........... Pengkritik Najib Suka Menfitnah ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Pengkritik Najib Suka Menfitnah ?

Friday, August 28, 201556comments

Dua topik santai hari ini ..... satu mengenai apa yang sering kita dengar /baca perkataan 'fitnah' yang sering dilemparkan kepada pengkritik Najib. Bukan apa, bila baca artikel Malaysianreview di bawah, saya jadi teringat akan komen2 yang sering saya terima setiapkali saya post artikel baru, yang bunyinya hampir sama iaitu, Hentikan Fitnah!

Biasanya komen2 tuduhan umum sebegitu saya tidak siarkan. Kecuali dinyatakan bahagian mana artikel yang dikatakan menfitnah Najib.



Ya, bahagian mana yang sering dikatakan sebagai menfitnah Najib ?

Bab 1MDB ? Kita tak menuduh apa2..... kita cuma bertanya. Kenapa begitu, kenapa begini, kenapa bertukar bentuk jadi begitu, kenapa , kenapa ..... kenapa kita terus bertanya ? Sebabnya penjelasan yang diberikan itu sendiri yang mengundang persoalan lain !

Penjelasan longgar, tidak tepat, dan tidak boleh diterima begitu saja kepada kita yang mampu berfikir. KECUALI kepada mereka yang sanggup menelan apasaja yang dilontarkan oleh Najib dan pasukannya.

Makanya kita bertanya terus ..... adakah itu dikatakan sebagai Fitnah ?

Bab Derma RM2.6 billion ? Hehehehe ..... Tang mana yang fitnah tu ? Adakah kerana kita tidak dapat menerima begitu saja alasan yang diberikan oleh Najib , oooops, Najib tak jawab, hanya orang2 Najib saja yang jawab. 

Kalau nak berikan alasan sekalipun, biarlah yang masuk akal ! Kalau hanya mampu berikan alasan yang memperbodohkan diri sesiapa yang terima dan percaya, jangan salahkan rakyat yang masih mampu berfikiran waras !

Adakah cerita keluarga Najib yang mengamalkan gaya hidup yang tersangatlah mewah dan tidak mencerminkan pendapatan resmi Najib itu satu fitnah ? 

Mata kita melihat, telinga kita mendengar ..... bukan kita saja malah satu dunia juga memerhati dan bertanya.... jawapan yang diberikan pula mengiyakan cerita2 kemewahan itu dan diberikan alasan kekayaan Najib berpunca dari harta pusaka. 

Peeeeergh .... anda terima ? Kalaulah subjeknya bukan Najib tapi rakyat biasa .... adakah anda akan terima alasan sebegitu begitu saja ? Pihak berkuasa yang berkenaan dah siasat ?

Tang mana yang fitnah ?

Oya, kenapa pula diminta orang lain yang tolong bersihkan nama Najib kalau tuanpunya badan sendiri tidak tampil mempertahankan dirinya terlebih dahulu ?

Contohnya dalam isu Derma ..... pernah Najib sendiri perjelaskan apa2 ? Tidak kan ..... jadi semua cerita2 tentang IS, Yahudi, dana politik semua itu bukankah satu bentuk fitnah juga ? Versi tuanpunya badan sendiri apa ?

Biasa dengarkan ungkapan Berani Kerana Benar ?

Mkini
Yang berani ke depan bertemu rakyat dan sanggup bersoal jawab secara spontan dengan rakyat siapa ? Najib ? hahahaha ....... 

Jangan katakan insiden Nothin2Hide itu sebagai fitnah sebab saya sendiri ada di situ dan rakam keadaan waktu itu. Yang mendakwa suasana kecoh dan tidak terkawal itulah yang sebenarnya menfitnah !

Oya, sekadar mengulangi apa yang pernah saya ceritakan beberapa bulan lepas ketika saya merakamkan pertemuan Tun Mahathir bersama para bloggers. Perbincangan dikatakan sebagai tertutup makanya saya tanya/minta izin kepada Tun apakah boleh saya siarkan jawapan2 Tun kepada umum ( atau saya perlu tapis mana2 bahagian sensitif ), Tun terus kata - Tidak ada masalah ! Siarkanlah....

Memang panas pun rakaman jawapan2 Tun itu ! Nah.... itu baru Berani Kerana Benar !

Dan besok .... sekali lagi rakyat akan buat perbandingan keberanian / ketelusan antara Tun Mahathir dan Najib -


Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi :

En Razali Alias - 019 7444437
En Osmarizan - 019 7999940 En Azhar - 019 7775897

Adakah Tun Mahathir menfitnah ? Anda boleh hadir dan tanya beliau sendiri ! Biasanya pertemuan dengan Tun bersifat dua hala, anda boleh bersoal jawab secara spontan.

