........... Chedet post 1669 - Alasan2 Tun Tolak Najib Sebagai PM ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Chedet post 1669 - Alasan2 Tun Tolak Najib Sebagai PM !

Monday, April 20, 201541comments


Satu lagi artikel meletup dari Chedet !  Susah dan lambat nak masuk chedet ler ni, itupun kalau lepas. Bukti TERLALU RAMAI yang menyokong Tun Mahathir hehehe .... So saya copy paste di bawah buat mereka yang frust tak dapat nak masuk chedet. Harap blogger  dan Fbooker lain pun buat yang sama.

Sikit je Tun sentuh hal Jambatan Bengkok di mana Tun menegaskan sekali lagi bahawa isu itu tidaklah begitu besar sehingga memaksa beliau mengambil keputusan menggesa Najib bersara dari jawatan PM.

Antara alasan2 lain yang disebut adalah -

1- Rel berkembar elektrik dari JB ke Padang Besar yang turut ditolak oleh Najib. For 14 billion Ringgit we would have this project completed by 2010. Instead, forced by the demand, he sanctioned the continuation of the track from Ipoh to Padang Besar for 12 billion Ringgit. We lost a lot of money.

5 -  Barisan Penasihat2 ala Budak Tingkat 4 zaman Paklah termasuk Matsaleh yang menghanguskan wang rakyat lebih dari RM7 billion !

6 - Mengenepikan semua agensi kerajaan sedia ada dengan mewujudkan agensi kerajaan baru yang dianggotai oleh pegawai bukan kerajaan dan dibayar jauh lebih tinggi dari pegawai kerajaan. Kesannya ramai pegawai kerajaan tidak puashati.

9 - Buta mengikut kata para penasihat ..... contohnya bila diberitahu yang pengundi Cina menolak BN tahun 2008 kerana tidak suka dengan DEB, para penasihat cadangkan supaya Najib hapuskan dasar2 affirmatif dan bodek orang bukan Melayu..... dan Najib ikut....

10 - Bilangan tempat pelajar Melayu di IPTA dikurangkan walaupun rata2 IPTS orang Melayu tidak sampai pun 10%. Ramai kontrektor Bumi terpaksa gulung tikar bila tidak lagi mendapat keutamaan.

11 - Secara tak langsung Najib sudah mengamalkan konsep Malaysian Malaysia tajaan Dap tapi dijenamakan sebagai 1Malaysia !

12 - Tunduk kepada desakan pembangkang, Najib hapuskan ISA

13 - Kemudian Najib mula menyogok wang kepada rakyat .....

14 - Perhimpunan diatur di mana penganjur terpaksa mengumpulkan 10 ribu orang dan diminta menjunjung placard I LOVE PM


15 - Namun orang cina tetap menolak Najib. Mereka memilih pembangkang dan kesannya, pencapaian beliau lebih teruk dari Paklah. Begitu juga pengundi Melayu. Orang Melayu undi BN kerana takut kepada prospek Lim Kit Siang menjadi TPM.

17 - Sepanjang waktu itu Tun menyokong Najib. Beberapa kali Tun menegur Najib akan strategi yang salah tapi tidak diendahkan. Tun beri katadua sebelum PRU13 jika prestasi Najib lebih teruk dari Paklah, Najib kena bersara.

18 - Namun walaupun jelas Najib gagal, Tun tetap meminta rakyat terus menyokong Najib.

19 - TAPI dengan pelbagai kontroversi yang ada kini, Tun yakin BN akan kalah jika Najib terus memimpin.

20 - Banyak perkara mengenai sikap Najib yang Tun tidak berkenan tapi semua itu Tun tolak tepi termasuk gaya hidup mewah bininya.

21 - Tapi bila Najib tidak dapat jelaskan kemana perginya billion2 wang 1MDB dan penglibatan beliau dengan beberapa personaliti pelik dalam 1MDB, Tun merasakan Najib sudah tidak lagi layak menjadi PM.


22 - TUN AKAN JELASKAN BAGAIMANA NAJIB KERUGIAN BILLION2 RM DALAM ARTIKEL SETERUSNYA !

