........... Ang Tan Loong - You One Sick Person ! Biadab Pada Orang Islam. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Ang Tan Loong - You One Sick Person ! Biadab Pada Orang Islam.

Tuesday, January 20, 201521comments


The Star Online FB dua hari lepas ada menyiarkan berita tentang satu kemalangan maut yang membabitkan penunggang motor berkuasa tinggi atau superbike. Laporan standard jer .....

Tapi tak semena2 ada apek sorang ni gatal nak menimbulkan isu perkauman/agama. Kalau bukan PROVOKASI EKSTRIM, saya tahu la nak labelkan apa lagi.

Cuba baca apa apek bernama Ang Tan Loong ni komen -

Jakim please open file in this case since u don't have much to do. Muslims should be banned from riding such superbikes. Only bikes n vehicles pulled by cows are permitted on Muslims.

Saya terjemahkan lebihkurang -

Mohon Jakim buka file tentang kes ini memandangkan anda bukannya ada kerja pun. Orang Islam seharusnya di haramkan dari menunggang motosikal berkuasa tinggi. Orang Islam hanya layak untuk moto atau kenderaan yang ditarik lembu saja.

BALDI HELL punya apek ! Lu ada apa masalah ?


Apa kaitannya ? ? ? Kecuali nak menimbulkan amarah dan menghina orang Islam ! Apalagi alasan yang boleh diterima untuk kebiadaban melampau itu ?

Tidakkah apek itu kategori EKSTREMIS ! ?


Komen sudah dipadamkan tapi mujur ada yang dah prinskrinkan. Boleh cek di SINI.


Apa, ingat lepas menghina orang Islam kemudian padamkan komen bila orang marah, maknanya everything is OK ? Lepas tu buat lagi .... padam lagi, buat lagi .... 

Freedom of Speech kepala hotak kau !


Ang Tan Loong - YOU ONE SICK PERSON !

PS - Anda boleh cek status di Star - KLiK, dan baca luahan kemarahan fbookers terhadap ahTan

Share this article :

+ comments + 21 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 2:51 PM

Sori Din, off topic jap....

Aku dah kata ari tu...PLKN ni memang membazirkan duit kerajaan jer...sebab tulah antara banyak2 pembaziran oleh kerajaan, PLKN jugak yang dipilih untuk ditunda....

PLKN ni antara matlamat utamanya adalah untuk mewujudkan perpaduan di kalangan pelbagai kaum di Malaysia. Logik ke nak bersatu-padu dalam tempoh hanya 3 bulan jer. Sedangkan mereka telah diasing-asingkan sejak dari kecil. Perasaan perkauman tu telah semakin menebal kerana telah dipupuk sejak dari sekolah rendah lagi.

Oleh kerana itulah, PLKN boleh ditakrifkan sebagai program yang membazir. Mereka mungkin boleh menjalinkan hubungan rapat semasa di dalam kem. Tetapi, apabila mereka keluar dari kem, mereka akan kembali ke tabiat asal iaitu sering memandang negatif terhadap bangsa lain.

Maka, dengan ini aku mencadangkan supaya PLKN dimansuhkan 100% bagi menjimatkan kantung negara. Pada masa yang sama, diwujudkan sekolah 1aliran supaya menepati ciri-ciri 1bahasa, 1sekolah dan 1Malaysia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 3:01 PM

bukan takat padam jer, siap mohon maaf lagi. sampai bila nak habis kalau buat, padam dan mohon maaf? cakap sudah, nasihatkan pun sudah, jadi, sumbatkan ajer kedalam penjara. lain kali takder ler lagi yang sewenangnya menghina. kerja pun dah kurang sikit dan bolehlah pekena mee goreng separuh mati dan telor golek gelek ngan milo ais.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 3:57 PM

wow..semakin ramai berani memperlekehkan JAKIM...

....................
Reply To This Comment ...................
January 20, 2015 at 4:38 PM

mohon jaga bahasa anda ya. komen mencarut melampau tidak akan disiarkan !

PS - anon yang komen mengenai PLKN, saya kiv dulu komen saudara untuk artikel berkaitan new bajet nanti

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 4:57 PM

Semua ni salah Jibby! He should never have abolished ISA

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 5:52 PM

itu lah msia bawah najib...semua orang bebas berbicara

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 6:14 PM

Boring....sekarang rakyat nak dengar berita dijatuhi hukuman je!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 6:41 PM

salam,
dah ramai orang cina cuba bakar orang melayu dengan isu agama dan kaum. mereka dah lama simpan tetapi takut nak keluar dulu gamaknya. sekarang mereka berani kerana ada orang melayu yang sokong tindakan mereka. jangan nanti sampai dah terlambat baru nak bertindak. harap pihak yang berwajib dapat bertindak kepada orang yang suka membakar dan meniup api yang mungkin akan marak secara tiba-tiba.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 7:42 PM

Dia sengaja si komunispig nih instigator . Probably hes,laughing abt it n memadankan muka2 org islam. Mkn usus dan otak babi byk sgt mulut dah jadi seperti komunis.

....................
Reply To This Comment ...................
January 20, 2015 at 8:18 PM

Biarlah depa bakar puas2..nanti keluarlah alter ego Melayu. ..siapa yang nak habis kita sama2 lihat....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 8:28 PM

Mereka semakin sombong dan angkuh....berani menghina pribumi.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 9:01 PM

Hairannya bila kita kata cinabeng ni pendatang, tau pulak dia marah dan sensitif...........

