........... Najib A Dead Man Walking ? - Ayuh Askar2 Najib, Pi Serang Forbes ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib A Dead Man Walking ? - Ayuh Askar2 Najib, Pi Serang Forbes !

Sunday, August 9, 201564comments

Bukan saja rakyat Malaysia tapi DUNIA juga sedang memantau setiap perkembangan yang berlaku dalam kes 1MDB dan Derma RM2.6 bil Najib. 

Baca artikel terbaru dari Forbes yang memang uptodate dan penuh dengan link2 kepada artikel2 yang berkaitan dengan kes. Cukup lengkap bagi sesiapa saja di dunia yang punya akses internet untuk ikut sama drama politik Najib.

Saya copy sepenuhnya di bawah ..... dan kepada Najib dan askar2, elok anda klik setiap link yang diberikan supaya anda tahu apa yang dunia baca.

Tak perlulah nak makihamun di sini, lebih baik anda hantar komen2 jelik anda itu kepada setiap link yang ada itu !

Baguslah Najib dah kerahkan jutaan askar2 Umno untuk mempertahankan masalah peribadinya, bolehlah anda semua serang balik Forbes dan setiap link yang diberikan itu. 



Malaysia's Prime Minister: A Dead Man Walking? 

Malaysia’s Prime  Minister broke a cardinal rule in politics. He inadvertently admitted ‘guilt’ when the Malaysian Anti-corruption Commission cleared him of any wrong doing in accepting a political donation. His position – vulnerable since his ascent to premiership – is no longer tenable as Malaysians question his sincerity and trustworthiness.


On 2 July 2015, the Wall Street Journal alleged that $700 million had gone into a personal bank account of Malaysia’s Prime Minister. The Prime Minister offered a non-denial denial :

Let me be very clear: I have never taken funds for personal gain as alleged by my political opponents – whether from 1MDB, SRC International or other entities, as these companies have confirmed.
The Prime Minister also labelled the report a political sabotage and threatened to sue the Wall Street Journal (more than a month after the allegation was made, at time of publishing this article, the Prime Minister has yet to sue).

As the noose tightened around his neck, the Prime Minister went for broke.

On 20 July 2015, the Sarawak Report, a blog that had been systematically publishing reports on corruption and abuse of power in Malaysia was blocked by ‘the government’. An arrest warrant for its founder-editor, Clare Rewcastle-Brown was subsequently issued.

On 24 July 2015, ‘the government’ announced that The Edge Financial Daily and The Edge Weekly that had been reporting extensively on the 1MDB issue were to be suspended for three months.

On 28 July 2015, the prime minister sacked his deputy and four other ministers in a cabinet reshuffle in an effort to strengthen his control of the government and the United Malays National Organisation (UMNO). With the cabinet reshuffle, the Prime Minister also neutralized the Parliamentary Public Accounts Committee that had been vigorously investigating the 1MDB affair. He also removed the attorney-general, who as part of a high-level task force (involving the Attorney General’s Chambers, the Central Bank of Malaysia, the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) and the Royal Malaysian Police) was believed to have been preparing to charge the prime minister for corruption.
After pulling off this brazen act skilfully, the Prime Minister blinked.

On 3 August 2015, the ‘MACC’ announced that the $700 million channelled into the Prime Minister’s personal bank account came from donors. In doing this, the Prime Minister inadvertently confirmed the Wall Street Journal’s report and opened Pandora ’s Box .

This admission of ‘guilt’ has taken the toxicity of the Prime Minister to an all-time high. More damaging than the legality of the matter (i.e. was it corrupt for the Prime Minister to solicit donations on behalf of UMNO; is it certain that the donations were for UMNO; who donated; what were the donations for; were the donations used at the 2013 general elections; did the donation break Malaysian laws; etc) is the question of trust and legitimacy.

Malaysians will now once again question the Prime Minister’s honesty and sincerity in denying all other allegations made against him, his family and his administration. After all, if the Wall Street Journal’s  preposterous allegation is correct, could all other preposterous allegations be true?

