........... Seluruh Lembaga Pengarah 1MDB Harus DiPecat dan Polis Kena Siasat ! .... siapa yang cakap tuh ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Seluruh Lembaga Pengarah 1MDB Harus DiPecat dan Polis Kena Siasat ! .... siapa yang cakap tuh ?

Thursday, May 21, 201537comments


....seluruh Lembaga Pengarah 1MDB harus di pecat dan Polis dipanggil untuk menyiasat mereka !

Siapa yang kata begitu ? Kalau setakat Rani Kulup yang cakap takkan saya nak letak di sini. KLiK dan tonton sendiri -




KLiK untuk ke Youtube

1:40 - Buanglah ! Pasal mereka yang menyebabkan PM terpaksa menanggung ... ( tapi ) tak dibuang lagi...

Kalau syarikat itu saya punya, dan dilapurkan ada beberapa perkara luarbiasa berlaku, dengan tak semena2 CEOnya pinjam samai 10million ... lepas tu setiap bulan saya kena bayar interest 100-200 million ... tak pernah saya terfikir mana2 syarikat dalam dunia tanggung macam gitu beban berlaku di Malaysia ...

What do you do ? BUANGLAH ! CEO ni buang ..... dan bukan buang ( saja ) ..Panggil Polis siasat .  Ambil tindakan !

Jadi rakyat tengok,  barulah pimpinan kerajaan rasa bertanggungjawab... ambil tindakan serius.

Kalau tak buat begitu, ini akan membeban dan bawa kita jatuh ke bawah.

Baca juga APANAMA.

Share this article :

+ comments + 37 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 10:21 AM

Pecat semuanya termasuk ajib sekali, masa dah suntuk, lg lama ditunggu, lg bertambah bebanan, lbh sukar utk pemulihan.

....................
Reply To This Comment ...................
May 21, 2015 at 10:23 AM

Sampai ketahap TSMY pun dah tak tahan lagi dengan kedunguan Najib tapi nanti lepas adalah pulah penjilat tegar Najib akan mulai kutuk TSMY dan tuduh dia sebagai agen kepada Tun M dan perbagai lagi tuduhan ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 10:25 AM

ada yang berani bertanggungjawab ker. kalu ada mmg bagus ler Bro.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 10:37 AM

problem nya najib xleh buang banyak Simpan rahsia.Too many.skeleton in the closet.

....................
Reply To This Comment ...................
May 21, 2015 at 10:37 AM

Sepatutnya 'Nakhoda' yang pertama sekali patut dipecat. Lepas tu baru cari pegawai bawahan sebagai saksi atau dihadapkan bersama boss mereka di Mahkamah. Buat kerja bagi pihak Rakyat secara tidak telus dan kabur. Gaji penasihat Omputih pun tidak tahu siapa bayar. Haramjada# pun kerajaan yang saya beri undi.

....................
Reply To This Comment ...................
May 21, 2015 at 10:44 AM

Lembaga pengarah melapor kpd siapa ? Jadi sebenarnya najib yg punyai tanggungjawab paling besar ! Se WAJIB nya beliau mendahului senarai pembuangan itu dan d siasat serta merta. Ini melibatkan negara , maruah bangsa. Mana mungkin beliau tidak tahu perjalanan 1Mdb ini kerana beliau lah pencetusnya. SIASAT KESELURUHAN ! TERMASUK KEKAYAAN ANAKNYA D USA TU....SERTA ROSMAH YG BERCITA RASA TINGGI ITU.
ALLAH MAHA ADIL.....

....................
Reply To This Comment ...................
May 21, 2015 at 10:50 AM

Ini video spy ke? It is very very damaging to Najib! Tak tahu lobang mana nak lari, sembunyi!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 10:56 AM

The clock is ticking but for every seconds that passed and Najib still at the helm....the harder UMNO-BN is to come out from this doldrum.

Kapal bugis nih is listing real bad and its taking in water yet we don't see the URGENCY in the upper echelon of UMNO's hierarchy, lebih teruk tidor dari Pak Lah ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 10:59 AM

Ahmad Maslan tunduk je....kenapa? Tak setuju ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 11:14 AM

From the video tu,kita boleh conclude apa sebab nya Ah Jib Gor the Bugis warrior tak ambil tindakan. The reason is simple,semua nya membabit kan 'R2J' ia itu Rosmah,Reza and JhLow.

