........... Laaa.... PM Najib Ada Lawatan Kerja Di Kazakhstan Rupanya .... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Laaa.... PM Najib Ada Lawatan Kerja Di Kazakhstan Rupanya ....

Monday, April 20, 201523comments

Laaaa...... patutlah SENYAP ! Rupanya SENYAP2 dah pergi Kazakhstan dalam satu urusan resmi kerajaan ......

KLiK
Kenapa sejak akhir2 ini Najib suka pergi lawatan kerja ke luarnegara secara senyap2 , ek ? Kalau dulu penuhlah gambar dan berita rakyat menghantar Najib di airport....... 

Actually bagus juga.... tak perlu nak dibazirkan masa dan tenaga pegawai2 kerajaan semata2 nak bye-bye pemimpin pergi kerja.

Hmmmmm ..... Rosmah ikut sekali kan ke Kazakhstan ? Sebab senyap jer .......

Hmmmm ..... Kazakhstan ....... macam pernah dengar nama negara tu sebelum ni ......

Takperlah, kan lawatan kerja resmi tu. Jangan ada yang ungkit belanja jet pulak !

Share this article :

+ comments + 23 comments

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 11:02 PM

Adooooi .... mohon pengomen JANGAN guna bahasa kasar dan JANGAN tulis dalam huruf BESAR ( uppercase )

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 11:39 PM

Jangan galak sangat serang din oii, dia pegi sane urusan kahwin anak menantu dia dengar cite

Jo

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 11:57 PM

Ada kawan kata dia ternampak dua kapal terbang dari Tanah Malaya di Almaty. Katanya satu jet kerajaan dan satu lagi kapal terbang kak MAHlindo. Ini kata kawan yg katanya ternampak..

....................
Reply To This Comment ...................
April 21, 2015 at 12:31 AM

@AnonymousSerang ? ? ? Laaa.... tang mana serang ?

Anak ia kawin ? Saya tak tahu la pulak... sebab artikel tu cuma sebut hal perbincangan antara dua negara

....................
Reply To This Comment ...................
April 21, 2015 at 12:33 AM

@ApanamaHmmm .... buat masa ni kita pegang mana yang terbukti jer lah. Mananya perbincangan dua hala Malaysia-Kazakhstan...... SEPERTI ARTIKEL DIATAS.

Yang lain kita tunggu perkembangan lanjut :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 1:41 AM

Mesti ada sebab senyap2 Ah Jib Gor ke luar negara.For someone dulu suka publisiti atas galakan Chief of Staff dia arwah JJ to be perceived as the most loved PM in Malaysian history. Sekarang dah terbalik,curi curi keluar negara for official function. Mcm lah kita rakyat tak tahu tujuan Ah Jib Gor,ia itu sambil menyelam minum air!!! Dah mula naik takut sekarang kalau2 semua activity dia akan di 'microscope' oleh pembangkang dan rakyat!

Rosmah,Reza dan anak perempuan dia yg baru kahwin ala Marie Antoine wedding of the century befitting a princess fikir kita rakyat ini BODOH! Dengan arahan kepada tetamu mereka jangan BOCOR rahsia suasana wedding mereka yang mewah dgn mengambil gambar dan menunjuk kepada kita. Tak kan Ah Jib Gor tak tahu jika 1000 orang di jemput 52% mereka ini are closet supporter of the opposition party.

It seems Ah Jib Gor is covering up for his family members and relatives TERANG2 ,atas kesalahan mereka. Penglibatan Rosmah dgn Deepak-di beri $50,000,000 loan dari Bank Rakyat supaya tidak mengcanang nama Rosmah lagi. Razak Baginda di lepas and has quietly 'vanished' from perut bumi Malaysia walhal Antantuya tu girlfriend dia.Si Reza tiba tiba jadi player di Hollywood dengan duit beratus JUTA ($XXX,000,000) utk membuat filem disana. Project mega 1MDB yang 'flip' berkali2 tapi piling works pun belum bermula lagi di TRX or di Sg Besi,tapi berbillion2 sudah LESAP!

