........... 1MDB - RM950 Juta Lah BUKAN RM970 Juta. Jangan Fitnah ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

1MDB - RM950 Juta Lah BUKAN RM970 Juta. Jangan Fitnah !

Thursday, March 12, 20158comments


BH 29 Okt 2014
                     *************************************************************

    
        *********************************************************************
1MDB
                   **************************************

 Kerajaan juga akan menanggung kerugian jika penstrukturan semula 1MDB melibatkan penjualan tanah TRX dan Bandar Malaysia yang diperolehi pada harga yang rendah daripada kerajaan dan hasil penjualan digunakan untuk membayar hutang syarikat. Saya juga ingin menegaskan bahawa sebarang usaha untuk menangani isu 1MDB tidak wajar melibatkan tindakan menyelamat (bail out) syarikat tersebut dengan menggunakan dana awam - Muhyiddin Yassin 6 Mac 2015

          ******************************************
1MDB kukuh laksana kemudahan RM950 juta

                           *******************************************************
Menjawab soalan tambahan Rafizi Ramli (PKR-Pandan) mengenai suntikan dana baharu oleh kerajaan kepada 1MDB, Ahmad Husni berkata suntikan dana sebagai 'kredit siap sedia' diberikan berjumlah RM950 juta, dan bukannya RM970 juta seperti yang didakwa pembangkang.- Sinar 12 Mac 2015



                                   ***************************************************
Mkini



Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 12, 2015 at 11:43 PM

Saham terbitan awam ipo tajaan 1MDB akan jadi macam saham FGV. Duit yang di kutip dari GLC, pelabur awam akan di gunakan untuk ganti duit 1MDB yang di bawa lari oleh penyamun. Tidak serik ke kena tipu?

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
March 12, 2015 at 11:54 PM

Gali-gali-gali-gali-gali lobang
Gali-gali-gali-gali-gali lobang

Lobang digali menggali lobang
Untuk menutup lobang
Tertutup sudah lobang yang lama
Lobang baru terbuka

Gali lobang tutup lobang
Pinjam uang bayar hutang
Gali lobang tutup lobang
Pinjam uang bayar hutang

Gali-gali-gali-gali-gali lobang
Gali-gali-gali-gali-gali lobang
Gali-gali-gali-gali-gali

Siapa ingat lagi lagu ni? Nyanyian Salih Yaakob kalau tak silap. Sebijik macam drama 1MDB

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2015 at 12:19 AM

nampak sangat dorang semua tu penipu dan pembelit dan pembodek.....hehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2015 at 3:40 AM

Hidup Najib !!!! Teruslah memimpin kami ahli umno semalaysia kerana tiadalah lagi pemimpin yang lebih berkaliber daripada Datuk.Seri Najib dalam apa jua aspek. Datuklah pemimpin terbaik daripada yang terbaik dalam saf kepimpinan umno sekarang. Kecerdekian datuk membuatkan segala jenis hayawan sama ada yang terbang melayang mahupun berenang bebas atau juga melata lata di muka bumi sangat cemburu kepada kami rakyat Satu Malaysia !! Tahniah datuk seri ....moga panjang usia agar dapat terus memimpin kami semua ke lubang kubur. ...

....................
Reply To This Comment ...................
March 13, 2015 at 9:38 AM

Senang ajekan...nak terlingkup serah pada MOF.. siap sediakan duit RM950 Juta... Itu bukan bailout...itu nak tolong ada orang nak terjerut leher dah tu... Tetiba dah jadi liabiliti pada MOF... tabung mana pulak dia paksa taja 1MDB...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2015 at 10:03 AM

kik kik kikk

970 atau 950 kira +- la. tetapi ratusan juta la juga.

mampus Malaysia kerana umno. umno pengkianat Malaysia

....................
Reply To This Comment ...................
Bekas analyst
March 13, 2015 at 10:37 AM

Dia kata kerajaan tak akan tanggung bla bla bla lepastu cita pasal nilai aset lebih dari hutang. Untuk buruh asing dari nepal, myanmmar, vietnam, indon keja kilang atau ladang boleh la dia tipu. Isu dia, asset tu suma bukam current aset. Tak liquid. Kalau dah tedesak nak jual, sapa nak beli pada harga inflated tu? Mesti la below true market price. Itu pun kalau ada orang nak beli. Buatnye takde sapa nak beli pd harga tu? Nak jual pada harga willing buyer willing seller ke? Nak meniaga, mesti ada cash in hand. 1 mdb ngan najib ni syok cita pasal aset. Dia tau ke tak powerplant dia suma susut nilai dari harga dia beli yg tinggi melambung tu? Pastu pasal bond dia. Kau jual bond suma international market, apsal la tak main kat malaysia je? Dah tu kira ipo ni la jalan kluar betul? Kau jual saham kau kat kwsp, kwap, epl, liga super apa suma, pastu kau buat reserve bayar hutang kau? Apa punya bodoh la kau ni. Aku boleh je nak cita pasal bond plak tapi malas. Cukuplah kita katakan disini yg book value asset2 1mdb suma tak reflek market. pastu naya kau hutang dlm dollar. Skali rm jatuh 3.8 mati kau. Aku letak situasi bahaya kalau rm jatuh sampai 4 to the dollar. Masa tu lingkup suma cita tipu ni bila nak kne bayar bond bond tu. Next payment ada lgntahun ni kalau tak silap

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2015 at 12:03 PM

Ringgit jatuh menyusahkan peniaga jer. Kerajaan buatlah sesuatu supaya nilai ringgit stabil semula. Kalau tidak, ramai peniaga tak boleh survive, lebih2 lagi apabila gst dilaksanakan kelak.

Post a Comment