........... Tun Mahathir Kepada Najib - Respek Dan Sayang Tidak Boleh DiBeli ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Tun Mahathir Kepada Najib - Respek Dan Sayang Tidak Boleh DiBeli !

Sunday, June 14, 201526comments


Video Tun Mahathir dari Kinitv di bawah memang tak boleh blah.... secara spontan dan bersahaja Tun menyindir cara yang Najib gunakan untuk memaksa orang suka padanya - beri duit, suruh orang junjung plakad dan memakai gelaran ahjibgor. Saya terjemahkan lebihkurang -

Saya sanggup sokong Najib tapi Najib sentiasa punya pendirian yang wang boleh beli UNDI dan kasih sayang. Kita bagi duit dan orang akan sayang kita.

Jadi Najib bagi duit ....RM500 kepada  3juta, 4 juta orang ... itu salah ! Itu duit kerajaan. Tak betul caranya kalau hendak beli populariti.

Saya beritahu Najib yang cara itu salah tapi Najib jawab - CASH IS KING! Duit itu Raja!

Tapi apa yang saya tahu, Najib tak popular pun... walaupun banyak wang beliau hamburkan untuk mengadakan perhimpunan besar2an dan orangramai diberikan plakad bertulis I LOVE PM .....

Anda tidak perlu plakad untuk nyatakan yang anda sayang kekasih anda ! Jika orang sayangkan anda, mereka tak perlu angkat plakad I LOVE YOU untuk menyatakan kasih sayang mereka.

Itu nasihat saya kepadanya tapi Najib tidak mahu dengar dan saya kecewa. Disebalik semua itu, duit, plakad dan gelaran Ahjibgor dan sebagainya, Najib tetap kalah lebih teruk dari Paklah yang tidur !




 
                                               ********************************

Satu lagi artikel Mkini yang memuatkan komen sempoi dari Tun Mahathir -

"Mengapa orang asyik memberitahu saya bahawa saya tidak keseorangan?" tanya Tun Dr Mahathir ketika diminta memberi komen mengenai kenyataan Menteri Kebudayaan dan Pelancongan, Datuk Seri Nazri Aziz yang menganggap bekas perdana menteri itu sebagai "orang biasa" dan "tidak penting".

 Kata Dr Mahathir, beliau adalah rakyat biasa tetapi kini begitu ramai orang dilihat memberi sokongan kepadanya.

"Apabila saya kata saya bersendirian, ramai orang tampil dan memberitahu, tidak, tidak, anda tidak bersendirian," katanya di sidang media di Kuala Lumpur hari ini.

Dr Mahathir menambah, penyokongnya itu juga tidak dibayar atau diupah - kenyataan yang dilihat sekali lagi menyindir Datuk Seri Najib Razak yang akhir-akhir ini sering mengadakan perhimpunan untuk menyokongnya.


Bekas perdana mentri itu juga mencadangkan kepada Nazri supaya membaca komen yang ditulis pengunjung blognya, chedet.cc.

Saya lihat di blog sebagai contoh, dalam satu jam ada sejuta orang

"Adakah saya bersendirian? Entahlah. Dia (Nazri) tak pernah baca. Saya rasa bagus kalau dia sesekali membaca komen dalam blog saya, dalam WhatsApp dan Facebook," katanya.


                          *******************

Saya nak tanya satu soalan - Apakah anda fikir orang ramai terutama para pembodek Najib yang dibayar atau yang bergantung rezeki kepada nya, akan terus menyanjung dan menghormati Najib setelah beliau bersara dan tidak lagi punya kuasa ? ..... sepertimana orang ramai yang masih menyanjung dan menghormati Tun Mahathir ?

Respek Tidak Boleh Di Beli ! You Have To Earn It...


Hmmm ..... itu nasihat yang sering kita dengar dan baca dan sekarang berlaku di depan mata contohnya yang terbaik .....

PS - Ada kawan msg bertanya, apakah Handbeg boleh beli cinta ? Pulak dah ...... apa kaitannya Cinta Handbeg ?

