........... Tun Mahathir Bicara Negara - Full Video | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Tun Mahathir Bicara Negara - Full Video

Saturday, May 16, 201568comments


Alhamdulillah .... berlangsung dengan berjaya tadi Majlis Bicara Negara Bersama Tun Mahathir di Hotel Tower Regency, Ipoh.  Sambutan begitu hangat diberikan kepada Tun Mahathir dimana dewan yang berkapasiti 1000 orang itu penuh sesak dan lobi hotel juga dikerumuni orang ramai yang ingin mendengar Tun Mahathir berucap.



Saya rakam video sepanjang ucapan Tun , ada 3 part dan 1 part soal jawab. Semuanya akan saya letak disini sebaik saja siap upload. No edit.













Share this article :

+ comments + 68 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 7:27 PM

Tq din.....!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 8:20 PM

Tq din.

....................
Reply To This Comment ...................
rakyat marhaen
May 16, 2015 at 8:29 PM

Tqvm abg din

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 8:33 PM

U're gr8 bro. Kslau ada ramai lagi blogger macam kamu, Malaysia tetap akan peroleh pemimpin berkualiti. Allah saja yang memberi kesihatan dan kekuatan kepada kamu untuk terus berjuang.

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 8:36 PM

Terima kasih dinturtle ..:)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 8:43 PM

I love you Din. Dikau lah Serikandi negara.. Kalau kau ada masalah nak mintak tolong ke apa just roger aku Din..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 8:43 PM

Tq tq

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 8:45 PM

Terbayekk boss

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 8:51 PM

Brother Din you are the best, tq

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 8:53 PM

Trima kasih. Usaha yg baik utk memberi ramai lagi mendengarnya. Syabas

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 8:53 PM

Terima kasih abang din

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 9:00 PM

TQ Bro.

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 9:04 PM

Lepas balik umrah...terus kerja...wah...superlatives....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 9:10 PM

sy agk terkilan x dpt hadir..dari kecil TUN adalah edola sy fan kini 40thn sudah umur sy..apa.pun SYABAS ADMIN krn CEKAL walau dihentam dikritik namun ADMIN TETAP BERSAMA TUN M...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 9:16 PM

Kami yg x dpt hadir amat menantikn vid ini.. T ksh bbnyk dinturtle...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 9:24 PM

Mikrofon tak power la Din. Suara Tun tak tenggelam timbuk. Tak berapa nak fengar..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 9:36 PM

thx pak din...I luv tun mahathir 4 ever

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 9:50 PM

Thanks you very much owner blog.Baru sampai n nak cari ade x Tun M cakap speaker dewan negara nak resign.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 9:51 PM

Assalamualaikum, utk menurun kan D S Najib dr Perdana Menteri dan president UMNO sy rasa kita misti ada se org peminpin utk mengerak kan perangcangan ini...
A leader must leads this campaign... only it works..
Najib Teluk Intan..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 9:54 PM

What has this Najib done for the country during the past 6 years





What has Najib done for the country these past 6 years?



....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 10:03 PM

Tq din

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 10:06 PM

terbaik bro Din..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 10:22 PM

berseri seri wajah ayahanda tun....maafla ayahanda kami masih lagik memerah kudrat ayahanda....lebiu...he he he..

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 10:33 PM

Thanks

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 10:35 PM

mohon dnload dan re-upload untuk di kongsi kepada seluruh rakyat malysia...sy akan msukkn link asal dari blog saudara..terima kasih..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 10:37 PM

Ayam for U....hahahahaha...

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 10:41 PM

Thanks din penyu....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 10:53 PM

Tq Din

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 10:57 PM

Terima.kasih banyak DT..Terbaik

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 11:06 PM

Tun. You owed us a thing. Explai why did you tesigned before?

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 11:21 PM

Tq bro

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 11:22 PM

Insha Allah...sama ada saya cuba taipkan dan diedar ke serata tmpt or di cd kan audionya dan letak di serata tmpt...

tq brader din....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 11:23 PM

Terbaik bro..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2015 at 11:26 PM

Alhamdulillah ... Ribuan terima kasih pada Din Turtle sebab sudi merakamkan ucapan Tun khas untuk pemyokong yg tiada kesempatan menghadiri majlis ini.

Kami amat menghargai jasa Tuan.

....................
Reply To This Comment ...................
May 16, 2015 at 11:36 PM

@Aku Insandipersilakan... video2 milik rakyat

....................
Reply To This Comment ...................
May 17, 2015 at 12:01 AM

Tq bro....x dapat pergi tgk video pun jadi la

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 12:44 AM

Najib mme bodoh...ambil 3 penisehat british diprjabat najib..tak percaya pada penjawat awam dan warga tempatan....agenda yahudi semasa kejatuhan empayer ottoman adalah dengan mengalakkan hutang dan kadar feadah yg tunggi atas dasar reformasi dan istilah2 yg melunakkan semasa sultan ottaman memerintah...sama situasi den nsjib atas dasar transofmasi...nkra ..dll lagi mereka mremujuk berhutang dng banyak dengan bank mereka. .hutang dan riba adalah senjata yahudi mrnjahanamkan ekonomi islam melayu mengunakan istilah tranformasi...gst...reformasi dll lagi....undur najib undur rosmah....najib dan anwar sama saja

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 12:54 AM

Memang dok ternanti-nanti video ni..alhamdullilah....
Terima kasih Tuan....moga-moga kita berjaya membawa keyakinan rakyat terhadap UMNO....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 1:19 AM

Kalau ada masa tuan2 boleh baca blog sanusi junid.
Beliau banyak refer blog DT juga.