Rosmah must have maneuver all the moves that benefited Reza thru his proxy/partner BEHIND our dayus Bugis PM punya back. JJ was a powerful and instrumental figure that who could have HELP Rosmah to made all the 'right noise' to the relevant people in the government and 1MDB.

I dont deny yang the IPP was a lope sided deal TAPI under the pretext or alasan nak JIMAT duit untuk rakyat,ia di beli balik oleh 1MDB,Ah Jib Gor membenar Rosmah dan Reza ROMPAK rakyat berBILLION ringgit mengguna JhLow punya ''corporate business proposal' yang mengguna nama syarikat yg MEGA untuk menyakin kan si pahlawan Bugis yang BODOH ini. In returns for their cohorts to add credit-ability to JhLow's proposal in using their reputable name,a ridicules amount of COMMISSION,BROKER'S FEE,INTEREST was agreed and PAID.

Kesimpulan nya Ah Jib Gor the bugis warrior TELAH MENIPU rakyat dengan cara menyakin kan kita dia mahu jimat beberapa juta untuk kita TAPI di belakang kita, isteri dia dan anak tirinya MEROMPAK berBILLION dalam SENYAP dan GELAP

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 11:20 AM

orang kenyang memang selalu tunduk....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 11:28 AM

sebak dan hamper menitis air mata sy bila merenung videoclip dari abg Din.
Thanks dato sri Muhyidin. Anda telah membuka mata penyokong2 umno yang sudah menjadi UMNGOK!
Mohon semua ahli umno, saya menyeru, termasuklah saya yang ahli seumur hidup ni, bangkitlah semua, kita turunkan najib dari terus menjadi liability parti dan kerajaan yang disayangi sekarang.
Mohon TSMY terus benada spt hari ini, bukannya esok bernada lain bila berdepan dgn najib sebagaimana sikap pundik-kar amin yang tak berapa nak mulia.
Cukup cukuplah menyusahkan kepala dan hati nurani rakyat.
Mohon kp semua.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 11:31 AM

dia tunduk je sebab dia tahu kalau najib tak jadi pm..dia antara yang terawal akan disingkirkan drpd jadi calon..

doa rakyat yang dianiaya dah mula menyerap masuk dalam hidup mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 11:34 AM

Perang sudah bermula, aku yakin lg 2-3 bln lg najib akan letak jwtan,

....................
Reply To This Comment ...................
May 21, 2015 at 11:40 AM

Dia mmg tuju kpd najib... klu lah najib boleh buat2 faham... adoi... klu dia ni berckp je takde action tak guna, kasi lawan lah.. sbb klu umno bungkus,dgn dia sekali bungkus

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 11:40 AM

aku sangat kagum dengan ucapan TSMY yang begitu berani menyuarakan isi hati demi agama, bangsa dan negara tercinta. namun aku berasa hairan jugak kepada mereka mereka yang hadhir tu. ada kah mereka benar benar memahami dan menyokong luahan hati TSMY atau boleh dikatakan mereka hadhir untuk memenuhi korum sebab bila depan PM begitu jugalah tingkah perilaku mereka. mereka akan bertepok sorak bila PM berucap menunjukkan sokongan kepada PM. kalau beginilah perlakuan mereka, bolehlah dianggapkan mereka itu saperti lalang dan akan membawa kejatuhan kepada parti.

macamana pun sekalung tahniah kepada TSMY kerana berani menunjukkan pendirian dan kejantanan.

....................
Reply To This Comment ...................
May 21, 2015 at 11:49 AM

jika Ah jib gor turun..saya mohon sangat pilih la pemimpin yang paling baik dalam UMNO..cara berpolitik harus berubah..rakyat mahukan pemimpin yang bukan sahaja bersih malah dilihat bersih..politik Umno perlu lebih aggresif dalam melawan pembangkang..buang cara lama yang dilihat tidak dapat memenangi hati rakyat..dan yang paling penting pilihla pemimpin yang ikhlas dalam memperjuangkan Agama,Bangsa dan negara..kita sudah tiada masa..BERANI BERUBAH

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 12:28 PM

Wow betulke ni? Entah2 besok TSMY buat penafian u-turn pulak macam Pandikar. Mintak2 yg ni betul dari hati sanubarinya, dan org2 UMNO yg dok bertepuk tangan tu (tak termasuk Maslan) dapat faham. Jgn buat2 faham macam tengok maharaja lawak, tersengih nak tunggu gelak je.