Malaysians will begin to wonder if there is truth to the preposterous allegations made by the suspended The Edge Finance Daily and The Edge Weekly.

Malaysians will begin to wonder if there is truth to the numerous preposterous allegations made by the blocked Sarawak Report.

Malaysians will begin to wonder if there is truth to the many preposterous allegations on 1MDB by members of the opposition.

Malaysians may also begin to wonder if there is truth to all other preposterous allegations made about the Prime Minister, his wife and his family.

Malaysians will begin to wonder if there is truth to the preposterous claims being made by Bersih 2.0, namely that elections are neither free nor fair in Malaysia.

UMNO members will begin to wonder if there is truth to the sacked Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyddin’s preposterous premonitions about UMNO’s future.

Having realised this faux pas, the Prime Minister and UMNO are currently engaged in rear-guard action to correct the mistake. But for an embattled Prime Minister already suffering serious trust and legitimacy deficit, this may be too late.

One should not however dismiss the Prime Minister outright. It goes without saying that a dead man walking can be very unpredictable and dangerous.

Note: It appears that ‘the government’ and its ‘agencies’ (e.g. the Attorney General’s Office, the MACC, the Central Bank) are divided on 1MDB. It appears that some are aligned to protecting the Prime Minister, others intent on removing him, and some who are just doing their work. I discuss this in next week’s article.

PS - Jangan lupa buat pilihan anda samada anda Percaya ( Ya ) atau Tidak Percaya ( Tidak ) yang RM2.6 bil deposit ke dalam akaun peribadi Najib itu adalah DERMA. Bancian ada dipenjuru atas kanan blog ini ( web version ). Sehingga jam 11:10 am tadi -


Bancian ditutup jam 5 pm hari ini.

Share this article :

+ comments + 64 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 10:45 AM

Malu Malaysia. Hancur credibility MACC, AG, BNM and police di mata dunia dibuat dek Najib. Najib and wife memang muka tempe betul. Haish.. dia ni lebih teruk dari Anwar. Ingat Anwar dah yang paling muka tebal.. rupanya Najib is worse.

*BN supporter*

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 11:02 AM

a wounded animal is indeed, a very dangerous animal.

masih adakah lagi bisa ular itu yang sudah begitu banyak menggigit untuk melepaskan dirinya dari perangkap ciptaannya sendiri itu?

- jiwa kacau -

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 11:03 AM

Brapa duit vincent tann kau dh kedarah din?
Baper sufi kasi kay?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 11:32 AM

Muhyiddin jugak yg bijak,awal2 dah blah dr masalah najib.kalau dia letak jwtn secara rasmi nmpk sgt tn nk tolong bos tp dia buat kenyataan di public kutuk najib terus kena sacked barulah nmpk gentleman.dia dah tau dr awal lg mslh najib ni.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 11:33 AM

Been said before for a very long time,

Anwar is a simple DECOY
Najib is the real TROJAN

What we're seeing is UMNO is going down,
The Country is World Reknown for all the SHIT reasons,
The rinngit is spiralling to the south real fast,
BNM propped causing the Reserved to be depleted to under US $100 billion,
Capital is flowing out of the country (can check the index),
Malaysia may well headed the same way as GREECE,
Many more issues inter-related,

Do Najib and his bootlickers care???

The way its going these goons couldn't care less even if the opposition will walked into Putrajaya (MCA & MIC will easily jump ship and move-over to the other side) even on crutches and the pinnacle of governance handed to them on a silver platter.....bersedia kah melayu-muslims dan bumiputera??????????????????

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 12:00 PM

Tak payah bincang dah. Memang dah rasuah. Pusing kot mana pun.

UMNO ni memang tak boleh pakai dah. Dah terang lagi bersuluh pun masih tak buat apa-apa. Takat sorang dua berbunyi tu tak payah lah.

Muhyiddin yang cakap benda nyata pun kita terhegeh hegeh nak kata dia pahlawan. Pahlawan sebab cakap benda yang terang benderang.