Paling penting, menurut beliau kita dan Greece hampir sama. Cuma berbeza dari segi penghutang. Di mana Greece negaranya yang berhutang tapi kita, 1MDB yang berhutang.

Namun, jumlah hutang 1mdb lebih besar dari hutang negara Greece.

Dan kedua2 Greece dan 1MDB menggunakan khidmat Goldman Sach.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 1:22 AM

Bahan bacaan yang baik..

http://sanusijunid.blogspot.com/2015/05/unity-not-economic-solution.html?m=1

....................
Reply To This Comment ...................
May 17, 2015 at 2:19 AM

Syukur kerana Allah masih memberikan Malaysia seorang insan yg mampu menyedar dan mencelikkan fikiran rakyat walaupun sudah berusia 91 tahun. Semoga Allah kurniakan kesejahteraan kpd Tun Dr Mahathir.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 4:05 AM

sdra din,

I have seen a media statement allegedly by pandikar amin:

1. Undated
2. Unsigned
3. .....effective today(?)
4. No mention he denied meeting tdm
5. No mention he denied seeing and telling mahathir

Saya rasa macam ada satu yang tak kena pada media statement tersebut.

Adakah tdm tuduh "resigned" effective yesterday 16 May? Look at the first para!

Was this media statement a "Rushed Job" imposed on pandikar to counter tdm's public statement?

Was this media statement done witnout pandikar's consent?

Wallhuaklam









....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 4:11 AM

Aku lihat Tun Mahatir dah tak macam dulu, Kesihatan nya pun agak berkurang. Bagilah dia berehat jDua Penerangan yang diberikannya itu di Taman Melawati Dan Ipoh ini pun dah cukup menggelatarkan najib dan penjilatnya. silap haribulan najib tidur tak lena. Aku mendoakan agarTun Mahatir dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik oleh ALLAH S.W.T

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 6:09 AM

en.din..dable cek nengok pendikar amin tak jadik berenti..lenkali kalo tak tetap pendirian penakot perit jgn nyembang ngan org len beria ia nak berenti...ciskek punya org..haku lebih percayakan ayahanda tun dr pendikar yg lembik ngalahkan cirit...ciskek..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 6:47 AM

semoga urusan kalian dipermudahkan..aminn

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 8:59 AM

Aku bukan tak sokong Najib atau Tak sokong UMPORNO... pemimpin Yang ada Dalam Kerajaan harini bukan tak bagus kalau semua Nak jadi macai YES Bo's YES Sir negara akan rugi Dan kemajuan pembangunan keselamatan Negara akan Terancam....dulu UMNO berjuang Untuk Rakyat laa. pun sama.....tapi ada banyak half menyusahkan. Rakyat.. najib turun Nak bagi Muhyidin sama jugak....sbab zaman laa sekeliling pemimpin ni ramai macai2 macai penyamun.... patut depa. ni pun sama kalau najib letak Jawatan elok macai2 macam Ketua Bahagian yang tak boleh pakai pun dibuang ...macam kegagalan PRK P44 Permatang Pauh Baru ni laa...elok laa Ketua dia Letak Jawatan nasihat najib nasihat muhyidin Dan nasihat macai2 ni letak jawatan...zaman LA banyak penyamun harta rakyat Dari Nak bela nasib rakyat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 9:02 AM

Terima kasih Saudara Din Turtle!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 10:08 AM

Mohon share

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 10:22 AM

ayahanda tun M paling hot bila orang asing yang menentukan halatuju negara kita..
sama dengan kes anwar tahun 97 dulu..tp apa boleh buat selagi ada najib ..terlalu mudahlah kuasa asing bertapak dan tak perlu reformasi lg..yang perlu hanyalah transformasi dan bermacam lagi basi yang susah nak difahami..

....................
Reply To This Comment ...................
May 17, 2015 at 10:34 AM

Usaha yang bagus. Tahniah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 10:40 AM

Bro Din,

Its good you put up the video. So we can debate the content more matured and civilised manner.

Not hentam tak tentu hala. I may not be 100% agree with you, but i am sure you are not my enemy.

We are not like pakatoon or any other keyboard worrior. If my opinion not the same as yours, then i should be kill or pancung kepala.

We should not be too judgemental and easy too jump on the conclusion. We should not listen to one person only. But we have to ask a lot of opinion from a lot of people.

Cheers.