Nah..... tu dia .... no 22 yang paling gempak ! Kan saya dah cakap... Tun tahu LEBIH BANYAK dari apa yang beliau tulis sebelum ini. 

Ternyata bila Najib buat tak endah gesaannya malah dikerahkan orang2nya supaya menyerang Tun, mungkin Tun rasa perlu untuk meningkatkan lagi tahap serangannya pula !

Saya ulang - kepada pro ahjibgor, sebelum anda memandai2 serang Tun dengan info yang entah dari mana anda petik, sila dapatkan SEPENUHnya maklumat dari 1MDB terlebih dahulu. Yang resmi ok.... minta 1MDB keluarkan kenyataan penjelasan kemudian baru follow ....


 THE CROOKED BRIDGE AND ME

1. Some people believe that I am so angry over not building the crooked bridge that I want Najib to resign.

2. I am not so frivolous. Yes, I am disappointed, especially as Najib appealed to the Singapore PM to build a bridge and the latter rejected it. It is shameful that we dare not build a bridge in our own land without approval by Singapore.

3. This shameful episode is not enough for me to ask Najib to step down. Najib is the son of Tun Razak, the man responsible for my elevation to Prime Ministership. Partly for that reason and partly because Najib showed good performance when I was PM, I wanted Najib to be PM. And people know I worked hard at it pressuring Abdullah to appoint him as DPM, so that he would become PM, when Abdullah leaves.

4. But Najib failed in many areas after becoming PM. Apart from the bridge he did not go ahead with the double tracking and electrification of the railway line from J.B. to Padang Besar which had been agreed upon but was dropped by Abdullah. For 14 billion Ringgit we would have this project completed by 2010. Instead, forced by the demand, he sanctioned the continuation of the track from Ipoh to Padang Besar for 12 billion Ringgit. We lost a lot of money.

5. Then he began to recruit his own 4th floor boys plus a number of British personnel to advise him on how to run the country. They, also used foreign consultants costing more than 7 billion ringgit. We had achieved independence in 1957 and we got rid of British advisers. We did better without them. Najib did not seem to believe in the Malaysian capacity to develop the country.

6. Ignoring the EPU and other Government departments he set up a new agency to plan the development of the country. This agency was headed by a non-civil servant and the salaries of these personnel far exceed that paid to civil servants.

7. The civil servants were very unhappy. In the past they on their own transformed this country from a developing country to a middle-income nation. Now their services, their expertise and experience are no longer needed.

8. They had always been loyal to the BN Government. Now many no longer support the Government. Some even join the opposition after retirement and stood as candidates in elections.

9. As a result of the role given to this new agency the policies of the Government were changed. Najib was told that the rejection of Abdullah in 2008 was due to Chinese dislike for the New Economic Policy. To win them back Najib must ignore affirmative action and should be seen to be more supportive of the Chinese and Indians.

10. He reduced places for bumis in the Government Universities even though in the numerous private universities and twinned colleges, bumis make up less than 10%. Bumiputra contactors and small business no longer had government favour. Most had to stop their businesses.

11. Without saying so in so many words he had adopted the Malaysian Malaysia slogan of the opposition, only calling it One Malaysia instead.

12. Responding to opposition demand he abolished the ISA and freed all those under restricted residence. Crime rates went up.

13. Then he started giving money to people, not just to individuals who earn less than RM3000/- per month but to the associations and the corporate sector as well. Billions were spent on this.

14. Then rallies were organised on every occasions. The organisers were instructed to gather 10,000 people. They were given food and allowances and were transported to the sites, where they were given placards to hold up with “I love PM” written on them. A song 1M4U was composed and sung even at the national day parade.

15. Despite all these the Chinese refused to support Najib. They flocked to the opposition and he performed worse than Abdullah in the 13th General Election.

16. The Malays too did not support Najib. Selangor after he headed UMNO did worse than 2008. Malays only voted for BN because they feared Anwar would appoint Kit Siang as DPM.

17. Through all these I continued to support Najib. On the few occasions I met him, I told him his strategy was wrong but my views were ignored. I said before the 2013 elections that if he did worse than Abdullah he should resign. I had fully expected him to do better than Abdullah.

18. When he failed I told people that they should continue to support him. I was prepared, despite everything to see him lead the BN in the 14th GE.