UMNO memang kena kuburkan dah. Bukan untuk orang melayu. Nak sokong juga, silakan lah.

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 12:13 PM

@AnonymousHanya kerana saudara dibayar, jangan anggap saya dan mereka yang tak sokong Najib pun di bayar sama. kenapa, dah tak tercapai dek akal saudara ke yang masih ada yang sanggup menulis tanpa dibayar demi mencari Kebenaran ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 12:20 PM

Vincent Tan pm negara ke? Vincent Tan menteri kewangan ke? Vincent Tan ada power ke ke atas kata kata semua public servants polis buat??

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 12:27 PM

Ni apa masalah? Ada lagi spesis buta ni. Dah pegi main jauh2.
JAUH SANGAT.....PAHAM.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 12:39 PM

kena kat pemimpin negara lain, dah lama resign. bukti sahih pemimpin negara ini mempunyai minda low class.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 12:56 PM

Saya benci najib adakah saya ahli dap?

Come on!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 12:57 PM

Hahahaha..... budak Najib tak boleh terima yg org kritik Najib tanpa bayaran. Nak jugak percaya yg orang lain pun losers, menulis sbb diupah macam dia.

Go to hell la losers!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 1:04 PM

Macai Najib tak ada idea dah nak defend. Itu yg tuduh pengkritik Najib dibayar... Hehe...kesian macai.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 1:13 PM

OOoooh... bile camni rujuk sumber dari luar Negara.... Nape X rujuk sumber luar negara juga tentang yang baik dan cemerlang dari DSN?? Mmg kao ni PENYU BANGSAT la Din

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 1:19 PM

Talqin untk Umno dan Bn.Sedih la parti yg diharapkan oleh org2 melayu musnah dek kerana tamak kuasa,ego dan kronisme.Kesian org2 kg yg amat meyokong umno.Nak hrp undi di bandar2 amat lah tipis.Bersiap sedialah menjadi pembangkang.Tahniah kepada pembangkang kerana x pyh bersusah payah melawan Bn dan Umno.

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 1:20 PM

@AnonymousRujuk sumber luar ? ? Saudara faham ke tidak apa saya tulis dalam artikel ?

Saya tak rujuk tapi saya tolong beritahu apa yang media dunia laporkan. Anda sebagai pro Najib sepatutnya berterimakasih pada saya kerana memberi maklumat ini. Taklah duk perasan isu 1MDB dan isu Najib ni sebagai isu lokal semata2.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 1:23 PM

Wanita umno ini berani kata Najib sudah kencing ahli umno tiap2 hari

https://youtu.be/NJ2tUVt9_1g

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 1:24 PM

Fitnah Yahudi jer ni.Zionis cemburu dengan kemajuan Malaysia yang berkembang pesat sejak Najib jadi PM. :D

*sokong Tun M

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 1:33 PM

Macai Najib nak jawab mcmana...Najib sendiri pun tak tau nak jawab...dia kerahkan pula team bangang untuk menjawab...hancus

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 1:47 PM

Klu nak angkat sapa2 jadi pm...biar yg ikhlas.
Jgn ada peliwat tua dlm umno...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 1:48 PM

@dinturtle
Salam Din...
Apa bleh buat, hidup diorang ni "bersuap"..
Kalau tak ketuk, tak bergerak...
Patut pun pernah di gelar "Bangang"..

Betui tak @Anon August 9, 2015 at 1:13 PM...?
hehehehe...janga marah nanti bertambah bangang...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 2:07 PM

Saya bangga kerana dengan usaha gigih ah jib gong kini malaysia sudah dikenali diseluruh dunia ...

i love pm

vote bn belum tentu ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 2:19 PM

Ha ha malu nak keluar negara bawa muka melayu dan passport. Tapi Najib muka kayu mana tau malu. Sikit hari lagi nak berucap diforum antarabangsa pasal rasuah. Ha ha mmg menarik, satu dunia nak tgk muka kayu tu berucap.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 2:22 PM

Untuk anon 1.13pm sumber paling sahih untuk dirujuk adalah Utusan Malaysia, Berita Harian, MyKMU. Sumber luar seperti WSJ, NYT, Reuters, BBC, Forbes semua tak boleh pakai..

