerita yg boleh ditulis... jadi cukuplah setakat ni dulu.. terima kasih

....................
Reply To This Comment ...................
September 7, 2015 at 2:44 AM

Ok.. aku dh perasan keyword yg digunapakai oleh BN (Barisan Najip) bila membuat komen:

1) Fitnah
2) Yahudi
3) Dokumen dipalsukan
4) Derma Al-Waleed
5) Diamlah Tun M

Korang ada nk tambah lg senarai ni? Kihkihkih..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 7, 2015 at 9:57 AM

Musim cuti banyak kenduri,
Sampai ke malam kena berjegil;
Alhamdulillah Dolah sedar diri,
Bukan seperti nakhoda yang degil.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 7, 2015 at 12:15 PM

mata terjegil sampai ke subuh
terus tertidur ke dinihari
hendak berlayar sauh dilabuh
nakhoda bangsat tak sedar diri

-anti-bangsat-

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 7, 2015 at 1:43 PM

Kamu ni Din kalau tak sidir najib satu hari tak boleh ke. Hingga bola pun kau kaitkan dengan Najib. Kalau ikut dosa pahala dia tak payah solat lagi dah boleh masuk surga.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 7, 2015 at 7:38 PM

Anon 1:43

"Kamu ni Din kalau tak sidir najib satu hari tak boleh ke. Hingga bola pun kau kaitkan dengan Najib. Kalau ikut dosa pahala dia tak payah solat lagi dah boleh masuk surga..."


A'ah! Kalau Najib masuk "SURGA" memang boleh laa.... "S-U-R-G-A" kan???


-----TAPI------


Kalau Syurga @ S-Y-U-R-G-A....


Najib masuk SYURGA??? Hmmm... Allah SWT saja yg Maha Mengetahui...


-----TAPI------


Bila difikirkan balik.....

'Manusia Munafik' boleh masuk SYURGA ke ???

'Pemimpin Zalim' boleh masuk SYURGA ke ??

....................
Reply To This Comment ...................
September 7, 2015 at 8:42 PM

Aku nak tambah:
6) tunggu audit
7) tunggu siasatan
8) tindakan terdesak
9) komplot menjatuhkan kerajaan
10) ekonomi kukuh
11) faktor keselamatan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2015 at 12:53 AM

Aku nak tambah;
12. Bangang
13. Bangsat
14. Jangan tuduh
15. Jangan fitnah
16. Tak salah
17. Cuma derma bukan rasuah
18. Komplot pembangkang
19. Komplot gulingkan kerajaan.

Semua menteri sekarang yang tinggal tepi2 najib ni tengah mimpi indah nak dapatkan sebahagian dari bilion bilion tu. Jilat sampai terjuih lidah pun sanggup.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2015 at 1:05 AM

Dia berangan nak jadi kepten.. Tapi tak boleh sebab lembik. Takkut tak mampu nak redah laut. Tapi sebab dia bangga dia adalah keturrunan raja laut bugis ni.. Dia main hembus ja la apa yang dia rasa best nsk cakap..
Hahah.. Dalam cerita ali baba bujang lapuk pn dah tunjuk. Penyamun ada majistret.. Tok imam.. Pulis.. Haha

Post a Comment