PS - Saya hanya bercakap mengenai blog ini dan apa yang saya tahu mengenai cara Tun Mahathir mengkritik Najib. Kalau blog lain atau pemimpin2 pembangkang .... well, itu saya tak tahu. 

Share this article :

+ comments + 56 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 9:57 AM

toksah cerita banyak...wsj dulu pun ditidih memfitnah, akhirnya terbukti artikel mereka itu benar belaka.
sarawakreport dulu dikata memfitnah...rupa2nya benar belaka.

jangan lupa, mereka pun pernah memfitnah Tun M kononnya berkonspirasi pekenakan ajib...akhirnya itu terbukti tipu belaka.

jadi siapa yang fitnah siapa sebenarnya? jika blongang penjilat ajib masih kekal bangang..camtu la jadinya..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 10:06 AM

Tidakan penasihat Najib sama macam Anwar...buat branding positioning....itu sahaja...maka penyokong align saja...

Itu la yg keluar perkataan bangsat, bangang, mengadu domba....perghhh...dahsyat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 10:20 AM

Ini satu cabaran pd penyokong Najib...turun Johor esok.
...tanya terus pd Tun....ada berani....





.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 10:20 AM

Kami pun YAKIN yang Tun Dr Mahathir memang berani kerana benar. Para pemberita pun suka berbual dengan Tun.

Tak pernah tak jawab soalan pemberita. Tun pun tak pernah marah saperti anwar yang kaki berang.

Najib pula penakut berdepan dengan pemberita. Dia suka suruh kaki ampu dia menjawab. Dia cuma berdekah dekah setelah berulang latihan baca skrip kat rumah.

"Haramjadah, bangang, bengong, bangsat" bukan perkataan semula jadi siNajib. Mungkin ada yang melatih.

Syabas Tun!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 10:46 AM

@dinturtle.
Salaam.
PENGKRITIK NAJIB SUKA MENFITNAH?
Alamak.....bro din kata santai je! Berat sebenarnya inti dlm tajuk tu. Mmg satu persoalan BIJAK.....pada yg benar2 paham lah. Berkawan dgn org2 bijak dapat lah bijak nya....ye din!.
Topik santai...jawapan Sempoi la pulak......!!
Mintak tlg sapa2 menteri yg telah menjawab bagi pihak,senaraikan FITNAH oleh pertanyaan rakyat...boleh?Terutama....rahman,salleh,ismail,nazri,husni,azalinaserta amad maslan...yg bertungkus lumus kononnya bekerja demi menjawab pertanyaan FITNAH ini....d persilakan.
Ada sesiapa boleh menyalahkan ungkapan ini.....
HAKIM MAIN MATA DGN MALING(PENCURI). Tu pasal undang2 d carca merbakan. Utk keselamatan serta kepentingan diri pelakunya....
JGN BERBOHONG.
Sekian.



....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 10:55 AM

Haha ....ketahuilah dlm kumpulan cytro PM sendiri pun bergurau sesama sendiri dgn merujuk salah satu bahagian sbg Bahagian Fitnah. Ini kerana bahagian ini kerjanya buat black ops spt fitnah, berita separa benar dan fake account utk disebar. Tak percaya cuba tanya Akmar betul ke tak... tanya jer, takkan fitnah kot?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 11:01 AM

Abang Din,

Ulasan ini dipetik dari blog Life of Annie.

Memang tepat penilaian pengulas.

Dear Annie

Just an observation.

Since his premiership, PM Najib has used some pretty harsh words to describe the Malays 'subtlely'

Haram jadah

Banggang

Bangsat

Why is he using such words on his own race?

Even though the non Malays do not support him, he doesn't describe them as such.

Something to ponder upon.

Tun M has never used such bahasa kesat on his own race. Instead he tried his best to help sedarkan the Malays.

Are you, the Malays, getting the kind of leader you deserve?