Tula logik macai najib.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 2:24 PM

peliwat tua dan najib sama je, dua2 kaki kelentong, dua2 penipu tua..kihkihkih

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 2:31 PM

Jangan cakap jer. Apa bukti sumbangan DSN pada rakyat Malaysia selain dari GTP, BRIM & GST?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 2:34 PM

Tak payahlah dok spin konspirasi nak jatuhkan negara. Yang dah berlaku yang salah jadikan pengajaran dan pedoman. Tolongla analisis fakta sejarah manusia. Masalah Malaysia sekarang ni ialah NAJIB AND THE GANG. Pergolakan mana mana negara ..walhal tentang pergolakan keluarga semuanya berpunca dari pemimpin betul tak? Yang si parti UMNO dok bela Najib tapi tak dapat kemukakan bukti bela yang sahih lagi benar yg sangat dipercayai..nampak sangat smua terpalit makan hasil rasuah itu jg. Get the clear picture..Najib Prime Minister and Finance Minister of Malaysia who violated Malaysians, as one, pledge to strive to attain these goals guided by the principles

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 2:34 PM

Walaupun terkenal ikut jln lain.....HAHAHAHAHAHA

Org putih org melayu
Duduk bersantai atas bukit
Kami tetap berasa malu
Jadi terkenal hati sakit..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 3:11 PM

Kalu tak kerana sumber luat negara ..engkau sndiri pon tak tau negara kou ni dh nak bengkrap

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 3:26 PM

JOHOR BAHRU 9 Ogos - Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan bahawa 1Malaysia Development Berhad (1MDB) belum mengalami kerugian, namun mengakui agensi itu berhutang sebanyak RM42 bilion.
Perdana Menteri berkata, perkara tersebut boleh diselesaikan kerana 1MDB mempunyai nilai aset yang melebihi hutang.
“Insya-Allah dalam masa lima bulan ini kita akan usaha selesaikan isu ini,” katanya semasa merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Pasir Gudang, dekat sini sebentar tadi. - UTUSAN ONLINE
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/politik/1mdb-belum-rugi-tetapi-hutang-rm42-bilion-najib-1.122310#sthash.r8DpxCmx.dpuf

Din..Jibby kata 1MDB x rugi lagi..maseh dia ckp ulang2 aset melebihi liabiliti....agak2 dia tgk x penyata kewangan tahunan 1MDB tu..tau x dia antara P&L..dgn Balance Sheet...kalau dia asik sebut asset lebih dr hutang..nampak gayanya dalam masa 5 bulan mmg rancak lelong aset lar gamaknya..strategik sungguh...

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 3:36 PM

Kalau benar Najib sayangkan UMNO dan masa depan rakyat Malaysia, Najib harus berundur dari PM Msia. Lihat apa sudah terjadi kepada nilai mata wang Malaysia yang menurun dimasa kini. Apa kah Najib tunggu Malaysia akan muflis baru bertindak untuk berundur sebagai PM..? Atau pun bubar sahaja Dewan Undangan Negara untuk mendapatkan mandat baru dan dunia akan percaya semula.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 3:50 PM

Jgn marah dia..ni cara dia cari makan..duit upah buleh buat beli susu anak.hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 4:01 PM

Dari tajuk diatas " dead man walking" sekiranya dialeh kebahasa kita boleh kita panggil "bangkai bernyawa"?.Saja tanya kut-kut kena dengan terjemahaan.Kalau tak senang cakap "sombee"?.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 4:31 PM

