........... Najib - Hello, Saya Ada Di Bangkok ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib - Hello, Saya Ada Di Bangkok !

Saturday, January 3, 201540comments

PM Najib ada di Bangkok ? Bila masa pula dia pergi Bangkok ?
Last berita tentang beliau adalah pada 31 Disember, ketika itu di Pengkalan Kubor.


Alih2 hari ni - Hello, saya kat Bangkok !


Semua berita tentang pertemuan Najib dengan PM Thai adalah bersumberkan mesej tweet Najib sendiri.

"Bertemu Jeneral Prayut Chan-o-cha di Bangkok, semalam. Terima kasih atas sumbangan banjir, langkah pemulihan yang dibincangkan dan pengalaman banjir di Thai,"  - BH

Tidak seperti biasa ..... tidak ada gambar selfie, tidak ada gambar berjabat tangan, tidak ada berita atau gambar sambutan di airport Bangkok, malah gambar beliau berlepas dari KLIA pun takder... alih2 .... Hello, saya di Bangkok !


Saya cuba juga cari berita mengenai pertemuan / perbincangan mereka berdua di Bangkok melalui internet termasuk paper online Bangkok - TIDAK ADA. Tak percaya cuba anda cari sendiri ..

Waaaaah ... ini betul2 punya LOW PROFILE  PM yang kita ada nih ! Kalah Jokowi .... 

Kerja yang penting, publisiti tak perlu .... peeeergh !


Mungkin ini trend terbaru PM kita kot. Nak buat apa-apa, nak pergi mana-mana tak payah umum dah. Baik untuk bekerja atau bercuti atau bercuti sambil kerja, semua buat senyap2. Tak perlu heboh.

TERBAIK la PM ! Harap teruskan cara low profile begini. Memang buang masa dan tenaga kerja jer bab2 berkumpul kat airport semata2 nak bye-bye pada pemimpin yang nak naik jet atas urusan apapun.

So lain kali kalau Najib main senyap 2-3 hari tu, jangan terkejut kalau tiba2 jer - Hello, saya di Jepun ! atau UK atau Sydney atau mana sajalah.

                          ***************************
Ramai yang kaitkan kehadiran Najib di Bangkok dengan kehadiran jet eksekutif negara di sana. Dan ramai yang kaitkan dengan kehilangan Rosmah. Adakah Rosmah bersama jet atau Rosmah ketinggalan jet ? Dimanakah Rosmah sejak di Hawaii 24 Disember lalu ? Wallahualam ..... tak boleh tanya banyak2, nanti kena serang !

Ada baiknya juga saranan sesetengah orang itu supaya Rosmah diberikan status hak untuk menggunakan kemudahan jet eksekutif negara. Serabut juga baca orang duk cakap macam2. Bila dah termaktub bahawa isteri PM pun ada hak itu, takder lah orang nak bising lagi.

Lepas tu, kalau ada niat nak beli jet baru bagi kemudahan orang kenamaan negara, bolehlah cat warna pink ...

Share this article :

+ comments + 40 comments

....................
Reply To This Comment ...................
esa adam
January 3, 2015 at 9:13 PM

Din

Banyak ke negara Thai tu sumbang. usd 1 bilion ke hingga najin kena.pegi bangkok to say thank you.
Lebih banyak tanda tanya dari jawapan.

....................
Reply To This Comment ...................
January 3, 2015 at 9:20 PM

@esa adamThai pun bagi cara senyap2 kot ...

oya, msg2 melalui Linked-in via hotmail saya tak boleh nak buka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 3, 2015 at 9:51 PM

Bro Din.....you ni ada masalah dgn DSN ke??. Ada kisah silam you all berdua yg kami tak tau ke???

Kot2 la ada.....dr dulu tgk you balun DSN je tak habis2...tak penat ke??

Jgn ingat ni back up DSN plk...cuma kesian kat Bro Din je....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 3, 2015 at 10:21 PM

Din kutuk terus PM kita Din ini peluang selagi hidup,
Jangan lupa Din Allah bg kita umur bknya ratus tahun pendek je jadi umur hujung2 ini usahakan jatuh pemimpin...Insyallah kita perlukan seramai mungkin macam kau Din..