Mae

Maka benar betul bila segelintir rakyat berbangsa Melayu berasa Datuk Seri Najib sudah 'kencing' di atas mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 11:04 AM

senang cakap la...najib letakjawatan dan turun, umno insyaallah masih di beri mandat oleh rakyat..cuma najib tahu dia dan menteri2 pengampu tue yg tak selamat, mngkin juga endup di penjara atas kesalahan selepas siasatan telus bila sudah tidak berkuasa..pasti la susah untuk najib nk turun kan..masa menentukan, salah laku najib lmbt atau cepat akan di hukum juga sblm atau pru14 nanti...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 11:12 AM

salam pak din betul ungkapan fitnah itu tidak boleh disamakan dengan ape yang pak din tanya bersama sama dengan konco2 tun m. pak din kata tanya dan jawapan nya tidak memuaskan. bagaimana yang memuaskan pihak pak din, puas bila mane bila bertanya pasal 1mdb semua transakasi akaun perlu di pamirkan, betul? puas bila tanya sal duit 2.6 billion kena tunjuk transaksi akaun peribadi najib, bukan begitu, tapi bila kes altantuya dulu kata rosmah ade di tempat kejadian tapi bila rosmah bagi bukti dia ade di satu event lain pada masa itu, tak puas gak tak percaya gak. pak din mana ade seorang pemimpin didunia ini nak tunjuk akaun peribadi dia, baik kerajaan atau pembangkang, anwar tak tunjuk, guan eng tak tunjuk, azizah lagi tidak. pay slip bulanan kita pun tak tunjuk kat kawan kawan. kemon lah rasional lah skit, bila orang dah jawab jika rasa memadai cukuplah. pak din pun tak tunjuk berapa dapat sejak mula jadi blogger kan. selalu saya kata ade bukti kita buat report kat polis dan sprm. mudah je. bagi saya kalau betul isu 1mdb dan duit 2.6 billion benar mengapa individu berkaitan tidak buat laporan secara resmi pada polis, claire brown ambil semua bukti bagi kat tony pua suruh dia buat report. ini bila nak tangkap lari lak, aku hairan gak, najib hangpa tuduh dia, hari hari dia masuk tv mengapa dia berani sampai macam tu, malaysia akan jadi tuan rumah isu rasuah sedunia, tidak kah ini peluang tuan2 untuk memberi bukti semasa najib sedang berucap, ape kata orang walk the talk. dak gak, masa berjalan hari berganti minggu, minggu berganti bulan tak de satu pun report dari warganegara malaysia, semua dari sumber orang luar, orang malaysia pegi buat report ke negara swiss lak. bila kata polis malaysia, sprm, mahkamah, bnm hangpa kata tak leh percaya lak. bila anwar lepas boleh caya lak. tak ke pelik najib boleh kontrol sume ni, kalau tun m aku caya gak memang dia kuku besi, guan eng pun aku caya gak sal dia tokong, inilah yang dinamakan fitnah bila mane bukti yang diberikan tidak boleh mendakwa seseorang yang dikatakan bersalah. wassallam.

....................
Reply To This Comment ...................
August 28, 2015 at 11:15 AM

@Anonymous

Blongang tu Blogger Bangang ek? Smart! Smart!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 11:24 AM

fitnah ta fitnah.

ahli UMNO saman najib

najib nak saman WSJ bila? dah banyak kali selasa ni.

- jiwa kacau -

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 11:28 AM

habis laaa...

seorang ahli umno telah menyaman presiden parti atas kesalahan melanggar undang2 parti.

mana dia blongang dan penjilat yang kata duit tu political donation terhadap umno tempoh hari? confirm korang semua akan dipanggil...bersedia la..hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Tai-pan Jr
August 28, 2015 at 11:32 AM

As'Salam... Bro DT n Sahabat3 semua..


"Pemimpin Tak Amanah...inilah 'Hasil n Kesan' nya"

-AhJibGo sendiri yg membiarkan keadaan menjadi fitnah..
-Lepas satu hal, satu lagi hal terjadi, lepas tu satu lagi hal lain terjadi..
-Ingat kita rakyat ni 'kangkung' ke apa...Takleh nak beza kan kebenaran..
-Akhirnya kita semua yg di-BANGSAT-kan...Apa jenis pemimpin ni?
-AhJibGo just buat 'selamber derkk' je..

"Boiling Point"

-Now rakyat dah decide nak berhimpun, cuba fikir sejenak bagaimana kita semua boleh sampai ketahap begini? "Bangsat Sangat" ke kita ni semua?
-Kos hidup naik...tapi income tak naik..
-"Our Nation's Integrity" jadi bahan jenaka sedunia..
-'The World' used to envy our nation's achievements.. Now???
-Still AhJibGo MASIH LAGI buat 'selamber derkk' je.. Sungguh taktau malu!!


