........... Tun Mahathir - Kenapa Najib Perlu Turun ( Video ) | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Tun Mahathir - Kenapa Najib Perlu Turun ( Video )

Sunday, June 21, 201514comments


Di bawah sebahagian lagi sedutan video ucapan Tun Mahathir semasa pertemuan dengan NGO minggu lepas di Yayasan Kepimpinan Perdana. 

Ia terdiri dari 2 bahagian, yang pertama sehingga minit 1:40.



KLiK untuk ke Youtube.

PS - Saya terpaksa berehat dari alam maya sepanjang bulan puasa kerana memberi tumpuan kepada kehidupan dunia nyata. InsyaAllah jika ada kesempatan saya cuba juga menulis. Untuk pastikan blog ini terus aktif, saya amat berharap sekiranya ada di kalangan anda yang sealiran pendirian, yang dapat menyumbangkan nukilan ori ( bukan copypaste ) untuk saya jadikan artikel.

Seperti biasa, elakkan dari bahasa kasar, memberi gelaran pada nama orang ( kecuali orang itu sendiri suka dengan gelaran itu )  dan menuduh tanpa bukti. ( bertanya ok )

Emelkan nukilan anda ke dinturtle@hotmail.com

Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
June 21, 2015 at 2:38 PM

Dgr betul2 apa Tun ckp, kita kena tunjukkan masses yg nakkan najib turun,masses yg x bg sokongan lg pd najib.dgr2 betul,fahamkan maksud Tun.itu isyarat besar Drp Tun.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 21, 2015 at 8:55 PM

Satu-satunya cara ialah mendesak Majlis Raja-Raja mengusulkan kepada Yang Dipertuan Agong supaya desak Perdana Menteri letak jawatan.

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
June 22, 2015 at 12:08 AM

"nak jaga najib ka nak jaga melayu ka nak jaga negara ka ?"

saya amat kecewa dengan pemimpin2 tertinggi umno kerana mereka boleh melakukan sesuatu sebelum pru ini tetapi tidak mahu...

....................
Reply To This Comment ...................
June 22, 2015 at 8:55 AM

Ssemoga Allah selamatkan Malaysia kita.

....................
Reply To This Comment ...................
June 22, 2015 at 11:24 PM

Demi AGAMA BANGSA DAN NEGARA Najib wajib meletak jawatan. Soal peribadi beliau hak beliau. Bangunlah wahai BANGSA MELAYU BERDAULAT.

....................
Reply To This Comment ...................
June 23, 2015 at 12:47 AM

En Din, kenapa tidak ajak ramai ramai yg buat komen d blog ini membuat laporan POLIS isu 1MDB. Apa yg saya tahu hanya seorang sahaja buat report iaitu En Kharuddin Hassan. TDM pun tidak buat laporan Polis. Apa kata kita cadangkan satu hari semua buat laporan Polis. En Din sediakan laporan tersebut d blog ini dan semua org copy utk lapor kpd Polis. Kalau boleh lapor d semua balai yg ada d Malaysia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 23, 2015 at 4:48 AM

Najib bugis finally said Malaysia could well end up like Greece ie drowning in debt!

Is it not what 1MDB is doing? I agree with yeop_sepet that the mass have to be mobilised!

For a start FB supporting Tun M is already underway, do like and share.

Next, the momentum to bombard Najib's FB is to be harder and robust, there the rakyats have expressed dismay in the thousandth.

Then, every possible comments from bugis bootlickers and footlickers that are becoming rampant and gross in attacking Tun M yet didn't offer any counter-argument on 1MDB have to be shot down.

UMNOs' branch head needed to be scrutinised for the information that Najib disseminate exclusively to a select few keeping out the rakyat and insulting their intelligence further.

If everyone of us that synced with Tun M do our part, UMNO will have no choice but to heed the rakyats' sentiments!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 23, 2015 at 6:01 AM

Bro,

You have a point there mate. I am glad there is still people with commen sense.

Nowdays, everything posted in a blog, orang cepat percaya. And no need for evidence.

Like the article above. Bro Din only ask question. Taktik nak selamat. Kalau tak boleh di tuduh fitnah. Its show you dont have enough fact to put this case against Najib. You dont have evidence. Only talks and words from Tun M.

Sorry Bro Din. I am not Najib supporter. But this slandering works has to stop unless you have enough concrete evidence. Not only rely on bloggers or Sarawak Report. If they have true evidence, use it and go make a police report.

Cheers

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 23, 2015 at 12:26 PM

sy setuju dgn komen di ats buat report ramai2. pls consider bro Din

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 23, 2015 at 7:42 PM

Buat repot polis ramai2 pun polis layan ke? Klu ikut undang2..1 polis repot pun dah cukup. Tgk repot khairuddin tu..apa jadi?

So if you really a reading man...show it.

....................
Reply To This Comment ...................
NajibNazak
June 24, 2015 at 1:30 AM

Reading man...

Just input.. no output. Dimwit comment. Sorry bro, its a reality.

....................
Reply To This Comment ...................
June 24, 2015 at 5:54 AM

En Reading Man....
Tulisan pun anda rojakkan ini kan pulak pemikiran. Hina sangat ke bahasa melayu ni ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 24, 2015 at 12:49 PM

All,

Najib Razak comment in din blog? Wow hahaha..

You only report? Not giving any evidance? Cannot la like that. At least you give something la.

If you want output then you should start getting and collecting evidance.

I am not the one accusing (or asking question like Bro Din always do) Najib and whatnot. So you accuse him, you better get prepared with you evidance.

Bahasa melambangkan bangsa. Rojak or not, if people can understand my word, its should be ok.

Cheers

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 24, 2015 at 3:11 PM

Semua nak jaga;
1. nak jaga boss
2. nak jaga periok nasi
3. nak jaga jawatan
4. nak jaga pulus
5. nak jaga title
6. nak jaga macai
7. nak jaga ......

Post a Comment