Din Din sampai macam ni busuk hati kau ya...agak2 la Din masuk syurga tak? Kau ikut akhlak sapa ya...Khulafa rashideen sahabat nabi ..imam hadisth bukhari muslim dan lain2...atau 4 imam mazhab...Teruskan lah Din semoga kau bahagia...apa2 hal pun Rosmah kalau niat kerana Allah dia dapat pahala ..yg kau din buat dapat oahala tak????.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 3, 2015 at 11:06 PM

Jet yang bergentayangan dah landing di bangkok...
Tiba2 pulak ajib pegi bangkok dari malaysia..
Bangkok jadi tempat pertemuan..
Jika najib di malaysia...siapa pula yg bergentayangan dgn jet itu?
Takkan encik pilot kot?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 3, 2015 at 11:09 PM

Bior lah PM nak pi jln. .buat apa2 ko nak mental aku bising2

....................
Reply To This Comment ...................
January 3, 2015 at 11:21 PM

Tang mana yg salahnya artikel ni ??? Puji pun salah .....

....................
Reply To This Comment ...................
January 3, 2015 at 11:33 PM

Doh la Din weh... Padan-padan lah tu.harap mung jgn doh blebih sangat dok kate kok orang.Tlg bowok mengucap dan Beristrifar getek.Doakan yang terbaik untuk mereka dan Negara Kita.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 12:55 AM

Dia pie belajar cam ner nak uruskan banjir, pasca banjir, tuntutan swasta & awam.

Macai banggang jib gor jawzb ler macam tuu, nie merapu, merepek, dengki ler, itu lah inin lah, cam ner tak kena istilah banggang drp PM Najib.

Bab rosmah, tak tahu nak komen, belom ada citer, tapi di lantik jawatan setara menteri memhabiskan duit, kalau yea pon, apa kata Rosmah bertanding kat Rembau kawasan grenti menang, Khairy Haramjaddah (macai aku tak suka, menyampah dgn khairy) ok ler jugak.

Lim Bebal Guan Iblim Eng bini dia pon bertanding, wan jijah selalu benggong pon bertanding jugak.. jadi apa salah Rosmah bertanding...orange nogori mesti support 100% baik punyer....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 1:15 AM

ada nampak satu jet lambang 1 malaysia parking kat private jet terminal bkk semalam..

....................
Reply To This Comment ...................
January 4, 2015 at 1:40 AM

Sdr Din!, Tolong check foto Najib sedang masak nasi goreng banjir tak pakai api!. Aku nak gelak berguling-guling nih. (boleh check kat blog Syed Ali) Kena simpan sebagai koleksi!

....................
Reply To This Comment ...................
January 4, 2015 at 2:20 AM

Din, di mana sahaja blog..mereka yang dulunya dipanggil bangang kini telah sedar diri..kembali bekerja untuk menangkis serangan ke atas boss mereka...dengan persaolan dan gaya yang sama..

Boss mereka tidak pernah jentik telor kau din untuk kau balun..tapi boss mereka jentik sarang tebuan..

....................
Reply To This Comment ...................
January 4, 2015 at 3:40 AM

Betullah ! Tetiba ramai pulak yg sokong ahjibgor hehehehe.... tapi bukannya nak komen apa yg ditulis dlm artikel.
ramai yang baru sbb kalau dh biasa mrk takkan mencarut atau berkasar. Buat penat je taip sebab saya padam.

cubalah pertahankan tindakan ahjibgor dan rosmah dengan hujah yg mantap. Sedap sikit nk berdebat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 4:25 AM

Ah jib gor pergi bangkok naik apa? Jet terus landing bangkok siapa bawa dia pergi Bangkok. Naik perahu kot.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 7:03 AM

@Anonymous
Kalau PM pi jalan2 pakai duit mak bapak dia...aku tak bising...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 8:44 AM

@dinturtle Isk din kau ni mcm tak tau plak..dah majikan bangang mesti la company ngan pekerja pun sama bangang. Nak expect apa dari pencacai dan pencari makan duit najib ni..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 8:51 AM

dia sambung cuti dgn jemput bini dia sekali..mgkn bini dia balik kl senyap2 naik kete diplomat ke yang tak perlu chek di disempadan oleh imigresen

