........... DiKemaskini - Nothing To Hide Kecoh ? Hahahaha .... Alasan saja . | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

DiKemaskini - Nothing To Hide Kecoh ? Hahahaha .... Alasan saja .

Friday, June 5, 201562comments


Kali ini ramai yang buat rakaman majlis Nothing To Hide sebentar tadi. Banyak versi rakaman sudah tersebar. Alhamdulillah.... kerana semua visual itu pastinya menghalang pihak2 tertentu dari cuba menyalahkan Tun Mahathir di atas kegagalan untuk Pahlawan Bugis muncul di majlis khas buatnya sendiri.

Tun Mahathir telah dijemput secara TERBUKA di media. Sila rujuk artikel Mkini - KLiK dimana penganjur berkata -  

"Ini adalah satu forum terbuka. Jika Dr Mahathir datang, kami akan menyambutnya," kata sambil menambah beliau akan menjemput Dr Mahathir jika beliau belum mendapat jemputan.

Tun Mahathir telah menerima jemputan itu dan melahirkan kesudian beliau untuk hadir.

Tidak timbul soal Tun tidak di jemput.

Tun Mahathir tiba beberapa minit sebelum jam 9 pagi, tepat seperti biasa kerana majlis dijangka bermula jam 9. Selang beberapa minit ketibaan Tun, saya difahamkan pihak Polis telah keluarkan arahan supaya majlis dibatalkan ATAS ALASAN KESELAMATAN.

Tun menunggu dengan sabar di Dewan Seroja. KEADAAN AMAN, TIDAK KECOH. 

Wakil penganjur dilihat keluar masuk kedalam bertemu Tun, Sehingga jam 10, bayang Najib Pahlawan Bugis masih tidak kelihatan. 

Kemudian Tun mula bergerak ke arah dewan. Ramai yang berkerumun dan mengiringi Tun terutamanya para wartawan. Sila tonton video yang saya rakam di bawah.

Saya berada ditengah2 kelompok mereka yang mengiringi Tun dan suka saya nyatakan disini - TIDAK ADA KEKECOHAN PUN ! Zaman saya kecil masa nak beli tiket panggung wayang kelas 3 lebih kecoh ....

Setakat para wartawan yang berebut nak kedepan itu perkara biasa. Itu pun sekejap je. Saksikan sendiri keadaan tenang bilamana Tun berucap.

Anda boleh dengar sendiri pengacara wanita berkata, .... anda diberi peluang untuk bercakap dengan Tun ....

Jadi di mana logiknya alasan yang mengatakan Tun Mahathir telah hijack majlis ?

Pihak polis naik ke pentas untuk menghalang Tun dari meneruskan ucapannya..... atas dasar apa ? Wallahualam .....


Tun akur dan kemudiannya duduk dikerusi di atas pentas. Acara bertukar menjadi sidang media.

Saya ada rakamkan, suara tidak berapa bagus namun akan saya uploadkan nanti.







KLiK untuk ke Youtube

Nak tengok apa yang dikatakan oleh pengacara sebagai KECOH dan seorang DALANG SABOTAJ telah ditangkap ? Ni video kiriman rakan diluar dewan -



PS - Mujur juga saya tidak dapat tempat di depan pentas. Sekurang2nya saya boleh rakam suasana dewan yang aman sepanjang Tun berada di majlis itu.

Share this article :

+ comments + 62 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:04 PM

I Love PM @ Pondan Malaysia

Kah kah kah

Hilang bugis atas pokok
Darah Bugis memang penakut

Darah sebarangan jangan di aib
Sebab darah itu darah haid

Kah kah kah

Najib.. piirraahhhhh...

Kaki kencing besar

Pahlawan bugis Dayus

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:11 PM

PeeM kita menang dlm kabinetnya serta sekumpulan ahli2 parlimen.

