........... Nothing To Hide Tun Mahathir - Video Sidang Akhbar Selepas DiHalang Berucap | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Nothing To Hide Tun Mahathir - Video Sidang Akhbar Selepas DiHalang Berucap

Friday, June 5, 201543comments


Bermacam2 versi dapat kita dengar mengenai apa yang berlaku semasa majlis Nothing To Hide tadi. Kelakar kalau layan alasan2 yang diberikan oleh pro Najib. Bagi saya senang je, saya komen mengikut apa yang saya lihat dan dengar dan semuanya saya kongsi bersama anda melalui rakaman video. ( KLiK )

Sekali lagi saya tegaskan - TIDAK ADA KECOH, TIDAK ADA REMPUHAN, dan TIDAK ADA PERGADUHAN..... SEMUANYA DALAM KEADAAN AMAN DAN TENANG.


Respon paling menarik saya kutip pada hari ini adalah( copy dari TMI ) -


Seperti yang ramai tahu, selepas dihalang oleh Polis dari terus berucap, Tun telah kembali duduk dikerusi dan kemudiannya disambung dengan majlis Sidang Akhbar. Di bawah adalah rakaman yang saya buat. 



KLiK untuk ke Youtube.

PS - Ada satu minit setengah diperingkat awal yang saya tidak dapat siarkan kerana gambar yang bergoyang2 ( akibat ditolak ) dan kualiti suara yang hampeh. Apa yang saya dapat tangkap adalah seperti berikut -

Saya datang ke sini untuk mendengar penjelasan dari Datuk Seri Najib sendiri berkenaan .... 1MDB..... kerana ini adalah satu perkara yang melibatkan kewangan rakyat yang telah hilang dan tidak diketahui mana perginya.

Sebab itu saya datang. Dan saya minta izin supaya saya juga diberi peluang sama dengan Datuk Sri Najib ... kalau dia bercakap satu jam, saya nak satu jam. Kalau dia jawab soalan, saya juga nak jawab soalan. Tapi malangnya Datuk Seri Najib tak dapat datang kerana Polis membatalkan perjumpaan ini.

Sebab itu saya minta supaya saya sorang saja bercakap. Itu pun telah dihentikan. Saya patuh kepada undang2.

Tapi saya minta izin supaya saya dapat bercakap dengan press saja. Inilah perjumpaan kita.... kerana saya berpendapat perkara ini diketahui umum ... dan melibatkan wang rakyat .....

PS - KEMASKINI 9:50 pm

Di bawah adalah artikel dari UTUSAN MALAYSIA bertarikh 5 Jun di bawah tajuk - Dr. Mahathir diberi peluang bertanya

Tun tidak dijemput ?
 
 

Share this article :

+ comments + 43 comments

....................
Reply To This Comment ...................
June 5, 2015 at 9:35 PM

Oleh kerana faktor keselamatan, eloklah KPN nasihatkan najib jangan pergi ke majlis Keputraan YDP Agong kerana crowd akan melebihi seribu orang....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 9:48 PM

Aku bukan malaikat jauh sekali Tuhan, tetapi Allah beri setiap manusia tuh firasat. Sebab tu berbekal itu cukup aku kata jangan di angkat-bakul-si-bugis sebelum ia nya menjadi kenyataan.

Betul DT ingin bersangka baik, tapi rakyat tidak juga bersangka buruk walau tidak bersangka baik, hanya mahu penjelasan dan pembetulan kepada keadaan yang semakin meruncing.

Sekarang mana 'DARAH PAHLAWAN' yang di laung di Sarawak selepas dia tinggal kan Bugis??? Eh eh, Darah Pahlawan ngan Bugis sama orang nya ekk?

....................
Reply To This Comment ...................
Malaysian Cybertrooper
June 5, 2015 at 10:12 PM

Najib the Bugis Warrior.... err.... ke Bugis Worrier?
Spelling yang mana satu betul ni Din?