***Sambut merdeka dalam sedih**



"The AhJibGo Factor"



"Discussion Is Dead"
"Diplomacy Is Dead"
"Democracy IS Dead"


Oh MalaysiaKu... Tanah Tumpah DarahKu..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 11:35 AM

Brainwashing, propaganda n lies. Diulang-ulang di seluruh pelusuk negara....long enough orang atas pagar pun akan percaya. Bukan sahaja percaya, mereka juga akan bantu mempertahankannya bila disoal (lawan fitnah ni sbb siapa soal means dia fitnah). Itulah tekniq yg digunapakai sekarang oleh pasukan stratejis najib. Tapi kita teruskan, SOAL tetap SOAL! (Lawan tetap lawan dah terbengkalai di Hilton Bamboo River).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 11:51 AM

kita boleh tengok dalam program "hardtalk" dulu. walaupun soalan putar belit macam mana pun.. Tun tetap dengan jawapan yang sama jadi saya percaya tun bercakap benar

najib.. nak saman wsj pun terkial kial... konon pahlawan. pahlawan taik kuncing dia.

....................
Reply To This Comment ...................
August 28, 2015 at 12:32 PM

Syukur betulll ada juga ahli yang berani. Itukan dikatakan duit derma UMNO, sepatutnya diperakaunkan di akaun UMNO.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 12:47 PM

@Anonymous

Hahaha, sempat juga si penjilat tegar ni "fitnah" tun m kata tun "kuku besi"! Kok camtu kuku lembik yg najib punyer tu lagi bahaya: AG yg dah nak pencen direntikan sebab "kesihatan"; Pengarah SB direntikan x tahu apa sebab; TPM and VP UMNO kena renti dari jawatan memasing; pegawai-pegawai MACC kena tangkap macam penjenayah; 2 pegawai tinggi MACC kena tukar ke JPM, tapi bila ramai bising cepat-cepat hantar balik; big bosses MACC hilang bercuti entah ke mana; zeti nyaris nak kena tangkap, itu pun ada tamil MIC mana ntah gi fitnah sama dia; last sekali timbalan pengarah SB kena tukar ke JPM.....semuanya serta merta! Ini kuku apa yg najib pasang ni?? Kuku besi tun m nothing la hhahaha

....................
Reply To This Comment ...................
eri
August 28, 2015 at 12:59 PM

pertanyaan fitnah????????kalau betul fitnah perkataan yg sesuai patutnya ialah tuduhan bukan pertanyaan....tuduh n tanya besar bezanya dan pada pendapat saya article dunturtle diatas is very spot on....

....................
Reply To This Comment ...................
eri
August 28, 2015 at 1:04 PM

kalau aku pm dan orang derma duit byk2 aku pun boleh control sumernya...apa yang nak dipelikkan???pun begitu aku yakin kuasa dan duit yg banyak pun xkan mampu tuk control kebangangan hang ni....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 2:26 PM

Anon 11:12 am.
Ulasan ko yg panjang merapu menunjukkan ko tak paham hujung pangkal isue.
Cuma membuktikan kebangangan ko.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 2:43 PM

aku sebenarnya takut dengan kes saman menyaman ni, bukan ape bukti yang dapat itu dari orang luar, macam kes justo dia kata dokumen telah diubah suai. kita bergaduh bila masuk mahkamah check punya check nombor akaun tak betul. akaun yang hujung dia no. 8 tapi asal akaun tu no. 6. font tak sama la. kita dah melalak dalam blog. kita dah maki orang tu dengan keturunan2 nya. besok mati aku takut mata terbeliak je.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 3:17 PM

bawa budaya INTEGRITI dlm masyarakat melayu. kes najib ni menjadi ingatan zaman moden MALAYSIA. MERDEKA....!!!! tetap respect org terdahulu bukan yg sekarang.

....................
Reply To This Comment ...................
August 28, 2015 at 3:30 PM

Mesti gempak kalau Najib pi dengar ceramah Tun M esok. :D

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 3:33 PM

Tuan baru keluar dari tempurung ke atau masih dalam khayal pekena ubat selsema...? Fakta palsu, hujah tunggang-langgang. Tuan tau & banyak membaca ke atau banyak mendengar sahaja, then tak faham tapi nak masuk gelanggang gak....?

Tuan dapat maklumat dari siapa & dari mana yang Najib akan berucap atau rasmi Internasional Anti-Corruption Conference on 2 & 4 September ini...? Menteri JPM Senator Paul Low Seng Kuan yang akan rasmikan & berucap. Sila rujuk website SPRM atau 16iacc.org ini.

Tranparency Internasional-Malaysia greatly disappointed anti-corruption commission (SPRM) not part of new 1MDB investigation team.

A probe is still a probe even if call by any other name. Tentang 2.63B ➕ 42 juta dari SRC International ini belum ada kenyataan dari SPRM yang siasatan telah ditamatkan. Malah mereka telah minta Nik Faisal, Mohd Suboh & Jho Low hadir memberi keterangan. Tuan boleh tolong bersihkan nama Najib kot by tuan cari/tangkap 3 orang ini then bawa to SPRM. Boleh ke...?

