........... Mohon Di Adakan Forum Tun Mahathir - Najib. Pastikan Tidak Ada Ejekan ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Mohon Di Adakan Forum Tun Mahathir - Najib. Pastikan Tidak Ada Ejekan !

Sunday, June 7, 201555comments

Baru baca betapa glamernya PM berdarah pahlawan Bugis kita di seluruh dunia .....

Artikel di bawah dari Bangkok Post, yang dicopy dari agensi berita AFP ... bermakna banyak lagi portal dan paper turut sama menyiarkan artikel yang sama, contohnya  - businesstimes spore, straittimes asia ....  peeeergh !


Masih panas lagi isu Nothing2Hide untuk diperbincangkan lagi kan ..... saya duk perhati je laporan2 bloggers dan portal mengenai apa yang berlaku dua hari lepas. 

Tampak jelas akan satu trend di pihak pro Najib cara mereka menangani isu ketidakhadiran Pahlawan Bugis ke majlis itu. Mereka lebih banyak menumpukan perhatian kepada kronologi majlis supaya orang tidak bercakap tentang ketidakhadiran Najib.

Mereka duk sibuk pertikai persoalan Tun Mahathir tak dijemput, konon Tun hijack pentas, konon berlaku kekecohan ..... kemudian diajak berdebat atas isu2 sampingan itu. Tujuan mereka hanya untuk alihkan perhatian orang dari faktor utama - Najib TAK DATANG.

Apapun hujah2 spin mereka, rakyat tidak kisah pun. Rakyat terus mempersendakan ketidakhadiran Najib dengan pelbagai poster mengejek ! Teringat isu kangkung tahun lepas ....... tapi kali ini lebih hebat dan memalukan.

Bila menyedari spin mereka tidak memberi kesan kepada persepsi rakyat yang Najib penakut, mereka tumpukan pada seekor kambing hitam.... seorang Penasihat Najib sebagai dalang. Anda dah baca kenyataan dari Pengerusi Sukaguam ?

Malangnya, pegawai berkenaaan telah berusaha menghalang kehadiran Perdana Menteri, menghantar laporan yang kurang tepat, menangguk di air keruh dengan menokok-tambah cerita kepada DS Najib kononnya Perdana Menteri akan diejek sekiranya hadir ke PWTC.


OK, katakanlah kita TERIMA alasan Sukaguam itu ...... bermakna Najib yang berulangkali memperingatkan kita bahawa beliau seorang berdarah PAHLAWAN BUGIS, Kapten kapal perang Bugis yang sanggup melihat kapalnya karam sebelum mengalah .... tidak hadir ke Nothing2Hide sebab takut di EJEK ?


Alahai ....Najib, Najib ...... banyaklah Nothing To Hide !

Teringat tajuk satu artikel portal tajaan PMO yang membawa maksud, Najib Masih Berdarah Pahlawan Bugis, dia tak datang sebab Polis nasihatkan dia jangan datang.  Hahahahaha ..... apakata kita tanya mereka yang berdarah Bugis....

Saya tak pasti apakah putera Raja di bawah ini berdarah Pahlawan Bugis, tapi yang pasti, seorang pahlawan yang berani tidak akan menghebahkan keberanian dirinya. 

Aksi keberaniannya yang akan bercakap, bukan mulutnya yang terjerit2 mengaku dia berani !





Apapun kalau mengikut spin mereka dan kenyataan Najib sendiri, beliau tidak takut untuk bertemu Tun Mahathir dalam isu 1MDB kan ? Cuma keadaan tegang je yang Najib mahu elak..... dan ejekan.

So, apakata kita minta diadakan Forum antara Tun Mahathir - Najib bagi mendapatkan kebenaran isu 1MDB. Mungkin pihak Raja-raja pula boleh jadi penganjur / orang tengah ? Yalah, kalau melibatkan pihak istana, pasti takde siapa yang berani nak mengejek.

Rakyat TERIMA Najib berdarah Pahlawan Bugis ..... Tak perlulah nak ulang sebut banyak kali. Rakyat tak kisah pun ! Rakyat cuma nak tahu kebenaran disebalik isu 1MDB.

Buatlah cara mana sekalipun, asalkan kita dapat dengar penjelasannya.

Pastikan kali ini tidak ada kekecohan, tidak ada ketegangan dan tidak ada ejekan.

PS - Malu beb baca laporan luarnegara yang menyebut Malaysian PM dikritik hebat kerana gagal berdepan pengkritik !

