........... Bila Anak Najib Buat Lawak ...... Hahahaha | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Bila Anak Najib Buat Lawak ...... Hahahaha

Monday, August 10, 201565comments

Ini betul punya cerita, tak tipu sikit pun.

Tadi petang saya lepak jap kat warung kampung sambil jengok2 berita online melalui tab. Laju jer saya scan tajuk2 mencari berita yang menarik, selalunya baca tajuk jer dah boleh agak apa isinya.

Tetiba saya terpaku dengan satu tajuk yang tak pernah disangka boleh keluar !

Serangan kepada ayah boleh buat rakyat derita

Wooooo ! Apahal ni ? Siapa mamat ni ? Siapa pula ayahnya yang boleh beri impak sebegitu kepada rakyat ? 

OMG ! Anak Najib rupanya ! Hahaha .... tak jadi ketawa sebab berada di depan orang, hanya mampu senyum sorang2...

Woooit, wakpe mu senyum sorang2 ?  tegur salah sorang rakan yang lepak sama.

 Ni haaa..... sambil saya pas tab pada rakan tadi..

Sinar
Sapa dia ni ? Pesen jenis baca tajuk malas nak baca artikel...

Anak Najib 

KAHKAKAHKAHKahkahkahkah ............ spontan member tadi gelak ..

Wakpe ? Wakpe ? Yang lain pula menyampuk, minat nak join gossip.

Tak semena2 riuh satu warung bunyi orang ketawa sakan !

Memang teruklah Najib kena kutuk lepas tu. Serius ni ! Berlaku petang tadi. 

Tak lama lepas tu, sekali lagi warung itu bergema dengan gelak tawa diikuti sekali lagi sesi mengutuk Najib bila saya tunjuk pula satu lagi artikel berkaitan -

Serangan ke atas bapa saya boleh rugikan negara, kata anak Najib

Kahkahkahkahkahkahkahkah .....


astroawani
Itu jer nak kabor ....

Share this article :

+ comments + 65 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 9:56 PM

Akai tarak punya orang. Tngk muka anak najib ni pun mcm loss je. Elok le kau ckp kat bapak kau, pegi berambus. SAPA NAK BRIM??? TAKNAK!!!! Yg kita nakkan najib pegi berambus. Lagi menderita ada la selagi bapak kau tu muka tak malu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 9:57 PM

hoaloh mu ding ... dok baik gitu ding. mane tumpoh kuoh kalu tak ke nasik. sama peseng je anok beranok ni ... (betul ke ganu aku ni)

kah kah kah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 10:16 PM

salam,
tumpang gelak juga pasal tak baca artikel tu. tapi isteri kata teruk orang kutuk anak ahjibgor tu, ha ha ha (sampai sakit perut)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 10:17 PM

Mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.. bapak borek anak rintik.. dua2 pun b/$&#.. elok la tu..tu je den nak kabo..

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 10:19 PM

Putrajaya fat cat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 10:22 PM

ingat ahmad mazlan je pelawak..rupanya ada lagi

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 10:23 PM

Jr. scammer defends Sr. Scammer. Ufund vs 1mdb. Oopppss

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 10:25 PM

Agaknya kalau bapak ko kena kutuk dan fitnah....ko gelak aje. Tambah lagi garam, gula dan asam secukup rasa. Kohkohkoh........

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 10:33 PM

@KERIS BERAYONsaudara dah jumpa link artikel yg kata Najib dan beberapa kali nafi deposit rm2.6 bil tu masuk akaun dia ?

Hahahaha.....

