........... Bila Pemimpin Umno Sendiri Cari Jho Low ....... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Bila Pemimpin Umno Sendiri Cari Jho Low .......

Saturday, May 2, 201521comments

Cuba anda klik dan baca kenyataan Syed Ali Cheras di bawah - bunyi macam 'geram' jer dengan pergerakan umpama siput babi ( snail ) pasukan penyiasat yang ditubuhkan khas bagi menyiasat dakwaan terhadap 1MDB. Kenapa tak panggil lagi si Jho Low itu ? tanya beliau sambil merujuk kepada laporan2 pendedahan oleh Sarawak Report.


KLiK
We cannot tolerate any more delays from the task force. It's imminent that Jho Low is investigated immediately as the money funneled away was meant for the development of the country and its people.

Betul ke apa yang ditulis oleh Syed Ali ni ?

The rakyat are waiting for answers. And so am I.....

Saya percaya kita semua masih ingat lagi peristiwa yang dilakar melalui gambar ini -


Dan nama Syed Ali di antara yang dinamakan sebagai penganjurnya ....  Ingat lagi ayat2 Ketua2 Bahagian selepas bersolidariti bersama Najib itu -

- 1MDB berada di landasan betul dan kerugian syarikat itu perkara biasa serta tiada unsur penyelewengan.

- Tiada apa-apa yang cuba dilindungi oleh perdana menteri dan kerajaan

Kemudian masing2 bertekad mahu balik kampung dan beri penjelasan kepada akarumbi kisah sebenar mengenai 1MDB seperti yang diceritakan oleh Najib kepada mereka.

Sekarang ni apa cerita pula ? ? ?

Begitu juga dengan perjumpaan ini -


Sama juga ..... semua berpuashati dengan penjelasan Najib dan masing2 berjanji akan sebarkan penjelasan Najib mengenai 1MDB kepada akarumbi .....

Alih2 mereka pun bising pasal Jho Low dan minta orang itu disiasat.

Untuk apa disiasat Jho Low kalau tidak ada apa2 masalah dengan 1MDB ?

Apakah mereka nak kata yang Najib telah menipu semasa memberi penjelasan tempohari ?

Atau mereka yang sebenarnya menipu bila mendakwa Najib telah beri penjelasan yang memuaskan hati mereka ?

Ada sesiapa ahli Umno yang sudah mendengar penjelasan mengenai 1MDB dari Ketua Bahagian atau Pemuda sebagaimana yang mereka janji ? Mohon dikongsi penjelasan itu jika ada ....

Adakah sokongan yang kononnya diberikan oleh ahli Umno kepada Najib itu bersandarkan kepada Kebenaran 1MDB atau sokongan BUTA  atau ada sebab lain ?

Share this article :

+ comments + 21 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 2:26 AM

Any investigation on the 1MDB is TABOO!!!! Its better for Ah Jib Gor to ignore all form of accusation and report than letting an independent inquiry on these issues.

The only way JHLow can manage to execute a MEGA deal of this magnitude it is because of the 'name dropping ' allowed by Ah Jib gor based on Rosmah expectation that anak dia pun nak buat business. Even a CAPUK carpet seller Deepak can do business with her and the ketua wanita UMNO SELANGOR, tak kan anak dia sendiri nak settle for 'peanuts' punya project.

I am sure arwah JJ had a hand to assist Ah Jib Gor in approving a project of this magnitude by advising Ah Jib Gor to emulate ala American style of adminstration where the President power is absolute and can 'override' many approval.

The fiasco on the 1MDB is of such great magnitude ,the audit trails of the money won't be very hard to trace. That could be the reason why Ah Jib Gor prefer to IGNORE these serious accusation.

Being a hen peck husband he is ,we can be sure Rosmah does not want him to step down because she adores the limelight and the wealth that comes with it. People like Mumtaz were the early 'birds' that made tons of money with her. Our special envoy arwah JJ even at one time carve a special position for as our "FLOM' to ampu her,untill we the rakyat made noise about it.

I think Rosmah has more to loose than Ah Jib Gor ,if he steps down. Judging from her life style,we can conclude the lower their level of inferiority complex , the more people like her need to show and flaunt their wealth. Her daughter's wedding is one good example of her showing off their high class pedigree to the upper echelon in Malaysia and internationally .

Ah Jib Gor PM's position is her pay-off for all the years of waiting and playing 2nd fiddle among the UMNO's wives. This woman is poison!!

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 6:05 AM

1. Jelas apa yang dikatakan oleh TDM dalam beberapa siri ucapannya iaitu sokongan KBUs terhadap najib adalah palsu....mereka2 ini mata duitan dan ganjaran.

Pengamatan saya, ramai lagi sebenarnya yang tak bersetuju dengan najib tapi takut bersuara.