Dimata hati dan mata rakyat beliau dah kalah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:12 PM

game kat old trafford.
penganjur mu supporter's club.
penonton semua jemputan.

game pukul 9.00 pagi. kensel pukul 8.53 pagi.

star player kena e-coli.

wakakakakakakaka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:24 PM

ha ha...bogeys man takkan berani tunjuk diri punya...penakut

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:25 PM

yg kecoh tu orang gila tak dapat masuk terjerit-jerit macam monyet....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:33 PM

Sku memang da agak najib xkan dtg.. haha. Bugis konon. Kecoh skit da goyang

....................
Reply To This Comment ...................
June 5, 2015 at 2:37 PM

Najib tak dpt datang sebab tak cukup tidur. Maklum hanya ada satu bantal kan. Pasti ada pergelutan antara suami istri utk rebut satu bantal. Dan semua org tau sapa yg akhir nya dpt bantal itu. Akibat tak cukup tidur..Najib terpaksa batalkn hadir di forum itu. Kesiaan

....................
Reply To This Comment ...................
June 5, 2015 at 2:42 PM

Nothing2hide bertukar where2hide..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:43 PM

kata ada darah pendekar pahlawan. bugis xkan 1000 lbh org dtg pun dh kecut? chicken out?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:48 PM

Ribuan terima kasih dari kami semua.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:50 PM

Pahlawan Bugis tak kunjung nampaknya bro din.. Unit propaganda najib tengah perah otak macam mana nak cover jibby..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:53 PM

Saya sedih dgn apa yg telah mereka lakukan Tun. Maaf lah, dgn apa yg berlaku, saya x de hati nk menyokong bn lg. Perbuatan mereka sgt keji!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 2:56 PM

Kegagalan pahlawan bugis untuk bersemuka dengan Tun M adalah petanda seterusnya UMNO akan pupus...ramai keturunan Jebat menanti dengan penuh minat langkah PAS selanjutnya setelah kumpulan Anwarinas dan pro DAP dihapuskan.

Tsunami besar PRU14 bakal berlaku untuk menenggelamkan kapal BN yang dikemudikan oleh kapten UMNO si pahlawan bugis....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:10 PM

Sementara tu..Tun keluarkan lagi peluru berpandu kat blog chedet.cc bertajuk legacy.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:12 PM

Suci sangat ke jlo tu..Tun sebut je nama dia terus polis suh stop!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:12 PM

Din,
After watching the video that you put up on how Tun was stopped from giving his speech, i can be very sure this action of the police is another nail in coffin of the bugi warrior, just like when Tabung Haji sign the agreement to buy a portion of the TRX land.

The number of people with hand phone recording the action of the police is going to be flooding the internet and the sight of our most beloved Tun being harassed just make people's anger towards the KH more intense.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:15 PM

I told you that Bugis boy got no balls!!!!
Lain kali jangan angkuh, bongkak & sombong.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:15 PM

Kekecohan diluar tu cuma 'wooiii wooiii wooiii' aje ker

Tu sebab tak dpt masuk dewan atau lakonan utk wujudkan scenario kecoh nak ganggu event?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:16 PM

Kesian tun m...dia ikhlas nak selamatkan rakyat dan negara ini..tapi dituduh bukan2 oleh para penjilat kepada seorang pahlawan yang takde balls..

Nampak sangat BN ajan kecundang dgn teruknya PRU nanti. Kecuali berlaku rasuah besar2an...ehem brum dinaikkan kepada 3k seorang mungkin? Hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:17 PM

aku pengkaji sejarah- takda satu pun ''sekangkang kera tanah yg bugis takluki
tapi pakaian pahlawan bugis memang nampak hebat - ada sejarah kata ''penakut''
tegang tapi lembik itulah bugis
java ada pulau nya - acheh ada negaranya batak ada Brestaginya minang ada Padangnya Bugis ada 1MDB dan RM42BILLIONNYA

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:19 PM

alahai baru semalam kata, “Do not underestimate me”.

“I will work harder. The blood in me is not any blood. Sometimes I might look very diplomatic. But I have warrior spirit,” Najib said at the “Sarawak for Najib” rally held at Stadium Perpaduan.

Hari ni KECUT hanya kerana Tun Dr M hadir sama. hee hee hee

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:20 PM

Kan dah ckp..last minit mesti cancel punya.Buat malu aku org bugis je..betul ke Dsn ni bugis?? Ckp yo yo nk dtg.Setakat tv3 tunjuk org umno sokong x pyh la.Bkn semua org umno sokong pun..jgn perasan la..ni satu malaysia dah nyampah dan x sokong dah.Dgn Gst,1mdb,cukai perkhdimatan lagi,duit jatuh,minyak naik,memang bungkus la umno..x percaya tgk la.Harap sabah n serawak beri talian hayat. Puuuiiiiiihhh...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:28 PM

PM yg memalukan...ini bukan darah pahlawan, ini darah auw-auw.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:30 PM

mmg antiklimaks la. baru nak stim. ingat awek sejati, kata barang baik. kena tipu lagi pondan rupanya. KAH KAH KAH.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:31 PM

LAWAK SIOT.