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 10:42 PM

Dah bapak nya pun BEBAL ( Duit masuk akaun peribadi)...So anaknya pun BEBAL gak.........Tgk NajibNgok bercakap pun skrg dah mcm bodoh jer.........Nak BRIM Ke Tak NAK.....? Alahai........Bangang, Bodoh, Bebal, Biul.........ha..ha....Semua ada.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 10:51 PM

Giler lawak.... mcm ner boleh keluar tajuk camtu??? Pergghhh.... jd badi bahan jer!!! Tolong jgn ckp apa2 lagi.... please......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 10:54 PM

Ada juga baca cerita ini. Memang lawak luarbiasa kenyataan anak PM ni. Rasanya Mukhriz pun tergelak sama kot. Kenyataan yang tepat dari beliau tentang suasana ringgit & bursa saham now. But puncanya as beliau nyatakan itu memang lebih pada "anak bapak"...

Punca nilai ringgit jatuh ini memang ada kemungkinan dari 'spekulasi & manipulasi'. Yang sangat jelas now berdasarkan fakta, pembeli or forex trader memang sangat gusar tentang kewangan Malaysia bila income utama kita iaitu Petronas merudum teruk cos harga minyak dunia sangat murah.
Maybe pakar lebih detail ulasan & pendapat mereka.

Tambah isu 1MDB ini yang melunturkan keyakinan trader untuk 'hold ringgit' lama2. Siapa yang created 1MDB ni? Tun ke Najib? Siapa yang spin tak habis2 dalam isu ini? Trader perlu kata-putus yang cepat & tepat dalam any Business isu. Ni tak, belit sana belit sini, nafi perkara fakta & jelas. If kita trader ini maka kita pun campak je ringgit sebelum rugi lebih teruk.

Bila ringgit makin turun then pelabur asing memang akan cepat2 buang saham mereka cos mereka akan lebih rugi jika terus pegang saham, sedangkan forex exchange dah ketara mereka terus rugi bila later lambat jual saham. Lagi pun kebanyakkan stock trader ini by pinjaman, bila ringgit jatuh then bermakna they terpaksa out lebih untuk bayar semula loan them yang guna USD.

Ada sedikit betul fakta him but punca tetap dari Najib yang tak boleh terima kenyataan yang rakyat dah penat by cara baik minta beliau undur diri dengan hormat. Maka small trader in dari Malaysia buang saham dalam tangan mereka. Rugi sikit now tak apa laa asal 'sepuluh jari' mereka tak terbakar when later situasi dah tak terkawal.

Pekara ringgit & saham ini, tak ramai yang pandu sangat pada angka2 sahaja, persepsi juga main peranan & sangat pengaruhi perkara ini. Persepsi boleh dihapuskan jika 1 ➕ 1 ini kita jawap 2. Jika 1 ➕ 1 ini kita tetap pertahankan by jawap 3, maka persepsi bertukar menjadi gusar...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 10:55 PM

Alahai keris mangkok berayon..kau sendiri gelarkan org lain ..anjing..kemain laju jejari kau key in ayat anjing..x paya lar nak poyo..kau pegi merempit jer lar ( itu pun aje yg kau tau )..ahaks..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 11:03 PM

Akhirnya muncul juga setelah lama menyepi mesti dah dapat duit kan kan kan...

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 11:06 PM

Aku tengok muka anak dia pun dah tergelak.Bapak bodoh anak bangang.Hanya dengan mengutuk bapak dia saja rakyat akan derita?Fuhh!Setiap hari Najib dihemburi dengan cacian,maki hamun dan tanggapan negatif baik dari dalam mahupun luar negara. Adakah ini balasan atas segala kejahatan yang dilakukan? Wallahuaklam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 11:09 PM

@KERIS BERAYON

orang bukan ketawa pasal pasal dia pertahan ayahanda dia.... tapi pasal ni

"Serangan kepada ayah boleh buat rakyat derita"


Kah kah kah

Mangkuk hayon

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 11:13 PM

Patutnya senyum sendiri sudah lah . Buat pula ramai ramai ketawa. Cerita pula kat blog ni. Molek sungguh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 11:21 PM

@KERIS BERAYON

Jilat lagi... jilat lagi sementara boleh jilat..