Dulu masa Tun Mahathir dilapor satu dunia sebagai Recalcitrant oleh PM Australia, kita bangga walaupun bunyinya negatif ( degil ) kerana kita bertegas dengan pendirian walaupun diasak kuasa2 besar dunia. 

Tapi kali ni .....alahai....

Satu lagi ..... mohon penasihat Najib beritahu bos anda, janganlah ulang lagi hal darah Pahlawan Bugis tu ... TOLONGGGGlah, naik loya tekak.

Share this article :

+ comments + 55 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 1:41 PM

Rakyat TERIMA Najib berdarah Pahlawan Bugis ??? Aku cuma menerima pemimpinku terutaman PM berdarah MALAYSIA. type tak kisah B,A, O ke zxyz un tak apa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 1:42 PM

Aku tak akan sesekali mengaku ahjib botak tu sbg berdarah bugis! No! Buat malu bangsa aje.
muhyidin boleh je melawat mangsa gempa sabah, pondan bugis menyamar tu sedappp aje gi arab. Konon memenuhi jemputan! Barak obama kapir tu pun bleh tangguh lawatan, inikan plak najib botak tu. Besar dan agung sgt ke ahjib gor botak tu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 1:52 PM

forum nothing to hide tu dah ok sebenarnya.

tun hadir macam orang lain yang hadir.
najib boleh cakap apa dia nak cakap.
kemudian ada sesi Q&A.
tun dan orang ramai tanyalah kalau ada apa apa yang belum jelas dalam ucapan najib.

benda nya sama je macam tun dok buat.

dalam majlis tun, orang boleh datang.
tun berucap, kemudian Q&A.
ada apa apa tak jelas, tanyalah.

basic je pun.

mana ada ejek ejek? bising bising?
takde nya. alasan je semua tu.

rakyat malaysia ni bukannya tak tau adab.

ada sekor dua je yang perangai tak semengah tu. diorang tu pun biasa nya tak datang majlis proper dalam dewan macam ni.

diorang ni kat padang dengan jalan diorang tau la. ramai ramai, diorang boleh sembunyi belakang orang berani la.

kalau betul najib ikhlas, ada fakta yang jelas, cakap je. orang akan tahu siapa yang merapu meraban, siapa yang jelas dan meyakinkan.

masalahnya sekarang, dari penerangan arul, husni dan najib. lagi dijawab, lagi banyak lubang pecah. habis tu. macamana?

blogger/cytro najib nak spin berpusing pusing sampai diorang sendiri dah tak jumpa hujung atau pangkal tu buat apa.

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 2:11 PM

@AnonymousMohon elakkan dari kutuk fizikal ya...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 2:19 PM

Elak najib elak ! Penasihat dah bagi amaran yang tun dah sampai..!!
aura tun akan membuatkan najib terkincit kat atas pentas. Najib akan dimalukan didepan ribuan wakil ngo dan orangramai.

Elak najib elak !! jangan runtuhkan imej sendiri ,....kau pasti terkedu bila disergah tun nanti !!
bagi la alasan apa pun, yang penting jangan sesekali hadir ,...sebab tun dah tercongok lebih dulu kat situ.

Beri jer alasan demi keselamatan diri,...boleh mati diejek nanti, mati kutu !!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 2:22 PM

mak ooiii , jauhnya dia lari.....sampai arab saudi !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 2:34 PM

Okay lah kita jgn ejek dia....
Tapi mari kita beramai2 ketawakan Najib.. wakakakaka...
Rasanya satu msia akn ingat tarikh keramat Jumaat 5/6/15 sbg hari ini dlm sejarah apabila pm Msia Najib Razak kehilangan telur-telurnya hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 2:54 PM

Zaman sekarang orang dah tak peduli kau darah apa sekalipun.....kalau ditetak tetap mengalir darah merah melainkan darah kau berwarna darah predator!!!Dan yang penting darah pahlawan bugis takut diejek dan takut Bini!!!!betul ke??

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
June 7, 2015 at 3:01 PM

@AnonymousAssalammualaikum wmt,
Bila lagi Sang Queen nak rasa puas-puas naik jet yg baru beli. Kalau tak jalan round dunia dgn jet baru tu buat apa nak beli. Nanti bila dah jadi pembangkang tak ada chance ler nak naik macam la ni....
Namun walau macam mana marah sekali pun janganlah ada antara rakyat yg doakan jet tu melet.. pulak. Minta dijauhkan Allah swt....