....................
Reply To This Comment ...................
Malaysian Cybertrooper
June 5, 2015 at 10:30 PM

Nampak sangat menipu....

1) PDRM kontrol PM atau PM kontrol PDRM?
Kalau Najib dengan penuh semangat pahlawan Bugisnya suruh Khalid jangan batalkan agak-agak korang Khalid berani bangkang ke?

2) Katanya PDRM terpaksa membatalkan kerana bimbangkan keselamatan.
Kalau masa puak PKR berdemo dijalanan dengan puluhan ribu penyokong pun PDRM masih mampu mengekang, Kenapa pula hadirin yang tak sampai 2,000 orang di tempat tertutup ni pulak tiba-tiba je pihak PDRM jadi incompetent?

3) Acara ini bukannya dibuat secara tiba-tiba. Malah jemputan kepada Tun telah pun dibuat rasanya 1-2 minggu lebih awal. Mengapa pihak PDRM tidak mampu mengambil langkah-langkah keselamatan dari awal? Sekira takut sangat ada yang akan membawa senjata, sudah pasti saja alat "Portable Metal Detector" boleh di keluarkan dan di tapis semua para hadirin. Kenapa ini tidak mampu dilakukan sedangkan ketika Bugis Worrier keluar bertemu puluhan ribu penyokong (konon nya) "I Lap PM" boleh saja pihak PDRM mengawal keadaan?

PDRM pun dah macam 1MDB.... Makin banyak cakap, makin banyak pulak persoalan yang timbul.

....................
Reply To This Comment ...................
June 5, 2015 at 10:50 PM

Najib memang licik.
Sukaguam pun bwh telunjuknya..sekejap ckp jemput skjp tidak.
Kabinet bwh amarannya..
Sanggup korbankan apasaja demi kedudukan. Kuasa autonomi beberapa jabatan utk sarawak.
Hanya kerana 1mdb..
Memang salute habis org umno darjat tinggi ,masih syg duduk dari berdiri bersama rakyat.. zahid, hishamudin mmg kita patut sokong sampai "mati".
Skrg kita tunggu move terakhir muhyidin jika tak berlaku juga,kita tunggu checkmate atas "king and queen" sekaligus pru akan dtg

....................
Reply To This Comment ...................
June 5, 2015 at 10:54 PM

Steady Tun !!

Tapi kesian Tun cakap dengan press tanpa mic..sampai nak serak suara.

....................
Reply To This Comment ...................
pemerhati
June 5, 2015 at 11:21 PM

darah pahlawan dh bertuka jd darah ayam..wut to do..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 11:42 PM

ah jib gor so call bugis warrior where are u.pls dont hide la.baru nak bertentang mata ngan tun mahathir dah kecut teloq.may be pm tido lena ngan permaisuri rosmah.kah.........

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 12:05 AM

He can escape in this very worldly life with whatever escape means at his disposal...but surely he wont be to call policemen to protect him in the Hereafter....just be patience, soon the truth will prevail. Pru2018is just 36 months away...let him enjoy his time and let him accumulates more sins ... God is just, He is the ultimate judge...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 12:20 AM

Terima kasih Tun. Kalau Tun tak bising, jangankan 42billion, 100 billion pun boleh lesap.

Din tak mahu siasat ke penasihat jibby yg attached dgn tv3 tu cekau 20 juta duit rakyat buat go-asean, yg baru2 ni dilancarkan oleh jibby. Tengoklah nanti tak kemana projek ni. Syok sendiri dan masuk poket penasihat jibby saja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 12:28 AM

Lagi satu isu baru yg ditimbulkan hari ini..jibby pengecut menjawap persoalan kp masalah ciptaan dia. Esok akn ada lg isu baru..lusa ada lg..hinggalah jibby di arah singa mah unt turun tahta..bila tuuu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 12:38 AM

RM42,000,000,000.00 bukannya sikit. Bayangkan kalau disambung hujung ke hujung wang kertas RM50.00 ianya sepanjang 121,800 kilometer. Jarak dari Perlis ke Johor baru aja 800 kilometer!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 1:19 AM

Sekarang sah orang bugis pengecut dan kuat mencuri. Najib bagi malu semua keturunan bugis.