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 11:23 PM

Pro Najib mesti berbulu baca tapi janganlah beremosi lebih. Cuba baca artikel di atas...... saya tak kutuk pun Najib ! Apa yang saya cuba ceritakan adalah pandangan rakyat biasa ketika ini terhadap Najib. Dan saya ceritakan yang benar2 berlaku.

beginikah Umno BN nak berdepan dengan pengundi masa Pru14 nanti ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 11:23 PM

@KERIS BERAYON jgn harap le din dia nk bukak link tu. Dia dan geng dia ni jenis baca apa yg dia nk baca. Bukan sebab ada prinsip, tp ada tuan membela

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 11:33 PM

Dapat duit beliyon2...
Tlg bagi mangkuk hayun...
Biar keris dia berayon....
Sbb dia kaki pulun....

Tu hari kata bukan main....sampai la senyap tiba2 timbui.....hayun2....pi main jauh2 no!! Takdak sapa nak sembang ngan hang pun......

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 11:38 PM

Lawak kelas satu!!
Abis tu yg bapak dia suruh serang tu sapa plak nak derita?
Bai....kau baca sini ye. Sbb bapak kau lah negara tunggang langgang paham tak? Ingatkan cerdik sikit rupanya sakit mental gak mamat ni.....labu2

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 11:40 PM

http://chedet.cc/?p=1825. Itu alamatnya din ... tetapi untuk rujukan keris mangkuk berayun sahaja ....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 11:50 PM

korang jgn weh, tue warning tue.. skrang pun da menderita brg naik dgn gst n bagai..tp rsye kutuk x kutuk mmg da derita..maybe dia nk ikt style kalau kutuk tdm kena btg hidung sndiri dia copy kut2 boleh fireback pengkritik ayahnye.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 11:55 PM

1MDB is on course to reduce their borrowing to a more manageable level with their latest announcement to sell 54,250 sq ft of TRX land for Affin Bank Berhad's future headquarter in the Kuala Lumpur Financial District.

Despite recycled accusation, it is understood that 1MDB intend to keep borrowing at the more manageable level of RM10-15 billion.

Din .... Affin Bank dah beli aset 1mdb apa komen engkau ...

Hem patut pun anak razak kata ... better fear Allah most government second ... mulanya aku x faham ... rupanya ada desakan agar bank beli aset 1mdb ...

Aset 1mdb la ni dah nak dilelong rupanya din ... engkau ada duit pegi belilah ... ha ha ha

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2015 at 11:56 PM

Saja lawat blog lain.....jumpa satu komen yg buat saya senak perut ketawa......
.....ajib benggong mcm t*ik......
....t* ik pun tak semenggong dia....ada ka patut!
HAHAHAHAHAHA... syabas bro syabas!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2015 at 11:57 PM

Mengapa rasul terakhir dr org arab dan bukan melayu. Satu kebaikkan org arab berbanding melayu ialah berani menyatakan tidak kepada pemerintah dan bantah jika ada yg salah.
Orang melayu terlalu lembut dan menjaga hati pemerintah. Kalau ditegur dah macam salah besar pula.
Najib patutnya dah dipaksa letak jawatan tika dia menyatakan yg kerajaan bayar konsultan sebanyak RM7billion. apa guna bayar konsultan sedangkan kerajaan punya ramai kakitangan yg wibawa.
Ini bukti Najib tak cekap dan sepatutnya disuruh letak jawatan.
Pendapat saya bukan 100% kesalahan Najib tapi lebih kpd yg disekelilingnya yg tidak berani menyatakan tidak pd Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 12:07 AM

http://anotherbrickinwall.blogspot.com/2015/08/1mdb-on-course-to-reduce-debt-to.html?m=1

Aku terbaca tulisan mamat penjilat tegar najib ... terlupa pula nak masukkan tadi dalam komen aku ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 12:10 AM

Maaf yea tuan. Saya ada soalan untuk tuan.

