........... Rosmah Dan Najib Ada Juta2 Dalam Akaun ? Mohon Di Saman Sarawak Report ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Rosmah Dan Najib Ada Juta2 Dalam Akaun ? Mohon Di Saman Sarawak Report !

Tuesday, May 12, 201513comments





Adakah pendedahan atau dakwaan terbaru dari Sarawak Report melalui artikel Making Millions Overnight..... Is It Proper And Is It True ? mengejutkan anda ?

Saya tanya juga rakan2 ..... rata2 yang beri respon tidak menampakkan kerterkejutan langsung ! Kenapa ek ?

Apapun, SR harus menunjukkan bukti akan dakwaan sebesar itu terhadap FLOM kesayangan rakyat dan pasangannya. Mana boleh sesenang itu mahu bersandarkan key sources atau banking insiders untuk menghalalkan dakwaan seserius ini.

Kena ada bukti untuk back up dakwaan yang Rosmah sering mendepositkan jumlah wang yang besar kedalam akaun peribadi di CIMB yang kemudiannya akan digunakan buat membayar bil kredit kad yang tinggi ( In particular, the PM’s wife, according to banking insiders, is known to have deposited very large cash amounts into her account at CIMB bank, which have then been used to pay enormous credit card bills.)

Begitu juga pasangannya yang didakwa  sering membuat pengeluaran tunai berjumlah jutaan RM dari akaun peribadi di AmBank. ( The PM himself has been known to make huge cash withdrawals amounting to several million ringgit, at critical times from his own personal account at AmBank in KL )

Pastinya dakwaan2 sebegitu akan mengundang pelbagai spekulasi negatif akan sumber wang itu seterusnya tambah menghangatkan lagi kritikan negatif atau fitnah terhadap FLOM dan pasangannya.

Demi menjaga nama baik dan kredibiliti First Lady of Malaysia, saya amat berharap Datin Seri Rosmah dan pasangannya Datuk Seri Najib dapat menyaman Sarawak Report atas penulisan artikel yang jelas bersifat menghasut serta menfitnah ini.


Prinskrin dari artikel berkaitan
Jika benar SR mempunyai bukti akan transaksi2 itu, ini juga merupakan satu kesalahan mengikut akta BAFIA . Bagaimana mungkin maklumat peribadi seperti itu boleh terlepas ke tangan orang lain. Kena siasat ni !

Share this article :

+ comments + 13 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2015 at 3:06 PM

sarawak report buat fitnah,kau jadi tukang sebar pula....baguslah...

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2015 at 3:14 PM

Ini kes BAFIA. Jika perkara ini di jadikan sandaran, macam Rafizi, ada kah sistem perbankan di Malaysia itu selamat ?

Kes menanjak peribadi srperti ini mesti di hentikan KECUALI sudah masuk kes mahkamah.

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2015 at 3:30 PM

@Anonymouspulak ? saya suruh siasat dan saman SR !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2015 at 3:32 PM

Bior dia orang siasat dulu Bro Din. Semenjak dua menjak kes 1MDB,tobat lahom aku tak percaya laki bini tu. Dek pong bukang main gi mari gi mari. Mana dapat seng?Shopping sokmo2.

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
May 12, 2015 at 3:44 PM

Assalammualaikum wmt,
Aduhaiiiiiiiii! Apa dah jadi? Nampaknya isu sokongan kpd PM semakin panas jadinya....
Makin lama akan semakin banyaklah yg terdedah......
Jangan lawan 'orang tua' tu kalau tak cukup perisai....
Sekarang serangan dah bertumpu kpd PM dan isterinya....
Kita sama-sama tunggu perkembangan selanjutnya......
Tidak ada siapa yg mampu menentang ketentuan Ilahi....
Buat baik dibalas baik, buat tak tentu dibalas.......?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2015 at 6:23 PM

masalahnye ade ke orang tgh siasat atau buat2 siasat je?

....................
Reply To This Comment ...................
Popogomi
May 12, 2015 at 6:45 PM

Pelik kan mcm akta BAFIA bangsat tu. last2 orang jahat yg berkepentingan terlepas. Aku pun bukanla syok sngt kat rafizi tu tapi kes dia kena tarik pasal BAFIA tu memalukan. Dia ckp dan tunjuk benda betul tapi dia plak yg kena. Mcmni mcmana orang nak tiup wisel?
Balik2 bank malaysia tak selamat la apa la. Hoi mangkok kau ingat orang simpan duit sngt ke kat malaysia? Kita ni kira hampeh punya financial district. Tak laku. Takde kelas. Ada akta mcm bafia pun orang belumba deposit tempat lain. Benda mcm BAFIA tu digunakan untuk melindungi orang jahat.

Sekian

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2015 at 7:08 PM

salam,
saya sokong agar sr disiasat. dah ada orang kata sistem bank kita tak selamat dah kerana rahsia seseorang boleh pecah kerana maklumat dalaman. kalu kita ada duit banyak, mungkin maklumat bocor dan jadi ancaman culik kepada keluarga kita. macam juga kerahsiaan kat singapura yang boleh bocor maklumat kewangan 1mdb yang tiada duit. patutnya 1mdb saman jer sr kerana fitnah. kalu diam bermakna benar dan bukannya bersabar untuk elak perkara lebih buruk berlaku. salah dah tindakan tu. kalu sr tak benar dan adakan maklumat palsu, ahjibgor patut saman seperti mana rafizi dan tony phua disaman. kalu tak saman bermakna laporan itu benar kerana diam tanda setuju benar. peguam ahjibgor kat mana? mana loyar ahjibgor? saman dulu kemudian tarik balik bila nak ke mahkamah? tu pun mau kena ajar ke? makan bertahun juga tu kalu naik mahkamah. kurang-kurang dapat perintah tutup mulut.

....................
Reply To This Comment ...................
May 12, 2015 at 8:16 PM

Ni apa citer pulak ni.....adoh hai ade lagi. Mmg glamour diaorg ni. Betul tak?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 12, 2015 at 10:22 PM

Entah!!!!kita suruh siasat dan saman....bukan nak sebarkan fitnatun....nnt rizal mansor boleh tolong jawabkan dulu....MANA ADA BEGITU RAKYAT.....HAHAHA...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2015 at 6:40 AM

Anon 7:08

Kalau banking system Malaysia 'rock-solid' masakan Najib jelaskan...,

1- Duit 1MDB dah dibawa balik dari Cayman Island

2- Duit tuh (ADA???)disimpan di BSI-Singapore (loan repayment tak leh bayar, apasal ekk?)

3- Peraturan Bank Negara "menyusahkan"

Nih bukan aku cakap kat parliament.





....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2015 at 12:32 PM

Belum pernah tersurat dalam sejarah negara isteri pemimpin (termasuk pihak pembangkang) diaib-kaitkan dgn salah guna kuasa, rasuah, riak menonjol dsb. Itu baru hukum di dunia, belum di akhirat nanti

....................
Reply To This Comment ...................
July 12, 2015 at 6:20 PM

bukan fitnah lg, sekarang ni dah terbukti betol apa yg sarawak report dakwa, siap mengaku lg tu akaun dia..ko tu je yg lembap n buta+taksub..secara x langsung mempengaruhi penilaian ko..bodoh..kan ko jgk yg malu skg

Post a Comment