Kebenaran tetap kalah kepada kepalsuan dan realiti kepada fantasi

Wallahuaklam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 6:11 AM

sdra din,

Penyokong najib kutuk tdm dan suruh beliau bersabar tunggu laporan ag dan pac, kenapa syed ali cheras ini tak sabar2 suruh tangkap jho low? Langsung tak logik. Ini bermakna, saya sokong atau saya sentiasa di belakang najib itu palsu semata2

....................
Reply To This Comment ...................
May 2, 2015 at 6:42 AM

Seperti biasa ... tok syed belum masyukkk .... dah masyuk baru nyanyok

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 7:21 AM

Entah la bro din. Ini la punca2 rakyat hilang keyakinan dengan UMNO/BN. PRK Rompin dan Permatang Pauh tak boleh jadi ukuran sokongan rakyat kepada UMNO/BN andai UMNO/BN yang menang. 2 kawasan tu tak boleh menjadi sample bagi keseluruhan Malaysia. Pemimpin2 UMNO perlu jujur kepada rakyat. Kami adalah penyokong setia UMNO yang semakin menjauh hati. Jawablah semua persoalan rakyat yang dibangkitkan oleh Tun M. Jangan dihina dan dicerca negarawan seperti Tun M. Adakah UMNO lupa bagaimana Kedah boleh kalah bila pemimpin UMNO negeri menghina Tun M. Serangan pada Tun M hanya menambah kebencian rakyat kepada UMNO. Hanya berkata jujur akan menyelesaikan masalah. Jawab pertanyaan rakyat. Mohon pucuk pimpinan negara lebih menghargai penjawat awam dari punahsihat swasta yang diambil untuk memberi nasihat kepada pemimpin. Kaji semula kewujudan 'DRIVER' yang dibayar gaji tinggi dan banyak memberi arahan kepada pengurusan profesional kerajaan yang telah lama berkhidmat.

....................
Reply To This Comment ...................
May 2, 2015 at 7:40 AM

Erm.....kenapa jadi macam ni.... hilang kepercayaan rakyat terhadap pemimpin

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 7:48 AM

UMNO makin kuat...rakyat makin benci

Jadi dorang ni suma.tengah syok sendiri..julanglah lagi..tinggi lagi

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 8:07 AM

Senario yg berlaku....
Najib cuba bina company utk investment yg konon menguntungkan... tapi sekelilingnya kabur dgn duit yg melimpah ruah.. tapi setelah kabur, khazanah 1mdb makin susut ditambah kegawatan nilai wang, minyak dan turun harga yg lain... cuba menutup dgn sedaya upaya termasuk menekan rakyat dgn cukai asal boleh, sekatan cola tentera (3 bulan),penutupan jabatan nkra, pembatalan atau gendalakan projek kerajaan pada peringkat perlaksanaan dll... nasib kwsp masih baik, namun ramai tahu sudah banyak disiphone kan wang di dlm... jadi skrg dia mengharapkan sumber lain termasuk menunggu harga minyak naik... kesuntukan masa menyebabkan dia cuba memujuk rakyat dgn berkata ttg pencapaian negara walau langsung tak berkaitan dgn rakyat... dgn audit 1mdb makin hampir, najib tertekan... nasibnya baik dgn adanya menteri pengampu sekeliling...
Persoalan adakah najib akan gantung diri?
Atau lari?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 8:51 AM

masaalahnya ada diantara akar umbi lebih bijak dan pandai serta lebih terdedah daripada ketua ketua cawangan yang ada. disebabkan itu ketua ketua cawangan nampak sangat bodoh apabila berdepan dengan mereka mereka ini. ketua ketua cawangan bercakap mengikut teks apa yang diberikan pusat melalui ketua ketua bahagian.

nampak sangatlah tuan syed tu seolah olah mempunyai agenda tetentu didalam memberikan kata, atau pun kebanyakan pemimpun UMNO berkelakuan sebegitu untuk memberikan mesej merekalah pejuang agama, bangsa dan negara. semasa berdepan dengan pemimpin nombor satu negara lain pulak diucapkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 9:36 AM

UMNO sudah dikuburkan.

Kini ada Kelab SYIOK SENDIRI.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 9:57 AM

Itu pandangan Syed Ali. Pandangan Shahrir dan Salleh Said Keruak pula sebaliknya.