Adakah tuan tau baca & faham bahasa lain selain dari bahasa Malaysia?

Adakah tuan baca Media arus perdana sahaja or baca juga yang lain?

Adakah sarapan pagi & rokok anda beli duit anda sendiri?

Adakah anda punyai pekerjaan or biar isteri & anak yang berkerja sedangkan anda kerjakan dam dikedai kopi sahaja?

Saya membaca Utusan Malaysia, Berita Harian, The Star, Malay Mail & Sinar Harian tiap hari dengan beli sendiri. Bukan baca free kat kedai kopi yea.

Tuan pun kata "link". So, apa dia "link" ini. Sila la bagi tau, saya nak baca juga. Tuan ada baca blog Raja Petra ke? Saya selalu juga baca... Bagi la fakta, bukan bagi auta je.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 12:22 AM

kalau tak nak rakyat menderita apa kata anak ayah tolong suruh ayahnya turun tahta.. kompom... rakyat terima dengan hati terbuka, ceria dan seakan hari rayalah seluruh malaysia menanti saat itu

turun untuk rakyat besar juga jasanya... moga dipermudahkan

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 12:23 AM

Aku harap esok engkau beri komen kaw2 tentang isu nih ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 12:38 AM

@Anonymous
1. http://www.sinarharian.com.my/nasional/serangan-kepada-ayah-boleh-buat-rakyat-derita-1.418080
2. http://www.astroawani.com/berita-malaysia/serangan-ke-atas-bapa-saya-boleh-rugikan-negara-kata-anak-najib-69163

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
August 11, 2015 at 12:41 AM

Semua berkisar mengenai bagaimana hendak mempertahankan seorang pemimpin yang TIDAK berwibawa.

Pemimpin2 kita tidak langsung bimbang dengan keadaan ekonomi negara yang suram. Ringgit jatuh merudum. Rizab negara menyusut.

Apa gunanya mempertahankan seorang pemimpin yang hanya boleh membawa kehancuran ?

Kepada semua pemimpin2 kita yang berama Islam, anda semua takut kepada Allah atau takut kepada Najib ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 12:49 AM

Amin. . Rabulalammin ! ! !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 12:54 AM

Kalau dia berperinsip dan mementingkan bangsa dan negara dia patut letak jawatan semasa bn gagal mendapatkan majority 2/3 dlm pru lepas.

....................
Reply To This Comment ...................
August 11, 2015 at 1:30 AM

Secara positifnya kan,anak Najib ni cakap serangan ke atas Najib boleh buat rakyat menderita sebab banyak buang masa. :D

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 2:01 AM

@Anonymous Punya la merata dapat info dkt TMI, FMT, WSJ, MKini dll. Baca raja petra je dan suratkhabar je?

Come' on bro...questions have been there for more than 6 months already. To save the time, just tell us one answer this time:
1. When will the unit from petrosaudi JV cancellation be redeemed? Just ask najib to answer this question. It has been since June 2012 till now. Takkan takde satu info sheet pun? Kalau letak dlm unit trust pun dapat account statement setiap quarter.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 2:46 AM

chairman 1mdb wak lodin pun ahli pengarah Affin Bank. Senang le sikit nak buat keputusan beli.

Anyway, Affin Bank beli 1.25 ekar pada harga 255 juta dan ini termasuk sebuah COMMERCIAL TOWER dengan keluasan lantai 823,400 kaki persegi. Iaitu rm310 sekaki persegi. Affin Bank bayar 10% baki selepas geran dikeluarkan.