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 10:30 AM

Bukan sokong tpi dah mluat spai every little thing psai depa bdua. Esok2 klau depa picnik kat filipine pun tulis. Byk crita lain bleh tulis. Psal maulidur rasul ke psal format bru t3.psal ekonomi dh truk ke. Psal ahli umno kna beli dn tikam dri blakang dn ahli umno yg tlebih sudu dr kuah atau knapa rafizi tk komen brg boleh trun klau myak turun. Byk artikel din. Ini asyik2 najib dmana najib dmana.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 12:08 PM

entahlah. tak tahu nak kata apa lagi.

rakyat nak melancong, beli tiket sendiri. guna duit sendiri. jika ada tugas rasmi sekalipun, hanya tiket penerbangan disediakan. perbelanjaan tanggung sendiri. balik baru boleh claim. itupun makan berbulan baru dapat balik.

tapi....

mereka2 yang berpendapatan besar. kedudukan tinggi. masih tak malu pergi bercuti dengan harta kerajaan walaupun tiada urusan rasmi? kalau iye pun, gunalah duit sendiri. jika ada urusan rasmi, baru guna harta kerajaan. itu baru pemimpin yang ada prinsip dan jujur dalam tugas.

paling menyakitkan hati jika yang guna harta kerajaan tu ialah kaum kerabat mereka..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 1:22 PM

bkn kew semua penjawat awam termasuk yg berprofail tinggi jugak kena kuar bajet sendiri kalu nak melancong bersukaria kendurikendara...kecuali taik idung masin tangkai jering tu yg suka pau duit tabung orgramei...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 2:20 PM

Bila sang suami kecut dgn bini, habislah negara jika sang suami ni pemimpin ulung

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 2:22 PM

Penjawat awam pun ade yg buat camtu.claim entah ape2. Tak semua tpi ade dn disorg pling lantang kutuk gomen dn sewaktu dgnnye. I tak respect org mcm ni. Ponteng keje lgi satu mcm mkn gaji buta cukup tahun mtak naik gji. Bila dap bkuasa mmg la pjawat pyokog tgar pr kne tendang tk produktif.mmg padan muka. Kat yg mmg keje btul aku tabik dn ucap tima kasih. Utc kat sentral ade yg mmg best pelanggan aje mcm tk paham keje ari sabtu ramai yg tk nk. Penah gi ctu ramai but d staffs mmg ok. Yg plannggan pulak sabar je.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 2:23 PM

tukang komen yg tak setuju, tolong blah jauh jauh. Din terpanggil tulis pasal salah guna kuasa yg akan hancurkan Malaysia.

Kalau tak suka, jangan jenguk pi main jauh jauh

....................
Reply To This Comment ...................
January 4, 2015 at 6:01 PM

The Epic Journey continues!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 7:10 PM

Najib wajib dikritik sebab di PEMINPIN tertinggi UMNO & PM Malaysia . Ingat lagi slogan KEPIMPINAN MELALUI TAULADAN kerajaan terdahulu. NAJIB kalau nak TRANFORM bermula dengan DIRI SENDIRI dulu baru orang lain boleh FOLLOW.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 8:05 PM

Kau plak kak mah bayar berapa?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 8:06 PM

Ramainya sibertrooper kt blog hg ni din!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 8:07 PM

Ala din depa ni gaji ciput. Tgk cara ckp pun mcm kurang kokominda!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 8:09 PM

Aku setuju. Bangang attacks blog din!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 8:34 PM

Demokrasi untuk baca komen tulis dn freedom of speech. Demokrasi sgt la kalau boleh kritik tapi tak boleh terima kritik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 4, 2015 at 11:30 PM

salam,
dok ada dalam kapla otak, bukan kapla lutut, ah jib gor pi amik bini n famili serta jet. kalu turun bini n famili dari tangga jet tanpa ah jib gor, wowwwww, skandal besar bini pm melaram jet kerajaan dengan ijin kabinet. tapi kalu ah jib gor turun jet diikuti bini, nampak macam ah jib gor guna jet tu. minta mana-mana blogger atau media amik video orang yang turun jet tu dari yang pertama sampai habis yang terakhir turun, baru tahu sapa yang ikut sama melaram jet tu. ada berani ker ?

tapi kalu ikut yang tulis kat atas tu, bagus la pm buat camtu. harap bini pm pun buat camtu juga. biar mb selangor dan km penang pulak tunjuk bakat tonjol diri. dah banyak sangat gambar pm bergaya semasa banjir. modal untuk blogger pro ah jib gor tunjuk kebaikan ah jib gor berbanding bang non dan pemimpin pembangkang yang lain. jangan banding ah jib gor dengan sultan kelantan, tengku mahkota pahang serta famili, raja muda selangor dan beberapa kerabat raja yang lain. sungguh merendah diri dan tidak melaram dengan kamera.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 5, 2015 at 12:33 AM

Mohon Blogger Pro Kerajaan supaya memberikan Penekanan, Pendedahan serupa 999, mengenai kemusnahan Hutan yang berlaku di Kelantan..