Tentang Althantuya, keputusan telah dibuat oleh mahkamah till dah selesai rayuan, Azhar & Shirul sah bersalah. Baik tuan pergi Australia untuk pujuk Shirul kembali ke-Malaysia untuk jalani hukuman gantung sampai mati ini. Mungkin ini boleh bersihkan nama Najib. Susah sangat ke...?

Memang sah betul-betul yang tuan selama ini rupanya dok dalam gelap bawah tempurung report. Datuk Khairuddin Abu Hassan telah buat lapuran polis dibalai Dang Wangi. Bukan setakat in Malaysia sahaja, malah di-Peranchis ➕ London ➕ Switzeland juga.

Emmm, nak letak tuan ini dalam kategori apa yea cos menipu terang-terangan...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 3:56 PM

Siapa ada twiter , fb korang tag la peminat tegar zaid ke,lg best saleh,raman,maslan dan dato sri yg seangkatan mtk dtg event face to face atau paling tidak kirim soalan.Kan mreka2 ni lbh tau hal najib. Yg bt sy speechless sampai la ni najib xjelaskan isu 2.6b..ke dah jelaskan? .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 4:23 PM

rasanya kalau brother jibgor ni lepas, satu benchmark yg buruk akan diwarisi kpd PM2 seterusnya dan begitu juga dgn budaya organisasi di Malaysia. Penyandang2 jawatan tertinggi boleh putar alam 360 darjah untuk membenarkan salah laku mereka dgn meneutralkan sesuatu isu berat sampai nampak remeh dan pelakunya nampak bersih suci murni. Daya intelektual bangsa melayu boleh jatuh ketahap longkang apabila budaya bertanya dan mempersoal sesuatu isu itu di tekan dan dibenam sedalam dalamnya, atas alasan patuh dan setiakawan. Kalau skrg 42B, 2.6B jadi isu, lps2 ni berapa pulak? Atau terlingkup terus negara sblm ada next pm? Mgkn sama2 terlingkup dan terbangsat dgn kapal bugissssssshh tu sendiri...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 4:44 PM

@Anonymous report polis dah buat, tapi igp kata tak ada report. bang din, timb. ketua umno dah buat report pun, tapi tak ada tindakan sampai la wsj tulis berita. baru kelam kabut bikin task force. bnm pun dah hantar report kat kementerian kewangan, tapi tak ada tindakan pasal salah laku. gabnor bank kata dah kasi tahu, tapi ag tak ambil tindakan. kata orang, kalu betul kenapa bank negara nak buat laporan, buang masa jer. mesti ada yang tak betul telah berlaku. tapi laporan kepada pm dan kementerian kewangan tak jalan ke mana. so orang tanya la.bila dah tanya jadi masalah pulak, dikatakan fitnah. kemudian jawapan pulak kalu diberi gred gagal. bukan tak ikut apa yang orang tanya mahu, tapi biarlah jawapan tu gred lulus walaupun tahap paras hidung. bila dah ada jawapan, mesti la orang tanya lagi, jika jawapan itu tidak lengkap. tanya lagi, dikatakan tak faham dan tak mahu terima jawapan yang diberikan. jawapan yang tidak bermutu dan memenuhi kehendak soalan, memanglah gagal, tak menjawab kehendak soalan. jawapan pulak sentiasa bertukar. ada orang boleh terima apa jawapan pun kerana mereka sokong dan setia. tapi ada juga yang sokong dan setia, tapi tidak terima jawapan tersebut kerana banyak berfikir. kalu orang yang banyak berfikir, kenalah kasi lebih jawapan agar memenuhi kepuasan hati dan fikirannya. ini penyokong tahap tinggi, bukan tahap pemikiran rendah. kalu ikut apa yang tdm kata, semuanya berulang dan benda yang sama kecuali derma. tang derma tu baru. yang lain berulang. derma pun ulang juga, iaitu apa yg tdm fikir, serupa ajer dengan orang lain fikir iaitu penyokong bn yang rajin berfikir dan kepuasan hati yang tinggi kerana dahagakan ilmu pengetahuan. penyokong yg fikir tahap rendah dan sokong bulat-bulat, maka terima la jawapan orang lain dan bukannya daripada tuan tubuh sendiri. terima jawapan dana politik, tukar dana untuk lawan yahudi, tukar dana is, tukar dan tukar jawapan. kita penyokong umno cap ayam ni, tak dapat nak jawab masa orang pkr, pas atas pagar dok kutuk presiden umno kat kedai kopi. sakit telinga bila mereka kata umno jahat dan tak betul serta rasuah dan banyak lagi. yang buat semua tu bukan umno dan ahli pun. yang memburukkan umno semua pemimpin umno yang buat. kita dapat makan karipap dan mi hoon goreng jer masa mesyuarat cawangan. kbu dan ajkb, dapat makan kat hotel, tak apa la kalu nak terima penjelasan presiden bulat-bulat,

