........... 1MDB - Kenyataan TPM vs Kabinet ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

1MDB - Kenyataan TPM vs Kabinet ?

Saturday, March 7, 20156comments

Kenyataan dari PMO yang dicopy oleh media sebelum ini -

Kabinet, setelah mendengar penjelasan 1MDB dan Deloitte, menyatakan keyakinan bahawa tiada kesalahan yang dilakukan oleh 1MDB.


KLiK

 Kenyataan TPM semalam ( KLiK ) -

Saya berpandangan Ketua Audit Negara wajar mengaudit akaun 1MDB secara telus, bebas dan menyeluruh dengan meneliti akaun 1MDB sejak awal penubuhannya. Ini kerana beberapa tuduhan penyelewengan yang dilemparkan terhadap dana pelaburan strategik itu adalah berhubung urusniaga yang dibuat sejak tahun 2009 yang tidak termasuk dalam tahun kewangan 2013 yang diaudit oleh firma Deloitte. 


Auditor hanya boleh beri true and fair view kepada laporan yang mereka audit saja. Jadi Deloitte tidak tahu dan tidak akan komen apa yang berlaku sebelum perlantikan mereka.

Hmmmmm ..... benarkah ayat dari PMO itu mewakili kabinet ?

Dan saya jadi tertanya pula, kenapa TPM perlu keluarkan kenyataan mengenai 1MDB semalam ?

Baca juga analisa AKadirJasin.

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2015 at 9:27 AM

Sekurang2nya TSMY berani menyatakan isi hatinya. Full audit & forensic audit to be carried out bukan verify account jer

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2015 at 11:24 AM

salam,
tsmy nak jauhi daripada keputusan kabinet yang mungkin dengar dan angguk sahaja. yakin ke kita dengan kabinet dalam membuat keputusan berkenaan 1mdb. persoalan yg dikemukakan oleh tdm dan dijawab oleh 1mdb pun tak dapat meyakinkan tdm. inikan pulak kabinet ah jib gor. mereka faham dan tahu soal ker? saya lebih yakin dengan tdm daripada kabinet dalam soal ini.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2015 at 12:13 PM

TSMY berani. Anak Jantan. Pemimpin UMNO yang lain tidak berani bersuara sebab nak jaga kedudukan dan pangkat dalam parti dan GLC. Muka mereka semua lebih tebal dari kulit tapak kaki aku. Tak tau malu!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 7, 2015 at 12:29 PM

Jika itu lah kenyataan TPM ada peluang lagi lah BN terus berkuasa kerana TPM tidak bersetuju buta malah berani minta di buat audit forensic ke atas 1MDB. Nak tunggu pula apa pandangan2 ketua2 bahagian... Sokong melulu ke atau minta di siasat hingga ke akar umbi ke termasuk nak tahu semua pemilik2 asal tanah yg di beli oleh 1MDB dan harga setiap satu ATAU hanya sekadar minta peruntukkan tambahan untuk bantu bahagian2 agar boleh lama lagi jadi ketua bahagian. Mana satu perjuangkan mereka besok....Cuba teka... Cuba teka.

....................
Reply To This Comment ...................
March 7, 2015 at 4:46 PM

He..he.. sesekali "big boss" wajib di tegur. Tidak salah kenapa mesti takut. Audit tetap kena. Audit Negara mesti bersama.

Hmm...dengar lagu D'lloyd memang ok. Cuma "lagu Deloitte", menteri-menteri kabinet dan Audit Negara kena pasang "ear phone" dulu sebab lirik lapuran kelak berbaur pembangkang...

Hidup Melayu ! he..he..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 12, 2015 at 10:00 AM

assalamualaikum DIN

Aku ingat dah checmate masih main game ni (1MDB) Din?
Agak2nya boleh menang ke Din?
Teruskan usahamu menjatuhkan kepimpinan UMNO PM datuk Seri Najib. Din mengikut kata otai UMNO usaha menjadikan UMNO fokus perjuangan orang melayu payah.Dia kata apa Din...Dia kata orang2 UMNO ni dah terbiasa jatuh menjatuhkan jadi bila sampai 3 tahun mesti hati rasa semacam je...UMNO kalau tak ada sifat jatuh menjatuhkan bukan UMNO la.

Bertengkar gak aku kerana aku yakin UMNO boleh berubah tapi kesudahanya dia yang menang..hmmm hmmm UMNO UMNO memang jenis bukan jaga rakyat tapi asyik-asyik aku yang betul.

Otai ni selamba je bgtahu aku 1 MDB akan berterusan diserang malah yg tergelaknya aku betul jangkaannya Team nak jatuhkan najib sama je pesenya dah mula attack Agensi yg menyiasat..ha ha ha hebat la...teringat aku zaman TDM dia dianngap pemerintahan kuku besi pasal kawal polis..mahkamah..agensi kerajaan dan semua sekali la.

Cuma zaman Najib popular dengan blurr blurrr blurr tapi perangai kuku besi sama gak dengan TDM..entahlah Din.Cara kau ulas sama je dengan Mat sabu zaman era TDM.Takda yg betul..Kalau dulu Mat Sabu hebat kerana ulasan2 macam kau la Din.Apa2 hal semenjak serangan 1MDB naik la rating Najib,..Siapa sangka Najib arahkan Ketua Audit dan PAC. Aku rasa la Din bila najib dah arah profesional accounting dia tepuk dahi la masih nak bersuara akhirnya dia buat cara blurr la mudah kerja panggil SPRM dan Ketua Audit.

Din doa2 kuat la agar terdapat rasuah mudah la kerja kau minta Najib berhenti...Din agak2 la Najib makan duit rasuah tak? saje tanya Din..

Din berita terbaru UMNO semakin kukuh dikalangan rakyat bawahan...Din maaf ya aku ulang sekali lagi taip RAKYAT BAWAHAN ya..bukan macam kadir jasiin sembang kat hotel..

Masalah rakyat bawahan dok sembang Brim Brim Brim naik menyampah aku..yg terbaru Najib buat blurr ada ke patut dia ajar cara rayuan minta Brim..teruk betul najib masalah kecik anak camni pun nak tulis..entah lah Din.

Lepas tu kau tahu aku lagi angin nak meniaga susah ...semua pakat niaga..kau faham tak Din...bila BRIM masuk semua pi kat rakyat bawahan...jadi sepa berbelanja sakan la tapi kalau semua nak niaga aku nak makan apa kurang ajau betul...payah din..Rakyat bawahan dah pandai hidu ekonomi dulu bodoh semacam...payah payah,,..

Ok la Din teruskan perjuangan dan jangan lupa ya din Kapitalis yg main game ni semakin galak...agak2 la Din kau askar ke bishop???



Post a Comment