Share this article :

+ comments + 26 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 9:20 AM

Semakin najib merendahkan Tun mahathir semakin merudum sokongan rakyat pd Najib. Tun M has nothing to lose. Legasi beliau sudah terpahat di hati rakyat. Bangang punya macai najib dan menteri sekupang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 9:30 AM

Bab plakad tu aku rasa penasihat ah jib gor terpengaruh dgn rancangan realiti tv.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 9:35 AM

Salam,
Tak minat nak labelkan orang. Tapi bila lihat tajuk kat list blog bro, nak jerit jer kat blogger tu, cuba guna otak kiri dan kanan. Jangan dok guna yg terus telan macam teguk air waktu haus. Main telan dan muntah pun benda yg sama. Rasa otak blogger prepaid dan post paid ni dah habis idea agaknya. Zaman tdm dah habis, kita bercakap hal sekarang dan masa hadapan. Tak perlu la nak ungkit yg buruk dahulu untuk membetulkan yg buruk sekarang. Kalu dulu buruk tak ada yg komplen, yg buruk sekarang orang komplen. Jadi betulkan sekarang dan jangan pulak nak ungkit 15 tahun akan datang pulak. Sokong jangan membuta tuli, biar berbeza fikiran dengan binatang. Tdm punya soalan tak boleh pakai kalu ahjibgor dapat hadir dan tidak menyorok untuk jawab depan orang ramai. Mana mungkin rakyat akan lompat dan cederakan pm. Bodyguard keliling.

....................
Reply To This Comment ...................
June 14, 2015 at 10:01 AM

Sapalah yg undi mp padang rengas ni..
Arrogant, stupid and very rude.
Klu ditakdirkan dia kalah pru nnt. Apa yg dia ada?.. dekat rakyat biasa juga datang mengimpit mintak simpati. Tapi tak tahu jgklah sbb hubung baik dgn DAP. Harap TMJ bagi kelonggaran bagi perkenan mohon ampun supaya boleh duduk dekat johor.
Hidup melayu dan raja melayu?
Slogan umno yg dijunjung rakyat biasa. Tapi pemimpin tahap dewa bodoh dan arrogant UMNO hanya ketawa tgk rakyat biasa.
Najib dgn kuncu dgn slogan rakyat diutamakan memang penipu dan perompak paling najis dlm sejarah moden malaysia.

....................
Reply To This Comment ...................
June 14, 2015 at 10:04 AM

Respect dengan Tun M.Makin bertua semakin hebat.Suara still vokal dan bersemangat.Kalau bro Din Turtle ada kesempatan jumpa Tun M,tolong tanya apa diet Tun M. :D

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 10:06 AM

Beberapa tahun lepas anak seorang VVIP telah memukul seorang pemuda sehingga maut di Hartamas. Pemuda itu merupakan anak tunggal dan kerana begitu kecewa apabila anak VVIP itu tidak dikenakan sebarang tindakan,mereka berhijrah ke London. Cuba tanya Menteri Mulut Selipar Nazri siapakah anak VVIP tersebut.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 10:40 AM

Nedim. Pemuda yang maut itu adalah Darren Kang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 10:49 AM

Dlm kes ini rakyat ada locus standi untuk tahu kerana ini berkaitan keselamatan rakyat dlm negara ini.
Bro din. . .pohon pencerahan siapa anak vvip itu ?
. ..peminat nora danish.

....................
Reply To This Comment ...................
June 14, 2015 at 10:56 AM

wooooo .... slow down sikit bab bunuh2 orang tu... lain jadinya karang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 11:56 AM

Tun Dr M You re awesome.....dasar dan legasi tun yg tv3 cuba down grade....letupkan saja lebuhraya ...klia kl tower...F1...dll........legasi najib apa yaaa....ooo legasi dan dasar najib bagi Singapore untung lebih banyak....

....................
Reply To This Comment ...................
June 14, 2015 at 12:48 PM

Takut tapi siar jgk komen...
Nak suruh kitorang imaginasi dgn konspirasi la tu

....................
Reply To This Comment ...................
June 14, 2015 at 1:23 PM

@Nazri Mohdtakut takut berani je tu ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 1:56 PM

brada en.din bkn mcm ayahanda tun...ramai informer yg siap bg bukti kukuh takyh bayaq pon takpa...kalao betoi ada bg ja ayahanda tun ka tun daim ka...bekas bekas kpn kaa...haaaa...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 3:57 PM