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 3:09 PM

Umrah? Arab saudi?
Satu cara bagus utk redakan kritikan.
Then ,semua tahu mana saja najib pergi menimbulkan kritikan. Dan di saat Malaydia hilang 13 nyawa kerana gempa ..dia tiada lagi... jgn sampai kita dgr pasal golf diplomasi ,jet hilang tapi najib dah sampai malaysia dan lain2 kenegatifan informasi tentang PM "kesayangan" kita tu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 3:17 PM

Sebenarnya tun tu tak lah takut sangat. Tapi brader Mat Said ni yang dia tak tahan. Mat Said ni yg nak sangat sembang dengan pm pasal asal mula 1mdb ni pun agensi pelaburan terengganu hinggalah dua gajah ni bergaduh besar - sebab sorang tu nak pajak telaga minyak, sorg lg membantah.. bila duit pajakan telaga minyak dah miss, kenalah pinjam meminjam berbeliyon tu.. dan bermulalah sekuelnya..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 3:44 PM

Najib dh x boleh lakukan apa2 kesilapan lepas ni... keadaan semakin parah... apa berita pac sekarang??? dialog dgn TM rasenya mmg x de lh... TM ni dgn yahudi pun selamba die hentam...

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 3:45 PM

Mesti Panglima 1 Bugis tu x sangka Tun M ajak ex-MB Terengganu join sekali.Mat Said macam hero hindustan.Kalah dulu pastu jadi hero. :D

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 3:55 PM

Terbukti kenapa menteri zaman tdm semua kunci mulut dlm meeting kabinet dan buka mulut luar meeting. Dlm meeting kena qna tdm, terkincit para menteri

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 3:59 PM

Confirmed yg Najib itu Kecut & Takut bila Tun Mahathir hadhir dan ingin bersemuka dgn dia. Ingat pantun lama ada mengatakan...

Tangkap ikan haruan
Dapat si ikan keli
Kalau salah haluan
Jumpa tuk guru belajarlah lagi.

Kekuatan Hang Tuah terletak pada huruf 'T'. Begitu juga kekuatan Tun Mahathir terletak pada huruf 'M'. Selain itu, fadhilat huruf 'M' menonjolkan istilah berikut :-
M - Mahathir
M - Muhammad
M - Muslim
M - Melayu
M - Malaysia

Semua ciri-ciri ini cukup sinonim dgn keperibadian Mahathir Mohamad, seorang Muslim, perdana menteri Malaysia selama 22 tahun, pemimpin Melayu bertaraf dunia (world class leader).

Sementara UMNO......
United Malay National Organisation
Under Mahathir No Oppostion

Nama Najib letak di mana....Najib apa ada?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 5:11 PM

Din

Harap disediakan "bullet-proof" head gear untuk Najib sebab ancaman bukan pada badan tetapi pada OTAK Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 5:53 PM

Bagus DT. Usahakan. Sebelum Ramadhan ini.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 6:23 PM

Anon 5:11 PM,
Errr... "bullet-proof" head gear..?? Bukan sepatutnya bullet-proof kneecap gear atau bullet-proof butt gear ke? Kepala dia tak payah perlindungan rasa2nya... :P

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 6:25 PM

Ayat pertama Bro Mad Said kalau diberi peluang berdepan dengan Najib yalah nothing-to-hide Cina Gemuk Jho Lho yang megawal TIA sehingga ingin cagarkan hasil minyak negeri Terengganu.. mungkin TDM dapat second-hand info tapi Mat Said yang berunding, dia tahu cerita dalam

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 6:56 PM

sudah2 lah menghasut Tun..bagi beliau berehat...bangga sangat dgn Najib yg masih menghormati Tun.kalau Najib dtg pun pd hari tu pasti kesanya tidak baik bgi Tun dan kekuatan parti.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 6:57 PM

Saya dah baca alasan dan putarbelit pengerusi sukaguam tu... mcm selalu, bila dah kantoi, maka timbullah scape goat yg diada2kan.. org itu silap, org ni salah , org sana bg info tak betul, yg timbul ialah org2 kanan yg dok susun dan setuju untuk adakan n2h tu, najib tak tau apa2... jadi najib bukan penakut.... alahai... alasan yg dah 5 tahun dok dgr... tapi dulu2 yg salah tn penasihat 7 juta...
Tapi artikel dt banyak merungkai putarbelit mereka... syabas dt.. anda terbaikkk!!!