Tabung Haji pula beli 1.56 ekar pada harga 188.5 juta dan cuma dapat tanah KOSONG. Ya, tanah kosong iaitu rm2773 sejaki persegi. Kena buat bangunan sendiri. Ya buat sendiri. Kalau lagi 5 tahun baru siap, maka holding cost untuk simpan tanah ini pada kadar faedah 1mdb 5.9% pa ialah hampir 30juta. Total faedah 30 juta, belum dikira legal fees, stamp duty, admin fees, contact documents dsb lagi yang boleh mencecah jutaan ringgit. Haduuuh, jika benarlah, maka harga TH beli yang konon dapat diskaun (3% ciput dari penilaian) ditambah bayar full serta merta (peliknya) adalah tindakan pelaburan yang b*d*h piang.

Pembelian oleh Affin Bank telah membongkar kemungkaran harga pembelian TH. Jika taksiran saya silap, sila perbetulkan.

kiasu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 2:57 AM

Ayoyo..Najib son pooley...nanda soru miss...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 3:04 AM

Bagaimanpun, saya berharap harga Affin Bank tidaklah termasuk kos Commercial Tower itu.
Jika tidak, memang hancuus. Mengapa Affin Bank tidak ambilalih sahaja tanah TH, kan boleh membantu TH.

kiasu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 5:21 AM

Siapa susahkan siapakah? Siapa yang menyebabkan rakyat menderita? Siapakah yang menganiayakan siapakah? Siapakah yang menghabiskan harta negara? Berikan butir2 pada Najib. Anak beranak dah nak menyusahkan orang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 5:27 AM

Setahu aku..sebab bapak ko jadi pee em la rakyat makin sengsara...gst la...1mdb la...ketidakharmonian kaum meningkat la...kecelaruan politik la...ringgit cipta rekod dgn menjunam hebat.....sape kat belakang semua tu? Bapak ko laaa

Adake patut masalah peribadi pun smp umno diheret sama? Adake patut bapak ko buat gst sedangkan ko hidup mewah? Ada ke patut bla bla bla

Bapak ko bukan selama2nya jadi pee em pun..bila dah takde kuasa nanti...waktu itu mungkin ko yg takut terpaksa hidup menderita kot?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 5:52 AM

@Anonymous

Bro anon kat atas dah bagi link. Link tu surat khabar yang bro claim beli dan baca tiap2 hari; Sinar Harian. Dah klik link tu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 7:25 AM

Sdra Din,

Its a waste of your time and ours trying to make sense of what najib's son had said.. he is as blur as his dad.

Would appreciate if you could focus on the issue of RM2.6bil money trail, corruption vs donation, SRC mony trail and fanning the macc investigation.

I believe if you, apanama, jelapang, celah gelegar, otsb, jmd, dakj, zamkata etc combine force and work with tdm, we will get results.

Wallahuaklam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 7:32 AM

bapak kau tu yg merugikan negara suruh dia resign...majoriti rakyat dah tak tahan lagi...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 8:15 AM

Mereka nak cerita molek dan tipu ajer. Tu yg boleh duit kalu dpt sumber berita. Cerita orang ramai pakat puji shjibgor masa terima brim. Tu yg nak mrk siarkan

....................
Reply To This Comment ...................
aku
August 11, 2015 at 8:23 AM

psikologi guna anak punya statement..kompem anak Jibby tak pernah rasa hidup susah..anak MB Johor punya soalan lagi bernas..(takde pulak org kondem bapak dia ye?) Thanks

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
August 11, 2015 at 8:24 AM

Assalammualaikum wmt,
Kesian anak Najib-Rismah ni kena bantai kerana cuba tonjolkan diri dan cuba cakap apa yg dia sendiri tak faham. Nyatalah dia tak tahu hujung-pangkal sebab musabab bapanya kena kecam.

Dia mungkin teruja dgn fb dan tulisan anak seorang pegawai kanan SPRM yg membela ayahnya jadi popular dan dapat sokongan ramai. Menarik perhati umum. Begitu juga dgn tulisan anak YAB Menteri Besar Johor yg juga mendapat perhatian ramai.

Maka anak Najib-Rosmah ni pun nak cuba nasib buat macam tu. Dia harap ada ramai yg sokong dan puji dia. Malangnya apa yg diharap tak menjadi malahan kecaman pulak yg dia terima.