19. But now with the controversies dogging him I am sure BN would lose if he leads it in the 14th GE.

20. There are many things about his personal behavior that I thought were not right. But I was prepared to overlook them, including he and his wife’s lavish lifestyle.

21. But when he cannot explain where billions of Ringgits have gone to and his involvement with questionable people in the management of 1MDB, I felt that he is not fit to be the Prime Minister of this country.

22. I will explain about how he lost billions of Ringgit in my next blog.

Share this article :

+ comments + 41 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 11:31 AM

Salute to tun mahathir and din turtle!!!!good job bro!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 11:59 AM

22......... the truth will prevail.... hahahahahahahahha habis la Ah Jib Gorr

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 12:14 PM

Najib's Generals and Footsoldiers are in for a long sleepless nights! They just couldn't fathom what Tun M has up his sleeves let alone anticipate his next move.

Najib can buy his time whilst still celebrating with the biras in Khazakstan or apa apa tan....but if he comes to his senses he will throw in the towel when he got back before things got really UGLY! Or rather all escape doors would be closed and chances are the humiliation for Najib and the Gang would be on par with what Ketum is enduring now if not worst. Yes there is no sodomy that took place but literally its a sodomy of different kind to the malays-muslims-bumiputeras for his bending too far backwards to appease the cinabengs in particular!

Najib being Najib ROMPIN and Permatang Pauh would be his last bastions.

Either way the writings is on the wall which said something like,
"...Humpty Dumpty sat on a wall,
Humpty Dumpty had a great fall,
All Najib's horses and all Najib's men
could not put Najib together again...."period.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 12:16 PM

wahai tun m, begitu jugalah dengan anwar ibrahim. tun m bawak anwar masuk untuk jadi pengganti dia. dia tatang anwar macam anak emas. semua yang menasihatkan dia, dia tak dengar. anwar naik dia pijak, pukul abih orang lama dalam umno, dia letak orang dia, dia tabuk abih, suma orang umno senyap je. last last tun m juga lah buang dia dan masalah itu lah sampai kini yang terpaksa kita tanggung. ade ape ape kesedaran pada tun m. tak de. dia buat lagi dengan pak lah. skrg dia buat lak dengan najib. lepas ni ngan muhyiddin. kalau kita ingat tun m ni pun orang umno dulu pun tak mau dia tapi tak sedar diri. senang je tun m cuba hang bagi tau sapa yang hang nak jadi pm. hang sendiri kah, atau anak hang kah atau sapa senang mai kita pakat2 sokong. tak payah nak tuduh nak ungkit2 cerita lama. kat hang tun m suma tak betui. umno tak betui, pas tak betui, pkr pun tak betui, dap pun tak betui abih ade parti lain ke. atau kita nak tukak pakai presiden kot. aku cakap aku pun pening dengan tun m ni. lagak macam pembangkang suruh masuk pembangkang tak nak pulak. ahli umno tapi dok kutuk macam macam pulak. hangpa sendiri pikir untuk aku.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 12:27 PM

Dari dulu lagi saya ada komen mengatakan TDM simpan banyak maklumat yang orang lain tidak ada termasuk pemimpin2 umno.

Mana mungkin TDM berani bersuara "with no hesitation" or fear of being arrested under sedition act. He knew najib could not answer for he has the answers to all of them.

Likewise in the case of sirul

Only time can tell.....by october someone had predicted that najib has to step down!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 12:39 PM

Betul tu nak masuk website chedet memang susah. Sememangnya Mahathir sudah buat homework & dan ada fakta sebelum kritik isu2 yg dibangkitkan. Sebab tu lah pegilap & pengampu Najib tak mampu jawap hatta Najib sekalipun. TV3, tiap2 mlm sengaja ungkit isu jambatan bengkok yg masa ni tak sesuai & lebih baik digunakan uth kebaikkan rakyat. Mahthir bukan suruh Najib buat sekarang, sudah tentu dia tahu keadaan ekonomi sekarang. Dia hanya mahu tahu kenapa tak teruskan masa di jadi PM dulu.
Tak lama lagi pengilap epal najib akan serang Mahathir, tengok saja nanti, sama juga di zaman Pak lah, akhirnya Pak lah kecundang.
Memang benar orang ramai berkata, Najib perdana menteri piling banyak penasihat & dibayar gaji tinggi hanya mereka ini kelulusan Oxford, cambridge ? Tapi otak tak ada noohh..Aku pun fedup..ayuh Tun teruskan, saya sokong...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 12:40 PM

