........... Misteri Kehilangan Billionair Yahudi Dari Senarai Ahli Lembaga Penasihat 1MDB | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Misteri Kehilangan Billionair Yahudi Dari Senarai Ahli Lembaga Penasihat 1MDB

Monday, July 6, 201543comments

Ramai yang sebut tentang penglibatan Yahudi dalam kemelut Najib Billion2 .... entahlah, malas saya nak layan teori konspirasi yang bertaraf world begitu. Cuma saya teringat 2-3 bulan lepas saya ada buat sedikit kaji selidik mengenai Lembaga Penasihat 1MDB. 

Ada satu nama tu bila saya cek, ada kaitan dengan Yahudi ! Sebab tidak mahu alihkan tumpuan daripada transaksi 1MDB, saya kiv dulu.

Cadangnya saya nak buat coretan sikit yang lebihkurang bunyinya - Kenapa nak sibuk konspirasi Yahudi menentang 1MDB sedangkan dalam Lembaga Penasihat 1MDB sendiri ada Yahudi ! .... gempak kan hehehe...


Tadi saya buka semula laman web 1MDB untuk ingat kembali nama mamat Perancis itu ..... eh, mana perginya ? ?  Sebelum ni ada 10 budak hitam, kenapa tinggal 9 jer budak hitam ?


Bandingkan dengan gambar di bawah yang saya copy dari laman yang sama pada 19 April 2015 -


Haaaaaa...... tu dia ! Ada pun .....



Namanya Bernard Arnault, orang terkaya di Eropah dan top ten terkaya di dunia ! Jenama seperti Dom Perignon, Bulgari, Louis Vuitton, Fendi, Sephora semuanya dibawah payung LVMH miliknya. Hartanya lebih dari USD41 billion !

Peeeergh ...... senang kalau ada warga 1MDB nak beli handbag berjenama world !

Pejabat PM ada simpan artikel Bernama bertarikh 29 Julai 2010 semasa Najib melantik Lembaga Penasihat 1MDB dan saya copy satu perenggan -

The current board members are Minister in the Prime Minister's Department, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop; Tan Sri Dr Wan Abdul Aziz Wan Abdullah secretary-general of Finance Ministry); chairman of Abu Dhabi Executive Affairs Authority and chief executive officer (CEO) & managing director of Mubadala Development Co, Khaldoon Khalifa Al Mubarak; and, group chairman & CEO of LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Bernard Arnault.

Faktanya, Bernard Arnault adalah salah seorang ahli lembaga penasihat 1MDB. Tapi kenapa sekarang gambar dan namanya sudah dipadam dari senarai ahli lembaga penasihat 1MDB ?

Dah digugurkan ? Bila ? Kenapa ? Atau dia yang letak jawatan ?

Peeeergh ! Respek lah Najib ...... Dengan selamba jer Najib boleh buang orang TERKAYA di Eropah dari menjadi ahli lembaga penasihat 1MDB ! 

eerrr... harap2 bukan disorok ya ... tak tahu apa sebabnya kalau nak disorokkan... si Bernard ni tahu ke nama dia dah kena buang dari panel penasihat 1MDB ?

Oya, Bernard Arnault adalah seorang Yahudi.


PS - Khabarnya dalam circle Najib pun ada sorang lagi Yahudi, yang kuat tunggang arak dan suka berpoya2 tu .... tak lama lagi kena buang juga lah tu ...

PS2 - Sebenarnya apa fungsi ahli2 lembaga penasihat 1MDB ni ? Nama2 semua gah. Apakah mereka tahu dan akur dengan cara 1MDB ditadbir urus selama ini ? Mungkin ada wartawan yang boleh tanya/interview mereka sendiri atas kapasiti mereka sebagai ahli lembaga penasihat 1MDB, tentang 1MDB ? Nak tahu juga apakah mereka semua tahu apa yang berlaku dan setuju ?

