........... Bicara Negara Bersama Tun Mahathir, Ipoh .... Ada Juga Cubaan Sabotaj... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Bicara Negara Bersama Tun Mahathir, Ipoh .... Ada Juga Cubaan Sabotaj...

Friday, May 15, 201516comments


Semalam saya dihubungi pihak penganjur majlis Bicara Negara Bersama Tun Mahathir, Ipoh bagi memaklumkan akan satu usaha mensabotaj program itu.

Di bawah adalah flyer yang didakwa diedarkan dibeberapa lokasi dan turut disebarkan di media sosial.

Untuk makluman, majlis dianjurkan oleh sekumpulan rakyat biasa yang prihatin dengan situasi sosio politik negara terutamanya dalam isu pertembungan Tun Mahathir - PM Najib. Tujuan memanggil Tun adalah supaya memberi peluang kepada rakyat untuk mendengar sendiri dari mulut beliau apa yang diperjuangkan.

Biar Tun Mahathir sendiri yang jelaskan Apa masalahnya, dan Kenapa beliau berkata yang Najib harus berundur jika BN mahu terus berkuasa PRU14. Dan memberi peluang supaya Tun dapat menjawab segala pertuduhan yang banyak dilemparkan terhadapnya oleh pihak2 tertentu melalui media perdana.

Penganjur hanya menjemput Tun Mahathir seorang saja untuk memberi ucapan. Tidak ada sebarang aturcara majlis sepertimana yang dinyatakan dalam flyer palsu di bawah -


Programnya mudah ..... Tun datang, berucap, menjawap soalan dan beredar.  Tidak ada jemputan khas atau mana2 pemimpin lain akan berucap.

Ia adalah PROGRAM RAKYAT.

So ... status FB seperti di bawah adalah berstatus FITNAH.



Program akan berlangsung ESOK, SABTU 16 Mei, 2015 jam 3:00 petang. Diharap dapat datang lebih awal. Bertempat di Hotel Tower Regency, Ipoh ..... ada dalam Waze kepada sesiapa yang tidak biasa.

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi AJK Penganjur -

012 - 5308677  - Fadil

013 - 4761380  - Adaha


Jom sama-sama kita meriahkan majlis dan tunjukkan SUARA RAKYAT bersama Tun Mahathir !

Share this article :

+ comments + 16 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2015 at 9:46 AM

Harap tun dedah semua...minta daim datang sekali.kalau bole.....1mdb usa yerancang hancurkan dana dan tabung orang melayu melalui penisehat warg asing najib....APCO salah satu penisehat yahudi yg jadi talibarut.....syabas tun .... anugerah tuhan untuk malaysia.....semua dasar tun sudah dikrtepikan oleh najib....undur najib rosmah jho low

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2015 at 9:52 AM

Bro Din,

There is one saying (copy from my boss) on the current issue. I asked him, what is your opinion on the Najib, 1MDB etc; he reply to me: kita sepatutnya perbaiki diri sendiri dan bukannya jatuhkan orang lain. I just walked away after that.

And i remember listening to M.Jackson song the other day on Lite.fm, man in the mirrow. You can google up the song. Change yourself first. Nice song.

I keep repeating the same thing, kick out najib will not bring any changes. Trust me on that. Kick out all the warlord and the man that pull the string in Umno, after that changes can be made.

From my humble opinion.

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
May 15, 2015 at 10:01 AM

@Anonymousthats what Tun has been doing all his life - trying to change the Malay mindset.
Then again while doing that , someone is seen plundering the nation's wealth ..... what do we do ? Close our eyes, let it be and just keep on changing ourselves ..... be damn what's happening around us ?

....................
Reply To This Comment ...................
May 15, 2015 at 10:02 AM

Bro, bila Tun mau turun seremban?

....................
Reply To This Comment ...................
May 15, 2015 at 10:04 AM

@Unknownsaya rasa jika ada yg jemput, Tun sanggup turun.

....................
Reply To This Comment ...................
Small Green Fish
May 15, 2015 at 10:32 AM

Is your boss working at 1MDB? Because he is sidestepping the issue.
We can change ourselves, but this would not affect 1MDB, which is the issue that Tun and the Rakyat wants resolved. This is because Tun and the Rakyat do not control 1MDB.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2015 at 10:34 AM

One thing first at a time bro...!!! Nak kick All the warlord bukan kerja mudah. Oust Najib first...