Tun takkan bersuara kalau tak cukup info. Tengok la lama mana Anwar disimpan dahulu sebelum dipecat selepas cukup info kegiatan tak bermoral dan gila dia tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 12:46 PM

Sebenarnya jambatan bengkok diilhamkan oleh barisan para wali rijalul-ghaib tanah melayu, para wali yg sama yang mengilhamkan putrajaya kepada Tun M. Dikatakan apabila tambak diruntuhkan (ditukar kepada jambatan bengkok), rezeki singapura separuh akan menurun. Nak tau hal2 ghaib macam ni, kenalah ada ilmu dan bermujahadahlah..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 1:43 PM

pemimpin silih bganti.. tp parti harus kekal memerintah selamanya..!

setiap org ada karakter bbeza2.. susah nk menilai dlm masa tdekat..

bila dh bg dia peluang.. bagi jawatan.. baru kita akan tau hasil kerjanya.. klu x, mmg kita x akan tau..

bila dh tau.. jika elok prestasi nya, maka teruskan.. jika buruk pencapaiannya maka harus lah diganti dgn yg lain..!

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 1:47 PM

Kalau dah ketua tu tak betul tak kan nak sokong jugak??? Aku peduli apa tun bawal masuk anwar pastu tendang anwar balik! Yang penting orang ramai nak Najib turun sebab dia memang tak boleh pakai?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 2:10 PM

Senang cite rakyat da meluat..pendedahanan Tun M membuka mata rakyat seluruhnya..x cayya dok kedai kopidannpasar ikan, sayur..rata rata sokong Tun M..itu aja..penjawatvawam da byk sying ke Tun M

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 2:44 PM

Ramai yg tak tahu apa yg Tun M tahu..caya lah

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 3:23 PM

I luv pm...
Sokong 1mdb
Sokong gst
Semua ni guna duit rakyat..
dan rakyat malaysia suka keluar duit bagi kerajaan mcm tu saja..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 3:25 PM

I guess for Rosmah bila dia tengok anak Pak Lah dan anak2 TDM kaya raya, dia pun teringin tengok Reza jadi kayaraya juga. Dengan pak tiri dia seorang PM dan juga dengan Rosmah punya 'power' seperti nasib kawan Rosmah yang jual carpet Deepak yang dapat loan $50M dari Bank Rakyat ,surely nak tolong anak dia si Reza is top priority juga.

Dengan bukti2 yang dah timbul dan bocor on 1MDB MEGA project,kita boleh kata dengan SAH,si Reza dengan mengguna JhLow dah sebat duit with consent given by Ah Jib Gor.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 3:35 PM

@Anonymouskomen hentam tak hengat gini yg payah nak lepas !
Dakwaan spt inilah yg perlu penjelasan. Tak perlu tunggu siasatan PAC utk jawab. Yg terlibat boleh saja dedahkan dari mana datangnya ratus juta usd itu. Payah sangat ke ?

Penyokong tak perlulah pecah kepala tolong jawabkan ! Sebab kita nak dengar yg resmi dari tuanpunya diri

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 5:07 PM

Bangun pagi buka tv tgok berita. ..Blum lg resign. ..Balik kerja buka tv tgok brita. ..Blum lg resign. ..Balik masjid buka tv tgok brita...Blum lg resign. .. Sebelum tidur dengar radio blum resign lg. ..Apa lagi yang kau tunggu najib. ...... Cepat cepat la kau melingkup sebelum kau buat satu malaysia terlungkup !! Mungkin najib kurang faham bahasa lisan. Takkanlah sampai kena humban pakai selipar kot baru nak resign. .Berjuta juta rakyat malaysia boleh jadi PM setakat level yang najib capai sekarang. Budak lepasan form 6 pun boleh fikir lebih baik dari najib . Kalau dibuat ujian dengan mat rempit@gian pun belum tentu najib dapat lebih markah. ..Kenapa begitu ?? Mudah saja jawapannya . Najib gagal ujian lisan. Tak boleh bercakap jujur kecuali bohong sahaja. Asal cakap jujur tumbuh tanduk di dahi agaknya. ..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 5:31 PM