#NakBN_taknaknajib

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 4:42 PM

Bro tempe jgn sebut ye.. Tempe pun akan rasa malu kalau dikaitkan dgn Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 4:46 PM

rata rata saya tengok kebanyakan mereka mengkritik najib dan yang nak disuruh undur juga najib. mana datangnya saperti yang dakwa mereka kritik dan minta berundur bukanya najib adalah najib tetapi presiden UMNO dan Perdana Menteri? takkanlah pulak tuh pengkritik tak paham antara najib dan jawatan yang disandang. jawatan yang disandang tuh tetap tapi najib yang menyandang jawatan itu yang sepatutnya berundur. najib janganlah pulak memutarbelitkan kata untuk meraih sokongan dari semua ahli UMNO. mungkin najib tersalah congak bahawa ahli UMNO tidak sebodoh saperti yang disangkakan. hanya mereka yang berkepentingan sahaja yang sokong walaupun mereka paham akan ungkapan itu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 5:09 PM

@AnonymousBetul saudara! Kalau kita tengok sekarang yang duk bela dia di TV3 adalah dari pihak pembangkang seperti Tengku Aziz,exPKR,Awang Hadi. Orang2 UMNO lama macam Dr M di kutuk hari2,TSMY,Shafie,Zeti,AG,pengawaiSPRM di beri image negative.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 5:31 PM

@dinturtleBro Din,don't be dishearten! Jangan patah semangat.Remarks dari loyalist si Bugis ni dah memang kita anticipate pun. Maklum lah orang dah makan duit taukeh Bugis,kena lah serang dan kutuk sesiapa yang tak sokong boss mereka. Mereka tak faham Boss mereka SUDAH tak di sukai oleh rakyat jelata.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
August 9, 2015 at 5:42 PM

Assalammualaikum wmt,
Kalau begitulah sebarannya ke seantero dunia, maka wajarlah ringgit kita akan terus merudum selagi Najib jadi PM. Ketika itu janganlah cari alasan salahkan sebab lain. Sebab US ler segala macam....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 5:47 PM

Ah Jib Gor is the MOST stupidest despotic PM dalam sejarah Malaysia. Dengan pembelanjaan consultant melebihi $8B ,the country is STILL in a mess.

Isu 1MDB dengan mula nya PAC pun tak result. Task Force yang dia tubuhkan pun tak habis tugas mereka. SPRM yang dia kata TULUS pun di lumpuh oleh dia sendiri,no transparent report for public viewing. Pengawai2 yang terbabit dalam kes siasatan dia pun di TINDAS dan di transfer kepada bahagian lain.

Semua perkara yang dia kata SELESAI,bagi pihak public kita masih anggap tergantung and unanswered! SOMETHING is seriously wrong dengan problem 1MBD ini!!!!

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Malaysian Cybertrooper
August 9, 2015 at 6:03 PM

Sdr. Din,
Perdana Menteri Malaysia telah menyatakan bahawa kemelut 1MDB akan selesai dalam tempoh 5 bulan lagi. Kebolehan 1MDB menyelesaikan segala hutang piutang nya telah disahkan oleh Menteri Kewangan Malaysia.
Langkah ini disokong penuh oleh Ahli Parlimen Pekan menurut Presiden UMNO.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 7:29 PM

Ya.. x sangka
Anal arwah Razak ni lg keji dr Anwar. Komunis pun x buat mcm ni !!
Sah mayat hidup. Otak kosong. Hati busuk. Perut temenung !!

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 7:29 PM

......saya sebagai perdana menteri yg d lantik mengucapkan terima kasih kpd menteri kewangan kerana hasil persetujuan ahli2 parti yg mendapat kebenaran presiden umno utk menyelesaikan masalah 1mdb ini atas nasihat pengerusi penasihat pengurusan 1mdb....Hahahahahaha buleh ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 7:29 PM

Wahai semua orang kampung...jangan terperdaya sebab Perdana Menteri, Menteri Kewangan,Ahli Parlimen Pekan dan Presiden UMNO ialah orang yg sama Najib Razak. Ok. Faham? Bagus.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 7:30 PM