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 5:44 PM

Tahniah buat abang Din and the Jihad gang. Istiqamah dalam menegakkan keadilan, menentang segala kebatilan dan kekufuran. Najib dah tak de apa lagi, langsung tak de air muka nak ke luar Negara.. M asyarakat antarabangsa dah memandang keji Najib sebagai jembalang akhir zaman yang korup menanti rebah. Merdeka ke 58 yang paling sedih buat Negara Malaysia. Bangsa Melayu kembali dituntut untuk perjuangan menentukan masa depan Negara Tanah Melayu tercinta ini. Bumi Melayu ini hak mutlak orang Melayu kerana itu Melayu juga yang akan menentukan kelangsungan hayat Negara Islam ini. Pertembungan bersih 4.0 adalah antara si Kumpulan kafir/fasik menentang si Munafik. Majoriti orang Melayu perlu hindarkan demo bersih 4.0 ini. Agenda utama kita ialah menyokong penuh langkah awal saman pemula yang dibuat oleh Pahlawan Umno moden dari pulau lagenda Langkawi itu.

....................
Reply To This Comment ...................
August 28, 2015 at 6:42 PM

Ahaiii
Bedebub bedebab kena

Lain kali nak masuk gelanggang mintak izin dulu
Main toron semacam je Mak Enon 11:12 AM ni
Kalau nak kira report, mmg dah berjela2 dah
Nak buat camana, Task Force dah bubar
Pegawai2 penyiasat pulak disiasat kerana bocor maklumat.
Maknanya kalau bocor maklumat, ada isu la tu, ye tak
Kalau idak, kenape takut bebeno maklumat bocor.
Rakyat mahu maklumat.
Tapi setakat ni, maklumat yg Najib dan juak2 pengampu bagi semua backfire balik, maklumat/penjelasan tak lengkap, lebih kpd merapu dan nak lepas tengkuk.
Cuba Najib buat satu press con, kalau ketor nak berdepan pakai live telecast, buat penjelasan betul2
Bukan pakai air lior je, mesti ada black n white
Takat berucap kat mesyuarat menang tepuk je la
Macam main tepuk amai amai
Belalang kupu2
Tepuk2 belakang
Nanti masuk ribu2....JUTA. !!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 7:25 PM

@Anonymous

Anon : August 28, 2015 at 3:33 PM

diturunkan 2 website untuk tuan baca:

http://www.smh.com.au/world/malaysias-prime-minister-najib-razak-dodging-anticorruption-spotlight-20150827-gj8srv.html

http://www.smh.com.au/world/malaysias-prime-minister-najib-razak-dodging-anticorruption-spotlight-20150827-gj8srv.html

sumber dari :

http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2015/08/mengecut-round-2-najib-turns-chicken.html

....................
Reply To This Comment ...................
Malaysian Cybertrooper
August 28, 2015 at 9:00 PM

Well, the answer to your question as to why Najib used such harsh words against the Malay is very simple. This is because he himself has indirectly declares that he's not a Malay but rather a Bugis.... A Bugis Warrior furthermore.
Hope this answered your question sir.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 9:14 PM

Setuju bro.

....................
Reply To This Comment ...................
Malaysian Cybertrooper
August 28, 2015 at 9:19 PM

Tuan,
Kita tinggalkan bab mati tu kat tepi sekejap ye?
Sekarang kita pikir secara waras.
1) Justo di tahan atas sebab memeras ugut.
2) Kemudian kita kata dokumen yg ada pada dia telah di palsukan.
3) Adakah logik sekiranya seseorang itu melakukan peras ugut atas dokumen yg dipalsukan?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 9:34 PM

Assalamualaikum sdr Din.

Mengikut firasat awak apa penghujung episod yang asalnya dibongkar oleh Wall Street Journal dan Sarawak Report.

Terkini pada hari ini Jumaat 28 Ogos 2015 Sdrii Anina dari Umno Bahagian Mat Sirat Langkawi telah menyaman Najib untuk perintah penjelasan terperinci RM2.6 billion. Kalau benar derma politik, buktikanlah. Kalau hak UMNO kenapa dari tahun 2013 hingga sekarang kenapa tidak dimasukkan ke akaun UMNO.

Ganjil sungguh. Marilah kita doakan semuga Sdri Anina berjaya dalam usahanya membawa perkara ini ke mahkamah.