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
May 2, 2015 at 10:30 AM

Assalammualaikum wmt,
Maka sebab itulah Tun M berani kata, mereka yg sokong tu hanya didepan saja. Dibelakang mereka kata 'tak sokong'.
Dikalangan Ketua Pemuda dgn orang kuatnya dah keluar cerita 'tak sokong; walaupun kemudiannya dinafikan.
Sekarang Ketua Bahagian Cheras pula lahirkan nada yg bermaksud 'tak sokong'. Tak tahulah kalau semua itu fitnah pihak lain dan nanti akan ada penafian dari KB berkenaan.
Entahlah..... Dah haru-biru jadinya.
Apapun kita biarkan PRK Permatang Pauh dan Rompin selesai dulu......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 11:23 AM

Salleh syed keruak tu nk dpt mileage politic. Dah beriye2 nk lobi jdi ketua menteri seterusnya. Shahrir Samad lebih kepada safe statement

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 11:43 AM

Semuanya bermula seawall awal niat 1MDB mahu ditubuhkan. Musang dan anak musang sekeliling projek ini sudah mengatur strategi bagaimana mahu mendapatkan habuan masing2 sebelum 1MDB boleh bernyawa stabil lagi. Sistem urus tadbir yg rapuh didokong oleh manusia Iman yg nipis dan haloba yg besar pasti menghancurkan tujuan 1MDB ditubuhkan.

UMNO akan dipandang pengkhianat melayu sepanjang zaman dalam sejarah hitam bangsa melayu, malah akan dibenci anak cucu kemudian hari sekiranya tidak ada wira yg lebih iman dan jatidiri melayunya menjadi penyelamat yg akan mengambil alih kepimpinan melayu ini, Wira berhati berani, tawadhu, bijak dan tegas bangkit menyelamatkan UMNO.

Setiap Kali UMNO melakukan maksiat dan kedurjanaan kpd bangsanya setiap kali itulah luka terbuka kembali maka mengalir menyakiti bangsa melayu tidal terubat selagi tidak muncul Wira bangsa ini.

PM hanyalah jawatan, sekiranya dia dilihat gagal mengurus dengan baik, maksiat dilakukan, Cepat cepatlah mereka yg diberi kepercayaan oleh rakyat bangkit tukar PM sebelum luka mendalam dan melumpuhkan saraf dan otot kuasa bangsa ini.

#menanti wira sejati

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 3:29 PM

salam,
tuan syed tu suruh cari jlow pasal dalam temuramah jlow ada sebut umno. dia lupa presiden umno dan jlow tu nama bunyi hampir sama. ahjibgor dan jlow. sama bangsa ke tu? bila tuan syed nak tukar nama seiring dengan nama presiden ahjibgor. lepas ni mungkin tuan syed tak akan fening lagi. presiden umno tak tipu ketua bahagian. cuma guna ayat sastera dalam penceritaan 1mdb. tdm guna bahasa perniagaan dan ekonomi. kena guna nombor. sastera tak perlu nombor, kalu rugi hanya sebut sahaja berada dalam keadaan sangat baik dan dilandasan yang betul. kerugian itu normal dalam perniagaan. turun dan naik sesuatu keuntungan itu sentiasa. kekadang naik dan banyak yang turun. tapi kalu dalam ekonomi macam tdm cakap la.kalu menang prk, mungkinkah pm pi bercuti lagi untuk cari pelaburan dan menemani anak berbulan madu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 8:35 PM

Najib had sworn under sumpah mubahalah that he did not know who Altantuya was and never met her. I believe, you all believe and even mahathir believes him

What if najib takes another oath of sumpah mubahallah as follows:

1. That he had no prior knowledge of any arrangement by anyone to kill altantuya
2. That he had no prior knowledge of any attempt by any party(ies) within 1MDB and or party(ties) ) linked to 1MDB to make the disappearance of 1MDB's borrowed money.

BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 2, 2015 at 9:36 PM

mungkin dia juga telah membaca dokumen yang kadir jasin kata telah diberi kepada pembesar2 parti dan sedar akan betapa seriusnya isue masaalah 1mdb kepada negara.

....................
Reply To This Comment ...................
May 4, 2015 at 2:37 PM

Senang je baca game umno nie. Depa bising Psl jho low bukan atas dasar prinsip dan kebenaran tp lebih kpd perut depa. Depa nak game najib utk minx lebih,kenapa jho low dpt lebih kami dpt ciput?with all the pressure from rakyat n statesmen mcm tun, puak juak umno nie gunakan itu sbgai leverage utk paw najib kaw2.depa x peduli Psl negara.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 5, 2015 at 2:20 PM

Misi berjaya dah .Ada org kata dia Antares 60 ketua bhgn yg dapat setengah juta tu.

....................
Reply To This Comment ...................
May 5, 2015 at 6:18 PM

Sempoi.....tapi best !
Dlm makna tu......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 5, 2015 at 10:23 PM

Berkubur UMNO maka merempatlah melayu. Jangan salah sesiapa, salah lah diri anda sendiri.

Post a Comment