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 7:10 PM

@langaujangan samakan Tun ngan najib..... jauh bezanya. Najib mungkin boleh terpengaruh dengan orang sekeliling tapi tidak Tun.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 7:15 PM

Bro Din,

Sooner or later people will get tired of this issue.

Sooner or later Tun M will run out of issues to attack Najib.

And thats when Najib will do his counter attack.

Orang yang diam ni selalunya agak bahaya.

Trust me on this.

Cheers

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 7:53 PM

Rakyat Malaysia harus tanya sama ada KokWing dilantik dan dibayar gaji menggunakan duit perbendaharaan. Dahlah bohong kat Parlimen, lepas tu pulak rakyat kena bayar gaji utk pulih imej pembohong? Tak boleh pulih imej sendiri ke? Rakyat dahlah kena bayar GST hari hari termasuk org miskin jugak, lagi naya kalau duit rakyat dibelanja utk perkara persendirian pembohong.

Berapa KokWing dibayar sampai sanggup nak ugut TDM? Nampaknya KokWang rasa wang lagi berharga dari prinsip dan cuba melindungi pembohong negara. Rakyat Malaysia dan NGO/pembangkang harus buat class action suit kalau duit negara digunakan utk kepentingan persendirian pembohong. Kita semua mesti pastikan bahawa duit rakyat tidak diguna utk meningkat imej peribadi pembohong.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 8:25 PM

Aduih menyampah plak tgk muka ah jib kat tv3... Siap pakai sunglasses kat dlm komuter pak arab... Nmpk happy smcm... Org Sabah sengsara.... Dia gumbira kat sana...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 9:08 PM

If you guys carefully look at the parallel briefly :

1MDB

- From the intense pressure Bugis-Degil comes up with all sorts of excuses (including lying and amend in Parliament1) compounded with lamed-coloured powerpoint to expel the 1MDB's intricacies errr...insulting the rakyats' intelligence further...

- Then came Husni FM II trying in vain to explain away the 1MDB fiasco only to be primed as a fall-guy (jadi kambing sembelih for 1MDB).

Nothing2Hide

- No show - yet tried very hard to diffuse or doing the damage-control by the bugis-bootlickers-bloggers yet Bugis-Degil's FB were overheating from the assault and taunts from the rakyats coming in ten of thousandths!!! And, the heat is still rising! You can check his FB Comments. Someone even suggested to release steam to go and read the flaks Bugis is getting at the moment, funny though its a good idea.

-Realising the bootlickers' attempts is not making the rakyats to tone down, so they come with the same shit ie. Suka Guam (scapegoat 1) whilst an PM's aide (scapegoat 2) is to be blame for meddling too much into the supposed 'Open Townhall Meeting'.

Rasa rasa nya all those consultants on Bugis-Degil's payroll -

1- Tak boleh duduk diam (tak tenang)
2- Tak boleh tidur lena (resah-gelisah)
3- Tak boleh makan (tak merasa nikmat kenyang)
4- Tak boleh berak (side-effect kut)

All because of trying to defend the indefensible!

Mind you OSTB, Wan Ahmad Faysal, Kijang Emas & JMD (DT's postings generic yet good for the laymen) are amongst many that has shown that the rakyats can just dissect (and Digest) with high-precision in debunking all the trashes being thrown out in getting 1MDB out of the focus so as the Bugis-Darah Pahlawan could continue his tenure as PM!

Kapal-Sauh Bugis-Degil indeed is sinking!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 9:22 PM

Terima kasih DT. Blogger harapan kami bangsa melayu. Kamu sokong Tun...kami sokong kamu.Harap DT terus berjuang mempertahankan Melayu seperti apa yang Tun lakukan. Jangan jadi seperti blogger seperti 1Malaysia, GAP dan sekutu dengannya...sokong BN tapi tutup mata dengan RM...hina Tun...wahai blogger taik ayam...ko mana standard dgn Tun...kalu ko berdepan dengan Tun pun aku pasti ko macam PM gak...lari...Nothing to hide@dinturtle

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 9:24 PM

Beg to differ with the Reading Man.

Especially when someone said 'Trust Me', that is exactly the keyword to trigger one's intuition.

TRUST is to be EARNED, its not a Commodity easily traded!

Comparing Najib to Tun M??? If you cannot even outfoxed 'Kipas-Lipas Ahli Mesyuarat Tingkap' di Permatang Pauh, what more a 90 years grand old man with 22 years Cap at the helm renown all over the World.

Tun M's heart is where the country is literally (and practically) when he decided to have his bypass locally.