Tun nadzri bekas ketua pemuda nangis teresak2 mentri HAMPEH , KAU BELUM KENA
maki lagi- apa mentri -ada besar selagi nak hidup dan pangkat dari ujung JARI RAKYAT mentri2 dan ahli wakil rakyat ada lah ''kuli'' rakyat lu adatau

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 4:34 PM

Tun M,kami rakyat Malaysia menyokong anda sampai bila2.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 5:33 PM

boleh beli bro cinta dan hormat .. tapi ni palsu punya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 6:38 PM

Kita tak boleh salah kalau Dr M yang sudah set benchmark standard seseorang Perdana Menteri untuk menarajui Malaysia. Kita bernasib baik bila sampai giliran dia menjadi PM, dia mempunyai kebolehan dan kepintaran.

Kalau kita MAHU elak keadaan macam sekarang ini,di mana Pak Lah kaki tidur dan anak menantu yang jadi de facto PM dan si Pahlawan Bugis bodoh tak boleh berdebat dan berfikir dan JJ yang jadi de facto PM , in the future semua jawatan President UMNO mesti kena ada pilihanraya dan juga sessi berdebat agar rakyat dapat melihat kebolehan mereka.

Budaya Non-contested President post SHOULD NOT be a tradition but an exception bila kita dapat BAKAT party President yang bagus,otherwise every PAU kita kena buat pilihan.

Kita patut habak kat si pahlawan Pembohong Bugis yang berdarah raja ,jangan lah perasan sangat kerana semasa PRU13 cuma 48% rakyat Malaysia yang memilih dia. Sekarang dengan skandal anak tiri dia si Reza dengan bini dia yang tamak dan gila status,banyak lagi yang dari 48% yang undi dia dulu sudah UBAH sokongan terhadap dia. Saya fikir sokongan dia almost dah ZERO dari rakyat Malaysia, yang tinggal menyokong dia adalah menteri2 UMNO yang SEDAR 'shelf-live' existence UMNO sudah hampir pupus or expire dan penggal ni adalah LAST CHANCE untuk mereka buat duit.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 7:19 PM

Yg saya ingat diet beliau 'berhenti mkn sblm kenyang":-D

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 14, 2015 at 9:10 PM

Naxti tifak pada bila2 masa layak jadi ketua pemuda pun. Taraf dia sampai timbalan jer. Bila ketua pemuda kosong orang lain amek alih. He he he !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 15, 2015 at 12:57 AM

Love u Tun..U always in our malaysian's heart ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 15, 2015 at 3:27 AM

Tun M forever n ever

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 15, 2015 at 7:12 AM

Buat plakad tu saja dah kenyangkan kroni..duit hangus lagi...bawa pakcik makcik dari kampung dan felda naik bas yg disediakan untuk berkumpul dengar ia berceloteh jugak hanguskan duit..pasang bendera2 umno spjg jalan...kroni jugak kenyang...pastu pakcik makcik dpt sikit duit poket sebab sudi datang...duit lg...

Terbukti Tun M berkata benar!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 15, 2015 at 1:44 PM

http://malaysiansmustknowthetruth.blogspot.ca/2012/03/it-is-time-to-teach-this-rascal-lesson.html?m=1

....................
Reply To This Comment ...................
June 15, 2015 at 1:48 PM

Tun sebagai diktator !

http://keyboard0warrior.blogspot.com/2015/05/a-dictator-in-need.html

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 15, 2015 at 6:19 PM

Dok suruh orang sokong dan percaya serta ikut dia kalau tak mahu ikut dia letak jawatan, itu dipanggil apa ,takkan malikat kot? Kalau jilat pun berpada-padalah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 15, 2015 at 10:41 PM

Saya ingin menyarankan kapada TV3 sekiranya pihak anda buat temu bual berkenaan kereta proton senang cakap (kondem) panggil orang yang betul-betul pakar dalam kereta.Malu saja panggil driver teksi yang mengulas entah apa-apa,susah nak dapat spare partslah.Tanyalah beliau dimana dia bawa kereta itu untuk service?.Sekarang ini tiap-tiap jenama kereta mempunyi service center sendiri.Jangan nak ambil sangat semangat nak kondem TDM tentang proton ini.Kena saman fitnah jubor pun belengas.Berhati-hati sikit nak membuat cerita-cerita palsu ni.Komen tentang berita TV3 jam 8pm tadi.sangat memalukan,

Post a Comment