Inilah akibatnya apabila dia cuba berbicara mengenai isu yg dia tak tahu jalan ceritanya. Asas tulisannya tidak berpaksi kpd kenapa bapanya dikecam rakyat. Yg ada dlm kepalanya ialah untung dan rugi saja. Dia menyamakan dirinya dgn seluruh rakyat. Kalau Najib undur yg benar-benar rugi ialah dirinya dan keluarganya. Bukan rakyat, tidak juga negara, jauh sekali bangsa Malaysia.

Kesimpulannya, kalau tak tahu dan tak faham mengenai sesuatu isu, jangan cuba-cuba nak join menyanggah atau menyokong.
Pak Menteri 1MDB seharusnya mengambil iktibar dari kisah anak Najib-Rosmah ini.
Wallahhu'alam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 8:52 AM

mabok kangkong tue....haha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 9:47 AM

Pembelian oleh Affin itu dah boleh bayar balik faedah hutang seterusnya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 9:48 AM

hangpa ni nama je islam tapi perangai lebih kurang firaun gak. bila dia bela bapak dia hangpa gelak kan bila dia tak bela hangpa kata anak tak guna. hang pa dengan din penyu ni sama naik je, buat dosa ari2, nanti allah balas kat hangpa dan keluarga takut tak cukup tanah nak minta tolong. din penyu pun awat hang dengan anak anak hang baik sangat ke. entah berapa banyak hang dah makan duit dan kemudahan yang kerajaan bagi lepas tu kata kerajaan macam macam. yang lain pun sama kerja kerajaan muntah kedarah gaji kerajaan sampai anak anak belajar tinggi sama je kutuk kerajaan. tak kesah lah anak dia nak kata ape ingat yang baik baik je lah. nabi ajar kita selalu ingat yang baik baik. itu aku suka orang PAS dia tak suka kerajaan dia berniaga. selagi anak bini dan keluarga membelahak gaji kerajaan elok duduk diam je lah. kalau tak suka kerajaan pakat berenti kerja kerajaan ramai ramai, banyak lagi orang takde kerja yang dok cari kerja. ini kerja kerajaan kutuk kerajaan masa kerja lepak lepak je sembang lepas tu dok mengata. jgn antar anak sekolah kerajaan sal tak free dan pelajaran pun tak baguih banding dengan negara lain lagi pun ajar bahasa melayu je. aku kalau kutuk kerajaan tak pe sal aku kerja swasta. aku bila baca komen hangpa ni aku pun bersemangat nak sokong DAP sal dia baguih meh kita pakat ramai sokong cina jadi kerajaan baru baguih. dia orang akan bela kita. la ni pun ramai orang melayu dah masuk DAP. ape macam cadangan aku k tak?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 10:19 AM

Nampak sangat anak orang kaya. Badan pun berisi.. :P Helloooo son of Najib. Rakyat dah menderita sebab Najib bukan sebab rakyat attack Najib. You got it the other way round. Najib yang boros berbelanja dengan inisiatif yang bukan-bukan, rakyat dan negara yang tanggung hutang. Habis tanah bumiputera tergadai sebab kerakusan Najib dan keluarga. Dengan derma RM 2,600 juta, tak tahulah apa lagi yang telah dan akan tergadai. Shame on you son of Najib!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 10:33 AM

@Anonymous
Salam...
Rasanya kalau amik tanah TH, kena bayar kat TH..
Jadi, 1MDB takde bisnes lah..
Camne nak buat "Untung" kalau takde bisnes..
Wallahu'alam

....................
Reply To This Comment ...................
August 11, 2015 at 10:36 AM

@Anonymoussingkatnya pemikiran saudara ....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 11:18 AM

Lu cina ka melayu ? Guna bahasa melayu tapi macam cina mobok todi. Hehehe. . .! ! !