....................
Reply To This Comment ...................
August 28, 2015 at 9:48 PM

@Anonymoussecara peribadi, saya tidak mahu fikir terlalu jauh ke depan akan hasil tindakan sekarang. Teruskan perjuangan .... sehingga Kebenaran itu muncul.

jika berkesan .... alhamdulillah. Jika tidak , no hal.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 10:37 PM

aku nak ulas pasal fitnah.

berkenaan 1MDB.

mula mula arul kanda kata dia dah tengok penyata bank kat singapura, duit 1MDB ada dalam akaun bank BSI, dalam bentuk USD.

orang tanya, kenapa tak bawa masuk Malaysia? kenapa simpan kat Singapura?
adakah tanya soalan tu adalah satu fitnah?

dapat jawapan. macam macam. antaranya. susah dapat kelulusan BNM.
come on lah. kitorang ni bukan budak tadika.

so, orang challenge.

1MDB anak syarikat MOF. kenapa BNM banyak soal? BNM akan banyak soal kalau duit tu tak ketahuan punca. takut money laundering.

adakah itu satu fitnah?

tak boleh jawab kenapa simpan kat BSI, satu hal.

since cakap cash tu ada, orang ramai push supaya bawa masuk Malaysia. buat apa simpan kat Singapura. baik simpan kat bank Malaysia.

kemudian berlaku kes jual tanah kepada TH. orang tanya lah. duit ada kat Singapura, kenapa nak bayar hutang kena jual tanah?

tiba tiba keluar cerita. duit tu takde. yang ada dalam BSI bank tu sebenarnya unit sahaja. najib tukar jawapan dia dalam parlimen, daripada 1MDB ada cash dalam BSI kepada 1MDB ada unit dalam BSI.

siapa yang mula mula cakap ada cash? bukan Tun Mahathir. bukan Din.
siapa yang lepas tu cakap bukan cash tapi unit? again. bukan Tun dan bukan Din.

setakat tu dulu cerita pasal fitnah 1MDB.

tang mana fitnah? tang mana, pengkritik najib fitnah?

yang berlaku adalah najib dan konco konco nya berbohong. again and again.
bila kau bohong sekali. kau kantoi. kau kena bohong lagi.
bila dah banyak kali bohong, orang dah mula tak percaya.
korang sendiri terbelit dengan pembohongan korang.

bila orang dah tak percaya. timbul cerita baru.
pengkritik najib alih tiang gol.
siapa alih tiang gol?

siapa yang buka cerita pembangkang dapat dana dari luar?
penyokong najib. tapi tak laku.

siapa buka cerita penyelewengan DEIG?
pengampu najib.

bila pengkritik najib masih tetap dengan isu ‘derma’ najib dan 1MDB, kamu menuduh kami pembangkang. kami sokong apa berlaku kat Selangor.

pengkritik najib consistent. kita settle kan dulu masalah najib. masalah ni lagi besar dari segi impak.

settle najib. kita whack azmin pulak.

siapa yang cuba alih tiang gol dan siapa yang dituduh cuba alih tiang gol?

siapa fitnah sebenarnya?

banyak lagi boleh disenaraikan.

nak menjatuhkan kerajaan lah. najib bukan UMNO. najib bukan kerajaan.
korang ni dah masuk air banyak sangat sampai keluar dongeng jatuhkan najib adalah menjatuhkan kerajaan.

korang ni celik mata tapi buta hati ke apa?

- jiwa kacau -

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
August 28, 2015 at 10:48 PM

@Anonymous

Fitnah dan bertanya adalah 2 perkara yang berbeza.

Tak susah hendak jawab jika kita di pihak yang benar. Berani kerana benar. Tapi Najib takut untuk menjawab secara tepat dan telus.

Saya mendoakan supaya Saudari Anina berjaya sekurang2nya supaya kes tersebut dibawa ke muka pengadilan. Jika ya maka, Najib perlu melepaskan jawatan2 beliau.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 10:50 PM

Nk bertanya, berape lama masa di ambil oleh pak lah utk berundur secara terhormat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2015 at 11:12 PM

Interpol malukan Malaysia

http://1426.blogspot.ae/2015/08/refused-interpol-rejects-najibs-red.html

....................
Reply To This Comment ...................
August 29, 2015 at 2:36 AM

Anon 11.12

Berapa juta gaji kau dapat jadi keyboard warrior mat najip ni? Sampai sanggup putar belit fakta yang terang lagi bersuluh? Sanggup menyesat2kan orang dengan pendapat yang kau terasa2 je 'bernas' padahal 'BANGSAT'... modal tu je la pusing2 balik..