Share this article :

+ comments + 43 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 10:02 AM

bro din, aku nak muntah dah bila baca bab 1MDB neh... tapi sebagai rakyat malaysia terpaksa ambil tahu jgk sbb ia melibatkan negara kita Malaysia.... bukan politik jer... bila ler org yg ada kuasa tu nak bertindak dengan cerdik dan bijaksana ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 10:31 AM

Mesti tdm yg letak kat situ. Tdm kan berkonspirasi dgn yahudi nak jatuhkan ahjibgor. Pm yg tak pernak salah dan silap, yang silah dan salah semuahnya punahsihat. Mesti blogger postpaid dan prepaid gst tengah cari idea utk spin cerita

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 10:31 AM

Syabas Tuan Din

Amat penting maklumat ini. Mungkin Najib akan spin apa apa lagi ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 11:04 AM

kau ni din punya lah kurang cerdik. andaian yang kau buat dan kadang kala pengomen2 lain buat bila saya baca tahap luar angkasa lah. yang pertama saya hairan mengapa setiap kali ade isu sume pak najib punya kerja, bila pinjam duit pak najib pinjam, bila buang orang pak najib yang buang orang, bila orang lain tak mahu hadir sessi temubual dangan pac arahan pak najib, bila zeti diam tak bersuara pak najib suruh dia diam, seolah olah satu kerajaan menteri dan pegawai lain tak buat kerja macam robot najib suruh buat baru buat, bila mara beli bangunan pak najib lagi, dia orang yang makan rasuah pak najib suruh dia orang makan ke? dalam kementerian ramai yang makan rasuah tak masuk poket pak najib pun dia gak yang kena. tahap otak hampa dah jadi banggang dan baral. yang kedua mengapa dipanggil individu ade nama menganggotai sesuatu syarikat, pasal nama dia orang, orang yakin dan percaya, cuba lah 1mdb letak nama tok penghulu kg. binjai ade ke orang nak salute, projek billion billion, paling tidak letak nama orang tua nyanyuk ade lah oomph skit. macam MAS cuba letak melayu jadi CEO berani ke dia nak buang 5,000 pekerja letak orang putih sume diam je, kalau letak cina atau india jadi rasis pulak. letak melayu senang skit sal dia akan buang kakitangan melayu je. letak yahudi k gak lah sal bangsa dia je yahudi tapi dia ni pak najib dah transformkan. tahun ni aku dengar lepas dah kira tolak campur duit gst pak najib akan bagi kakitangan kerajaan bonus 2 bulan, agak2 yang kutuk dia sal gst ambil ke tidak. rugi woooooooooh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 11:07 AM

hilang kat lautan hindi gamaknye..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 12:05 PM

alaah din cerita pasal yahudi ni tak abis,

kalu kita kata semua parti pembangkang dan kjaan adalah menjalankan plan yahudi, nanti org kata kita terlampau obses pulaak.

walhal benar tu ada, itulah yg rakyat naik bingung pasal apa dlm pembangkang dok tuduh2 mcm2 kat kjaan, tak nampak bahawa kjaan ni cuba mengambil sikap elakkan dari membenarkan tuduhan tu. Malah seolah bercakap dan bertindak tu membenarkan apa yg pembangkan cakap, so ini apa punya pemerintahan, menggambarkan puak2 poltik dimsia ni sama saja, satu angkat bola tanggung punya, satu lg kasi smash kuat2, rakyat yg sakit, terpinga-pinga termasuk blogger. Walhal akhirnya nanti 1 world@ 1 israel jua.

Heheh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 12:16 PM

Dasyat tu!! Bukan calang2 pengarah mereka..heran pulak,hutang berbillion billion jgk!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 12:48 PM

saya tak gopoh nak tuduh pm...tapi pm yg lambat beri respon....islam di hina dia tak respon...sekarang dia di hina pun dia tak respon....apalah nasib malaysia ni..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 1:16 PM

Sori off topic jap Din....Nilai ringgit terkini ialah RM3.79...terlalu rendah beb...

Kalau berterusan macam ni, tak mustahil kegawatan ekonomi tahun 1998 akan berulang lagi....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 1:31 PM

Gua suka la cara anon July 6, 2015 at 11:04 AM yang promote bab bonus dua bulan tu. Bagus kalau kat Malaysia ni ramai orang macam dia. Janji dapat duit, negara nak lingkup ke, apa ke, lantak le...

....................
Reply To This Comment ...................
July 6, 2015 at 1:41 PM

@Anonymoussaudara cerita apa ni ? Kenapa 'salahkan' Najib ?