salam,
tdm cakap memang ramai yang percaya. kalu tak gitu, tdm tak perintah selama 22 tahun dan turun dengan suka rela. cakap tdm dipercayai kerana berterus terang dan mudah faham. bahasa yang digunakan untuk memastikan rakyat faham dan mesej sampai. tak macam pemimpin sekarang, bahasa begitu tinggi, kita tercungap nak faham akibat terlalu berkias dan berputar.

biar la berapa ramai yang perleceh tdm, tu semua pasang sendiri perangkap untuk makan tuan. yang baru mungkin tak tahu cerita. maka mereka mungkin sokong ahjibgor. tapi apa yang saya tahu, ada anak muda berusaha gigih mengikis 1malaysia pada peti sejuk yang dapat selepas banjir. tak tahu la itu tanda sokongan. tambahan pulak tempat mereka lepak kena gst dan kena masak sendiri untuk elak gst. saya kata kat kawan, tunggu ajer 3 tahun lagi, kalu ada kerajaan gst dan kerajaan tanpa gst. pangkah ajer la kalu ada yang janji mansuh gst. tindakan kerajaan telah buat sokongan semakin kurang, tapi sokongan ahli umno semakin kuat kerana mereka sokong gst dan 1mdb.

sehingga kini, saya tak jumpa lagi yang bantah tdm dikalangan kawan. semuanya ingin tahu apa yang dikatakan oleh tdm dan apa jawapan ahjibgor. tu baru 2 minggu, 3 tahun lambat lagi. semua tu bukan ahli umno, bukan ahli pas dan bukan ahli pkr. bukan fanatik sehingga tak nampak tanda lain. semuanya mengeluh dengan keadaan sekarang. so, tak nampak pun yang setuju dengan keadaan sekarang. naik gaji jer yang semua orang suka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 5:37 PM

Damn useless Najib a.k.a Ah Jib MUST GO. Reading what Tun M had explained, I feel that BN will BE END on the next GE. The Malays need to unite to get Najib step down.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 5:39 PM

IMDB, the straw that broke the camel's back. Tun pun dah tak tahan dah. Rakyat Malaysia pun dah marah sangat dah. Pemimpin hudup mewah, rakyat yang suffer bayar extra tax. Kata harga barang tak naik. Poodahlah..

Harini check waffle kat stesen Petronas. Berapa bulan lepas, waffle harga RM3. Sebelum GST, dia naikkan RM3.5. Lepas GST naik RM3.7!! 24% price increase!! Minimum wage, high electricity tariffs, removal of subsidy semua tu will cause price increase. Ingat peniaga nak absorb all the costs ke? How naïve if the gomen think so! GST is just the icing on the cake!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 6:01 PM

To Anonymous April 20, 2015 at 12:16 PM

Hang cakap pa ni tambi!, Bukan Tun M ja, sapa2 pun tengok kalau benda tak kena dia mesti tegoq.
Cuma kelebihan Tun dia masih lagi berpengaruh. Yang cakap dia tak berpengaruh tu minority ja. Puak2 yang malas pikiq dan dapat habuan mudah macam hang/hangpa ni laa

Takan benda lagu tu pun hang tak reti nak pikiaq. Kalau kita paham apa yang DSN cakap pasai blogger ataupun keyboard warrior yang mewakili kononnya pro kerajaan “banggang”, yang dimaksudkan spesis yang macam hang ni la.

Mau duit mudah ja kerja berat sikit, pikiaq lebih sikit takmau. Itu yang statement keluaq takdak kualiti langsung.

Lagi satu yang aku perasan yang konon blue wave army, yang mewakili pro PM ni, Kita pakai bahasa mudah di fahamilah kan “memang tak boleh blah weiii” Statement hangpa kalau print kat A4 atau tulis atas kertas “pada aku” hanya layak direcycle supaya jimat dan bagi kat apek atau nyonya buat calit pungkoq.