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 10:44 AM

Inilah satu satunya blog yg kami sering kunjungi utk mendapat berita terkini tentang Tun Dr Mahathir.

Tuan blog masih setia pada TDM. Tidak mudah dibeli dgn wang ringgit.

Alhamdulillah ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 10:52 AM

Najib tak sedar yg org asing nasihat dia buat benda bodoh dan menghancurkan lepas tu orang asing jugak yg bg pd kawan mereka utk dedahkan.

Suda kena main daa......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 11:34 AM

Jgn terkejut klu anwar bebas dlm masa terdekat..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 11:56 AM

blog lain yg pro Tun ialah: apanama, kadirjasin, outsyedthebox, jebatmustdie, shahbuddin.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 11:58 AM

@Anonymousaikkk takkan din ni pompuan??
apapun, saya ucapkan jutaan tahniah dan tkasih kpd DT yang telah berkorban jiwa raga dan segalanya demi kebangkitan orang melayu umno...
Semoga DT akan dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki... Keberanian dan kebijakan DT akan menjadi suluh kpd seluruh orang2 melayu....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 1:02 PM

Bro Din,

This article by RPK is epic win hahahaha

In Malaysia Today - We oppose BR1M because it will make it harder to oust the Gov.

Cheers

The Reading Win

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 4:20 PM

@AnonymousBro, I Am For U dah bertukar jadi Ayam For U ke ? Aku pon tergelak gak bila dengar Tun M mengajuk sebut I Am For U dalam video Bicara Negara Part 2 minit ke 8.30.

....................
Reply To This Comment ...................
May 17, 2015 at 6:13 PM

Saya menjemput TDM serta dinturtle dtg ke kuala pilah la pulak.....daerah ni pun masih dlm msia ! Takkan tak sudi kot ? Kita punya wakil rakyat lagi best dari najib tu.....tak buat apa2 pun...makan je la gaji buta. Ofis pun jarang dia masuk....tapi mewah beb !Setidak2nya najib cuba gak tipu rakyat dgn cerita pelaburan beliau.

....................
Reply To This Comment ...................
May 17, 2015 at 6:37 PM

Sudah ada pemandu tambah lagi 3 penasihat British? Apakata just bagi jawatan PM pada orang British juga.

....................
Reply To This Comment ...................
May 17, 2015 at 9:25 PM

Bro Din....interesting revealation by TS Sanusi Junid

http://sanusijunid.blogspot.com/2015/05/unity-not-economic-solution.html#more

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 9:45 PM

Bro Din,

I think Tun M attack has became more of personel attack.

If i dont like my teacher, i dont like him because of the way he teach. Not because of his big tummy, bald head, bad breath and whatnot.

This is becoming more like pakatoon. If you cant get people understand the issue, attack that person (serangan peribadi).

From the comments i read, its more like hentam sana sini. Tiada pandangan dan komen membina. Does we really want to know and settle the issues or we just want to kick Najib no matter what happen?

From the video, someone should ask Tun M, who is the next DPM? That person should be a man that can takes order from Tun M.

Kicking out Najib will not make Umno better. Since Tun M days, rakyat see Umno as corrupt party and gila kuasa. Cronism. Gangsterism. And all the sm hahaha..

Tun M say Hadi want Najib to stay because pakatoon can take over the gov in next GE. What about other pakatoon leaders? They also want Najib to stay? I dont think so. Only Hadi want Najib to stay. Thats mean pakatoon want Umno to win next GE. Am i right..??

Cheers.

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 10:49 PM

@Anonymous

Tun M tak nyanyuk…dia cakap benar…rujuk disini:

Pandikar Amin kata: “Saya ada kekecewaan. Itu yang saya cetuskan kepada Tun (Dr. Mahathir). Tetapi semalam saya sudah buat kenyataan media, saya tak akan letak jawatan,” dari: http://www.bnbbc.my/?p=47260

Pandikar Amin sendiri yang mengakui beliau berjumpa Tun M dan bercakap begitu….tetapi kalau kemudian dia ubah fikiran dan tak jadi letak jawatan tak ada siapa yang patut dipersalahkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 18, 2015 at 3:16 AM

terbaik

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 18, 2015 at 5:41 AM

Ingatkan era penjajahan dan Penasihat British dah habis dah sejak 31 Ogos 1957? Ada lagi rupanya........ Tubuh `konsultan' pulak tu! Punyalah ramai kakitangan kerajaan yang cerdik pandai,masih ambik penasihat luar pula.Lekeh sangat ke Pegawai Tinggi kerajaan kita. Yang ni dia jawab tak kenapa dia ambik penasihat British . Tun M pernah buat "Beli barangan British sebagai pilihan terakhir"....berjaya!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 18, 2015 at 9:25 AM

Amin Ya Rab al amin.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 18, 2015 at 1:32 PM

Itupun selepas dia jumpa najib..

....................
Reply To This Comment ...................
May 26, 2015 at 6:20 PM

Bukan tak layak tapi dia tak percaya kebolehan bangsa melayu itu sendiri.

Post a Comment