Najib's? An earthquake is something dead serious (including flood or any other mother-nature elements) but 'Awak Awak Kat Mana?'

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 9:40 PM

pahlawan bugis,sanggup melihat kapalnya karam sebelum mengalah..bahaya tu..sanggup parti kalah kalah sebelum sebelum berundur..

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 9:45 PM

Saya tak rasa puak ni berani buat dialog / forum Najib-Tun M. Kalau ada forum pun mungkin Najib sorang,Tun tidak dijemput dan seboleh2nya Tun M akan dihalang dari hadir. Mcm yg kita tgk le...dia org tu sebenarnya reluctant nak jemput Tun.

Si Khairul Anwar Rahmat sendiri ckp "Tun M was not invited but he attended anyway, he is gentlemen enuf to admit it"...well..something like that...

Tapi kita boleh nampak kesudian Tun M hadir seperti org lain jugak. Masa berckp dgn press Tun sebut I just wanna hear his explaination...if he can explain then I will continue to support him. Tapi sbb takut dengan bayang2 sendiri dan bimbang soalan dari Tun yg bakal tak terjwp...nampaknya Pahlawan Bugis sudah "tersentot teloq". After few minutes Tun M sampai, he decided not to attend (ofcoz dgn cadangan polis...kununnya lah...)

So..wallaaa...we can see the drama of the century...PeeYem Ku Encik Soton.....WHAT THE FISH!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 9:59 PM

Berita terkini....

Bursa Malaysia mengumumkan syarikat perladangan Felda Global Ventures FGV telah dikeluarkan dari senarai indeks komposit bursa tempatan.

http://www.astroawani.com/video-malaysia/fgv-dikeluarkan-senarai-indeks-komposit-59142

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xat1/t31.0-8/s720x720/11237570_10153379130589169_4802522931415448978_o.jpg

Harga ringgit terkini (07.06.2015) telah mencecah ke RM 3.76 bagi 1 US Dollar. Adalah nak diingatkan bahawa Malaysia pernah mengalami kegawatan ekonomi tahun 1998 akibat kejatuhan nilai ringgit sehingga ke paras RM3.80 bagi 1 US Dollar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 10:36 PM

@Zus Din
kata pengerusi sukaguam lepas kena belasah, tun tak dijemput.

tapi kata pengerusi sukaguam dalam facebook rasmi nothing to hide sebelum hari kejadian, tun akan dijemput dan jemputan akan dihantar ke yayasan.

same goes dalam umno-online umno-online program-dialog-nothing-to-hide-bersama-pm

khairul anwar rahmat pun budak najib jugak.

kerusi nama tun pun ada apa. lokman nor adam siap bergambar dengan kerusi tun dengan bangganya. sebelum najib mc lah kan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 10:50 PM

"Trust me on this." Ni sama cam arul nasi kandar kata....
Assuming is a term for lazy people

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 11:22 PM

Ada....teloq sambang. Dgn sikap dungu itu mana mampu beliau mentadbir....
Rasa mcm msia ni dah takde pm dah....
Tapi beliau mencatat sejarah....d era moden ini sebagai PM yg d hina d kutuk d benci kerana bacul malah lebih dari itu.
D persenda malah jadi bahan lawak lagi. ANDA GAGAL NAJIB DAN ANDA SEDANG MENUJU KEHANCURAN DUNIA SEBELUM SIKSA AKHIRAT YG MENANTI ATAS SIKAP ANDA

....................
Reply To This Comment ...................
June 7, 2015 at 11:24 PM

Betul la tu....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 11:29 PM

perasan tak most of them guna perkataan 'apa nama....' dlm percakapan
such influence and impact

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 7, 2015 at 11:44 PM

@Anonymous
Anon June 7, 2015 at 9:59 PM...

Patutlah FGV dikeluarkan sebab dah jatuh ke paras terendah iaitu RM1.92. Aku baru tengok tadi kat http://www.bloomberg.com/quote/FGV:MK

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 12:21 AM

oh malaysia ku.tanah air tercinta
aku sedih dgnapa '''yg berlaku

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 12:37 AM

Hari ini dalam sejarah...tahun 2015...seorang perdana menteri Malaysia menngunakan istilah...saya berdarah bugis...saya pahlawan....mana ada dlm dunia ni PM yang mcm ni...pm jepun pun tak ngaku mrk keturunan samurai kamikaze...malunya ada perdana menteri mcm ni...org barat dan lain2 gelak je tengok pm malaysia satu ni....mudah diperkotak katikkan oleh dunia barat dan spore....malunya aku...mana nak letak kemaluan ni......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 1:14 AM

Najib mmbuang peluang keemasan utk menambat hati TM kembali..TM udah jelas kata if jwpn Najib memuaskan dan betul..TM akn kembali sokong....Ya Allah...apa la Najib ni...sepatutnya itu la peluang terbaik meraih kembali kepercayaan rakyat dan sokongan TM...mmg benar la ada mslh besar dalm 1MDB...itu yg lari tak dtg majlis...tiada alsan keselamatan...yg ada hanya takutkan TM dan tiada jawapan yg kukuh utk soalan2 TM..itu ja...