program nothing2hide...tapi ajib pula hiding just next room?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:49 PM

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/photos/a.260410070788966.1073741834.208453185984655/478299269000044/?type=1&theater

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 3:56 PM

Cik Ding...ade x gambor mamat yg menjerit woii woii tu...kasi jelah sket...bior org kenal.....hmm berape seng dapat tahu,dok buat provok...TUN MAHAtHiR is our real warrior

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 4:17 PM

Kita dengar berita TV3 nanti. Mesti Tun juga diorang salahkan. Dah lah hari2 serang Tun, bosan dah tengok berita TV3 sejak 2, 3 bulan ni..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 4:50 PM

PAS? Ee... tak minat langsung.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 5:03 PM

Bagaimana boleh diadakan suatu dialog bertajuk "Nothing2Hide" dengan mengetengahkan seorang yang ingin menyembunyikan segala-galanya? Tentu sekali dia tidak akan muncul.

Kepada mereka yang telah diberikan amanah, jangan salahkan rakyat kerana hilang keyakinan dan kepercayaan terhadap anda, tetapi fikirkanlah mengapa rakyat telah hilang keyakinan dan kepercayaan terhadap anda.

DYAM Brigadier Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 5:32 PM

Hahaha the woiii guy sengaja dan been paid to buat kecoh...haha idiot...haha

....................
Reply To This Comment ...................
June 5, 2015 at 5:36 PM

jilakeee mahathir.ingat aku bodoh?pahlawan boogis bukan aja darah lain,bijaknya pun lain.

sapa suruh cabar aku?kan dah aku tipu kau .pagi2 lagi kena bangun pegi pwtc.

padan muka kau tak dapat tido sampai pukul 8 pagi macam aku.membazir je duit minyak kete engkau.

kah kah kah (lawak boogis man)

....................
Reply To This Comment ...................
June 5, 2015 at 6:01 PM

@Anonymous
betul tu..saya pun dah bosan tgk berita tv3 especially bila tunjuk jibby berckp

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 6:28 PM

Nampak sangat ketakutan yang luar biasa Najib kat Tun M. Sebab dia tau Tun akan tanya pasal 1MDB yang dia takkan boleh jawab.

Sedih tengok Tun M. Nangis aku bila polis naik ramai2 kat pentas hanya nak stop Tun bercakap. Inilah penghinaan yang sanggup puak najib buat kat negarawan seperti Tun.

Siaplah korang masa PRU nanti. ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 6:45 PM

Katalah betul ada malaun yg dtg buat kacau. Apa susah. Kasik penyepak seround dua pastu heret mereka2 tu masuk lokap. Kalau tepaksa tangguhkan dalam sejam pun xpe la utk redakan keadaan. Lepas tu boleh sambung balik program. Dan kalau ancaman tu berupa bom atau senjata api tu logikla dikenselkan atas faktor keselamatan. Tak pikir ke brp ribu org dtg balik kosong sebab malaun sorg dua buat hal.

jentayu

....................
Reply To This Comment ...................
June 5, 2015 at 7:23 PM

Wah...punya baguih spin dlm media...kata tdm yg suruh orangnya buat jht dlm program...haha....malammm sket ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 7:34 PM

Salam Tuanku, mohon jasa baik Tuanku agar negara ini dapat dipulihkan dan penyeleweng ini disingkir serta dihukum demi rakyat Tuanku sekalian. Terima kasih

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 7:37 PM

Betul bro. . .insiden ini akan menjatuhkan krediblelity najib dan menambahkan sokongan dan simpati kpd tun m.

....................
Reply To This Comment ...................
keriangdot
June 5, 2015 at 8:22 PM

Mungkin Najib hanya mahu jawab soalan2 yg telah ditapis mengikut skrip yg disediakan. Senangkan...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 8:23 PM

Jangan tengok TV3 lagi. Saya dah berhenti tengok TV3 completely sejak 3 minggu lepas.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 8:26 PM

Berani kerana benar, takut kerana salah......pepatah Melayu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 8:33 PM

Tun tetap ada class. Najib ni dah setaraf dengan Anwar. Tak dapat terima hakikat. Semoga Allah melindungi Malaysia dari dikuasai Dap. Sedih tengok Tun

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 8:42 PM

Bala baharu pulak datang,Sabah jadi sasaraan lepas ini mungkin pula negeri lain. tunggu dan lihat.Eloklah serahkan untuk orang lain ambil alih.Harap terbukalah hati insan ini.

