........... Arul Kanda Dan Shahrol Tunda Jumpa PAC, Shahidan Kata Jangan Stress ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Arul Kanda Dan Shahrol Tunda Jumpa PAC, Shahidan Kata Jangan Stress !

Monday, May 25, 201533comments

Ni ada dua berita terbaru dari TheStar,  yang ini keluar pukul 11:30 -

KLiK

Jangan stress ( tertekan ) sangat dengan isu GST dan 1MDB, kata Shahidan di Parlimen.  Yang bercakap stress, Yang mendengar pun stress, Rakyat pun ikut stress. Kurangkan stress dengan berfikiran positif !

Baik punya nasihat .... ok, tarik nafas dalam2 .... tenangkan fikiran dan fikirkan yang positif saja tentang GST dan 1MDB ..... kalau boleh cari la.

Tak pun, tengok jer muka Shahidan yang tersenyum kat atas tu ....

Tengah duk mencari elemen positif, terbaca pulak berita yang baru keluar jam 1:00 tadi -

 
KLiK


Katanya, Arul Kanda dan Shahrol Halmi tak boleh jumpa PAC untuk di soalsiasat. Arul ada kerja kat luar dan Shahrol minta tempoh sebulan untuk persediaan sebelum bertemu PAC. Keduanya sudah maklumkan pada PAC.

Sabaaaaaar..... Jangan stress ! Fikirkan yang positif ... Takpun perhatikan muka Shahidan kat atas tu .... pelan2 hilanglah stress  tu .....

Takpun berwirid lah .... Tunggu Audit, Tunggu Audit, Tunggu Audit ..............

PS - Tidak ada kaitan kedua berita di atas ya, cuma kebetulan keluar selang 2 jam di TheStar

Share this article :

+ comments + 33 comments

....................
Reply To This Comment ...................
May 25, 2015 at 1:38 PM

BUYING TIME........Ada apa2 nak ubah sempat lagi. Nampaknya diaorg lagi power dari PAC. Sbb tu TDM sarankan suruhanjaya d raja.... Kalau tak mcm ni la jadinya......eh lupa plak .....TUNGGU AUDIT!.......TUNGGU la

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 1:50 PM

tunggu audit... tunggu audit... ambil masa sebulan... sorang keja luar, sorang minta tempoh sebulan.. jadi tambah sebulan lagi ker baru blh dgr report.. kalu tambah sebulan dari bulan 6 jadi bulan 7.. pastu sambut raya.. tambah sebulan lagi.. jadi 8.. pastu sambut merdeka.. tambah sebulan lagi... malas nak sambung.. sambung sendiri ler..

think positive, tunggu audit... tunggu audit...

....................
Reply To This Comment ...................
May 25, 2015 at 2:16 PM

ehhh...dulu kata bukan main berani, skrg mcm nak lari...Nak bincang jawapan apa nak bagi...so nmpak mcm dia org pun tak tau nak ckp apa depan PAC....senang citer tak yakin nak bersemuka......

Aku yakin semua BOD tu terpaksa ikut kemahuan Najib.....Kalu tak...takkan dia orng berani buat keputusan yg mengarut...mesti ada seorang yng berkuasa arahkan.....Mcm pembunuhan altantuya gak..mesti ada motifnya samaada terdedahnya keselamatan Negara atau lain2....


....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 2:37 PM

Bangkai gajah nak ditutup dengan sehelai daun lalang, akan nampak jua.

Soalan yang patut ditanya oleh PAC kepada Arul Kanda adalah 'di manakah penyata bank BSI Singapore Limited yang menyatakan ada USD 1.103 bilion wang 1MDB di dalamnya itu'? - Ini adalah soalan wajib.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 2:44 PM

...lebih baik tunggu selepas PRU 14....bila sumua dah 'bungkus'...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 2:51 PM

sah!
ini game yang najib manage.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 3:19 PM

Letih kekadang melihat gelagat depa ni....mcm mana x stress....depa duk pulun gaji ribu2 sebulan...masalah ke xda masalah ke depa peduli apa....xkan kena penjara punya....dah ramai dah yg terlibat mcm ni boleh selamat punya....kabel kar depa besaq....jgn stress...chak...tgk muka pak idan kassim...chak skli lagi....BN memang terbaiklah abad ini...mana ada negara lain yg boleh buat mcm kerajaan kita buat...statement pun boleh ubah2 lepas 2 bulan...oh pak jib....tun mahathir...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 3:38 PM

DT. . .
Kita bincang kes1mdb saja setakad ini di sini.
Kalau kita nk bincang kes atartunya tu elok tunggu ditajuk lain.