....................
Reply To This Comment ...................
May 15, 2015 at 10:54 AM

Your boss ? No wonder why u cannot have your own opinion......pity on u bro

....................
Reply To This Comment ...................
May 15, 2015 at 11:01 AM

Permasalahan besar bangsa melayu......tidak memahami isu sebenar dan impak daripada isu tersebut. Bila ada diskusi selalu terkeluar tajuk. Asal mula satu pertanyaan....terus melalut menyerang peribadi atau cerita2 lama. Hidup ke depan...yg sudah2 bagaimana mampu kita ubah. Yg boleh d ubah atau d rancang adalah masa ke depan...tak terfikir kah sedangkan mata dan wajah kita pun arah kedepan.....langkah kita pun satu tapak ke satu tapak jugak ke depan. Cuba kita melangkah ke belakang....boleh , tetapi kan susah...Betul tak ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2015 at 11:20 AM

For Ah Jib Gor aka Bugis Warrior is a clear case of "familiarity breeds contempt". This clueless and empty headed Bugis Leader indirectly has reversed every effort that Dr M did in gaining back our land via the morning raid by PNB from the foreign powers and owners.

The near missed of him almost bundling ALL our asset and natural asset like the oil reversed in Trengganu is sheer stupidity. A FAILURE in 1MDB in fulfilling their commitment could and would make the foreigner investors and power the WHOLE country. With the current financial crisis 1MDB is facing, the question is WHEN will these foreigners start taking control of our assets!

This empty headed man that is surrounded by expensive consultants is stupid enough to billions to these guys to teach and help him bring foreign powers to 'jajah ' us back,when he can do it for FREE!

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2015 at 11:47 AM

Jho low adalah mangkuk ayun yg mesti dinyahkan dari bumi ini....celaka kamu jho low....masa di TIA dulu pun namanya ada....agaknya dia yg suruh cagar minyak..gas..kepok lekor dulu tu...jho low mmg pengkhianat....ceo 1mdb si arul kanda tu pulak sedap je tiap2 bulan makan gaji riban2.....dia peduli apa dgn duit 1mdb tu....janji gaji jalan....makan sedap2 kat hotel tu bila blk dr ofis....jho low sedap enjoy tiap2 mlm kat disco LA sana....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2015 at 12:28 PM

Najib's problems started with the 1 Malaysia concept...everything starts to fall apart 1 by 1...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2015 at 2:25 PM

Mudah-mudahan segala urusan dipermudahkan. Semoga kekusutan ini akan selesai secara aman pada suatu hari. Usaha terkini Tun wajar sekali kita ambil kira sebagai iktibar yang berguna di hari kemudian.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2015 at 3:55 PM

Semua suku kaum kulit bersawo matang nusantara di himpunkan di Malaysia dalam satu bangsa,dikenali...Bangsa Melayu. Merangkumi,Bugis,Minang,Suluk,Bajau,Sungai dll...............untuk mengelakkan perpecahan bangsa.

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
May 15, 2015 at 5:28 PM

@Anonymous

Anon May 15, 2015 at 3:55 PM,

Sepatutnya begitulah. Semua suku bangsa melayu sama ada orang asli, minang, sulu, bajau, kadazan, iban dll adalah melayu. Cuma mungkin membezakan hanyalah melayu islam dan melayu bukan islam.

Penjajahan telah menyebabkan perpecahan di antara kita. Keturunan kaum pendatang di negara ini pun suka kita dibahagi2kan begitu.

Dalam borang bangsa sepatutnya ada 2 pilihan sahaja - bumiputera dan bukan bumiputera. Cuma diruangan agama sahaja mengikut agama masing2...


-------------------

Saya doakan semoga Tun Dr Mahathir terus diberi rahmat Allah untuk terus berjuang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 17, 2015 at 6:04 PM

Ape ko ngarut ni anonymous.

Mula2 kata change diri sendiri jgn kick2 orang ni. Tapi last2 conclusion dia kena kick semua warlord dalam umno. Lagi ramai yg di kicknya. Ubaj diri pegi kelaut. Haha

Post a Comment