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
May 21, 2015 at 12:43 PM

Assalammualaikum wmt,
Alhamdulillah!
TPM dah tunjukkan pendiriannya.
Maka terserlahlah betapa tidak benarnya kata-kata 'semua ahli UMNO sokong saya'.

Terima kasih Din, semoga usaha dan ketekunan anda diberkati Allah swt.

....................
Reply To This Comment ...................
Malindo
May 21, 2015 at 12:44 PM

Salam hormat Din.3 Bulan yg lalu pernah saya comment di beberapa blog ayat ini"Sebaiknya PM Malaysia harus Non Activekan semua BOD 1MDB agar beliau dan komite audit,polis boleh melihat atau meneliti segala dokumen"ini yg dilakukan disini(Indonesia)kerna disini kalau tak buat apa rakyat mau,demo dpn istana president tiap hari dari ratus NGO/LSM.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 12:45 PM

Muhyiddin ni mmg hebat orang nya walopun rupanya tak segah Najib.katanya dikota.tengok lah pegawai peribadinya yg bermasalah habis dibuang.Tak macam Najib baik sangat sampai sampah sarap pun nak simpan.Tapi dengan Tun M bole pulak dia berkasar.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 12:48 PM

cikgu maslan tak berani punya...dia adalah pembodek yesman, mana bley lawan tokey. Skali ah jib mah tuya bagi renovate pjbt, cikgu maslan akan jadi serupa pandik-kar. Terus U-turn. Ingat, dalam politik bukan pas saja yang ada U-turn, pencacai umngok (bukan umno) pun adaaa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 1:06 PM

Wat la 1 sistem baru utk smua ahli akar umbi dr bn utk pilih sape jdi pm...bg ler calon tak kurang 3 individu. Pastu suruh dorang kempen/debat dpn ahli. Masukkan sesi soal jawab dgn ahli skali. JGN BG DAH PERWAKILAN DAN AMT WAT KEPUTUSAN PSL DORANG NI KEBANYAKANNYA HIPOKRIT...

Buat undang2 baru yg akan pastikan penyeleweng negara dan talibarut akan dikenakan tindakan sekeras2nya...kalau x di buat akan jadi sama la gak...KLU SMUA YG MASUK POLITIK KATA NAK BERKHIDMAT UTK BANGSA, AGAMA DAN NEGARA. MEREKA X YAH RISAU UNDANG2 BARU NI...DGN KOMITMEN MEREKA, BAGI MEREKA GAJI YG LEBIH TINGGI SUPAYA KURANG/TIADA ANASIR MENYONGLAP

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 1:12 PM

setakat ni muhidin hanya berckp, dulu pn begitu, semuanya hanya masih berckp bila mesyuarat last2 kami di belakang presiden.

kes yg ramai mengkritik pm berkenaan tabung haji lepas tu buat u turn lepas mensyuarat MKT xkan kita dh lupa?

sekarang ni muhidin pn saya x percaya. saya x percaya kita boleh menaruh harapan pada mana2 pimpinan umno. sekiranya mereka menjulang agama bangsa dan negara dr awal lagi mereka akan rally buat undi x percaya. kenapa masih menunggu? nk test market ?

saya rasa kita x perlu rasa seronok sgt last2 kita semua akan hampa. umno sudah tidak boleh diharap lagi

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 1:17 PM

I no longer support Najib !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 6:18 PM

1mdb ni dh cacatkn umno. Problem ni dh melekat kuat dlmkepala semua org. adakah najib ego smpai x nak dengar nasiht timbalan dia?? x wajar lgsung sebb ego sorang, semua kena tanggung.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 6:22 PM

Kemanakah hilangnya RM27 billion(USD7.5 billion) duit 1MDB?


1. Riza Aziz(pemegang amanah Rosmah Mansor) USD1 billion(hartanah, tunai, multiple investments products)
2. JhoLow (komisen dan putar alam) USD2 billion(perhotelan, perbankan, hartanah dan forex)
3. Kebodohan Najib (kerugian pelaburan, penangguhan urusniaga dan joli) USD1 billion.
4. Kos agen2, Goldman Sach dan emolumen USD1 billion.
5. Keuntungan bisnes partnet (Petro Saudi, Aabr Investment dll) USD1.5 billion.
6. Kontinjensi dan lost in space( mcm mh370) USD1.1 billion, KEMUNGKINAN BESAR DUIT INI BOLEH DIRAMPAS BALIK, JIKA TINDAKAN CEPAT DIAMBIL.