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
June 6, 2015 at 2:28 AM

Nak hilang tension? Baca komen-komen dalam fb Najib. Kompom sakit perut ketawa. Aku baru sampai ke komen no 5,000 dari 19,000 ++.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 6:32 AM

Nothing to hide but hidden, nothing to talk.hahaha.. darah ayam bugis.. hahaha..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 7:58 AM

Apa punya bugis warrior ni, baru berdebat dgn Tun pun tak berani. Ada sms kata najib dah sampai kat PWTC sedang menunggu dlm sebuah bilik.

Tapi bila laungan "Hidup Tun" kedengaran dia kecut. Dah tu hantar orang buat kecoh kat pintu masuk. Boleh guna alasan keselamatan utk tutup malu.

Sesiapa yg bersubahat menipu rakyat akan terima balasan. Insyallah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 8:06 AM

Hahahaha baru terbaca iklan.

HILANG
Nama: Telur Najib
Tarikh hilang:5-6-2015
Masa: 9 pagi
Tempat Terakhir disyaki: PWTC KL

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 8:18 AM

Itu Presiden SukaGuam tu pun mangkuk juga. Dah bagi kebenaran TDM datang tapi bila buat statement dalam TV kata tak jemput pulak. Nampak sangat nak cari makan.

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
June 6, 2015 at 10:22 AM

Assalammualaikum wmt,
Dulu orang Bugis merantau melalui laut.
Pahlawan Bugis Malaysia mengelilingi dunia dgn jet yg baru dibeli. Agong naik sekali jer. Itupun setakat Kedah.
Kini jet baru akan terbang ke Arab Saudi. Nak runding pasal tambahan kuota jemaah haji Malaysia untuk tahun ni.
Inilah jet baru dibeli untuk kegunaan DYMM Yang Diperuan Agong......
Tipu sana, tipu sini. Temberang ikut sedap mulu, asalkan matlamat Queen yg gila glamour macam maharani tu terlaksana. Bang jip akan ikut jer....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 10:28 AM

Kalau kail panjg sejengkal
Lautan dlm jgn diduga
Kalau telur sudah tertinggal
Gelaran Pahlawan perasan saja !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 10:31 AM

SukaGuam boss dalam forum Sinar Harian dulu mengenai 1MDB telah menuduh TDM terkhilaf...ni macai kuat sama mcm JASA... tengoklah Khairul, Lokman Adam semua berkerja kuat nak beri imej baru kpd Najib dan menyerang TDM.. masalahnya isu 1MDB ni yalah pasal banyak duit hilang dan rakyat dipasa menanggung beban hutangnya dan paling sedih ada orang nak sembunyikan cerita sebenar.. bila niat dah jahat dan tak ikhlas buat macam mana pun tak akan terjadi bahkan bertambah mengarut...

....................
Reply To This Comment ...................
June 6, 2015 at 10:45 AM

Saya meraya kepada sesiapa yg terjumpa telur grade D yg telah kecut,tolong lapurkan kepada balai polis yg berhampiran atau pulangkan terus ke sri perdana

....................
Reply To This Comment ...................
June 6, 2015 at 1:08 PM

allah akan tunjukkan kebenaran di bumi malaysia ini...dengan menurunkan bala satu persatu terhadap pemimpin yang zalim dan x bertanggungjawab bersama menteri2 yg mengikutnya ibarat raja firaun dan bala tentera terbenam di dalam lautan....insyaallah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 4:34 PM

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xat1/v/t1.0-9/10475219_1008184652548142_2620941988912203532_n.jpg?oh=f37b9a1c832a82ccdeea94f594f75d87&oe=563413B9&__gda__=1443221937_ead18c3f6602cd0896b9890fa865e7ba