....................
Reply To This Comment ...................
August 11, 2015 at 11:43 AM

@ anon 9.48am.....
Nasib hang baik din dah bagi gred otak hang takat mana....SINGKAT. Kalau tak aku tabur hang dah....pasai hang buta!
Tapi kena habaq sikit jugak la....najib individu yg bekerja dlm hairaki kerajaan. Kerajaan ni adalah dari rakyat yg mana kita berhak persoal mana yg tak betoi. Salah laku kena tegoq no..... pasai depa ni dulu angkat sumpah.....demi Allah. Bukan demi yg lain2. Jadi depa ni semua dok pikui amanah yg kita bagi bukan dok buat suka hati depa!!
Jadi kita kata najib tak betui....bukan makna kita benci atau nak jatuhkan kerajaan. Sbb kita sokong lah kita nak bagi perbetui....awat hang ben**p sangat? Hang suka najib tipu hang? Bukan sekali..dah banyak kali? Suka? Contoh duit.....la dah jadi unit!!!! Lagu mana tu? Tlg bukak minda. La saya dok persoal najib tapi saya tetap tak pangkah DAP.... hang tau pasai apa? Pasai tok2 saya dulu depa sembelih...bunuh. Hang lupa sejarah no......awat hang jadi lagu ni.....?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 2:03 PM

@Anonymous
Ayahnya pun dah mendidih, x tahan kena maki, undur jer lah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 2:11 PM

bro...kita orang pun swasta gak..smua syg umno, sbb x mo bagi lingkup la, owang soh najib ja turun, bnyk lagi la, owang umno yg di bawah yg perjuagan nya untuk agama, bangsa dan negara..bukan yg hanya nk habuan dan bodek cara bangang..yg nie la yg owang dok marah...pikiaq sket la

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 2:21 PM

@Anonymous
Salam..
Kalau dia cakap "Tolonglah kesian kat bapak saya. Janganlah kutuk dia terus2an", mungkin org ramai blehlah kata dia sayang kat bapak dia..tapai kalau kenyataan yg dia buat spt yg tersiar tu....hmmm..mmg lunyailah kena bantai..
Lebih baik diam ...
Frasa ni " itu aku suka orang PAS dia tak suka kerajaan dia berniaga. selagi anak bini dan keluarga membelahak gaji kerajaan elok duduk diam je lah" bukan fakta tapi auta..
Ramai jugak yg kerja kerajaan tapi adalah penyokong pembangkang khasnya PAS...!!!
Bukan setakat menyokong, ada yg mmg ahli....
Lebih baik sedare pegi ke blog2 diorang suh diorang yg keja kerajaan tu berhenti je lah...
Kan baik gituuu..? ye dok..? :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 3:39 PM

Yg pasti ramai akan gelak pasal sekor mamat yg kuat ngomen hanyalah pencacai pegang tombak jer...hahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 4:09 PM

agak2nya dah berapa kali dia naik jet baru tu ye

....................
Reply To This Comment ...................
August 11, 2015 at 4:24 PM

Hiss korang ni tak baik kutuk anak dia,tapi nak buat camna eh?aku pun ketawa sampai senak perut siot.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2015 at 8:24 PM

Jika 'Naziffuddin Najib' ni benar2 sayangkan bapa nya...nasihat kan lah bapa nya agar berundur 'dengan terhormat' seberapa segera...kerana bapa nya telah menjadi 'Liabiliti kepada Malaysia'...

Oh MalaysiaKu... Tanah Tumpah DarahKu..

....................
Reply To This Comment ...................
August 12, 2015 at 8:58 AM

Yang sebenarnya Bapak hang yg merugikan negara selagi Bapak hang menjadi perdana menteri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 14, 2015 at 9:32 PM

Papa ku pulang dari kota,
Papa ku lambakkan hartanya,

Harta untuk rakyat jelata,
Tapi mama ku sebat semuaaa...

Post a Comment