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 20, 2015 at 10:16 PM

Dasar PENGGANAS PENDATANG CINA KAPIRDAJAL BANGKAI BABI - patut si PENGGANAS BABI ANTI-ISLAM ni MAMPOS! Bayangkanlah umat Islam/Melayu MENGHINA si Cina/India dll yg. meninggal kemalangan mcm. ni - mungkin dah diheret begitu CEPAT ke penjara!

Tapi si puak PENGGANAS KAPIRDAJAL RASIS asyik diBODEK oleh si pemimpin Islam/Melayu-LIBERAL-BANGANG, sampai takut nak menagku Malaysia ni NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman kita!

Nek Tempoyak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2015 at 12:06 AM

Mcm mana JAKIM? ni dah kira "HALAL" dah ni.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 22, 2015 at 10:09 AM

I.S.A. de settle ni

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 22, 2015 at 1:31 PM

apabila FOX terpaksa mintak maap kepada kaum Muslim kerana mencadangkan "no go zone" ia membuktikan individu dan organisasi yang bersarang sentimen anti-Islam akan terus membuat provokasi. perkara sama juga akan terus berlaku di mana-mana. cumanya apakah kesudahannya, hanya Tuhan saja yang tahu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 22, 2015 at 9:22 PM

Biadap lagi orang-orang di site ini:https://www.facebook.com/AntiSenjuUderanKesOfficial

contoh dari satu link:https://www.facebook.com/AntiSenjuUderanKes2.0/photos/a.1495088424082283.1073741828.1494944184096707/1557359987855126/?type=1

1)Vinoth Mac Ynwa Ramai yang pernah mendengar nama OSAMA BIN LADEN. Beliau dikatakan sbg pengganas utama di dunia ini.

Namun ramai tidak menyangka OSAMA BIN LADEN itu seorang ISLAM..!!

2)Punitha Ramasamy Kaum Melayu yang kamu semua bermegah-megah dan angkuh itu, adalah nama berian Raja Rajaendran Cholan ( seorang India Tamil) dalam abad ke 5 yang bermakna Malai =Gunung ; Kaum Gunungan yang beragama HINDU and animisma) Raja Raja Cholan ayanda Rajendran Cholan adalah Raja terunggul dunia yang pernah wujud : Mengujudkan kerajaan Kadaram ( Kedah ) di lembah bujang dan di selatan Kota Kalinggi ( di sorokan kewujudanya )

Sehingga itu, kaum kamu tidak bernama atau bertamadun langsung. Saya tidak berminak untuk memperkecilkan kaum kamu tetapi ingin memperjelaskan fakta dan sejarah semata-mata. Maaf kalau tersinggung. Kalau kamu inginkan rujukan janganlah buat rujukan sejarah dari text gubahan Malaysia yang karut dan dongeng semata-mata. Tetapi rujukan sejarah dari text Thailand, Indonesia, India, Austraia, Singapura, England and Dunia.

Agama Islam di tanah "Malai" ( Malai Nadu) adalah usaha Ustaz-Ustaz dan pendakwah-pendakwah Tamil yang datang ke "Malai Nadu" - Tanah Melayu untuk berdagang sambil berdakwah lebih kurang dalam abad ke 14/15 semasa pemerintahan Parameswara and keturunanya. Lebih-lebih lagi nahu dan tata bahasa yang kita warisi sekarang adalah digubal seorang India Tamil bernama Munshi Abdullah ; Usia Bahasa Melayu hanyalah lebih kurang 600 tahun sahaja tetapi Tamil berusia 20 ribu tahun berasaskan benua Kumari ( Bahasa pertama dunia - digelar bahasa klasik antarabangsa) : Kalau tidak kerana orang India, Tanah Melayu mungkin masih seperti Bali beragama Hindu.

Hakikatnya Orang Melayu di Tanah Melayu adalah berasas dari agama Hindu, kalau memaki Hindu adalah seperti memaki keturunan kamu juga.

Perbendaharaan kata Bahasa Melayu itu sekali banyak berasal dari Bahasa Tamil, Sanskrit, Hindi, Telegu, Urdu : Lebih Kurang 70% daripada Bahasa Melayu adalah bahasa pinjaan dari bahasa-bahasa berasal dari India. Kalau tak silap bahasa Melayu hanya mewarisi 3 perkataan asal sahaja. satu daripadanya adalah perkataan "babi".

Keturunan and warisan Raja Raja Melayu adalah warisan dari Raja Raja berasal dari Raja Parameswara seorang Putera Hindu Majapahit yang berasal dari India. Tapi kita tahulah Sejarah Malaysia ingin mengaburi minda muda telah mengubal sejarah untuk memajukan agenda "ketuanan Melayu" secara palsu and mengkhianati sejarah sebenar Malaysia. HARAM semata-mata....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 23, 2015 at 8:51 AM

Ini cadangan saya. Bila ada lagi kes macam ni, tuan din kalau boleh postkan all personal and company fb, twitter, instagram dan apa lagi address. Lepas tu kita ramai-ramai troll semua akaun dia. Bagi dia pening dan bagi dia kena disiplin dengan company dia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 23, 2015 at 10:40 AM

@Anonymous

malah "babi" itupun adalah dari bahasa tamil/sanskrit iaitu "babu". harap maklum

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
January 24, 2015 at 11:21 PM

Bahana "buang" ISA.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2015 at 1:27 PM

harankan jugak jutawan cina memandu ferrari. bukan ke ada kes ferrari terbakar bukan takat sekali tp dah berkali-kali. diharapkan dapatlah diharamkan jutawan ini dr memandu .ferrari

Post a Comment