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 5:25 PM

Tak muncul kat Nothing2Hide takpe. Tapi PM apa yang tak muncul bila Sabah dilanda gempa bumi? Hello? PM rakyat apa? Cepat sangat berlepas pergi cium buntut Pak Arab. Sabah korang baik ambik perhatian. Inilah PM Malaysia yang korup. Penjenayah. Rakyat didahulukan? Ptuiii! Dia jaga buntut dia sendiri adalah!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 7:05 PM

mngkn semua ni mmg rncngan diorg nak hapskan TUN dan nak hlgkan skngan rakyat kpd TUN..konon nak tnjk kat rakyat yg TUN akan buat cam anwar agknye..tp tak bape mnjadi sbb keadaan tak ckup kecoh..

....................
Reply To This Comment ...................
June 6, 2015 at 8:19 PM

Soapa jumpa akan dapat RM1 juta. NGO bagi...

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
June 6, 2015 at 9:27 PM

@AnonymousAssalammualaikum wmt,
Dia mesti pegi jumpa Pak Arab sebab hanya Pak Arab yg boleh bantu dia dapatkan duit (pinjam). Masalah rakyat Sabah biarlah orang lain uruskan kerana Dia dah dapat sokongan padu dari pemimpin politik Sabah.... I love PM....
Salleh Speaker kan adooooo!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 10:20 PM

Din, Please ask Najib if 1MDB has no problem, issues, stable and whatever then why is this excerpt from The Star today :- I a rakyat I getting tired, disappointed and Fed up with the once RELIABLE UMNO LEADERSHIP aka PM of Malaysia.DR M just wanst clarification and what he say seems becoming 'true' otherwise why statement from Husni in such a way. I am a RAKYAT would like to see a transparent Malaysia and moving forward with great development that benefits people and all MALAYSIAN live in PEACE and Harmony plkus PROPESPIRITY. Come on lah PM DONT BE BUDAK BUDAK, DR M is a veteran and respectable figure who works with PM fathers before. DO have respect for him. Najib, you re elected as waki rakyat from your Pahang seat but you were push to PM job by DR M otherwise it will still be Abdullah Badawi. Please lah end this things once and for all and let move forward. Strengthen UMNO and BN and If its to difficult for you MR PM then with an open heart PLEASE RESIGN. By the way since you become PM to much acronym used to introduce your action, KRA or KERA etc and for a typical rakyat like me it doesn't give me any meaning!. Do rely n foreigners to spearhead Malaysia a s there many talented MALAYSIAN round. I as rakyat want a developed l Malaysia dengan ACUAN ORANG ORANG MALAYSIA!

Second Finance Minister Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, in a live television interview on Wednesday, had conceded that 1MDB’s problems could cause a negative chain of events for Malaysia, including a possible downgrade of the country’s credit outlook or a further plunge in the value of the ringgit, if the Government was forced to bail out the highly indebted state investment arm.

Husni said if the Government had to bear the RM42bil debt of 1MDB, the country’s budget deficit would likely miss the target of 3.2% of gross domestic product (GDP) for 2015 and hit above 4% of GDP.

“What will happen? Our ratings will drop. When our ratings drop, our currency value will drop like in 1998, at one point it was RM4 to the US dollar,” Husni s

From ME : A FRUSTRATED MALAYSIAN

....................
Reply To This Comment ...................
June 6, 2015 at 10:24 PM

PDRM tak mampu mengambil langkah langkah keselamatan....
PDRM tak cukup asset...
Asset @ unit..?

ASS as Set

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 6:21 AM

Darah pahlawan? Mengaku sajalah najib.. u re too coward to turn up!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 7:57 AM

Akhirnya kata2 seorg kadhi WP suatu ketika dulu ketika mengulas perceraian seorg menteri muda yg menceraikan isterinya tanpa sebab " jika menteri inilah yang menjadi PM suatu hari nanti, malapetakalah negara ini" akhirnya jadi kenyataan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 8:34 AM

Bro Din,

Its seem Tun M is too desperate to kick out Najib. Macam dah tiada hari esok.