....................
Reply To This Comment ...................
May 25, 2015 at 4:12 PM

He..he..' kemungkinan alasan ' yang sudah pun bermain dalam kepala kita semua. Manusia licik akan sentiasa "berkesempatan"..

Nur Jazlan. Mampu tidak buat kerja ?

ARAHAN MESTI datang dari PM Najib sendiri untuk PAC dan Audit Negara ! Ini yang hendak kita dengar dari mulut beliau ! Sebab apa ? Ini JANJI2 beliau, ok ? Itu kenapa kita tidak boleh suruh beliau turun sekarang. Beliau berikrar dan berjanji. Kita tuntut !

Tiada audit, hendak saman macam mana DT ? Amaun duit yang di salahguna (tanpa rekod) mesti di tebus kembali - sampai lubang cacing !

Jika mereka cuci tangan, PM baru yang menggantikan TETAP juga kena "bail out!" segala permasaalahan 1MDB. Lagi biol !

He..he.. bukankah bersabar itu besar hikmah nya. Taoi ada had lah... Umno kena pulih juga. Bila ? Dari saat ini ! Tapi aku tengok masih lagi kung kali kung !

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
May 25, 2015 at 4:40 PM

Assalammualaikum wmt,
Najib bukan macam Pak Lah. Asas kekeluargaannya lain. Berbeza sangat. Kalau Pak Lah adalah anak cucu ulama, Najib anak cucu......
Mungkin inilah takdir yg ditentukan Allah swt terhadap sebuah negara bangsa yg asalnya Tanah Melayu - kemudian tukar jadi Malaysia.
Kalau semua negara Islam telah habis dihuru-harakan oleh Yahudi dan Nasrani, kini tinggal negara kita saja yg terakhir.

Walaupun negara kita tidak dihuru-harakan melalui perang tapi kemusnahannya adalah melalui PRU-14 yg tak berapa tahun lagi.

Selepas itu akan tamatlah riwayat negara bangsa Melayu ini. Ianya akan hanya tercatat dlm sejarah bangsa-bansa didunia ini.
Kalau Empayer Melaka boleh runtuh, takkanlah negara Malaysia tak boleh hilang dari kekuasaan Melayu?
Dan mungkin Allah swt telah menentukan DSNajib adalah penyebabnya.
Wallahhu'alam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 5:34 PM

jika najib terus teru jadi PM sampai pru aku redho umno berkubor. dari jahanam malaysia dibuatnya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 5:38 PM

Dari laman web PAC: Jawatankuasa ini berkuasa memanggil orang untuk hadir dihadapannya atau meminta mengeluarkan surat-surat, rekod-rekod dan mengeluarkan penyata kepada Majlis dari satu masa ke satu masa.

Berkuasa memanggil dan minta sahaja. Datang atau tidak, lain cerita. kih kih kih

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 6:05 PM

dah macam kes mahkamah anwar pulak,...tangguh punya tangguh, bertahun !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 6:44 PM

X boleh pki rupanya PAC ni

....................
Reply To This Comment ...................
May 25, 2015 at 7:26 PM

Jangan pikir negatif. . Pm Najib sedang usaha sehabis baik untuk selesaikan isu 1MDB ni. .Kelmarin beliau terbang ke jepun untuk minta Ultraman cari dimana letaknya duit 42billion tu. .Kalau ultraman tak dapat cari pm najib akan jumpa pula Doraeman minta tolong cari pakai cermin AJAIB. .Tak jumpa juga pm najib akan minta kerajaan Jepun pinjamkan dulu 100 billion duit POKOK PISANG yg bertimbun timbun dlm muzium Jepun. Duit tu nanti bolehlah diagihkan kepada semua KB Umno yg tak ubah macam LEMBU lapaq ayaq tu. ...Baki duit tu boleh buat bekal untuk pergi kubur nanti...Kan Ahjib gorrr.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 8:29 PM

"Current 1MDB president and group executive director Arul Kanda Kandasamy as well as its former chief executive officer (CEO) Datuk Shahrol Halmi have sought a month extension"

minta tangguh 30 HARI! bukan 3 hari , 1 minggu, 2 minggu tetapi SATU BULAN!