In the meantime sebab Tsunami Cina from the last PRU, semua atau 100% ahli UMNO sokong Ah Jib Gor for the WRONG reasons. Takut kerana mungkin orang Cina boleh mengambil kuasa memerintah Malaysia,maka mereka memberi 100% solidarity support kepada Ah Jib Gor maybe because mereka juga perlu masa utk membuat habuan mereka in case BN kalah next PRU14.

Selain dari 52% yg sokong pembangkang semasa PRU 13, jumlah yg meluat BN dari rakyat jelata sudah bertambah setiap hari. Dr M was right to say kita akan kalah next PRU tapi kalau Ah Jib Gor RESIGN, maybe we still can do some damage control to change the outcome of the PRU14.

Masaalah nya ahli2 UMNO ni fikir kalau 3,000,000 ahli mereka bersatu 100% mereka boleh lagi berkuasa tapi mereka lupa rakyat Msia melebihi 30,000,000 dan yg boleh undi melebihi ahli2 UMNO.

Cuma satu miracle yang boleh selamatkan BN/UMNO in the next election ia itu kalau Ah Jib Gor kita menuntut ilmu macam SPARTAN, di mana dengan haanyaaa 300 spartan (tak perlu 3,000,000 ahli UMNO) mereka boleh kalah kah tentera Persia!

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
April 21, 2015 at 2:41 AM

Itu namanya kapal selam dah boleh selam.
Itu namanya sambil menyelam minum air.
Itu tandanya rakyat didahulukan dan negara diutamakan, sentiasa dihati Najib walau di mana jua berada.
Rakyat jangan jadi bangang, haramjadah dan jemuan (meminjam kata seorang pemimpin ke atas rakyatnya) dengan cuba memfitnah pemimpin dan sepatutnya titah perintah Sultan Pahang wajar diambilkira dan ditaati walaupun ada yang bukan rakyat Pahang.
KBU sekali lagi atau boleh dipanggil berulangkali untuk terus berdiri teguh di belakang kepimpinan Presiden dan PM.
Akta hasutan wajar digunakan pada mana-mana individu atau kumpulan yang cuba menimbulkan rasa benci kepada Pemimpin atau kerajaan yang dipilih secara sah oleh rakyat.

....................
Reply To This Comment ...................
April 21, 2015 at 7:18 AM

@AnonymousThank you for restraining urself !! :))

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 7:27 AM

Sori off topic bro din...

Tapi kat sini aku nak luahkan nasihat aku kat pemimpin kerajaan dan BN khususnya...

Toksahla buang duit dan janji bulan bintang kat Pilihanraya PERMATANG PAUH DAN ROMPIN tu...membazir je. Rakyat kat bawah ni mmg geram dgn kerajaan akibat GST....

Tak percaya? Tunggu keputusannya..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 8:12 AM

If this runaway train is not stopped in its tracks now, it's going to soon crash into the people at the station. What a dastardly project...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 8:24 AM

Kluangman, ikut titah Sultan Pahang? Bukan kita tak kenal tata susilanya, tak perlulah kita memburukkan beliau. Rakyat sentiasa di hati Najib? hehehe..LOL. Akta hasutan nak digunakan? Itulah saja peluru yg ada sebelum ditembak rakyat. Jangan pandang rendah rakyat marhaen, akibatnya, tengok Marcos, Caucescu, Suharto, Bashir AlAssad dll.? Benar, Malaysia tak pernah ada revolusi, jangan disangka air yg tenang itu selamat. Better be safe than sorry. Penjilat2 semua dah siap ke? Lanyakkanlah rakyat, persetankan mereka, mereka hanya pandai meminta dan belas kasihan. Presiden dan pemimpin no.1 harus dijunjung. Lambungkanlah, puji2lah kerana mentari sentiasa terang, laut tiada gelora dan kiamat tak akan datang. Tunggu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 8:45 AM

aku nak sokong bn hangpa kata tak baguih, rasuah lah, nak sokong pas hangpa kata asyik potong, potong, potong, nak sokong pkr, hangpa kata parti anak beranak, nak sokong dap hang pa kata parti komunis. ade parti apa lagi hah. aku peninggggggggggg.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 9:04 AM