Kan najib Chairman Lembaga Penasihat ? Satu lagi, kalau betul si Yahudi tu kena buang, kan bagus.... saya puji tuh ! :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 1:49 PM

yg najib dok lantik bapak2 yahudi sbg penasihat ni harun din tau ke? tak mau nasihat sikit najib. hj hadi mcm mana. semua ok?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 2:05 PM

@Anonymous

uiks...komen kamu pun boleh dikategorikan kurang cerdik!....mengapa setiap kali ada isu sume pak najib punya keje???

Bila masa pulak orang buat tuduhan macam tu??? Cer citer sikit? Bak kata Najib tunjukkan bukti...hehe...

Tak semua orang palitkan segala musibah di Malaysia ni dengan Najib...tapi dalam kes 1MDB ni memang ya sebab 1MDB ini adalah idea dari beliau sendiri dan belaiu adalah penasihat.

Bukan itu sahaja...bila org start mengkritik 1MDB beliaulah diantara orang yang beria ia mempertahankan 1MDB...sampai sekarang pun tak ada seorang pun "malaun" dalam 1MDB tu yang kena pecat!

Kadang kadang saudara walaupun itu bukanlah kerja Najib secara direct tapi beliau adalah orang yang bertanggung jawab....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 2:33 PM

Sepatutnya Najib dan AmBank perlu menjelaskan kepada masyarakat apakah mereka ini terlibat atau sebaliknya dalam penyonglapan wang sebanyak RM 2.63 bilion yang dipercayai wang hutang 1MDB ke dalam akaun Najib di AmBank itu.

Kalau Najib kata dia perlu ambil masa untuk kaji tindakan undang-undang yang sesuai, OK, saya terima, tetapi sekarang ni, Najib kenalah buat kenyataan berkanun dengan menafikan tuduhan terhadapnya itu dan nyatakan sekali dalam pengakuan berkanun itu akan kenyataan Najib yang menuduh Tun Dr. Mahathir adalah dalang utama dan bersekongkol dengan Wall Street Journal dan Sarawak Report untuk memfitnah bagi menjatuhkan Najib sebagai Perdana Menteri sebab permintaan peribadi Tun Dr. Mahathir tak dipenuhi oleh Najib, ingat tu Najib.

Bawa sekali CEO AmBank untuk buat pengakuan berkanun untuk menafikan bahawa tiada sebarang transaksi melibatkan RM 2.63 bilion atau suatu jumlah yang lain yang bersamaan dengan jumlah itu dalam matawang yang lain yang di masukkan ke akaun Najib itu. Lepas tu suruh CEO AmBank buat kenyataan rasmi secara bertulis dan diedarkan kepada semua media serta kepada Bank Negara dan SPRM untuk menafikan semua tuduhan itu.

Jangan sembang saja kencang, tapi tindakan macam siput babi pula gayanya. Kalau tak salah, maka akan berani bertindaklah, macam Y.B. Teluk Air Tawar, Datuk Jahara Hamid, dia yakin dia difitnah oleh Lim Guan Eng, maka Datuk Jahara telah failkan saman di mahkamah, dan kerana dia dipihak benar dan dia ada bukti untuk pertahankan tindakannya itu, maka Datuk Jahara menang kes itu dan Lim Guan Eng diarahkan membayar gantirugi sebanyak RM 500,000.00 kepda Datuk Jahara.

Tindakan seperti Datuk Jahara itulah yang perlu dibuat, berani, tegas sebab dia yakin di pihak yang benar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 2:46 PM

Bro...

Pada posting lepas Esa Adam ada komen:

"Apa nak diherankan tentang berita dari WSJ, Mahadir juga dituduh ada juta2 wang dalam bank di Israel masa dia jadi PM dulu. Siap dengan nombor akaun sekali. Tun tak pun letak jawatan pada masa tu. https://dupahang.wordpress.com/2010/08/02/dr-m-ada-rm768-juta-dalam-akaun-di-israel/"

Ni jawapan Mahathir:

sumber
http://www.chedet.com/2008/06/snippets_13.html

Bank Account

1. Several blogs have given space to a scurrilous statement that I, my wife and my children, have USD 199.45 million and S $ 42,000,000 in fixed deposit in the Israeli National Bank in Singapore.

2. The scum who alleges this does not have the guts to give his name.

3. UMNO can make a statement about the money I gave to Dato Abdullah when I stepped down. Better still Dato Abdullah can explain how much of the 1.4 billion Ringgit in cash, shares and property that my staff and one of his Ministers handed over to him is still with him.

