........... 1MDB - Najib Arah Ketua Audit Negara Cek | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

1MDB - Najib Arah Ketua Audit Negara Cek

Wednesday, March 4, 20154comments

Terbaru PM Najib telah mengarahkan Ketua Audit Negara untuk meneliti akaun 1MDB. 

"Jika terdapat sebarang salahlaku, undang-undang akan dikuatkuasakan tanpa pengecualian," kata Najib.

1MDB bersama Deloitte juga telah memberi taklimat kepada kabinat dan Kabinet, setelah mendengar penjelasan 1MDB dan Deloitte, menyatakan keyakinan bahawa tiada kesalahan yang dilakukan oleh 1MDB.

OK la tu .... Kan senang begitu .... patut dari dulu lagi dah buat tapi omputeh kata, better late than never. 

PS - Saya harap perkembangan terbaru ini tidak ada kaitan dengan dakwaan yang menyatakan kabinet telah menolak bantuan dana RM3 billion kepada 1MDB minggu lepas.



Adakah bantuan RM3 billion itu sebahagian dari proposed outcomes of its strategic review ?

Oya ...... Najib takde bayaran hutang rumah tertunggak lama kan ? Nanti kena lelong la pulak.... jangan main2 dengan isu 1MDB ni !

astroawani

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 4, 2015 at 10:05 PM

salam,
tu kita percaya. nak komen lagi no komen. kena tunggu orang bijak ekonomi dan pakar analisis beri komen selepas audit buat laporan audit. jangan kata osa udah la laporan tu. kalu mereka pun diam, no komen, maka 1mdb tu dilandasan yang betul la. kalu ada komen lagi, maka kita tukang sampuk ramai-ramai. kasi gerun sikit. audit tu nak audit apa yer ? kena tunggu juga orang bijak beri komen.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 5, 2015 at 12:31 AM

INI semua Joe Low punya pasal ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 5, 2015 at 4:59 AM

I hope this audit will highlight the big issues polemicised.

Sdra Din, as what you have stated, i have failed to understand why the need for RM3 bil from govt but was rejected by the cabinet!!!!!!

Ok....we will wait for the A-G report.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 5, 2015 at 8:24 AM

When DR M open his mouth on someting then there something amiss somewhere ,,,so dont ignore him when he start to open his mouth..

Post a Comment