Anggaplah 1MDB tiada masalah, Sirul dan Azilah bunuh Tuya tanpa sebab, GST baik utk rakyat, BR1M sudah pasti lebih bagus, 7 biji jet2 VIP kerajaan sgt diperlukan, inflasi mencanak perkara biasa, rata2 rakyat menderita ada di mana2, perbelanjaan mewah RM hak istimewa 1st Lady, hutang negara dekat 1 trillion tak ada apa2 dan tulisan Tun hanyalah mimpi basah dia. Tak lama, 2018, Insyaallah, kita akan tahu jawapannya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 9:12 AM

'Lawatan Kerja' adalah istilah yang digunakan oleh para penjawat awam bagi 'menghalalkan' tujuan 'lawatan' mereka yang pastinya menggunakan wang pembayar cukai. Tidak berapa pasti apakah hasil dari 'Lawatan Kerja' para penjawat awam tersebut kerana kurangnya hebahan hasil dari 'lawatan' tersebut berbanding dengan promosi sebelum / semasa sesuatu 'Lawatan Kerja'.

....................
Reply To This Comment ...................
April 21, 2015 at 10:29 AM

@dinturtleYang pelik, TV3 lapor seolah-olah Najib sedang bertugas di Putrajaya. Siarkan ucapan Najib melaui Facebook dan Twitter, mengenai kewangan negara yang kukuh, berbagai.

Pelik betul Najib ni. Mengapa kerap 'menghilangkan diri' dengan senyap-senyap? Macam malu-malu je. Mengapa perlu tipu Rakyat? Beritahu terus-terang nak pergi cuti, kan senang. TV3 pun sama bersubahat, menipu Rakyat?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 12:33 PM

salam,
bagus la tak ramai dah pi hantar pm ke airport. boleh la berada kat pejabat dengar pemandu berceramah untuk tingkatkan kpi. teraju pun dah sedia kpi untuk orang bawah ikut dan patuhi. kalu tak ikut itu semua salah kakitangan kerajaan sebagai pelaksana. bukan kerajaan yang beri kerja tu, semuanya mohon kerja dan nak bekerja. so, buatlah kerja seperti yang aku suruh, kata pemandu dan teraju serta konsultan. kalu ikut data yang aku beri mesti naik ke bulan. kalu tak dapat ke bulan, itu pasal tak cekap dan kena kasi duit lagi untuk buat makmal kaji kenapa tak sampai ke bulan walaupun data pemandu dah pun ke bulan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 2:19 PM

Sama la Bro dengan ' Lawatan Sambil Belajar' yang di amal kan pegawai kerjaan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 8:59 PM

ayat xbley blah...ringgit m'sia kukuh...kewangan Malaysia kukuh..gigih tegak benang sehelai basah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 22, 2015 at 4:57 PM

Org tua kat kg tu jer yg percaya cakap najib kat tv3 termasuklah mak saya dan mertua saya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 23, 2015 at 8:05 AM

Kalau zaman dulu-dulu, orang bercakap tentang Raja berhati Rakyat.....sekarang ni rata-rata orang bercakap tentang Rakyat berhati Raja.

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 3:39 AM

Rakyat di dahulukan... Najib di sekarangkan....

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 3:42 AM

What happen in Vegas..Stay in Vegas...
Tapi kengkadang Surat Dari Vegas bileh sampai ke Malaysia....

Ampun Patek...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 24, 2015 at 10:00 AM

Sabar je lah..

Post a Comment