4. I give full permission for the Israeli National Bank to make public these accounts so that I can claim the money said to belong to me and my family.

6. As for the anonymous scum, give your true name, I/C and address so that I can sue you.

Tengok macam mana jawapan Dr M berbanding dengan jawapan (pelakon) Pahlawan Bugis dalam kes WSJ ni! Straight to the point tak ada berbelit belit....

Jadi kenapa pulak Mahathir nak letak jawatan!!!???

Sekarang ni askar askar dia (Najib) dah duk sibuk nak justifikasi kenapa tak payah saman!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 3:20 PM

AmBank significant events.
March 21st 2013. CheatKor AmBank account received a deposit of USD620millions.
March 22nd 2013. AmBank founder Hussain Ahmad reported to Bank Negara Ma laysia that a significant amount of money was deposited into CheatKor personal account.
March 25th 2013. CheatKor AmBank account received a deposit of USD60millions.
March 26th 2013. AmBank founder Hussain Ahmad reported to Bank Negara Malaysia that a significant amount of money was deposited into CheatKor personal account.
May 5th 2013. Malaysia General Election.
Every Month AmBank repoted to BNM that sinificant amount of money was withdrawn from the CheatKor account.
28th July 2013. AmBank founder went to file a police report on the matter above due to BNM non action. 29th July 2013. AmBank founder Hussain Ahmad was shot dead in a car park.
30th Aug 2013. All CheatKor accounts in AmBank was closed and money transfer overseas.
Sept 2013. At AmBank all IT department heads was sack and replace

....................
Reply To This Comment ...................
bluk
July 6, 2015 at 3:30 PM

BG dpt dulu br bunyi naaa..n kalo da bg jgn sakau amek blik ikot jln la plak.phm kot nooo...org tua2 kata buruk siku

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 3:45 PM

Esa Adam dah senyap.

....................
Reply To This Comment ...................
Pemerhati Kecil Politik
July 6, 2015 at 4:12 PM

Goldman Sachs.. kenapa ia dkenali sebagai The Jewish Investment Bank? dan pernah dibangkitkan oleh penulis buku Art of Deception, Jerry D.Gray sebagai mesin yahudi (zionis) dan freemason untuk kuasai dunia??

Baru aku perasan sebab apa Tun M menentang 1MDB.. sebab musuh beliau dan musuh umat Islam sedang menguasai negara dengan proksi!

....................
Reply To This Comment ...................
July 6, 2015 at 4:17 PM

Betul jugak tu Ag jib gor sepatutnya beri permission kepada Ambank untuk dedahkan akaun tu. Berani kerana benar Takut kerana salah! Tapi sejarah dah membuktikan Ah jib gor tak da telur sewaktu N2H diadakan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 4:32 PM

Percaya kah anda Bank Rothchild M Sdn Bhd sudah bertapak di malaysia....di menara UBN tower.....rothchild adalah bank yahudi yg menaja perand dunia 1 dan II ....sejak ujudnyaa bank yahudi kepercayaan dajjal dan goldman sachs bertapak dimalaysia banyak isu isu sensitive yg panas
dimainkan....mereka akan merasuah orang dalam putrajaya dan merasuah punahsehat PM utk jatuhkan imej islamic dan GLC serta Dana umat islam disabotaj......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 6:06 PM

-luv tun m.

keadaan 1mdb semakin tenat sekarang. lepas satu, satu pula lagi terbongkar. tetapi hamba tidak mahu menuduh kerana 1mdb ini bagi hamba sulit untuk benar-benar faham perancangannya.namun, itu bukanlah halangan untuk rakyat menilai dan bertanya kedudukan 1mdb sekarang. nilai-nilai wang di dalam 1mdb juga menjadi faktor utama mengapa ia dipertikaikan oleh sesetengah pihak serta rakyat, yang terus mengecam kerana kedudukan kewangan mereka kini menguncup dibebani gst .
wallah huallam...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 6:45 PM

Abang Din,
Encik Arnault seorang Yahudi takde masalah. Yang berkenaan dengan kerajaan Malaysia kita ini adalah: "Is Najib a Freemason like Anwar?"