Aku kadang2 kesian tengok budak2 MYKMU dok tepis. Walhal depa ni tau ni apa rakyat biasa rasa, rintih, keluh ketika diera DSN. Nasib badan laa…

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 6:11 PM

Memang benar apa Tun M luahkan. Acap kali juga kita semua tegur sikap Najib yang tidak lagi mengikut "acuan" Umno dan cara pentadbiran yang sangat teruja dengan khidmat konSultan nya.

Kita sering lihat cara transformasi Najib tidak "membawa Melayu" bersama, seolah nya di suruh bersaing dalam situasi pihak pembangkang terutama nya penyokong Dap mengawal segala kepentingan ekonomi. Contohkan sahaja peruncitan dan keperluan dapur kita seharian. Setiap waktu harga di manipulasi naik, walaupun hanya kedengaran "ranting patah!" Malah Guan Eng juga menyokong penuh usaha penyokong2 Dap tidak berkerjasama dengan kerajaan.

Aduh Malaysia ku ! PM Najib... sakit nya tuuuh di sini.. he..he..

p/s DT, blog anda sudah sibuk sangat atau sudah di godam tersekat tak boleh akses secara mudah macam dulu...manyak susah lo... hari ini nasib jer aku dapat komen...

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 6:25 PM

@maaesaya sendiri susah nak masuk blog dt !!
Ada tip - gantikan .com ( dot com ) dengan .fr ( dot fr ) atau mana2 kod negara lain... contohnya dinturtle.blogspot.fr ...... laju jer masuk.

sama juga dengan blog2 lain contohnya kadirjasin.nlogspot.fr

selamat mencuba !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 6:41 PM

Anon - 12.16

Janganlah buat kalut. Pasal pulak nak dikait2kan dengan yang lain pulak. Baca kandunganya dan berikan komen sekitar kandunganya. Takut nanti orang tuduh kamu tak paham bahasa atau dah tersalah makan ubat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 7:27 PM

Kan sy dh pernah komen. Peg kanan kerajaan pun terasa hati dengan PM. Pegawai kategori P&P pun marah. Ada ka patut tubuh PEMANDU. Amik staff dr budak2 balik oversea pastu bg gaji tinggi2. Lepas tu dok ajar peg kerajaan yg dh kerja 5 ke 6 tahun cara nk buat kerja. Sapa lg pengalaman? Amik org dari luar lantik lead PEMANDU. Mana semua peg kanan kerajaan? Ingat depa tak terasa hati. Peg kerajaan selama ni menyokong penuh kerajaan BN. Tiba2 pi amik budak yg xda pengalaman. Mai masuk PEMANDU. Dok ajar pegawai kerajaan. Itu belum lagi staff peringkat bawahan yang terasa akibat GST. Nak belanja duit bulan2 pun cukup2 ja sblum GST. Lps GST lagi la masalah. Lps tu depa nmpk mcm mna kerajaan dok belanja utk 1MDB. Dok belanja untuk jet baru. Sesama depa pun boleh fikir wlupun hanya staf sokongan. Depa pun pandai menilai. Semua ni akan bagi kesan kepada sokongan peg kerajaan kepada BN. Bila CUEPACS buat tuntutan. Akan jadi isu. Tapi cara kerajaan berbelanja perlu la berhemah. Setiap duit yg hilang mesti dijelaskan. Supaya tak menjadi isu. Setiap kali sembang dgn org kerajaan. Semua komplen pasal kerajaan. Harap2 YAB PM dgn YBM boleh lihat perkara ni.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 8:33 PM

Time is running out. Tun Dr Mahathir; bagi saya anda adalah jelmaan BENDHARA TUN MUTAHIR YANG BERGELAR BENDAHARA TUN PERAK. Bangsa Melayu dipersimpangan. Samada bingkas bangkit ke final lap wawasan 2020 atau LINGKUP gara2 pemimpin bacul yang menjual bangsanya.

TDM, tolonglah percepatkan momentum serangan sebelum terlambat. Kami anak Melayu Marhaen bersama TDM.

....................
Reply To This Comment ...................
razman
April 20, 2015 at 8:41 PM

Bro Din, Najib pi Kazakhstan naik MAS ke Aeroflot atau jet PM.. Ini urusan peribadi & bukan urusan kerajaan Malaysia.