Kenapa? Kenapa? Kenapa?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 8:35 PM

Kenapa? Sendiri mau ingat. Benda nak create bukan mudah , banyak pihak nk kena jmpa.

....................
Reply To This Comment ...................
May 25, 2015 at 8:43 PM

Silap ari bulan depa dah lari ober the sea... baik tarik passport depa tu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 9:12 PM

From the response dari Arul dan Shahrul ,PAC ini is one committee yang orang TAK MUSTAHAK,TAK ADA PRIORITY untuk HADIR.

Ia lah kalau Ah Jib Gor the BUGIS liar pun boleh berbohong berkali kali tentang 1MDB dengan macam2 versi cerita dalam parliment and in public,kakitangan sudah dapat 'green light' to sambong kencing to the public.

Sidang PAC ini hanya satu 'dog and poney'show aje untuk kelentong rakyat. Cuba fikir cara logikal ada kah Ah Jib Gor sanggup membiar buat 'finding'PAC yang anak tiri dia si Reza dan JHLow DAH sebat DUIT!!

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 9:38 PM

@blackpaper76Betoi tu Bro Blackpepper. Cina Alvin kaki porno pun lari,dah sampai kat USA.

Kita tengok kem kem human traffiking pun KOSONG bila nak tangkap mereka,rokok2 yang seludup pun selalu tangkap bot tanpa orang dlm nya.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 10:15 PM

Tangguh la terus sampai PRU14. Biar bungkus terus Umno. Kasi Dap sebat duit lg banyak dari 1mdb. Sekali dgn tanah sekali. Melayu boleh naik kapal merempat negara lain. Silap gaya Rohingya pulak akan tolong kita .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 25, 2015 at 10:21 PM

Lagi satu perkara Bro Din kita KENA ingat,kes jenayah LIWAT oleh ahli pembangkang PUN boleh di tangguh lebih dari 74 kali hingga makan masa bertahun tahun,ini kan pulak kes yang terbabit dengan kaum keluarga pemimpin number SATU Malaysia.

Clearly its going to be a case of JUSTICE DELAYED,JUSTICE DENIED to the rakyat.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 26, 2015 at 12:03 AM

Semakin banyak seorang pemimpin menceritakan rahsia dan kekurangan orang lain, semakin jatuh pula kredibiliti pemimpin tersebut.

Pemimpin yang amanah adalah pemimpin yang menjadikan dirinya sebagai kubur bagi aib orang lain, bukan orang yang sering menggembar-gemburkan kekurangan orang yang dipimpinnya.

Pemimpin yang bersyukur adalah pemimpin yang sedar bahawa kepemimpinan yang di dipikulnya bukanlah tanda kemuliaan, tetapi kepemimpinan adalah amanah dari Allah.

Pemimpin yang amanah boleh dilihat dari keprihatinannya dalam berjanji, walaupun hanya sedikit janjinya, tetapi dia senantiasa berusaha untuk menepatinya.

Kekuasaan seluruhnya adalah milik Allah. Kita hanyalah pelayan bagi rakyat dan masyarakat kita.

Pemimpin yang bersyukur adalah orang yang selalu berusaha agar dirinya menjadi teladan bagi orang lain, terutama bagi orang yang dipimpinnya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 26, 2015 at 12:26 AM

Apa masalahnya nak jawab? Kenapa nak minta tempoh sampai 1 bulan? Bukan kah akaun semua dah tertulis, tersedia ada hitam putih?

Kalau 1mdb susah nak jawab beri aje kepada bloger upahan agjibgor jawab depan PAC

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
May 26, 2015 at 8:17 AM

@AnonymousAssalammualaikum wmt,
Setuju sangat dgn kata-kata anda.
Apakata kita semua minta/desak pihak TV (tak kira saluran mana) untuk siarkan semula ucapan Sultan Nazrin Shah diistiadat pertabalan baginda baru-baru ini.

Dlm majlis itu PM dan isterinya turut hadir. Mereka tentu dengar apa yg Sultan Perak itu titahkan.