Blogger Pro Kerajaan dapatkan DANA drp pihak yg terbabit pergi sendiri ke kawasan tadahan hujan yg digondolkan dengan kejam oleh Regim DAP Bersaudara akibat kelulusan membabi buta oleh Pemerintah Kelantan iaitu Nik Aziz dan Husam Musa dan keseluruhan Exco terlibat perlu mengambil tanggungjawab di atas keputusan mereka.

Mohon dapatkan gambar, interview dgn penduduk kampung, organisasi kerajaan pusat dan tempatan mengenai pembalakkan Halal dan Haram.

Pembersihan Hutan yang berleluasa menyebabkan Air Menjadi Ombak Tsunami memusnahkan ratusan rumah, jalan dan jambatan..

Serang Kelantan..

Operasi Tsunami Kuning.

Blogger Pembangkang gunakan isu Jet Kerajaan untuk alih isu Banjir Tsunami apalagi nak menyentuh Pembalakkan di Kelantan??

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 5, 2015 at 1:09 PM

Nasi tu dah gebu makna dah masak mgkin nak d agihkan kpd mangsa,banjir. Dan mereka klrkan kayu2 api dari termsk mata PM. Simpoi laaa tgk betul gambar tu. Kot ye pon nak prakutuk bertempat la. Bkn saya minat,pd dia pon.

....................
Reply To This Comment ...................
January 5, 2015 at 5:37 PM

Salam Din! Dalam lebih dua ratus ribu sekian banyak mangsa banjir Ah Jib sorang kena e-coli...???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 5, 2015 at 9:31 PM

Sebab badan dia xkebal.sentiasa bersih kuasa imune kurang rk mcm kita selalu tdedah kuman.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 6, 2015 at 12:23 AM

Salam.

Melihat kepada scenario keadaan banjir di Kelantan yang melibatkan 9 Jajahan iaitu Gua Musang, Jeli, Kuala Krai, Machang, Pasir Mas, Pasir Puteh, Tumpat, Tanah Merah dan Kota Bharu dengan tempat terjejas teruk seperti Manek Urai, Latarek Luloh, Dabong dan banyak lagi.Rata-rata, rakyat Kelantan drp kawasan banjir ini sekarang "Menangis Tidak Berlagu", "Termenung Mereka sendiri akan Masa Depan Yang amat Kelam", akan tetapi harapa yang sekian lama diletakkan dan dibanggakan ke atas Para Pucuk Pimpanan PAS berbagai Peringkat, hanyalah seperti pegar memakan padi.

Para Pemimpin PAS sungguh pandai bermain kata-kata, menunding jari kesana kemari, tanpa memperdulikan apa nasib mangsa banjir. Segolongan mereka yang digelar Ustaz, Ulama, Alim Agama iniyang rata-rata memiliki Sejemput Janggut di Dagu ini, menunjukkan kedangkalan tahap keImaman masing2.. Mereka yg digelar beriman ini, mula menunjukkan sikap dan tamak haloba, ego, bongkak dan sombong terlampau apabila mereka-mereka ini mengeluarkan kata-kata yang tiada satu pon yang dapat menghilangkan kegusaran, menghapus penderitaan, apatah lagi bersimpati dengan musibah banjir yang melanda.Jauh sekali mereka ingin atau mahu memohon maaf di atas kedhaifan dan kurang cekapan mentadbir urus musibah banjir, malah mereka mengemukan pelbagai alasan seolah lari drp tanggungjawab dan tiada pon sifat mahu muhasabah diri.. Ini ker Islam Pas???

Sudah dinyatakan bahawa Kerajaan pusat jugaklah yang akan mengeluarkan danan sebanyak RM52.5 juta mungkin lebih untuk membina kembali rumah-rumah yang di hanyutkan airbah yang deras dan laju. Tetapi jumlah ini akan naik sekali ganda, mungkin berganda-ganda, apabila diwartakan semua penempatan di perairan sungai tidak selamat di diami, maka akan berdondong-dondong lagi yang akan merayu memohon bantuan perumahan drp Kerajaan.