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 9:33 PM

@razmanRasanya Najib dah resmikan trip kahwin tu.... ada saya baca artikel pendek dari Kazakhstan yang melaporkan najib sedang berbincang dengan presiden negara itu dalam satu majlis resmi hubungan dua hala.

Macam citer golf diplomacy juga dimana holiday diresmikan !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 10:19 PM

Malam malam sebelum tidoq...hang tengok muka aku, aku tengok muka hang..dua_dua akan berkata, mampoih kita di kerjakan orang tua tu...

Abang tak leh pi berlembut ka...kata isteri pd suami yang termenung bengkok.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2015 at 10:35 PM

@dinturtle pmo cakap jet baru untuk agong. agong dah rasmi ke belum jet tu? majlis sambut menantu ada ke dijalankan kat sana yer? ingat kat mesia je ada. kebetulan pi jumpa presiden, terus buat majlis. ala macam tu la yang pi terima anugerah kat acheh ke benda kemudian pi singapura majlis rasmi. jumpa obama, ketua dunia tu, macam rasmi juga tu, walaupun main kondom jer

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2015 at 11:00 PM

Mohon pengomen elakkan dari menggunakan bahasa kasar dan jangan tulis dalam huruf besar ( uppercase )

....................
Reply To This Comment ...................
eri
April 21, 2015 at 12:33 AM

hahaha....x larat dah tgu..kalau dia resign aku buat kenduri pisang kat masjid....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 12:08 PM

Apo nak di kato....

Kesabaran pun ada had dan batasan, apa yg Tun ingin tekankan adalah,

1.Pembaziran
2.Kelemahan pentadbiran Najib

Jika beginilah berterusan sehingga PRU akan datang maka tidak hairan lah UMNO akan..

1.bungkus!
2.berkongsi kuasa dengan lain2 parti.

Tahniah kepada konsetan, thintaik, punahsihat, bloger upahan ahjibgor

Dan sudah tentu apabila UMNO tewas nanti chai upahan ahjibgor menuding jari kepada Tun yg sayangkan agama bangsa dan tanahair.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 21, 2015 at 7:52 PM

Mahathir tak keluar rumah kalau tak bawak buku 555 bro.

Dia tak payah ada consultants. Ada Daim, Sanusi, Tok Mat dah cukup.

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 4:03 AM

Setahu aku hanya 2 Rakyat Msia yg dlm perjalanan hidupnya telah di tulis Allah... Dapat masuk ke dalam Kaabah...
Sorang negarawan UMNO..
Sorang ilmuan PAS..

Sorang lahir hari Jumaat..
Sorang lahir hari Ahad..

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 4:07 AM

Skang banyak ustaz ustaz cendawan... & orang orang krajaan... Ilmu seketul mcm segantang...
Ilmu Allah.. Amek air laut buat dakwat tulis...pun tak kan cukup...

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 4:10 AM

Semoga Muhyiddin tu umpama jelmaan
Mahathir & Daim Zainuddin...

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 4:11 AM

Jalan kaki... Sambil buat kempen... Pemimpin Bersama Rakyat....

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 11:06 AM

ALHAMDULILLAH.ALLAH HU AKHBAR...
NI LAH YG SAYA TUNGGU......SATU JAWABAN YG BER ILMU.....MMG TERBUKTI TDM TAK KESEORANGAN
HANGPA SEMUA TAU KA...TDM PUN ADA GURU....DAN GURUNYA SEORANG YG KASYAF......

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 11:14 AM

Bro din....
Joe!
Saya suka cara anda menulis.....best! Tulisan kita imej pemikiran kita.....

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 11:17 AM

Hahaha...
Mcm sekatil je!
Apa pun mcm best....kadang2 terlintas gak cam tu.....

....................
Reply To This Comment ...................
April 24, 2015 at 11:20 AM

Bro din
Maaflah.....bukan huruf besar saya tu sbb marah......semangat.....semangat memperjuangkan agama bangsa dan negara....walau hanya dgn pendapat! Tetap BERJUANG ....demi kebenaran

Post a Comment