Kenapa cerita pasal payslip kau pulak yang kau bawak? Orang tak hingin nak tau pun payslip kau.. dan orang tak hingin nak tengok pun payslip mat najip..tak kan kau yang dah tua bangka tak tau beza payslip dengan akaun bank?

Kenapa lepas 2 tahun duit tu dah dapat, sampai reporter beribu batu jauhnya sungkit cerita tu baru nak mengaku?

Kenapa tak letak dalam akaun UMNO? BANGSAT sangat ke bendahari umno sampai tak tau pegang duit parti?

Kot ye duit tu 'halal', kenapa tutup akaun tu bawak lari ke lain? BANGSAT sangat ke bank pak mertua noh hujan tu?

Kenapa jawab kejap untuk parti la, untuk hadiah lawan IS la, apa la?

Kenapa ketua2 bahagian dapat duit 'salam' dari duit poket mat najip dan bukannya dari tabung UMNO?

Kenapa hutang 1MDB tak agak2 banyaknya?

Kalau aku kata kau bo**h karang kau marah, aku kata kau bangsat je la sebab mat najip tokong kau tu baru dapat vocab tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 2:41 AM

Darah pahlawan tak gentar konon.. ajak berdebat dengan Tun terus 'terkesot tolo eh' (org kampung aku guna istilah ni sorry) tak nampak bayang pun.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 10:05 AM

X cukup anjing2 belaan kabinet yg disuap wang... diminta bela bewak hidup
La nak mintak Pakcik2 JKK pulak bewak tu... INI SUDAH MELAMPAU
ANAK HARAM PUNYA MENTERI !!
Cukup kamu dan 3,4 ekor kawan2 kamu jadi barua bewak tu !!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 10:08 AM

X semua org sanggup jd bewak najib !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 10:10 AM

Bg saya.. berjaya atau tidak utk dibawa ke peringkat seterusnya, itu no 2..
Tp dgn sikap yg berani begitu, sudah lebih dr cukup utk tunjukkan begitu jijik sekali sikap Najib...
Laknat...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 10:12 AM

Ya.. Najib muka x malu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 10:15 AM

Sebab tu.. kita tanya.. Tun tanya..
Jawablah...
Dan apa yg kak langjawi buat pun.. mcm tanya jugak.. hurai ke mana pergi 2.6b ?

Biar mati mata terbeliak sebab cari kebenaran..
Dari mati jd barua belaan yg akan dimaki keturunan !!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 10:36 AM

Kalau tuan din pergi johor aku doakan semoga dilindungi Allah swt hendaknya...cari sudut rakam yang terbaik bro....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 12:55 PM

Bro., setakat masa kini tokoh-tokoh sedunia tak percaya perkataan Jib Gor dia dapat US$700 juta sebagai derma politik dari Pak Gurun.
Hanya kita belum dengar pandangan dari orang asli hutan Amazon mahupun Donald Trump do New York. Hahahaha ......heh bangsatwan o jemuan!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 1:02 PM

Siapa yg sokong najip skaraang ni otomatik jadi bangang...pelik lah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 1:13 PM

Tuan baru keluar dari gua kelam ye..hihihi
Najip dah kena saman ngan ahli umno la skang ni...
Ooo dalam gua xde line tipon kan hihihi

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 1:18 PM

Najip ni nak jawap soalan pun terkial kial apatah lg nak saman wsj.yg dia tu berucap sambil.tepekik telolong rakyat jgn tanya..pecaya aje dah puiii

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 1:53 PM

MALU SIOT!

http://www.malaysiakini.com/news/310349

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 2:19 PM

Bro Din,

Long time no see. Still the same old stories. Sembang kosong.

I remember saying, maybe this issue will cool down after raya. Nampaknya tidak.

And i remember saying Najib will last untill end of July. Now they said we will oust Najib at the end of the year. Its two strokes out of 3. Kalau hujung tahun ni tak jadi juga, kene mintak bomoh tilik la pula.

Cheers

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2015 at 4:01 PM

Memang dia takde kemaluan!

....................
Reply To This Comment ...................
August 30, 2015 at 10:11 AM

Kesimpulannya,

Najib kaki kencing la

....................
Reply To This Comment ...................
aku melayu
September 2, 2015 at 11:30 AM

terang lagi bersuluh.....lagii cakap fitnah..pru dapan...kalau najib jadi pm maka tingal nama je umno dan bn...bapak dia mulakan anak dia bagi tutup bn.....aaai macam rancang je.....tibalah masa pas nak memerintah....pas dah buamg parasit ,,,skarang pas dh bersih......

Post a Comment