........... Wajah Pemimpin Berjiwa Rakyat ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Wajah Pemimpin Berjiwa Rakyat !

Friday, December 26, 201416comments

Nak menitik airmata nengok muka sedih murung ahjibgor di bawah..... OKla, memang berjaya jurufoto dan team ahjibgor menyampaikan emosi sedih bercampur risau beliau melalui imej itu ... terbaik !

Dan menurut khabar, katanya ahjibgor nak bergegas balik ke tanahair dan akan terus meninjau ke Kelantan sebaik saja touch down di Tanah Melayu ..... YES ! Itu yang kita nak.

eeehh.... maknanya ahjibgor belum balik lagi la ? Habis tu .... siapa yang ambil foto dibawah dan sebarkan ? 

Laaaa........ ahjibgor sendiri ! 

Sendiri ambil dan sendiri sebar dalam tweet ? Hahahahaha ..... apahal ? Desperate nak tunjuk sedih kat rakyat Malaysia ? KONON walaupun jasad berada di Hawaii tapi ingatan tetap pada rakyat di tanahair yang mengharung banjir ?

Kalau orang lain yang tolong sebarkan, kira ok lagi tapi ini ...... ahjibgor yang tweetkan gambarnya sendiri.....  DESPERATE NYA !

OK... OK..... disebalik alasan2 KONON yang diberikan oleh penyokong beliau bagi pihak dirinya, ternyata ahjibgor rasa bersalah juga. Maknanya ahjibgor sendiri tidak makan alasan2 itu walaupun penyokong2nya bersungguh2 menyogok alasan2 itu ke dalam kerongkong rakyat, dan beliau mengambil keputusan untuk pulang segera. Alhamdulillah ....


Rakyat menunggu kepulangan ahjibgor ..... Kedudukan pemimpin adalah bersama rakyat di saat begini. Tidak ada alasan yang boleh diterima bagi apa yang telah berlaku semalam.

Ayuh kita lihat ke depan.... Yang lepas tetap kita ungkitkan sesekali ..... 

PS - Rosmah balik sama tak ?

Share this article :

+ comments + 16 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 3:20 PM

kelakar betul artikel ko nih. mula mula citer najib berselfie, last pulak ko tanyakan rosmah. tentulah dia pulang bro, takkan pulak dia nak biarkan isterinya terkapai sorang sorang. nanti kalau kena tibai macamana lak tuh?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 3:50 PM

Kak ros yg amik pic tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 3:51 PM

hahaha...bro Din...u are the best.....

-Sharifah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 4:01 PM

Hai ...ambil berat Kat Rosman juga ke admin?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 4:05 PM

Ya, tepat,benar, yakin lah Ah Jib Gor Berjiwa:
1.Rakyat Ah Beng Multi Tong SanTong Kang Turun
2. Rakyat Kumpulan Berita Baik.
3.Rakyat dari Heinekken,Jerman.
4.Rakyat Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu.
5.Rakyat Inglis Spikers 25 .
6.Rakyat 1M4U.
7.Rakyat Cinion Wong Ah Beng the Star.
8.Rakyat Saifuddin kalah 2 kali CEO GMMMMM.
9.Rakyat I am #26.
10.Rakyat moderat extremis MCA.
11.Rakyat yang cabar Sultan Selangor JAIS.
12.Rakyat PASMA,err PLASMA ker.
13.Rakyat G To G Bangladesh.800,000 PATI dan TAK PATI.
14.RAKYAT ASEAN (1.1.15 semua bolih masuk Malaysia pakai VOA)
15.Rakyat PRC,bolih masuk Malaysia spesial punya lawatan.
16.Rakyat 1Malaysia selamat kan PANDA.
17.RAkyat yang makan gaji di 1MDB,LUTH,GLC,PMO,Kazanah,Felda,FGDV Petronas..
18.Rakyat England mari yang dapat duit Malaysia untuk Battersea Power,Hotel Hotel, apartment LONDON.
19.Rakyat expatriate PUNAHSIHAT.
20.Rakyat bermacam kulit warna negeri yang bolih main bola sepak 4 pemain setiap pasukan.
22. Umum RAkyat : Yang kelainan,sahabat perniagaan surat Kuning, ACCIM,Dong Zong,
Koperasi Pekerja JIM,yang liberal moderate sekular terbuka persara persara 25 dan
seangakatan dan juga RAKYAT yang kerja nya,semenjak 2008 hina Islam Melayu
DYMM Raja Raja.
Ya Ah Jib Gor berjiwa Rakyat Rakyat seperti itu.
arjuna waspada
changkat lobak.

....................
Reply To This Comment ...................
December 26, 2014 at 4:09 PM

hahahaa..rosmah xpayah balik la..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 4:46 PM

Bercelaru dah pemikirannya, sebab banyak sangat ideologi barat nak di laksanakan.

....................
Reply To This Comment ...................
December 26, 2014 at 5:10 PM

Salam En Din!

Ada satu berita penting Najib sebaik sahaja touch-down di Kelantan nanti ialah dengan linangan air-matanya mengistiharkan 1BANJIR akan dilancarkan!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 5:43 PM

gamba takleh bla. sbenanye kalau semua nak tau, muka najib masa tsunami cina dulu lagi nampak real dan tak buat buat. banjir pantai timur ni kita pekena golf dulu, baru kelam kelibut nak buat muka sedih tu. blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa la jib kau tu nampak sngt takde guna, MAH oh MAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH mana muka sedih kau?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 5:53 PM

alahhhh banjir kat kajang, Wan Azizah buat tak tau..ok jer tak kecoh pun...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 7:54 PM

Muka sememeh. Bilik hotel mana tu, gelap semacam? Takkan dok hotel bajet kut? Jho Low tak belanja ke kali ni? Siap pakai baju hitam lagi nak tunjuk sedih/berkabung bagai. Siapa la yang bagi nasihat suh pakai baju tu. Semalam pakai baju pink kut, menonggek kat Obama. Ish2. Punahsihat macam tu pun gaji berjuta? Sedih! Baik bagi aku jadi penasihat. At least tang baju pink tu aku sruh tukar!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 9:22 PM

rosmah sedang belajar Hula kahiko supaya dapat melancarkan kempen hidup sehat dan ramping

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 9:23 PM

dia sedeh sebab cuti kena batal bukan apa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2014 at 11:33 PM

Semoga Rosmah Bukan tengah dok berbicara mengenai Komisen 30%..., tapi kalau komisen untuk Permata dan Anak Yatim, biarkan..biarkan... kata berniat baik???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 27, 2014 at 7:34 AM

perdana menteri facebook dan tweeter..
patut la hanya dpt undi takat like fb je...

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2014 at 8:30 PM

Kkdng aku kesian pd pembenci najib ni ! Kt benci tp setiap tindakan najib amat d beri perhatian . Ops tk blh nk ckp lbh2 nnti d kta pro najib plk . Sekrng ni ada mcm2 gelaran

Post a Comment