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 7:08 PM

Dah bagi nama bank, tarikh, jumlah transaksi, name pemegang akaun.. ade lagi yg dok tanya mana bukti. nak konar ko mana lagi.. mintak siasat la..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 7:09 PM

bank negara diam, ambank pun diam ..... tentulah ambil masa sikit nak pinda itu, nak pinda ini ... nak padam itu, nak padam yang ini ... nak ubah itu, nak ubah ini .... nak tambah itu, nak tambah ini .... yang tak sedap buang, masukkan yang sedap ..... nak buat semua macai umno-bn percaya sebulat suara ... tidak ada apa-apa yang berlaku ......!!!!!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 7:49 PM

geng pahlawan bugis mmg suka main sembunyi sembunyi kot :3

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 8:31 PM

Suko soklan freemason tu, hehe, mana tmpat abg jib sekolah dulu? Bukan ke tmpat freemason ke? Hihi, nwar kalu ada kaitn pun setelah aktif dlm mahasiswa, kalu kj plok ank diplomat, hihi.
ingat2 rakyat msia dlm satu kajian yg ditemui di univ us 3 thn lpas oleh stdnt uitm, satu kertas lajian tlh ditemui yg sudah tertulis nama malaysia utk tanah melayu, kertas kajian utk berumur ratus tahun, 1879 lg.
hihi bila din sebut yahudi, memang jelas dn nyata, benda dh terjadi dn alan terjadi.

Marilah kita jaga iman kita dn keluarga kita. Bersedia setiap saat bersama Allah swt.

....................
Reply To This Comment ...................
July 6, 2015 at 8:40 PM

Ape cite dengan NGO yang nak bagi RM1j jika sesiapa yang dapat mendedahkan salah laku Tun M tu?

Chegubard senyap terus lepas kene kucing kurap dengan Tun M. :D

....................
Reply To This Comment ...................
July 6, 2015 at 8:44 PM

Tu dah jadi sejarah !

....................
Reply To This Comment ...................
July 6, 2015 at 8:47 PM

Banyak lagi belum terbongkar......belum abis lagi.....baru nak start.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 9:50 PM

Salam,

Utk kekawan semua, cuba kita tanya diri sendiri apa akan kita buat atau strategi kita untuk 'MENGHILANGKAN DUIT?' (Put yourself in his shoe) Tanya dan jawab secara jujur dan anda akan dapat jawapannya samada alasan2 yg diberi pee em logik atau tak.

Sebenarnya da banyak alasan/jawapan dari pengomen di blog ni dan blog2 yg lain yg menjawap kemungkinan2 kpd soalan ini tapi tiada lagi yg nampak bercakap berkenaan "apa yg patut dilakukan utk menyonglap!!!'

Apa?
Siapa?
Bagaimana?
Bila?
Di mana?
Kenapa?

Ini semua adalah soalan asas utk melakukan sesuatu perkara agar ianya berjaya.

Cuba selami apa yg anon dibawah katakan...

Salam semua,

Ada ustad dan lain2 ragu2 kata kenapa x pakai secret account?

Saya ada beberapa soalan untuk ditanyakan:-

No.1...ustad percaya ke kalau buka akaun atas nama org lain mahupun keluarga sendiri? Ada kemungkinan tak kalau pakai nama org lain duit boleh lesap? Penat2 buat keje pastu org lain sapu...
No.2...sykt kewangan mana nak bagi buka akaun "tak bernama" atau atas nama "secret"?
No.3...adakah tarikh2 pemindahan tu berjarak jauh antara 1 sama lain? Apa jenis bisnes yg buat pemindahan begitu cepat diantara mereka dan kenapa?
No.4...Kenapa perlu bberapa syarikat untuk pemindahan itu kalau hujung2nya berhenti di 1 akaun? Kenapa tidak terus kpd penerima?
No.5...Perlu atau tidak mengikut akta BAFIA pemindahan wang sebegini banyak harus di maklumkan kepada pihak berkenaan? Jika ya apa yg pihak berkenaan sudah buat utk pastikan kesahihan transaksi tersebut? Jika tidak kenapa pihak berkenaan mendiamkan diri? Patutkah soalan ini ditanya juga kpd pemilik sykt kewangan berkenaan serta pihak yg ditugaskan memantau keseluruhan sistem kewangan?
No.6...Adakah kemungkinan pihak yg ingin menyiasat akan mengalami kesukaran kerana banyak syarikat perlu di teliti maklumatnya berbanding dgn hanya 1 sykt (maknanya dari a pembayar terus ke b penerima)? Adakah ini strategi yg baik utk mengelirukan mereka?
No.7...Kenapa tidak 1 pun pihak terlibat mengeluarkan kenyataan bertulis bersama bukti dalam masa 24jam memandangkan ia melibatkan integriti beliau, institusi kewangan, negara dan seluruh rakyatnya?
No.8...Patut ke ustad buang masa utk bincang2 dgn peguam bilamana ustad sendiri tahu yg dokumen tersebut memang palsu?
No.9...Adakah ustad dlm keadaan tertekan skrg akan cuba memohon bantuan walaupun dr negara yahudi? Adakah ustad akan terima shj apa syarat2 mereka utk bantuan yg akan mereka berikan?