Masalah Utama yang menyebabkan Air Bah Laju dan Deras naik mendadak di kawasan 9 Jajahan tersebut adalah keranan kerakusan Pihak Pentadbiran Negeri Kelantan di Bawah Kerajaan PAS dalam memberikan sejumlah 4,000 hektar tanah kpd Jahanam Bga dan Ngeh Bersaudara drp DAP, yg mana secara fizikalnya boleh dilihat kekayaan mereka bertambah selepas projek balak & tanah diperolehi drp Kerajaan Pas Kelantan..

Anak-anak Kelantan diSERU agar menuntut Pembentangan dan penjelasan drp Kerajaan Kelantan:

1. Berapakah Hasil Kerajaan Pas perolehi daripada Hasil Penjualan Balak & Tanah di kawasan terbabit?

2. Siapakah yang bertanggungjawab memberikan kelulusan ke atas aktiviti pembalakkan tersebut?

3. Apakah pemberian ini mengikut prosedur dan tatacara urusan Tanah Kelantan?

4. Kemanakah Wang Hasil Penjualan Balak dan Tanah dibelanjakan.

5. Jika sekiranya di Selangor, MB Azmin Ali menuntut semula pembayaran balik wang sejumlah RM2.6 juta yang dikatakan dibayar dengan tidak mengikut peraturan dan prosedur tertentu...APAKAH boleh Anak-Anak Kelantan mendesak Kerajaan PAS menuntut ganti rugi drp DAP Bangsat Nga & Ngeh Bersaudara ke atas kerugian yang mereka alami akibat drp Banjir Besar melanda. Ini adalah Hak Mereka sebagai Rakyat yang tertindas dan teraniaya akibat drp Kerakusan DAP Bangsat meneroka dan membotakkan kawasan Tadahan Hujan.

6. Rakyat Kelantan kesemuanya mestilah bangun menuntut Hak dan Kebenaran drp Kerajaan Pas Kelantan.. Kalau Hak sendiri pon tak mampu dibela, jangan harap Banjir seperti ini tidak berulang kerana Kerajaan Pas akan memberikan lebih banyak kawasan Balak demi untuk mendapatkan DANA PILIHANRAYA ke 14.

Apakah Rakyat Kelantan "THE RED WARRIOR" ini betul-betul berani? atau hanya gah pada slogan saja?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 6, 2015 at 1:31 AM

Ini pengalaman pertama terserempak dgn pemimpin yg buat rakyat terpukau & tersilau dgn episod yg memeningkan benak otak. Ini semua salah penulis skrip drama ...boleh diistilahkan sbg bangang...lebih tepat lagi otak "flibbertiggibett"... menjejaskan dignity & nama baik PM. DrM pun pening kepala memikirkan perkara ni...rd5

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 6, 2015 at 2:30 AM

Latihan?kerja Rumah
Soalan 1 : Pergi selidik dlm quran, senaraikan ciri yg perlu dimilikki oleh seseorang yg dilantik sbg pemimpin. (Hint : ada 4).
Soalan 2 : Adakah pemimpin kita memilikki ciri ini?
NATION AT RISK

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 7, 2015 at 3:58 PM

@Anonymous

menyedarkan kesilapan pemimpin Insya Allah Pahala dapat ..

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
January 7, 2015 at 8:47 PM

Ah jib Gor suka buat orang terkedu dengan tindakan beliau. Saya pun terus hilang kata-kata!

Saya rasa pada masa sekarang Pengerusi BN / Presiden UMNO perlu bertindak segera kerana ia melibatkan pembangunan semula kawasan yang dikuasai oleh PR / PAS. Ia melibatkan wang yang begitu banyak yang akan diberi kepadaBUKAN penyokong BN/UMNO.

Sepatutnya UMNO mengetuai kerajaan campuran UMNO/PAS jika berlaku. Penduduk/pengundi di Kelantan kena bijak memilih. Ah Jib Gor juga kena bijak berfikir sendiri untuk membantu UMNO, bukannya menyusah dan memeningkan kepala ahli-ahli UMNO.

Post a Comment