Kalau boleh pihak TV hendaklah mengulang siar kata-kata hikmat baginda sebagaimana TV ulang-ulangkan kata-kata Najib yg akan meneruskan perjuangannya.
Amacam? Setuju tak?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 26, 2015 at 8:54 AM

Saman traffik ciput sampai panggil Polis keluar waran tangkap, hilang RM42 Billion boleh ini 2 ekor kata....kami tak ready utk di soal siasat.....Malaysia,Malaysia tanah tumpah darahku. Beginilah nasi rakyat marhaen, yg kaya terus merampok sampai licin.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 26, 2015 at 9:35 AM

apa anon 1203am 26/5 duk merepek merapu merabankat sapa...burok sangka haku en.din penyu...pac dan audit wayang tinggi tahap 42bilyun najib ja....putar lagi putar lagi..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 26, 2015 at 10:56 AM

Lepas ini kalau ada seorang staf (tambahan penjawat awam) diminta untuk menjawab surat tunjuk sebab, hadir ke jawatankuasa disiplin, audit atau sebagainya, dia boleh minta untuk tangguh 1-2-3 bulan dengan alasan saya sedang bersedia untuk menjawab soalan atau saya ada urusan atau saya sedang bercuti.

Sebab audit, jawatankuasa disiplin atau surat tunjuk sebab hanya peringkat jabatan / institusi sahaja sedangkan ....

PAC yang di bawah PARLIMEN pun ada yang boleh boleh minta tangguh sebulan atas alasan, berada diluar negara dan membuat persediaan.......

Heheheheheeeeee : LOL. Jangan stressssssssssshhhhhhhhh..........

....................
Reply To This Comment ...................
hasnul rahman
May 26, 2015 at 1:37 PM

@AnonymousAssalammualaikum wmt,
Inilah antara modal kempen pilihanraya pembangkang yg akan berkumandang menjelang PRU-14 nanti.
Maka wajar sangatlah Tun M begitu yakin BN akan lingkup ketika PRU-14 nanti, selagi Najib yg jadi PM dan Pengerusi BN.

Lebih menarik lagi kalau difikirkan kenapa pihak pembangkang diam tak berdetik menghentam PMNajib dlm isu 1MDB ni. Malahan mereka sokong pulak supaya Najib terus mentadbir negara.
Hampehhhhhhhhhhhhhhh!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 26, 2015 at 10:32 PM

Bro Din,

I dont see Shahidan have any knowledge on this matter. He give a statement just want the media attention.

Umno should kick out this guy ling time ago. Sampai bila nak pegang jawatan? 22 tahun macam Tun M? This type of Umno legend thats make me sick of Umno. Its not abou one person only (you know who Din).

You need to change the mould, not changing the finishing product. If the mould change to a new one, then the finishing product will be a better one.

Its like team Malaysia. You can change the coach, but if the FAM does not want to change its self, then how our football team nak masuk world cup (contoh mudah). Macam mana nak maju? Macam mana nak bersaing dengan team lain?

As always bro Din, we should not just kick out the president. Because, the same drama will repeat it self.

Dont forget, the person that choose the PM will make the same move again. So the next PM telinga kene tebal. Beli ear plug pon okey.

Cheers

The Reading Man

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 27, 2015 at 7:06 AM

Najib kau baik turun. ...rakyat dah tak hormat kau. Kau dan bini kau boleh berambus memalukan melayu dan UMNO.

....................
Reply To This Comment ...................
May 27, 2015 at 12:28 PM

Reading Man...
What in the world are you insinuating.. be specific & refrain yourself from being philosophical. Too much of reading Confucius' books made you confuse, eh....?? I trust you hate & despise Dr.Mahathir so much.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 27, 2015 at 10:37 PM

Bro Othaman,

At least i am reading something dari cakap ikut akal yang tidak matang.

Bila kritik Tun M orang cakap saya benci beliau. Kalau saya benci beliau, apa saya dapat? Duit? No. Pangkat? No. Nothing man. I am not a paid blogger or what ever you guys call it. I am not even a blogger like humble Bro Din.

Okey, let say saya kritik Najib. Adakah anda akan kata saya benci Najib? Atau anda akan sokong saya? I think you will agree with me and join me whacking Najib.

I hate people like this. Double standard. Just like pakatoon. Go and find it your self what i mean. Do some reading okay. And also do some analysis. I dont want to explain everything here.

You think by kicking out Najib, Umno and BN will once more become popular? No way man. If you have cancer, kita kena cari punca dia hingga ke akar. Bukan letak ubat pada permukaan sahaja.

I think enough for now. Most Malaysian wont read article that are more than 500words (untuk Bro Din juga).

Cheers.

The Reading Man

Post a Comment