....................
Reply To This Comment ...................
Malaysian Cybertrooper
June 5, 2015 at 8:58 PM

Salam Sdr Din,
Sejujurnya saya merasa sebak melihat Ayahanda Tun diperlakukan sebegitu. Entah mengapa ketika menonton video ketika pihak PDRM cuba menghalang Tun dari berucap saya teringatkan sebuah lagu Allahyarham P. Ramlee yang bertajuk Sabar :

Beginikah derita hai orang yang sabar
Dituduh berdusta walaupun bercakap benar
Nama ku dicemar mana ku pergi orang tak gemar
Iman ku takkan bertukar dari menipu biar terlantar

Mengapakah dunia hai penuh tipu daya
Dosa dan maksiat itulah yang diutama
Si jujur menjadi mangsa pandai menipu lekas berharta
Biarlah aku merana aku tak rela hidup berdusta

Di mana keadilan yang aku harap-harapkan
Mengapa kezaliman menjadi balasan
Yang lemah ditekan yang berharta jadi sanjungan
Padamu oh tuhan aku serahkan tetapkan iman


Semoga Tun diberikan kekuatan dan kesabaran untuk meneruskan perjuangan yang masih belum selesai.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 9:01 PM

Pahlawan Bugis mendapat bunga
Eh mana dia haram x tiba !

Pahlawan Bugis bibirnya pink
Tak habis2 kaki kencing...

Pahlawan Bugis gagah bersilat
Piiraaahh langkah sumbang umpama lalat...

Pahlawan Bugis cuba bertapa
Sapu harta x kira masa...

Pahlawan Bugis belayar malam
Dah x kenal halal haram

So... ada lg yg berani ngaku Pahlawan Bugis ???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 9:04 PM

D Bugis boy still got balls
Just... left in safety box at home..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 9:26 PM

Sori bro.

Sabah sarawak pun harap pengundi saluran 1 & 2 saja. Pengundi saluran 3,4 & 5 memang tidak berkenan sama najib suda.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 9:30 PM

Pegi sabah...gempa bumi.
Pegi jepun..gempa bumi jugak..
Mudah2an negeri2 lain selamat..

Tu la..menganiaya rakyat mmg buruk padahnya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 10:11 PM

Cowhide kau dimana??? Salah spell lah Kauhide dimana??? Eh eh salah lagi, tanya je kulitlembu (cowhide) tu dimana ya???

Ohhh, forum townhall konon, Nothing2Hide.....patutlah cowhide, tak gitu???

Tanya je bukan fitnah ok!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 10:55 PM

Darah pahlawan konon!!!!huru hara konon!!!yg pr buat himpunan haram kt sogo tu x brani plk pdrm suruh brhenti,bila TM nk brcakap korang laju jer sruh brhenti..klu xder TM,korang x merasa la dok kt putrajaya ari ni..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 10:58 PM

Pahlawan la sgt

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2015 at 11:51 PM

sy serious rs nk nangis bila tun di buat mcam tue. he is the true warrior. mana pro najib ? masih nak sokong bugis? pirahhh

....................
Reply To This Comment ...................
aIi
June 6, 2015 at 12:09 AM

pahlawan tahi kucing

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 12:48 AM

Tepat sekali cakap jentayu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 1:01 AM

Bibir pink auw auw dgn org tua tun pun kecut sgt.speker sabah ada bsuara juga dlm negeri sudah bergegar begitu. Buat solat hajat la juga dr dok menyalak utk jib bon tu.tak pasal-pasal dtimpa tsunami kan

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 1:29 PM

PAS jangan perasaan jaguh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 6, 2015 at 8:00 PM

Anon 9.01

Terbaik pantun 2 kerat tuan...

Kak mah rambut besar
Nahib kepala botak
Dua2 tak ada otak
Duit 1MDB di lantak

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 9:32 PM

Saya org Sabah confirm sdh x mau undi pak jib bugis ni... Darah pahlawan ka dara pondan nda tau sdh... Nothing2hide hahahahah mgkin jib'sballs2hide kali....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 9:36 PM

Singa betina rambutnya kembang
Mungkin terambil rambut suami
Pru14 pahlawan tumbang
Sebab gst dan 1mdb

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 9:52 PM

Tv3suku tu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 11:02 AM

haha aku suka pantun di atas, lagi2 bro sekalian.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 9, 2015 at 1:04 AM

What coward PM .pretend go to umrah and forget Sabah also.what kind of excuses he gave.

Post a Comment