....................
Reply To This Comment ...................
June 8, 2015 at 1:43 AM

Yea...I realised that. Tq sbb ingatkan di sini. Memg ada gbr LNA tunjuk label kerusi tu dah viral. Puak JASA ni memg mesin propaganda Najib dan KAR SukaGuam tu memg penyokong Najib. Bleh tgk kat youtube dia debat dgn Rafizi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 1:56 AM

Cuma satu yang saya nak highlight. Si 1Bugis warrior ada lah PM Malaysia dan President UMNO dan IBU PEJABAT UMNO adalah di PWTC!!

What kind of party President kalau dia sendiri tak SELAMAT masuk SARANG dia? He should be sacking orang orang yang patut 'jaga'dia because it is a reflection that ALL these people are incompetent! The day your 'domain' becomes UNSAFE it means your have LOST control of your ground of turf!

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 3:03 AM

Alfie,

Agreed! Its either that as you said or, Plan A failed, Plan B no plan, Plan C, abscond! Tuh yang pi Saudi kut.

....................
Reply To This Comment ...................
June 8, 2015 at 7:59 AM

Bangun bangsa ku MELAYU
Bangun lah MELAYU BERILMU
Bangun lah bangsa ku BERSATU
Bangunlah demi AGAMA MU........

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 8:18 AM

Masih nak mengharap si bacul menjawab soalan ke ? baik terus desak letak jawatan je. Dah tak daya nak pertahan ketua macam ni. Selalu angkat bakul sendiri & bodoh sombong.

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
June 8, 2015 at 8:25 AM

@AnonymousAssalammualaikum wmt,
Najib bukannya 'lost control' tapi dia yg kena kontrol. Sebab itu dia tak boleh buat apa dan tak tahu apa-apa tanpa kebenaran dan arahan sang pengontrolnya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 10:38 AM

ada any online petisyen utk suruh PM kita yg tak berapa seberani utk letak jawatan. klu tak ada pls buat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 10:47 AM

perasaan tak ds najib kurang amik Q&A masa press conference scara live. kebykan pre recorded or tv1 n tv3. ke aku yg xpnh tgk.huhu .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 11:20 AM

pahlawan bugis tersohor takut kena ejek? LOL

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
June 8, 2015 at 12:46 PM

Assalammualaikum wmt,
Malik Alsamani!
Macam mana Melayu boleh bersatu dibawah kepimpinan Najib kalau penasihatnya bukan Melayu?
Bagaimana Islam nak bersatu kalau penasihat Najib bukannya Islam?
Merharap tak jadi kesalahan....
Tapi bak kata pepatah: 'Harap ada percaya tidak'.
Ontahlahhhhhhhhhhh!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 2:18 PM

Tun x kisah ttg namanya.. yg penting agama dan bangsanya terjamin pd masa depannn
Parti lemah sebab PM bangang !.. jgn kaitkan dgn TM...

Klu dah nama pun LANGAU.. memang langau lah sikapnya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 2:19 PM

The Reading Man..
Tara baca punya org
Klu dah hamba abdi Najib.. itulah sikapnya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 2:26 PM

maap cakap yea...dgn ini diserlahkan sendiri kemunafikan najib...dr 3 sikap munafik udah diterjemahkan sendiri oleh najib sendiri..err ke dah ketiga tiganya....he he heee...

1...tidak amanah
2...mungkir janji
3...bohong/dusta/nipu dan sewaktu dgnnyewww...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2015 at 5:46 PM

@Othaman Ahmad pada telur yg tinggal

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 9, 2015 at 8:55 PM

Setuju...tun dr dlu lgi x kisah utk jdi pm popular...klu dia rasa baik utk rakyat dan negara, dia truskan. Tu pasal jadi nkve, klia, putrajaya, klcc dan sebagainya....sape yg kata x berfaedah tolong bg hujahnya dan aku akan balas....

Post a Comment