Anon 12.20pm.
Cth anjing belaan Najib
Dasar anjing... rembat tulang ja. Tokey mkn daging kow2...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 7:38 PM

Waalaikumusalam wbt. Menteri Pendidikan ckp semua laporan luar negara agen yahudi. Sarawak Report agen yahudi. Jangan melayu terpengaruh. Dah cmne kita nk bgtau menteri pendidikan yg Najib tu yg ikut telunjuk yahudi sign kontrak hutang dgm bank yahudi interest riba tinggi. Dah sign dah! Kita nak Najib resign cara baik pastu lantik pm baru,menteri semua pegang satu shj portfolio. Menteri kewangan kena orang lain. Gadai semua harta Najib and the gang yg guna pki duit syrkt emdib tu bayar hutang interest tu. Minta maafla terasa mcm sejarah berulang kembali seolah olah kita di zaman Malayan Union yg mana Najib and The gang tali barut.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 7:43 PM

Malaysia Cybertrooper,

Masalah penyakit Najib ni kronik sebab suka:
1. menipu kali pertama di Parlimen ttg cash 1mdb;
2. menipu kali kedua di parlimen tentang aset tebus petrosaudi;
3. menipu rakyat bhw 1MDB tiada masalah tp paksa kabinet lulus standby kredit rm950juta;
4. menipu buat PAC tp gantung sehingga 3 bulan;
5. menipu kata derma tp dalam swift form sebut payment and second payment tranche
6. menipu dari Mac 2013 hingga Mei 2015, ttg kemasukan rm2.6b
7. menipu utk buat good governance tp masih benarkan duit masuk akaun personal;
.......utk seorng PM mempunyai tabiat kecenderungan menipu begini, ianya sgt bahaya kpd Malaysia. Mungkin cybertrooper percaya, tp ramai lg rakyat yg menjuih bibir tidak percaya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 8:21 PM

Hang ingat semua blogger mentedarah/makan duit ke?

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 8:28 PM

1. Tlg jgn guna bahasa kesat kpd saudara din
2. Najib ni nothing....bersekongkol dgn yahudi
3. Bukan rujuk negara luar tapi mereka sedang memerhatikan pemimpin kita yg kurang cerdik dan tak bermaruah.
4. Pergi main jauh2 sbb tak paham isu.
5. Sila rajin membaca supaya jadi pandai.

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2015 at 9:46 PM

Bro Din sebenarnya jalan cerekarama 1mdb dah selesai kerana diakhir ceritanya semuanya dah tahu maksud sebenar 1mdb adalah 1 MELAYU DAPAT BILLION....dan akan diikuti dgn cerita selanjutnya...akan datang dan sama2 kita nantikan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 9:54 PM

Saya setuju dgn saudara din. Tiap kali kita rakyat suarakan apa yg kami rasa terhadap PM Najib, setiap kali itu lah rakyat dilabel anjing belaan DAPig dlm blog Doktor Mim. Bila agaknya mereka nak sedar diri yg mmg sememangnya rakyat ( bukan DAP, bukan hanya PR ) yg mahukan najib turun dr jawatan PM. Kami dah bosan dgn askar najib yg sombong yg x berpijak di bumi nyata , yg syok sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 10:00 PM

Derma @rasuah terbesar abad ini.najib mmg tak boleh bercuti sejak mula krn dia mmg bersalah.jika dia bercuti hukuman utknya akan lebih cepat dtg jd dia terpaksa mencuri masa n bharap kuasa yg ada padanya akan dpt membantunya.jika dia tdk bersalah knpa dia takut utk bercuti sedang negara gawat krnnya.dia pula membuat pelbagai percaturan yg pelik yg kelihatan utk terus mengekalkan kuasanya.campur tgn pd siasatan juga telah dlakukan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 10:36 PM

Gila ka apa hang ni.. Sebelun Najib pun kita dah maju dah.. Skrg kita dah keblkg pulak. Najib buat apa yg hg boleh kata Malaysia skrg berkembang pesat ? Bagi hang BRIM dan GST tu kira berkembang pesat le...hahaha... Yg nilai duit makin melingkup tu pun kira berkembang pesat juga lah ye