Najb oo.. Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 6:34 PM

http://msomelayu.blogspot.com/2015/05/muhyiddin-sudah-masuk-giar-empat-untuk.html

....................
Reply To This Comment ...................
May 21, 2015 at 7:12 PM

Once a Red Indian chief told off his wife in astonishment ……..
“Wife come.. many moon come.. big chief no come.. but baby come.. how come…??????”.

In other words…
Look Jibby.. many years passed by.. Tun has left pm office.. but big scandal & scam come.. so, HOW COME…..?????

Humpty Dumpty sat on the wall.
Fatty Jibby shall have a big fall.
Oh tweetle dee.. Oh tweetle dum.
The cries get bigger with the beat of drum.
Jibby & Semah have got to go.
Goons So Taxing we can’t take it no more.

GST – Goons So Taxing.
Jibby & the gang are stupid goons/gundus.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2015 at 8:20 PM

@Anonymous

kan saya dh kata. tgk komen muhidin dlm belutin td..

dh x boleh diharap org2 umno. hanya nk harap tun je yg lwn najib

....................
Reply To This Comment ...................
bluk
May 22, 2015 at 2:08 AM

Politicians.tgk muka2 heavyweight yg dok depan semua ad ms solidariti sokong najib.so ad 2 kmungkinan:1) yg hadir ni just nk spy ap yg tpm ckp n blik repot kt najib.maka najib akn buat ap yg patut utk cekmate tpm n sapa yg sokong.2)yg hadir ni tgh tinjau2 n stndby kem mn nk sokong.2 yg tjuk muka kt dua2 kem.btw,skrg kita harus trima.mmg ad 2 kem yg sedg bperang.bukn kem tun vs kem najib,tp kem yg xsanggup tgk malaysia kena jual vs kem yg sanggup tegakkn benang basah sbb takut periuk ns sndr tjejas.

....................
Reply To This Comment ...................
May 22, 2015 at 2:54 AM

Tranparency, integrity & accountability..

Oh yes... At last by virtue of Muhyddin's admission, the truth prevails. Billons were mysteriously lost & spent unwisely by scoundrels without the knowledge of the DPM and the cabinet ministers.

Both Najib & TDM committed bail out. Nevertheless, Najib did it in discreet manner and only made it known when blown out of proportion. Unlike Najib, TDM tabled his initiative in the cabinet ministers meeting for mandate. There was no secret or hidden agenda as the immediate following day became the headlines splashed over at every newspaper and media news report in the country. Money spent for the NS Highways, Twin Towers, Penang Bridge, Putrajaya, LRT railways, etc are worthy and recognized world class and regard as proud heritage and legacy of the nation for a long long time

That demonstrates how industrious and determine but transparent Tun Mahathir was. He is the best thing ever happened to us and by the graciousness of Almighty Allah, he is still surviving with good health and charisma to protect the well being of the people and the country.

I simply love & respect this grand old statesman.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 22, 2015 at 9:56 AM

Masa TS Muhyidin ckp..
"Yg datang ni bukan cerdik sgt... oura2 cerdik"..
Tunduk rapat mat maslan...
Hahahahaha !!!
Tepat bang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 22, 2015 at 12:53 PM

Hadir x semestinya setuju
Klu Maslan tau TSMY nak.ckp lagu tu, tobat dia x dok kerusi depan.
Kan dah kena 2,3 biji.. "x cerdik"... hahahaha.. dirent kena hentam dik TSMY....

Mat Umno Pendang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 22, 2015 at 12:55 PM

Rasanya ayat "kami di blkg Presiden" kena ada.
Tp hentam tetap hentam.
Biar najib tau... yg ada kt blkg dia, x semestinya setuju apa dia buat !!

....................
Reply To This Comment ...................
May 23, 2015 at 12:53 AM

http://m.themalaymailonline.com/malaysia/article/zahid-orders-probe-on-maker-of-dpms-sack-1mdb-video
Kan dah kata?😜😃

....................
Reply To This Comment ...................

Tolong baca buku Rothchild konsperasi dajjal.ibnuyacob.

Post a Comment