He is our legendary PM, but the way i see his action; he is like an old people who wants the attention.

Dia tak sepatutnya berkelakuan macam ni. Dah macam sarkas pun ada. Entah bila nak habis. Setiap hari isu dia 1MDB. Dah macam takda isu lain yang perlu diselesaikan.

Macam pergi meeting, we have agenda. Bukan nak settle satu isu sahaja.

Nonsense.

Cheers

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 5:08 PM

Hahahahahaha...Hahahahahaha....retak usus gua beb!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 7:39 PM

Gempa bumi di negeri Sabah
Najib sibuk ke Arab Saudi
PRU nanti datang musibah
Hanya menunggu masanya nanti...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 7:52 PM

Jika tiada Sabah n Sarawak, maka Najib n her lioness, yes, HER lioness (kn telur dh x ada) mmg cukup duit utk mkn nasi ayam jer... Mgkn kat kkia xder tmpt utk parking jet baru diet kot.... Ke nk beli kurma utk Arab Saudi... X main la Yusuf tayup... Ke nk ganti telur dgn biji kurma? Sakhi bakhi tumpuk tumpuk tai unta!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 7:59 PM

Salleh keruak? More like croak! Ribbit ribbit.... Katak bunyi mintak 'langit runtuh', dia bunyi mintak 'durian runtuh'... As a sabahan, dh jrg sgt dgr Mamat ni bcakap kt mana2, tiba2 jer popular kat buletih utaknak... Huduh perangai.... Bikin malu Sabah ja...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 9:48 PM

Petaka apakah yg menimpa kita ni 2biji kterbang terkorban.maspun bleh bangkrap byk pekerja dbuang.sekarang sabah pula bergegaran.ada sesuatu yg tak kena dtg msia je kena.itu malim gunung kan tak ada keje juga sudah gunung dtutup n rosak.siapa yg lantik makhluk perosak ni jd pm.tun la jugak.sekarang nasib baik dia nak cuba baiki.buatnya dok bersidai mcm tun sorang lg.apa kita rakyat nak kata minum gs tea sj la kita dpt.bercakap sikit habis jd hasutan belaka.Syukurla kalau Tuhan masih ingin selamatkan msia kita

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 10:56 PM

Then STFU...settle the main issue by answering in details dumbdumb. It is for the country's and his people sake....not for you

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 11:24 AM

rumours 1mdb board to resign. artical dkt tmi jeng jeng jeng after this
najib no more at advise board. lps tgn??

....................
Reply To This Comment ...................
June 9, 2015 at 12:09 PM

Reading man...

You:re at it again with your garbage & nonsense writing.

What do you really want and make your stand clear. Otherwise...get lost so as not to waste time & space.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 9, 2015 at 10:19 PM

Dear all,

You all dont want the answer. You guys just want to whack Najib and his supporters. I not Najib supporter okay.

Najib bagi lah 1000 muka surat jawapan pun, you guys still dont want to read and analyse it. So whats the point?

What i want is we also must sees ither issues as well. I am not campaignin for Najib. Its waating my time. 1MDB cant settle overnight. So let the expert from PAC do their job. In the mean time lets focus on others thing.

Sedih la tengok Malaysia macam ni. Pemikiran sempit. Segala maklumat main nak telan bulat-bulat.

Jangan makan diri pulak nanti. And at that time, jangan cakap saya tak bagi amaran. All the words say will be counted okay. Its just not end here.

Cheers

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 10, 2015 at 12:24 AM

Tu pasal la baca dan pahamkan...yg da confirm...aku repeat CONFIRM ialah si jibgor da MENIPU... pertama kata sya xde kena mengena kputusan mdb pastu moa kata dia sorang berkuasa penuh. Kedua duit cash jadi aset/unit...

Agaknya hang silap baca atau x paham kot...len kali baca la semua baru paham...jgn baca komik pastu ttiba nak bg komen

Post a Comment