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2015 at 11:52 PM

ni bukan bangkai ni . ni toyol.. cuma yang bela toyol je tau tau ada bilion bilion dalam akaun pribadi .. sapa nak derma ??.. mesti bela toyol ni (persepsi jahat)

kah kah kah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 12:03 AM

" Khalid said the action against MACC directors and two senior officers was taken because there was a need to find how the COPY OF A CHARGE SHEET could reach be uploaded into Sarawak Report Portal." Today sundaymail...

So, ini juga sumber kenyataan dari pihak luar juga ke? Pro Najib dah mula sahut cabaran agar serang semula... But sayang, serangan tanpa peluru logik & practical, sekadar mulut je berbuih-buih.

Jangan sekadar baca media arus perdana sahaja, baca la juga yang lain untuk imbang kefahaman n timbangtara kita. Maybe pakar bahasa english boleh terjemaahkan maksud kenyataan IGP diatas pada pro Najib yang suka sangat guna peluru tabur kapur.

....................
Reply To This Comment ...................
Malaysian Cybertrooper
August 10, 2015 at 12:47 AM

Maaf kepada semua pengomen yang mungkin tersalah tafsir maksud saya.
Apa yang saya maksudkan adalah ini merupakan satu bentuk lawak antarabangsa.



Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib telah menyatakan bahawa kemelut 1MDB akan selesai dalam tempoh 5 bulan lagi. Kebolehan 1MDB menyelesaikan segala hutang piutang nya telah disahkan oleh Menteri Kewangan Malaysia juga Datuk Seri Najib
Langkah ini disokong penuh oleh Ahli Parlimen Pekan iaitu Datuk Seri Najib menurut Presiden UMNO yang juga Datuk Seri Najib

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 12:51 AM

seriously consultant najib 8b?? gila arh. bro din leh wat article mengenai consultant2 najib sekaligus dapat ppatahkan hujah2 conspirasi yahudi yg nk burukkan 1mdb dari peminat tegar najib

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 12:55 AM

@AnonymousTahun 2013 ada diumumkan oleh Kementerian Kewangan dalam jawapan bertulis Parlimen, bayaran untuk konsultan/perunding swasta selama 5 tahun adalah RM7.2 billion

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 12:57 AM

sy tak sempat nk vote,tp sy vote- tak percaya. mati hidup semula pun tak percaya

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 10:29 AM

Pada anon 9 aug 11.52pm,
betul kata kamu bahawa najib ada bela toyol,tapi toyol tu dia simpan kat luar negeri.Nama toyol tu adalah TOYOLOW.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 10:40 AM

Dua2 sama saja. Dua2 hati komunis. Piee la angkat sumpah seperti kes,altantunya. Sumpah dah mkn diri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 11:02 AM

Saya yakin ini semua adalah hasil doa dari seseorang yang teraniaya. Doa dari orang yang teraniaya diangkat sampai ke langit.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 1:52 PM

" Ya Allah Ya Tuhan Kami..maha pengasih lg penyayang..Maha pengampun,,Maha pencipta sekalian alam,,,Kunfakun,,,sesungguhnya Engkau Musnahkan lah,,Hancurkan lah Pemimpin2 dan Pemerintah2 yg Zalim,,yg Kufur,,yg Kejam,,,yg Mengabaikan,,Membelakangkn Syariat2 & Perintah2 Mu Ya Allah.,,Kurniakn lah Kami pemimpin2,,Pemerintah2 yg berAkhlak,,,Mendahului Syariat MU,,Mengutamakn Kebajikkan Para Rakyat,,Fakir2.,,Ank2 Yatim,,,..Amien..Ya Rab..."

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 14, 2015 at 10:50 PM

“You know what I’ll do? I’ll get a knife and cut out his tongue, and we’ll send it to his wife” ~ John Stanfa

Post a Comment