LK

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 11:04 PM

Anon 9.50 , statement no. 9 tu la yg telah berlaku, lucifer dunia dh ready bertapak kt sini, rothchild . Pembangkang dn najib serta kuncunya adalh puzzle yg direka oleh zionis.

Msia baru tanpa hak istimewa melayu, islam liberal mnjadi dasar, islam lain dianggap @ dicipta mnjadi teroris. One world from new orde dunia tetap brjalan.
cuma kita tk pasti siapa yg akn dipilih ketuai msia baru. Anwar.kj,najib,rosmah, husam???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 6, 2015 at 11:39 PM

-luv tun m.
ada besar kemungkinannya. jika najib berani ia saman atau kemukakan sebarang bukti yang kukuh. jika tidak, 50% anggaran undi kepada kerajaan akan merosot, negara tergadai, rakyat terduduk dan menteri tertonggeng.

....................
Reply To This Comment ...................
July 7, 2015 at 12:25 AM

Perjalanan cerita yahudi ni sungguh panjang....
TDM telah berhempas pulas menangkis serangan demi serangan mereka.....tetapi...amat malang najib telah membuka pintu seluas2nya utk mereka. Siapakah penasihat2 najib ? Mereka akan dtg berselindung dgn pelbagai gaya....
Salah satu sbb mengapa TDM mintak najib berundur ! Kerajaan semakin terdedah kpd anasir2 ini.....tapi beliau angkuh ! Permainan politik global tak sama dgn d negara kita ni beb !
Najib bukan pemimpin sejati....cuma pemimpin jadi2an......kerana utk duduk d situ...KEBERANIAN adalah kunci utama selain KECEKAPAN dan KEPANTASAN AKAL ! Kalau benar beliau merasai nadi rakyat.....UNDUR LAH. Itu kehendak rakyat....sekarang !!! Itu lah nadi rakyat yg dah jemu dgn jawapan ala2 bagus ni....

....................
Reply To This Comment ...................
July 7, 2015 at 12:28 AM

Mereka bertapak d negara kita pelbagai cara....dah lama pun.....sedar dgn tidak je !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 7, 2015 at 12:33 AM

@Anonymous
1 USD = 3.83 MYR

....................
Reply To This Comment ...................
July 7, 2015 at 12:42 AM

Ramai lagi yg sedang menjadi suruhan mereka ! Halusi perjalanan politik dan sosio budaya kebelakangan ini....terutama selepas persaraan tdm.

....................
Reply To This Comment ...................
July 7, 2015 at 1:01 AM

FAKTA !

....................
Reply To This Comment ...................
July 7, 2015 at 1:06 AM

Hutang yg d sengaja kan ! Matlamatnya ?
Hehe....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 7, 2015 at 1:23 AM

Selagi Menteri Kewangan dipegang oleh Najib...banyak masalah yang akan timbul. Bukan suruh Najib letak jawatan PM, tapi letak jawatan sebagai Menteri Kewangan. Ok la....

....................
Reply To This Comment ...................
July 7, 2015 at 8:53 AM

Apabila melayu dah terpesong dari perjuangan asal jadilah apa yg terjadi sekarang..sama samalah fikirkan,carilah pemimpin yg betul betul tulen..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 7, 2015 at 2:39 PM

@Anonymous
hahahaha mat bonus

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2015 at 6:11 PM

Semua umat Islam di Malaysia buat solat hajat setiap malam sehingga kebenaran ditunjukan.. Power of doa jgn dilupa kan. Kalau pm dah x nak mengaku dan byk Sgt corner nye.

Post a Comment